- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.749
- 208
- 36
Hayır öyleki ben karşıt görüşte olan arkadaşlarıma ısındırmaya çalışıyorum bazı fikirlere. Hani belki bir ortak noktada buluşabiliriz. Bazen bir ılımanlaşma oluyor ama sağolsunlar bir şey yapıp ya caninfistiği bu insanlarla mı beni ortak paydaya çekmeye çalışıyorsun diyorlar.
Yani insanları islama ısındırmaya çalışırken ölen karınızla 6 saat cinsel ilişkiye girebilirsiniz diye fetva verenler gibiler. Benim emeğimin içine ediyorlar.
Bunun vebalini nasıl verecek bu insanlar bilmiyorum. Amaç nefret ettirmekse aferim çok güzel başarıyorlar.
Belkide haklısındır ben negatifimdir olabilirBenim üslubumda bişey yok sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun o kadar
kesinlikle hayır kendimi çocuklarımı ve ben gibi olanları inançlarıyla doğru bildikleriyle güvende hissetmiyorumElinizi kalbinize koyun. Bana cevap vermek zorunda değilsiniz kendinize verin yeter.
Bu ülke sünni olmayan, dini olmayan biri için, eşcinsel biri için, çocuklarını kendi hayat görüşü ile yetiştirmek isteyen bu insanlar için iyiye gidiyor mu?
Bunun referandumla ne alakası var derseniz. Tüm yukarda belirtilen özellikleri açıklamalarında hakaret gibi kullanan bir adamı kontrolsüz bir güç yapmak üzeresiniz.
Sadece kendisi için hayırlı olanı yapan komşusunu sallamayan bir müslüman mı olduk biz? Bu mudur?
Burdan yola çıkanlar olur fıstık bu şekilde ayrıntıya girmeye bu kadar kendimizi açıklamaya hiçbirimiz mecbur değiliz sende bende onlarda
Bu kadar girme boşver
Herkesin işine gelmediği durumlarda islamı ağıza almasına ,kanıt göstermemesinden memnun değilim.Ama benim bahsettiğim bu değil.Ona kalırsa islama önyargılar yüzünden ,mağdur olanlar da yok mu?
Boşver fıstıkÇıksınlar ilina. Gerçekten bak bana sünniyim diye baskı mı uygulayacaklar. Henüz bunu kendimde hiç yaşamadım. Ama misal vatan haini ilan edildim. Sırf bir şeyleri sorguluyorum diye. Cümlelerimde hakaret bile yokken(sadece bir cümlemde vardı ama o maden olayı benim için çok can yakıcı) sırf eleştiriyorum diye neler neler söylendi. Burdan yola çıkanlar emin ol beni din kardeşlerimin tepkisi kadar yaralamıyor.
Zamanında Cat Stevens'in ''Ben Kurana bakarak müslüman oldum ,ilk önce müslümanları tanısaydım müslüman olmazdım .Kusursuz olan islamdır,müslümanlar değil ''dediğini de yazmıştım ,yine alaya alınmıştım.Öyle değil midir?Banane Ahmet ten ,Ayşe den,herkesin yaşayışına göre mi müslümanlığı seveceğiz ,değer vereceğiz,iyi veya kötü diyeceğiz.Konu bayağı din konusuna geldi ,kapatsak iyi olur.Hayir yine olmadi ben onu demiyorum.. soyle anlatayim, sen bana yaptigin yemege tuz koymayacagin konusunda soz verebilirsin, cunku bu senin elindedir.. ama sen bana komsunun yemege tuz koymayacagi konusunda garanti veremezsin cunku bu senin elinde olan ve garantisini verebilecegin bir sey degildir.. ha sunu diyebirsin, komsumun kocasi yemege tuz atan 2 kisiye 20 yil hapis verdi.. bu caydiricidir, benim guvenimin temelini olusturur..
Yani bir konuda senin memnun olmaman o olayin katiyyen olmayacagi anlamina gelmez, olabilir cunku su an uydurulan ve ufak ufak uygulanan din hakkinda verilen en ufak bir yaptirim yok.. yani yarin ben sokagima bas acik kadinlari almasam bana ne olur sence? Hic :) islama olan on yargi islam yuzunden degil, bilmeyenlerin din diye kakaladiklari sey yuzunden.. ben hindu arkadasima musluman yalan soylemez diyorum bana hop bir ornek veriyor, simdi sorun kimde deynep?
Boşver fıstık
Kimse kimsenin inancını sorgulayacak hakka sahip değil
Benim dinim beni ilgilendirir seninki seni
Ama işte
Oluyor biliyorsun
Yaralamak için yazanlar çok
Eski konularda çok yaşadım ben bunu
Şehit terör konularında
Babam görevdeyken neler neler yazdılar
Hatta birinde artık sinir harbinden yazamaz hale gelmiştimdeoffice yapıştırmıştı cevabı
Pek belli olmasada ona ordan bir sempatim var
Zamanında Cat Stevens'in ''Ben Kurana bakarak müslüman oldum ,ilk önce müslümanları tanısaydım müslüman olmazdım .Kusursuz olan islamdır,müslümanlar değil ''dediğini de yazmıştım ,yine alaya alınmıştım.Öyle değil midir?Banane Ahmet ten ,Ayşe den,herkesin yaşayışına göre mi müslümanlığı seveceğiz ,değer vereceğiz,iyi veya kötü diyeceğiz.Konu bayağı din konusuna geldi ,kapatsak iyi olur.
Ne güzel bak. Birbirimizi tanımazken bile birbirimizin dinine karışamayacağımızı biliyoruz. Birbirimizin dinine saygı gösteriyoruz. Oldu ki göstermedik. Bunun etkisi bir dereceye kadar.Kimse kimsenin inancını sorgulayacak hakka sahip değil
Benim dinim beni ilgilendirir seninki seni
Burdan çıkan tek sonuç mune abla ilk fırsatta hepimizi süpürecek
Doğuda hergün şehit haberleri aldığımız vakitler ben sorguladığımda üstelik bu cümlelerimi anneme söylediğimde bana sadece ''hain'' kelimesini kullanmamıştı:) Yerine geçen tüm cümleleri söylemek istedi:) Çok az insan var eleştiri yapan. Körü körüne bağlılıktan her daim kaçınırım kula. Güç kimin elindeyse sözü geçen veya ezen o oldu.Çıksınlar ilina. Gerçekten bak bana sünniyim diye baskı mı uygulayacaklar. Henüz bunu kendimde hiç yaşamadım. Ama misal vatan haini ilan edildim. Sırf bir şeyleri sorguluyorum diye. Cümlelerimde hakaret bile yokken(sadece bir cümlemde vardı ama o maden olayı benim için çok can yakıcı) sırf eleştiriyorum diye neler neler söylendi. Burdan yola çıkanlar emin ol beni din kardeşlerimin tepkisi kadar yaralamıyor.
Zaten senden başka evetçilerde seviye magmada imiş,ben seviyeyi bozmadan gideyimBurdan çıkan tek sonuç mune abla ilk fırsatta hepimizi süpürecek
Herkes bi görüşte saygı duyucaz birbirimize neyse konu anayasadan iyice mezhebe kadar girdi bence bu kadar yeter sözüm hepimize yoksa banlancaz :/Belkide haklısındır ben negatifimdir olabilir
Zaten senden başka evetçilerde seviye magmada imiş,ben seviyeyi bozmadan gideyim
Kızzz ni zaman didiIki gun sonrasi icin hazirlanin dedi mune, dua edelim o zamana kadar kazen gelmesin kendisi cift dikis banliyor sagolsunneyse ofis kacar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?