• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Mesaj duzeltme yapmiyim alinti olursa sorun oluyor.

Biseyide eklemeden gecmim bu zamana kadar cok secim gorduk ve mevcut yonetimin ilk secildigi yillarda da burada konusulurdu.

Asla saklamadim utanmadim. 2007 de sohbet zamani normalde yasakken kazen konusabilirsiniz demistide neler neler yazilmisti o sohbette pehhhh :)

O zamanda saklanmazdi simdide saklanmiyor utanilmiyor.

Yahu...
Insanlar evet diyenlere şöyle şöyle yorumlar yazıyor diyen sizsiniz. Şikayet eden sizsiniz. Mağdur hissettigini ifade eden ve ağlak bir ifadeye bürünen sizsiniz.

Evet diyecek olanlardan hayircilara kırıcı yorum yapanlara gık demeyen sizsiniz.

Hep magdursunuz. hep aglıyorsunuz.
Fitratiniz bu.

Yeter. Beni alintilamayin artık. Daha kim ne yazmış onu bile karıştıran ve darkmore ile benim yazdıklarımı bile karistiran bir kafasiniz. Ne diyim..kafa bu.

Basit bir goz yanilmasi yasadim duzelttim bundanmi utanayim? Neden?

Sen istedigin kadar alintila bana yeter de.
Duzgun konusamazmisin arkadasim?

Sana direk satassam o aksam yapardim.
Yada senin gibi direk hayir diyenlere laf atardim.
Uzun yillar olmus tek kelime yazmamisim bu konularla ilgili hep magdurum oylemi?
Aglak ifade de demek kim nerde aglamis ben nerde aglamisim?

Mune ye sordum gormesi icin alinti yaptim bundan sanane?
Kendi yorumunu gordun cvp verdin bende verdim.
Yönetime bazi uyelere ses etmediniz neden demek aglaklikmi ve bunu yonetime sormamdan sanane ki?

Alinti yapacagim konusacagim son insanlardan birisin malesef niye seninle ugrasayim gecen dakikalarima yazik.

Basit bir goz yanilmasi yasadim duzelttim bundanmi utanayim? Neden?

Sen istedigin kadar alintila bana yeter de.
Duzgun konusamazmisin arkadasim?

Sana direk satassam o aksam yapardim.
Yada senin gibi direk hayir diyenlere laf atardim.
Uzun yillar olmus tek kelime yazmamisim bu konularla ilgili hep magdurum oylemi?
Aglak ifade de demek kim nerde aglamis ben nerde aglamisim?

Mune ye sordum gormesi icin alinti yaptim bundan sanane?
Kendi yorumunu gordun cvp verdin bende verdim.
Yönetime bazi uyelere ses etmediniz neden demek aglaklikmi ve bunu yonetime sormamdan sanane ki?

Alinti yapacagim konusacagim son insanlardan birisin malesef niye seninle ugrasayim gecen dakikalarima yazik.
Yeter. Gerçekten. Seninle muhatap olmak istemiyorum..yeter. beni alintilama. Rica ediyorum bak.

Istenmedigin yerde durmazsin di mi. Onun gibi düşün.

Yahu bazı kişiler şunu bir anlasa her şey ne güzel olacak.

Sınırsız güç iyi bir şey değildir. Böyle bir gücü mevcut cumhurbaşkanına da farklı bir siyasi lidere de vermeye kalksanız ben buna hayır derim. Hadi bu insana çok güveniyorsunuz. Ama ölümsüzlük diye bir şey yok. Bundan sonra gelecek kişinin bir psikopat olmayacağı garantisini kim verebilir?

Benim çoluğum çocuğum var kardeşim. Bir çoğunuzun da var. Onların güzel yarınlarını neden kendi elimle yok edeyim?

Anayasanın revize edilmesi gereken yerleri var. Eyvallah. Ama bir kadın olarak, bir anne olarak beni özellikle ilgilendiren kısımlarda hiç bir iyileştirme göremiyorum.

Bizim derdimiz başkanlık değildi ki kardeşim. Bizim derdimiz yoksulluk, işsizlik, kadın cinayetleri, kadına şiddet, çocuk istismarları...

Sen bunlara merhem olmuyorsan, hayatımızı iyileştirmek için hiç bir değişiklik yapmıyorsan bırak kurcalama anayasayı!

Ayrıca Antarktika'dan yazıyormuşuz gibi muamele yapmayı da bıraksın bazı kimseler! Hepimiz aynı gemideyiz.
Bu da bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisi değil! Sonucunda ya herkes kazanacak ya herkes kaybedecek...

Yeter. Gerçekten. Seninle muhatap olmak istemiyorum..yeter. beni alintilama. Rica ediyorum bak.

Istenmedigin yerde durmazsin di mi. Onun gibi düşün.
Ya sabir cvp verdigin icin cvp vermek zorunda kaldim kimsenin sacma tafrasini cekmek istemiyorum.
Yeter ya yeter alinti yapma derken kendinde yapiyosun.
Bak senin anladigin dil bu:

Seninle muhatap olmak istemiyorum beni alintilama. Istenmeyen yerde durmazsin dimi onun gibi dusun.

Ben bu sozu istenmeyen yerde köpek bile durmazmis diye duydum yillarca.
Ne diyim daha gormezden gelicem yok sayicam.
Çünkü aslinda bende burda yoğumm bir melenkim.

Yahu bazı kişiler şunu bir anlasa her şey ne güzel olacak.

Sınırsız güç iyi bir şey değildir. Böyle bir gücü mevcut cumhurbaşkanına da farklı bir siyasi lidere de vermeye kalksanız ben buna hayır derim. Hadi bu insana çok güveniyorsunuz. Ama ölümsüzlük diye bir şey yok. Bundan sonra gelecek kişinin bir psikopat olmayacağı garantisini kim verebilir?

Benim çoluğum çocuğum var kardeşim. Bir çoğunuzun da var. Onların güzel yarınlarını neden kendi elimle yok edeyim?

Anayasanın revize edilmesi gereken yerleri var. Eyvallah. Ama bir kadın olarak, bir anne olarak beni özellikle ilgilendiren kısımlarda hiç bir iyileştirme göremiyorum.

Bizim derdimiz başkanlık değildi ki kardeşim. Bizim derdimiz yoksulluk, işsizlik, kadın cinayetleri, kadına şiddet, çocuk istismarları...

Sen bunlara merhem olmuyorsan, hayatımızı iyileştirmek için hiç bir değişiklik yapmıyorsan bırak kurcalama anayasayı!

Ayrıca Antarktika'dan yazıyormuşuz gibi muamele yapmayı da bıraksın bazı kimseler! Hepimiz aynı gemideyiz.
Bu da bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisi değil! Sonucunda ya herkes kazanacak ya herkes kaybedecek...
Tek kelimeyle bravo alkışlıyorum...Sadece muhalif olduğumuz için Hayır dediğimizi sananlar için çok güzel bir yazı......Bu adamı ABD başımızda tutacak mı sanıyorsunuz ??Irak Saddam örneği yanıbaşımızda....Şuanda halkın önüne ne koyarsaak yer mantığıyla yapılan bi siyaset sözkonusu..Yahu bu adam Başkan olduktan sonra ölmeyecek mi kim gelicek başa hanedandan bilal oğlan mı kaçımız dayanabileceğiz böyle yönetime bu ülkede başkanlık sistemi çöker fazla dayanmaz bu böyle bilinmeli bu ülke başka ülkelere benzemez..Ama şu var çok kan dökülür bu kesin..3 senden gider 5 ondan o yüzden geleceği kestirerek ne olacağını düşünerek sandığa gidilsin lütfen..

Ya sabir cvp verdigin icin cvp vermek zorunda kaldim kimsenin sacma tafrasini cekmek istemiyorum.
Yeter ya yeter alinti yapma derken kendinde yapiyosun.
Bak senin anladigin dil bu:

Seninle muhatap olmak istemiyorum beni alintilama. Istenmeyen yerde durmazsin dimi onun gibi dusun.

Ben bu sozu istenmeyen yerde köpek bile durmazmis diye duydum yillarca.
Ne diyim daha gormezden gelicem yok sayicam.
Çünkü aslinda bende burda yoğumm bir melenkim.
canim bosyere bozma sinirlerini. uzme o tatli canini . gecmisi hatirla. c. baskanligi secimini vs. tammam mi:KK15:

baskanlik gelirse savas cikar, bu millet daha fazla bogazinin sikilmasina da dayanamaz, ilk once dogudaki teroristleri azdirdilar, her yerde bomba patlattilar, sokaga cikamadik, askerlerin bunlari zamaninda yakalamasina izin verselerdi bu bombalar patlamazdi ama engel oldular, birakin biz onlarla kankayiz dediler, bu teroristler de bunlar akillanana kadar yigdilar muhimmati oraya buraya, ilk firsatta da patlattilar tabii, nooldu? kandirmislar ablasi...
ayni terane isid ile tekrarlandi, once dokunmadilar, birkac ofkeli genc dediler, sonra bu canavarlar onune geleni oldurdu, nooldu? yine kandirildilar.
en son kandirilma en beteri;
cumhuriyet tarihinde hic gorulmemis bir sekilde turkiye kendi topraklarinda bir teror orgutu tarafindan saldiriya ugradi, hem de kendi silahiyla vuruldu, nooldu? biz yine kandirildik, uhu uhu...
yahu simdi bu kadar kandirilan adami dis mihraklar ne kadar kandirmistir siz hayal edin, simdi vatan millet icin iyi bir sey yaptigini zannederek evet oyu verecekler, yarin obur gun biz kandirildik dese, nolucak?
bir de ilerledik diyorsunuz, turkiye cumhuriyet tarihinde bir tek bunlarin doneminde toprak kaybetti, yunanlilar adalari aldi gitti gule oynaya, nerde sizinkiler, huop kardesim noluyo bi dakka desin? yok, onlarin isi gucu baskanlik!
pardon da biz bu vatani atalarimizin kaniyla aldik, bizim kitabimizda yok oyle amaan bosver diyerek vatan topragi kaybetmek!!!!
delikanli bir adam gelsin, vatanimizi bir derlesin, toplasin, huzur gelsin geri, bu nedir yahu kac senedir? yedigimiz ekmekten sudan tat alamaz olduk, hergun sehit haberine aglamaktan gozlerimiz sisti, ruhumuz karardi, yazik degil mi bu evlatlara?
bir insan baskan olacak diye siz cocuklariniz cenazelerini almak ister misiniz? cunku simdi olan vatan mucadelesi degil, vatan mucadelesi askerimiz dogudaki teror odaklarini bulduk vuralim mi diye izin istediginde vermekti, onu yapmadilar, koltuk sevdasi agir basti, simdi bu haldeyiz, boyunlarini devrilsin insallah, butun bunlarin isiginda, benim oyum hayirli bir insanin, insan gibi iktidara gelmesi, sindirerek susturarak, nefret ettirerek degil.

Hepinize hayirli gunler.
Burdaki oyum evetti referandum gunude evet demeyi dusundugum icin.

Cok cirkin yorumlara ragmen okumaya devam ettim. Halada okuyorum okumadigim sayfa daha azdir okuduklarimdan.

Kendini bisey sanmadan ukala olmadan yazilan her yorum fikrimi aciyor beni dusunduruyor bu sekilde yazan herkese (bir elin parmagi kadar degiller) kendi adima tesekkur ederim. Onlar kendilerini bilirler.

O yorumlardan birine bende cevap verdim ve zihniyetleri kotu oldugundan olsa gerek geri donus yapmadilar ya da yapamadilar bilmiyorum.
Ama bunu anlamis degilim gozumden kactigini sanmiyorum kactiysada kusura bakmayin.
İlk sayfalardaydi ve @Kazen konuyu acarken burdaydi o yorumlari mutlaka gordu (bir cok kisiye alintiyla cevap verdi) ve ses etmedi tek bir yorum disinda. Ins yaniliyorumdur.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. simdi mune abla ben sizi severek guvenerek soruyorum bir uyeniz boyle bir imada bulununca onada destek verenler olunca direk tepkinizin olmasi gerekmezmiydi?
Belki cok basittir ama bizi incitti. Yani yonetimin gordugu halde ses etmemesi bunu kabul etti demek oluyor.
Hayir diyen akilli kadinlar ve onlarin disindaki herkes akil yoksunu hatta ulkede bile olmamalilar.

Bunlarda mesajlar ve birine kazenin cevabi.

Dedim ya yine de herseye ragmen kendi adima okuyup faydalanmaya fikrimide karsit fikride sorgulamaya calisiyorum.

Bonus,
topik kaç sayfa olmuş ablacım? 155 sayfa, 155 x her sayfa da 20 yorum demek, bu da = 3100 yorum demek.
Kazen veya ben ara ara topiğe bakıp birşeyler yazıyorsak bu bizim her yorumu gördüğümüz anlamına gelmiyor, ki kim hangi sayfa da ne yazmış bilmemizin imkanı yok.

Gelelim yönetim ses etti etmedi meselesine görmediğimiz yorumlar var, ben veya Kazen sitede yapılacak bir sürü iş varken tek bir topiğe vakit ayırıp 3100 yorumu okuma lüksüne vaktine sahip değiliz ne yazık ki, bu sebeple hepsini gördüler ses etmediler diyemezsiniz, görmediklerimizi göstermeniz için kib butonu var değil mi?
Basmıyorsanız bizi suçlayamazsınız.

Biz vakit ayırıp okuyamazken, sende topiği tamamıyla okumamışsın demek ki.
Okusaydın şu yazılarımı görürdün, kaldı ki eğer istediğin üyeleri tek tek bulup öyle yazma A üye böyle yazma B üye dememizse bu zaten olamaz, kuralları hatırlatırız, genel uyarımızı yaparız, kötü içeriklerinizi değerlendiririz, biz tek tek üye bulup kulak çekemeyiz.

Saygı çerçevesinde yazanlar alınmasınlar lütfen, yine bir particiliktir gidiyor, yine demokratiğiz adı altında demokrasinin "D"si olmayan yorumlar yazılmaya başlanmış. Makarnacı kömürcü tabirleri, hayırcılara kaşınan kokoş yakıştırmaları başlamış.

Yorumlarınız yasal olarakta sizleri bağlıyor hatırlatırım ve rica ediyorum konuyu hemen dine imana bağlamayın.

Bu arada hanımlar didişmeyin, hakaret, aşağılama vb olmasın lütfen.
Kötü üslupla yazılmış yorumlar varsa da kib rica edeyim:KK14:

Ama bakın defalarca hatırlattırmayın bana, dini içerik tümüyle yasak.

Ahanda işte "6 kasım 2002"ci "Ama bizim uefa kupamız var"cı gibi bir bakış...

Neyse yaa... Harbiden neyse...
size yazmadim zaten. arkadasa bi hatirlatmada bulundum brn sizin yorumlarinizi alip dalga gecmiyorum. siz de yapmayin

Dogru kanallari izleyince Turkiyenin yeni anayasaya ihtiyaci oldugunu anlarsiniz..
Sirf iktidar dusmanligi yapmak icin sacma sapan yorumlar yapmayin lutfen.Su muhalefet olmak icin muhalefet olanlar siz daha iyi bilirsiniz anayasa sart.Tek derdiniz iktidar dusmanligi .
Sizin yapamadiginuz seyi beceren iktidar, gercek muhalefetten bir haber oldugunuz o kadar belli ki madem beceremiyosunuz cekilinde becerenler yapsinlar birsey.Ve goruyoruz ki gercekten iyi seyler becermisler ki 13 yildir ki degisimimiz gozler onunde.Ordan sacma sapan yorumlar yapmak kolay.Anayasada tek adamlik diye birsey yok az okuyun anlayin tam tersi tekrar meslise bi saldri olmasn diye daha bir cok felakati onluyecek yasalar var.Bizim muhalefet tarafi yine en iyi bildigi seyi yapiyor yalan yanlis halki kandiriyor.Acin gozlerinizi acin neyin dogru neyin yanlis oldugunu görün!

Bonus,
topik kaç sayfa olmuş ablacım? 155 sayfa, 155 x her sayfa da 20 yorum demek, bu da = 3100 yorum demek.
Kazen veya ben ara ara topiğe bakıp birşeyler yazıyorsak bu bizim her yorumu gördüğümüz anlamına gelmiyor, ki kim hangi sayfa da ne yazmış bilmemizin imkanı yok.

Gelelim yönetim ses etti etmedi meselesine görmediğimiz yorumlar var, ben veya Kazen sitede yapılacak bir sürü iş varken tek bir topiğe vakit ayırıp 3100 yorumu okuma lüksüne vaktine sahip değiliz ne yazık ki, bu sebeple hepsini gördüler ses etmediler diyemezsiniz, görmediklerimizi göstermeniz için kib butonu var değil mi?
Basmıyorsanız bizi suçlayamazsınız.

Biz vakit ayırıp okuyamazken, sende topiği tamamıyla okumamışsın demek ki.
Okusaydın şu yazılarımı görürdün, kaldı ki eğer istediğin üyeleri tek tek bulup öyle yazma A üye böyle yazma B üye dememizse bu zaten olamaz, kuralları hatırlatırız, genel uyarımızı yaparız, kötü içeriklerinizi değerlendiririz, biz tek tek üye bulup kulak çekemeyiz.

Senin bu mesajlarini bende gordum mune abla hatta elif ablada yaziyordu.
Herseyi okuyamadiginizi buna vakit olmayacagini biliyorum tabiki ben baslik acildigi andan, kazen burda yazarkenki zamandan bahsettim diger sayfalar icin degil.

Tek tek bunlari gormediniz diyemem tekrar ediyim o aksam icin dedim. Kazen cevap vermedigi icin sana sordum.
Sizi sikayette degilim yanlis anlasilmasin.
Herseyi goremezsiniz elbet ama bir cok seyide goruyorsunuz.
2-3 mesaj onceki seyler gorulmemis degildir kendimce sitemim bunaydi.
Kazeni etiketlemiyorum bile cevap vermeyecek cunku.
Bir sitem ettim ne magdurlugum ne aglakligim kaldi neyse.

Gunduzde dedim once senin sonra bazi arkadaslarin duzgun uslubunu ayrintili okudum dusunmeme vesile oldular.
Hele o borsadan anlarim diye yazdiklarin cok iyiydi.

Kiblemek konusunda haklisin benim eksikligim.
Aliskanligim degil aklima bile gelmedi.
Kufur degildi sonucta kibleme geregi duymadim.
Ignelemeye igneleme seklinde cevap vermis oldum kiblemek yerine.
Daha dikkat edicem buna.
Buyuk ihtimallede bir daha gelmeyip uzak duracagim ruh sagligim icin.

13.yılda çok değiştik çok mesela hiç aramızda ötekileşmezdik şimdi akp li chpli alevi sunni bilmezdik miting meydanlarında öğrendik..Camiilerimize siyaset gibi 3 kağıtçılık yalan dolan girdi...Senin dinin sana benim dinim bana gitti dinli dinsiz olduğumuza birileri karar verir oldu...Hakikaten 13 14 yılda çok büyük gelişmeler kat ettik sen ayda 1 kilo kıyma et almaya zorlanırken onlar saraylarda 1 bardağı 1000 tl ye alıp 1500 tl lik beyaz çay içtiler...Ülke gündemi maaşmış kadın cinayeti çoluk çocuğa Kuran Kursu adı altında tecavüzmüş hiç aldırma kardeşim devam et...Çok geliştik elhamdürrillah dünyanın 2.nci gelişmiş ülkesiyiz bak tvlere esra erol seyret survivor izle hiç bişey yok güllük gülistanlık hepsi chp nin suçu boşver 50 sene dir hep chp yönetilyor hep at suçu eyyy cehape eyyy sen neler yapıyorsun bu ülkeye;)))

Hangi kanalları izliyorsunuz ?

Dogru kanallari izleyince Turkiyenin yeni anayasaya ihtiyaci oldugunu anlarsiniz..
Sirf iktidar dusmanligi yapmak icin sacma sapan yorumlar yapmayin lutfen.Su muhalefet olmak icin muhalefet olanlar siz daha iyi bilirsiniz anayasa sart.Tek derdiniz iktidar dusmanligi .
Sizin yapamadiginuz seyi beceren iktidar, gercek muhalefetten bir haber oldugunuz o kadar belli ki madem beceremiyosunuz cekilinde becerenler yapsinlar birsey.Ve goruyoruz ki gercekten iyi seyler becermisler ki 13 yildir ki degisimimiz gozler onunde.Ordan sacma sapan yorumlar yapmak kolay.Anayasada tek adamlik diye birsey yok az okuyun anlayin tam tersi tekrar meslise bi saldri olmasn diye daha bir cok felakati onluyecek yasalar var.Bizim muhalefet tarafi yine en iyi bildigi seyi yapiyor yalan yanlis halki kandiriyor.Acin gozlerinizi acin neyin dogru neyin yanlis oldugunu görün!

Meclise yapılan saldırı hakkında bir şey sormak istiyorum.

Bu feto, yillarca sizin bayildiginiz hocaniz degil miydi?
Devletin her kurumuna sizmalarini siz ve oy verdikleriniz saglamadi mi?
Bu saldırıyı o yapmadı mi?
Beraber yürümediniz mi bu yollarda?

Eski kankaniz yani. Oysa ben feto ya sempati duyanlari adam yerine koyup aynı sofraya bile oturmadim hiç. Bir kere bile. 10 yil once de..5 yıl önce de.

Meclise yapılan saldırı hakkında bir şey sormak istiyorum.

Bu feto, yillarca sizin bayildiginiz hocaniz degil miydi?
Devletin her kurumuna sizmalarini siz ve oy verdikleriniz saglamadi mi?
Bu saldırıyı o yapmadı mi?
Beraber yürümediniz mi bu yollarda?

Eski kankaniz yani. Oysa ben feto ya sempati duyanlari adam yerine koyup aynı sofraya bile oturmadim hiç. Bir kere bile. 10 yil once de..5 yıl önce de.
yok canım hepsi cehapenin suçu..koskoca orduyu fetöye teslim et heryeri tahsis et sonra kandırıldık de Allah affetsin de...Gencecik çocukları kppssiz polis yaptılar şimdi de topluca öldürüyorlar konuşulacak okadar konu var ki sayfalara sığmıyor inanın ki..

Back