Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Açıkçası ben de korkuyorum ama kimlik sebebiyle değil.

Zaten insanı kimliğine göre ayrıştırmak insan haklarına aykırı. Böyle bir şeyle karşılaşırsam davamı açarım diye düşünüyorum.

Ha buna göre beni ayrıştıracak olan işyeri/okul vs neyse artık orayla da işim olmaz.

Işidin son yayınladığı videoda, o kafirleri öldürün diyor mesela. Burada kafir sadece dinsizler değil, Türk halkı oluyor. Müslümanı ya da Müslüman olmayanı.

Işidin Türkiyede bulunan bir yuvası olduğunu hepimiz biliyoruz, bir şekilde ülkemize giriyor bu insanlar ve masumları katlediyorlar.

Resmen Türkiyede cihat çağrısı yapıyor adamlar.

Şöyle okyanusun ortasında küçük bir adaya gidip dünyadan kopasım geliyor.

En mantiklisi devlet okullarından uzak tutmak sanırım haklısın
Özel okullarda mecburi değildir sanırım en azından muafiyet vardır değil mi?

bildiğim kadarıyla var.
zaten laikliği benimsemiş yönetimi olan köklü okullar öğretmen seçimini de ona göre yapıyor, dolayısıyla çocuk islamı x bir öğretmenin kafasına göre değil, kitaplarda yazanlara göre öğreniyor, ki bence bunun mahsuru yok.
benim ortaokul din öğretmenim gibi, cinler en çok banyo ve tuvaletlerde yaşar, orda alt tarafınızla oynarsanız size görünür ırzınıza geçerler diyerek ilk cinsel travmamınızı yaşatacak potansiyeldeki manyaklarla çalışmazlar en azından, ilk şikayette yol verirler çünkü.

Cevabını verdim ben.
İlkokulda Hıristiyanligin mecburi dersi yok ama Müslüman yazanlara zorunlu din dersi var.
Ve ben hiç bir dinin dersini ilkokulda almasını istemiyorum!.
Bu nedenle mecburum
Dkonuyu çarpıtmayalim

Bir de o var.

Bir tane vardı bizde, deli midir nedir öyle bakıyordu zaten gözleri de bir tuhaftı.

Hepinizin ne yaptığını biliyorum, gizlice yaptığınız şeyleri biliyorum diyordu

Sonra sınıfta sen cin görürsün, görmezsin diye sayım yapmıştı bir de

Acil denetleme şart bu insanlara, akli dengesi yerinde olmayan bu tip insanlar atılsın meslekten ya.

bence saçmalıyosunuz tamam her dine görüşe saygısı olan bi insanım ama islam yazmasın nedir ya islam düşmanlığı mı yapıyosunuz siz o kadar genişlikte pes

bence saçmalıyosunuz tamam her dine görüşe saygısı olan bi insanım ama islam yazmasın nedir ya islam düşmanlığı mı yapıyosunuz siz o kadar genişlikte pes

İroni mi gerçek mi anlamadım

Ama benim kimliğimde yazmasın, istemiyorum

İslam dinine mensup muyum ki yazsın

Mesela sizde de Hristiyan yazsın o zaman Hristiyanlık düşmanı mısınız

İşte bu ışid belası müslüman mı şimdi?
Elbette değil, buna inanmak mümkün mü?
Şöyle mümkün, müslümanlığı bilmeyen inanır. Bugünün müslümanlarını göre göre inanır.
Bu durumda hakiki müslümanlara düşen görev o bahsettiğiniz eski zamanlardaki hoşgörülü insanlardan olmaktır.

Tebliğ bir müslüman olarak benim görevim. Mesela sizi islama davet etmek.
Ama nasıl?
Yaşayışımla, hoşgörümle, sevgimle saygımla vs.. Bir çok olumlu erdemle. Bugunun müslümanları bunu sağlamadığı için bu kadar tepki alınıyor malesef.

İslam düşmanlığıyla alakası nedir?
İnanmıyorsa bu kadın neden orada illa İslam yazsın?
Bu düşmanlık değil her şeyi nasıl İslam düşmanlığı ona bağlıyoruz anlamıyorum hakikaten

bak burda haklısın

bak burda haklısın

Cevabını verdim ben.
İlkokulda Hıristiyanligin mecburi dersi yok ama Müslüman yazanlara zorunlu din dersi var.
Ve ben hiç bir dinin dersini ilkokulda almasını istemiyorum!.
Bu nedenle mecburum
Dkonuyu çarpıtmayalim
Çarpıtmıyorum, samimiyetle sorduğumı belirttim.
Anladım. Almasın çocuğunuz madem ne diyelim.

benim demek istediğim doğmamış çocuğun kimliğini boş bıraktrmak yazsın ne zararı var kendi nasıl yaşamak istiyosa yaşasın bu şey gibi kimlikte evli yazıyo ama ben bekar takılmak istiyorum

Dostça bir şey söyleyebilir miyim?
Bu tebliğ işi bir şeyden sonra çok insanı daraltiyor ve soğutuyor.
Yani yaşayışınızlanornek olun ne güzel kendi gönlünüzce özgürce dini inancını, yaşayın ama inanmayana eblig etmeyelim lütfen.
Hani zaten inanç kişisel bir şey ya biri bana tebliğ edince iyi niyetli de ola çok daraltiyor gerçekten baskı gibi geliyor işte insana
Herkes kendi bildiğig ibi yaşasın kimse kimseye iman inanma demesin
Oh hayat ne güzel diyelim

Bence yapabilirsiniz.

Yolu da bu tip baskılara ses çıkarmakla olacak. Yorucu bir süreç, maalesef ki yurtdışındaki medyanın sürekli halka pompaladığı İslamofobi döneminde hele çok zor ancak bunun etkisinde kalmayan her Müslümanın terörist olmadığını algılayan bir kesim de var.

Siz yurtdışında yok sanmayın, orada da var bu tip baskılar. Bize göre daha az tabi.

Almanyada, Alman bir arkadaşım eczaneden ertesi gün hapı almaya gittiğinde mesela, "aslında yaşın müsait kürtaj da günah" diye bıkbıklayan çok naçizane bir Alman ablamız da var

benim demek istediğim doğmamış çocuğun kimliğini boş bıraktrmak yazsın ne zararı var kendi nasıl yaşamak istiyosa yaşasın bu şey gibi kimlikte evli yazıyo ama ben bekar takılmak istiyorum

Ama işte iki inancsizin çocuğu din ilgisiyle büyümez ki
Büyüyünce kendi seçer.
Bu nedenle boş bırakılır ki büyüyünce neyse inancı kendi doldursun diye.
Bundan dusmanlik anlamı nasıl çıkıyor?

Dediğiniz kendi içerisinde çelişiyor yalnız.

Yeni doğmuş bir çocuğun din seçebilecek aklı, isteği -hepimiz bunda hemfikiriz ki- yoktur

Dolayısıyla ben İslam yazdırınca, kendi istediği gibi değil benim istediğim gibi yaşamış olacak.

Madem istediği gibi yaşasın diyorsunuz, kendisi bunu merak edip araştıracak yaşa geldiğinde kararını verebilir.

Çarpıtmıyorum, samimiyetle sorduğumı belirttim.
Anladım. Almasın çocuğunuz madem ne diyelim.

Teşekkürler
Keşke isteyen istediği dersi alabilse, din dersleri seçmeli olsa mesela.
Sizin gibi dini eğitim isteyenerin çocukları ilkokulda alsa eğitimini biz almasak mesela.
Ne güzel olurdu
Gerçekte olması gereken bu da

İroni mi gerçek mi anlamadım

Ama benim kimliğimde yazmasın, istemiyorum

İslam dinine mensup muyum ki yazsın

Mesela sizde de Hristiyan yazsın o zaman Hristiyanlık düşmanı mısınız
ben hiç bir dine saygısızlık yapmam Allah herkesi bi din veya farklı görüşle belirtmiş sen ister vaftiz ol ister namaz kıl bu senin görüşün saygım var ayrı bişey ama yazmama ne bilim bana ters neyse polemiğe gerek yok :)

Bu arada 152 sayfadır özgür düşünce mesajı veriyorum.

Bunu hala İslam düşmanlığı olarak algılayan varsa, diyebileceğim başka bir şey yok yani, gayet açık ve anlaşılır yazdığımı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…