Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
İnanamıyorum şu anda! Hanım efendi ben sizin farkınızda bile değildim bu mesajı yazarken. Bu mesaj dün gece yazdım sizi sabah farkettim. Ben Facebook twitter da kullanıyorum ve buna dayanarak bir genelleme yaptım. Sonrasında siz cvp verince size yazdım. Aklamak değil kendimi niyetim. İnanıp inanmamak size kalmış. Allah la benim aramda bu. Size yazdıysam hesabını soracak olan vardır rahat olun!

Surekli seviyeli tartisilmiyor konu kapansın mesajlarindan cok sıkıldım cok itici duruyor elvan. Burada yoneticiler var zaten. O mesajlar kib yapilirsa gerekli islem uygulaniyor. Buraya gelip "siz cok seviyesizsiniz siyaset tartismayi bilmiyorsunuz konu kapansin" demek de biraz şov bence

Bakın size kimse kişisel görüşünüzü yazmayın demiyor, yazın yazın ama insanların görüşlerine de atıflar yapılmasın, misal bir örnek vereyim ki o yorum uyarı alıp banlandı, evet diyenlere ot beyinli demek siyasi görüş müdür? Makarnacı kömürcü demek, evet diyenlerin sağlıklı düşünmediğini ima etmek siyasi görüş müdür?

Öte yandan Atatürk'e hakaret etmek, hayır diyor diye ateist, dinsiz, geniş, kokoş, vatan haini demek siyasi görüş müdür?
Siyasi görüşünü yazan insana ısrarla kendi fikrini dikte siyasi görüş müdür?

Burada yazanların karşılıklı şikayet ettikleri durum budur, bunların hiçbiri siyasi görüş değildir aşağılamadır.

Siyasi görüş ben evet diyorum şu sebepten, ben hayır diyorum bu sebepten demektir.

Yılmaz Özdil'in yazısını okudum ve korktum. Yazdıkları hayali ya da ya olursa şeklinde değil; direkt olarak bir ülke üzerinden örneklerle, yaşananlarla anlatmış.
Bence birde kahled hosseini nin kendi ülkesinde birebir olanları yazdığı kitabını okumalısınız. Bin muhteşem güneş

Aynı zamanda hoşuma gitmediğini de yazmıştım.
Iyi de zaten en buyuk icraatleri bunlar yollar ve koprulerden once gelen hem de. Tum bunlara karsi olup hala ayni partiye oy vermek bana abes geliyor kusura bakma. Bu da benim dusuncem hakaret yok kiblemiyin litfen

Yılmaz Özdil'in yazısını okudum ve korktum. Yazdıkları hayali ya da ya olursa şeklinde değil; direkt olarak bir ülke üzerinden örneklerle, yaşananlarla anlatmış.

Dehşet bir yazı yazmış,okurken bile gerildim resmen..
Ülke ne hale gelmiş..

Lütfen sayfayı kapatın. Zira benim hiç ümidim kalmadı bu toplumdan. Çok değil, daha sabah, tartışabilmenin ne kadar değerli olduğunu yazmıştım. Bu cümlemi geri alıyorum. Çünkü artık siber suçlar şikayet merkezimiz var. İnanın temmuz ayından beri o kadar çok duydum ki şu "siber suçlara şikayet edeceğim" cümlesini... Bu sayfaya müthiş bir umutsuzlukla veda ederken, Nazım Hikmet'in şiirini armağan bırakıyorum buraya; dileyen Nazım Hikmet'i de siber suçlara ihbar edebilir...

Akrep gibisin kardeşim,
korkak bir karanlık içindesin akrep gibi.
Serçe gibisin kardeşim,
serçenin telaşı içindesin.
Midye gibisin kardeşim,
midye gibi kapalı, rahat.
Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim.
Bir değil,
beş değil,
yüz milyonlarlasın maalesef.
Koyun gibisin kardeşim,
gocuklu celep kaldırınca sopasını
sürüye katılıverirsin hemen
ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.
Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
hani şu derya içre olup
deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.
Ve bu dünyada, bu zulüm
senin sayende.
Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer
ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
kabahat senin,
— demeğe de dilim varmıyor ama —
kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!

Ayrıca kadınların olduğu bir sitede siyaset konuşulması gerekir! Bireyi doğuran, yoğuran kadındır. Kadın nasılsa yoğurduğu da onun gibi olacaktır. Huyu suyu benzemeyebilir ama işlediği değerler?

Bence birde kahled hosseini nin kendi ülkesinde birebir olanları yazdığı kitabını okumalısınız. Bin muhteşem güneş

Yalniz atladigimiz buyuk bir sey var bence.. biz basindan beri bu olursa neler olacagini anlatiyoruz ya atladigimiz nokta su; insanlarin istedigi yasam sekli bizim olmasindan korktugumuz yasam sekli zaten.. Khaled Hosseinin kitabi gibi bir hayat yasamak isteyen insanlarin yuzdesi kesinlikle cok fazla.. o yuzden evet derseniz soyle kotu/boyle korkunc demek bana akintiya kurek cekmek olarak geliyor..

Ay ne bileyim belki gerçekten iyi niyetli birileri de okur burayı da fikri değiştirir diye düşünüyorum ama
Haklı da olabilirsin bilemedim.
Aslında amacım seviye falan değil de kafası karışık evetcile varsa başka görüşleri okusun belki değişir düşüncesi.

Aslında bu çerçevede konuşan iki taraftanda azda olsa üyülerimiz var herkes örnek alsa keşke

Mune ablanın uyarısına istinaden nacizane örnek olsun diye neden evet diyorum anlatayım

Öncelikle bu bir rejim değil sistem değişikliğidir
Aslında son yıllarda zaten başkanlık sistemi şeklinde yönetilmekteyiz
Bu bir ilk değil
Bana göre zamanında Atatürkde Özalda bu şekilde yönetmişlerdir
Parlementer sistemdense başkanlık sisteminin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum
Geçmişteki koalisyon hükümetlerinin başarısız olduğu ve ülkede istikrarsızlığa neden oldukları aşikardır
Bu sistemle koalisyona mahkum kalmaktan kurtulacağımız için evet
Daha önce anayasalar defalarca değişmiştir ileride gerekli olduğunda yine değişebilir anayasa değişikliğinin normal olduğunu düşündüğüm için evet
İddia edilenin aksine benim anladığım ilk dört maddenin değişmeyeceği yönünde olduğu için evet
Cumhurbaşkanı halk tarafından seçildiği için noter bazında değilde yasal olarakta daha faal olmasını istediğim için evet

Aynı yetkiler şuanda başbakan ve bakanlar kurulunda iken zaten cumhurbaşkanı etkin rolde ve bu sistemle yetkiler direk olarak cumhurbaşkanı ve kabinesine geçeceği için evet
Milletvekilleri bakan olamayacakları sadece meclisde görev alacakları ve daha faydalı olacaklarını düşündüğüm için evet
Hakim ve savcılar kurulunun daha adil bir şekilde denetleneceğini düşündüğüm için evet
Parti kapatılmasında yapılam değişiklikler için evet
Cunta yasasının hükmü kalmayacağı için evet
Aile hakları ve çocukları koruma konusunda yapılan değişiklik için evet
Ve en çok tartışılanlardan birisi seçilme yaşının 18 e inmesi ben bunada evet diyorum
15 temmuzu gerçek anlamda yaşamış kayıp vermiş birisi olarak işgal engellendiği milli iradeye bizzat şahit olduğum için evet
Bu ülkede 18 yaşında genel kanıdan uzak fatihlerde yetişiyor
Kadın erkek 15/16 yaşında bilinçli neyi neden savunduğunu bilen gözü pek nice gençler var
Bakın araştırın çocuk deyip geçeceğiniz gazi gençlerimizin konuşmalarına
Hala okumaya araştırmaya devam ediyorum tabiki
Şuanki düşüncelerim bunlar
Sempatizanlık olmadan iddia edildiği gibi cahillikten vs değil benim kararım bu yönde olduğu tecrübelerimin bilgi birikimimin sonucu bu olduğu için evet

Bu dediklerini kim yapıyorsa iki tarafında siyasetin S sini bildiğini zannetmiyorum..Bunlardan bahsetmiyorum elbette bunlar şahsi hakaretlerdir ki hiç hoş değil...Ama maalesef şu var ki meclis milletvekilleri birbirini yer ve seviyesiz olursa toplumda böyle olur.Yani bu ülkede konuşmak çok zor büyük kutuplaşma var çok yazık çok üzücü bir parti uğruna....

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun bir şoförün başkan olması değil. Seçilmişse buyursun olsun, ancak konumun adı ne olursa olsun birilerinin bir kişiyi .... yapma yetkisi var diye olmasın.

O konumuda nasıl kullanıyor,yetkiyi verdinmi sonuna kadar kullanır maaşesef..

Senden bahsetmiyorum zaten

Bence sen gitmemelisin karşı görüşlerdeyiz
Ama gerçekten saygı duyarak saygı duyulacak şekilde fikrini beyan edip savunan nadir kişilerdensin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…