- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
- 78
Ama tebliğ inanmayana yapılır elvan.Dostça bir şey söyleyebilir miyim?
Bu tebliğ işi bir şeyden sonra çok insanı daraltiyor ve soğutuyor.
Yani yaşayışınızlanornek olun ne güzel kendi gönlünüzce özgürce dini inancını, yaşayın ama inanmayana eblig etmeyelim lütfen.
Hani zaten inanç kişisel bir şey ya biri bana tebliğ edince iyi niyetli de ola çok daraltiyor gerçekten baskı gibi geliyor işte insana
Herkes kendi bildiğig ibi yaşasın kimse kimseye iman inanma demesin
Oh hayat ne güzel diyelim
Okuycam tabi ki yoksa hoslanmadigim seyi kendim yapmis olurum.
Cogu olabilir ama hepsi degil. Ben okurum sorun degil.
Kiymet verip okuyup kendime pay cikariyorum bu konuyu ciddiye aliyorum.
Malesef konunun asiri ciddiyeti yuzunden yakinlarimla bile konusamiyorum bunu.
Tanimasamda her turlu fikre saygim var ve okuyorum sadece anlamak icin.
Saldirmak icin suclamak icin kucuk gormek icin degil.
Hepimiz cok gerginiz dusunceliyiz cok doluyuz yasanan seyler cok agir.
Hissettigimiz korkular cok agir ve korkularimiz sag sol korkular degil insani korkular.
Boyle bi ortamda ne kadar gaza gelsekte bir anlik ofkelensek efelensekde yine donup dolasip ayni durumun icine dusuyoruz.
Cunku bunu yasiyoruz.
Burdaki usluplarida anlayamiyorum ama cok aşinayim.
Bizi bolduler demek yerine ulan ben bi kendime bakayim ne diyorum napiyorum demek lazim.
Bu kutuplasmada sosyal medyanin payi cok bunu unutmamali.
Bir dolu kisiyle ayni oyu verdim diye ayni seyi dusunmuyorum.
Oy verdim diye buyulenmedim tapmiyorum.
Bu konudaki fanatiklikten cok rahatsiz oluyorum.
Bu yuzdende herkes ayni kefeye koyulamaz.
Biliyorumki siyaset bir camur deryasi ve en temiz kilikta bile girsen tertemiz bile olsan mutlaka bulasiyorsun camura ya da o sana bulasiyor.
Kimsenin tertemiz kalamadigi bir ortamda delice savunmak dogru degilken delice karsi cikmakta ayni sey hic bir farki yok.
Ama tebliğ inanmayana yapılır elvan.
Ve bu bir müslümanın görevi.
Daralıyorum bunalıyorum demişsin, işte o noktada zaten durmasını bilmeli. Durmayan dayatmaya başlar,ötesi yanlış zaten.
Dinde zorlama yoktur tam da bunun için söylenmiş.
Seni zorlayamaz kimse.
Saygı çerçevesinde tüm samimiyetiyle tebliğ edene de kızma :)
İleri gitmesine engel ol yeterli bence.
Bunu karışmak olarak algılama, adam görevini yapıyor diye düşün.
Farklı görüşlerdeyiz ama gerçekten tebrik ederim.
Keşke hepimiz bu günlerde birbirimizi anlamaya çalışarak dinlesek.
Benim dediğim kesin doğru demeden okuduğunuz için teşekkürler
Hayır demeyi dusunen biri olarak sizi gönülden tebrik ederim
Farklı görüşlerdeyiz ama gerçekten tebrik ederim.
Keşke hepimiz bu günlerde birbirimizi anlamaya çalışarak dinlesek.
Benim dediğim kesin doğru demeden okuduğunuz için teşekkürler
Hayır demeyi dusunen biri olarak sizi gönülden tebrik ederim
Son 10 sayfadır sevgi pıtırcğı niteliğinde devam ediyoruz tartışmaya
Siyasette konuların tatlıya bağlandığı nadirdir ama ilk sayfaların harareti geçti konuda
Mutlu oldum ama güzel güzel
Son 10 sayfadır sevgi pıtırcğı niteliğinde devam ediyoruz tartışmaya
Siyasette konuların tatlıya bağlandığı nadirdir ama ilk sayfaların harareti geçti konuda
Mutlu oldum ama güzel güzel
Şunu da bırakıp ortamı şenlendireyim mi :))
Niye kapansın ki bu konu ayrıcaEvet sırf muhalefet olmak için hayır diyenler sayfalarca gerekçe sunuyor.
Üniter Parlamenter Cumhuriyet'in yok olmaması adına size rasyonel bilgiler aktarıyorlar.
Siz de gelmiş konunun neden hala kapatılmadığı ızdırabı(ıstırabı) içindesiniz.
Sizene bizim evetimizden diyebilmeniz için bunun sadece sizi ilgilendiriyor olması gerekirdi.
Ne yazık ki bu hepimizi ilgilendiriyor.
Bunun tartışmaya açık olması insanların fikirlerini sunuyor olmaları sizin için ne kadar tahammül dışı bir şey olduğunu görmek çok üzücü. Oysa ki demokrasi sadece sizler için yok. Hepimiz için var.
Ve sizin "size ne bizim evetimizden" derken aldığınız cüret bu demokrasiyi yerle bir etmemesi adına bile bu konunun kapatılmaması gerekliliğini ortaya koyuyor.
Siz haşmetli uzun adamınız istiyor diye hareket ediyorsunuz.
HAYIR diyen insanlarımız muhalefetten ziyade bu ülkeyi, gelecek nesli, çocuklarını ve hatta torunlarını düşünerek hareket ediyorlar.
Bu verdiğiniz yetkiler yarın bir gün darbe ya da herhangi bir olayla başa gelebilecek kişinin de aynen elinde olacağını biliyor musunuz?
Bilmiyorsunuz.
Gerçekten ne olduğunun farkında değilsiniz.
Zaten ülkemizde ne kadar az bilirsen o kadar mutlusun felsefesi gelip yerleşmişken bir de bizlerin susması temelli cahiliye dönemine alıp götürür HERKESİ.
Bir insanın eline devleti teslim etmiyorsunuz.
Daha fazlasını yapıyorsunuz.
Özgürlüğünüzü teslim ediyorsunuz.
Tabi kime ne sizin özgürlüğünüzden.
Size Duman- iyi de banane şarkısını armağan ediyorum.
İyi geceler.
Şunu da bırakıp ortamı şenlendireyim mi :))
Ay ilahi koptum ya
Sev kardeşim şarkısını koyaydin bari
Zaten kullanıcı adınızı ve altındaki meşhur replik her gördüğümde yüzümde tebessüm oluşturuyordu şimdi artık her gördüğümde gülerim
Burada geyik de yasak ama saçma sapan karşılıklı ithamlı mesajlardan sonra bunları görmek güzelYaa o da olurmuş aslında :)) Ama içimdeki kroya engel olamadım bi an :)))
FriendsBen
koyvermeyin, oy verin!!Oy vermek istemiyorum, günah mı hocam?
Mağdurum da magdurum diyorsunuz yani.Hepinize hayirli gunler.
Burdaki oyum evetti referandum gunude evet demeyi dusundugum icin.
Cok cirkin yorumlara ragmen okumaya devam ettim. Halada okuyorum okumadigim sayfa daha azdir okuduklarimdan.
Kendini bisey sanmadan ukala olmadan yazilan her yorum fikrimi aciyor beni dusunduruyor bu sekilde yazan herkese (bir elin parmagi kadar degiller) kendi adima tesekkur ederim. Onlar kendilerini bilirler.
O yorumlardan birine bende cevap verdim ve zihniyetleri kotu oldugundan olsa gerek geri donus yapmadilar ya da yapamadilar bilmiyorum.
Ama bunu anlamis degilim gozumden kactigini sanmiyorum kactiysada kusura bakmayin.
İlk sayfalardaydi veKazen konuyu acarken burdaydi o yorumlari mutlaka gordu (bir cok kisiye alintiyla cevap verdi) ve ses etmedi tek bir yorum disinda. Ins yaniliyorumdur.
@Mune simdi mune abla ben sizi severek guvenerek soruyorum bir uyeniz boyle bir imada bulununca onada destek verenler olunca direk tepkinizin olmasi gerekmezmiydi?
Belki cok basittir ama bizi incitti. Yani yonetimin gordugu halde ses etmemesi bunu kabul etti demek oluyor.
Hayir diyen akilli kadinlar ve onlarin disindaki herkes akil yoksunu hatta ulkede bile olmamalilar.
Bunlarda mesajlar ve birine kazenin cevabi.
Dedim ya yine de herseye ragmen kendi adima okuyup faydalanmaya fikrimide karsit fikride sorgulamaya calisiyorum.
Mağdurum da magdurum diyorsunuz yani.
Beni alintiladigin için cevap yaziyorum bu arada.
Evet diyenlerden karşıt görüşte olanlara yönelik negatif yazıları da alintila madem. Bir tek hayircilar mi sert yazmış? Yoksa sizler birer melek misiniz?
Yahu...Sizin yorumunuzdan ben niye magdur olayim cok komiksiniz :)) benim degindigim seyi anlamamis gibi gorunerek daha da komiksiniz.
Kazen size cevap vermisti o an.
Bende bundan bahsettigim icin alinti yaptim sadece gostermek hatirlatmak icin yani muhatap olmak icin degil.
Ha cevap verdiniz ne diyim selametle :))
Kendime istemedigimi baskasina yapmam yapmadim benlik bi sıkıntı yok yani.
Kendi cevap verdigim yorumlari ornek gosterdim zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?