Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
-Mavi bu topikte defalarca dile getirdim, Kazen bölümü ve bu topiği sizler birbirinize girin diye açmadı, maksatlı bir konu değil bu konu, siyaset bölümünü yeniden aktif edince ülke gündemini meşgul eden ve hepimizin gerçeği olan referandum topiğiniz açıp fikirlerinizi yazmanız istendi, bu demokratik bir talep.
Dileyen yazar anketi oylar, dilemeyen yazmaz, bir yandan da istedik ki maddeler konuşulup tartışılsın, ki bende yazdım mesela okuyamadım okuyamadığım içinde maddeleri tam bilmiyorum neyi oylayacağız bilmiyorum aydınlatan olursa sevinirim diye, yani amaç fikir alışverişi, maddeleri anlayanlar anlatsın bizde okuyalım bilgi sahibi olalım.

Hakaret aşağılama nedir yahu? Hayır yani hadi site kuralları kulak ardı ediliyor da yasalara aykırı da yazılmaz ki.

Size ibret mi olsun diyeyim artık örnek mi olsun yurtdışında yaşayan bir arkadaşım sosyal medyada işi hakarete vardırmış demek ki dava edilmiş, yana yakıla avukat arıyor, ülkeye girdiği anda hakkında işlem yapılacak.
Eleştiriyle hakaret, aşağılamayı birbirine karıştırmasın insanlar, ayrıca siyasi kişi sevilsin sevilmesin bu ülkede eskiden beridir siyasilerin makamına hakaret zaten suçtur.

O kadar haklısın ki mune ablam
Sen beni bilirsin az çok
Buradaki mesajları tek tek okuman imkansız başlarda çok uyarıda bulundum seninde dile getirdiğin şekilde tartışılsın diye olmadı
Birde genel şekilde evet diyenlerden şikayet oldu
Aslında başlarda tam tersi durum vardı
Ben evet diyen sebebini yazamıyor karalamaya geçiyor dendiği için ne kadar örnek olabilirim bilmiyorum tabi sonuçta bende bu konuda dört dörtlük değilim ama
Elimden geldiğince sadece konuya istinaden olacak şekilde neden evet dediğimi anlattım
İçerik uygun olmuştur umarım
Çok öperim seni

Yılmaz Özdil'in yazısını okudum ve korktum. Yazdıkları hayali ya da ya olursa şeklinde değil; direkt olarak bir ülke üzerinden örneklerle, yaşananlarla anlatmış.

Neyse çok meşhur karneyle ekmek alınan günlere dönüyoruz şükür

Adamlar kara borsada süt, ekmek, tuvalet kağıdı alıyor - alamıyor

Arkadaşların şikayet ettiği yorumlar örneklendirdiğim yorumlar, yoksa genel olarak üslubunu bozmadan kişisel fikir paylaşılmış yorumlara hiçkimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum, benimde genel bir paylaşımım oldu burada, her görüşten arkadaşımız onayladı, bilgi içerikli olduğu için okuyup değerlendireceğini söyleyenler de oldu.

Evet maalesef bir kutuplaşma var, hepimiz farkındayız bunun ama bunu aşmak bizlerin elinde, dışlamak yerine neden birbirimizi anlamaya çalışmıyoruz ki?
Siyasi görüşlerin farklı olması bu ülkenin zenginliğidir, mis gibi ülkemiz var, bağımsızız, renk renk farklı farklıyız, taraflı düşünmeyi bırakınca aslında ne kadar şanslıyız.

Bu ülke savaşlar gördü, köylüsü kentlisi, bıyığı terlememiş delikanlısı şehit oldu vatanı kurtarmak için, Kurtuluş Savaşı gördük biz, şimdi kendi ellerimizle ötekileştirip benim gibi düşünmeyen bizden değildir demek yakışmıyor, 1919'da herkes şu andaki gibi düşünseydi şu anda hepimizin bir ucundan çekiştirdiği bir ülkemiz olmayacaktı, rica ediyorum biraz sağduyulu olalım hepimiz.

Canlar ben topikten çıkıyorum ama kibler değerlendirilecek mesajımı yineliyorum, kararsız kaldığım kötü içerikler olursa da yöneticilerimize incelemeleri ricasında bulunacağım, forum kalabalık, incelenecek çok konu mevcut, forum geneline geri dönüyorum, üsluplara dikkat edilmesini rica ediyorum.

Kesinlikle haklısın. Bir de bu sistemin gelmesi bizler susturmak demek falan diyoruz ya. Komiğiz gerçekten. Vatanın istikrarlı geleceğe sahip olması ile ilgili olan vizyon bu zaten. Bizim susmamız

Kesinlikle haklısın. Bir de bu sistemin gelmesi bizler susturmak demek falan diyoruz ya. Komiğiz gerçekten. Vatanın istikrarlı geleceğe sahip olması ile ilgili olan vizyon bu zaten. Bizim susmamız
Ben karşıt görüşlerin susturulduğunu düşünmüyorum
Sonuçta referanduma gidilecek
Her birey kendi oyunu kullanacak
Evet çıkarsa hayırlar yok sayılmış olmayacağı gibi hayır çıkarsa evet oyu verecek bizlerde yok sayılmış olmayacağız

Hayır oyu çıkarsa parlementer sistem ve mevcut hükümet devam edeceği için elbette yok sayılmayacaksınız. O yüzden diyoruz sağlıklı olan budur diye. Peki ya evet çıkarsa! Sizin seçtiğiniz kişi sizlerin düşüncesindeki adamları seçecek ve bizim sesimizi duyaracak tek bir kişi olmayacak ve biz susturulmamış olucaz öyle mi!
Bu ülkenin tek bir ferdinin bile seçimi önemlidir ve bu yüZden %10 barajı bile sakıncalıdır demokrasi için! Hal böyleyken nasıl böylesi hümanist yaklaşıma girebiliyorsunuz. Dayanağınız nedir acaba öğrenebilir miyim. Samimi soruyorum.

Sildim yazdıklarımı, çarpıtacak olanlar çoktu.

yilmaz ozdil'in yazisina istinaden aklima venezuellali arkadasim geldi.

kendisi orta direk bir ailenin kizi, chavez doneminde sikintilar bas gosteriyor, mesela devlet iki eviniz var ise, bir suru evsiz insan var, sizin nasil ikinci eviniz olur? olmamali! diyerek ikinci evi olanlarin evlerine el koyuyor, sonra da buraya yabanci birilerini yerlestiriyor.

bir sure sonra bu da yetmiyor, diyelim ki siz 3 kisilik ailesiniz ve evinizde bir oda bos, devlet diyor ki, sizin evinizde bos yer var, siz cok rahat yasiyorsunuz oyle, sizin eve birilerini yerlestirelim, butun toplum esit sartlarda yasasin.

boyle boyle olaylar...

sonunda bizim arkadas dayanamayarak ulkesinden gitmek zorunda kaliyor, bana anlatmadigi kimbilir neler vardir? kolay degil insanin ulkesini birakmasi, kim vatanindan ayrilmak ister?

simdi ise kanada'ya tasindi ve orali biriyle evlendi. uzun zamandir kendisinden haber almadim, zamaninda da cok sasirmistim, hatta itiraf edeyim acaba abartiyor mu diye dusunmustum ama simdi bu yaziyla beraber niye memleketinden gitmek uzere oldugunu anladim.

burada yilmaz ozdil ayrica en onemli tehlikeye isaret etmis, onemli olan hangi siyasi goruse sahip olundugu degil, baskanlik geldikten sonra kontrolun elden gitmesi...

sadece sunu dusunun, simdi basimizdan olanlar 'kandirildik pardon' dediler, kandirildiklarini farkedene kadar bizim anamizdan emdigimiz sut burnumuzdan geldi. eee simdi bu uzun adam baskan olsa, yine biri kandirsa, kandirildigini farkedene kadar vefat etse, o ana kadar guvendigi baska bir hocayi yerine biraksa, basimizda bir terorist basi kalacak!!!

siz bunun vebalini ustunuze almaya hazir misiniz? colugunuz cocugunuz icin boyle bir miras mi birakmak istiyorsunuz?

Tamamen aynı fikirdeyim.

Bu sebeple siyaset bölümü kapanmadan önce de
Bu meselede de
takip ettiğim halde yazmayı tercih etmiyordum, yine etmiyorum...

Skoru belli olan maça çıkmak gibi.

Bu ülkeye göre fazla hümanistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…