Çoğunluk müslüman olması seni neden tedirgin ediyor?
Müslümandan zarar gelmez ki. Hakiki olanlardan söz ediyorum. Ortadoğu örneği verme sakın.
Müslümanlığın en güzel yakıştığı ülke bizimkisidir, Anadolu dur. Ve Anadoluda hoşgörü vardır.
Sen keşke inansan. Ama inanmıyorsan da bu senin bileceğin iş, ben seninle bu ülkede kardeşce yaşamakta bir sakınca görmüyorum.Bak ne dedim, çoğu bdv konusunda seninle aynı şeyleri yazıyoruz,inancımız farklı da olsa "aynı" olabiliyoruz yeri gelince....
Müslüman her konuyu oraya getirmesin diyorsun. Gerçekten dinini yaşamaya çalışan, tam da her konuyu oraya getirir. Çünkü din hayattır, ona göre şekillendirir hayatını..
Karşı tarafa dayatanlardan söz etmiyorum.Hor gören aşağılayan, ezen,kınayan cahil müslümanlardan söz etmiyorum!
Hasılı kelam, din ırk gözetmeksizin birlik içinde yaşamak tek hayalimdir, herkesin de isteği bu yöndedir diye umuyorum.
Çok samimi yazacağım Müslüman olmayan birisi nasıl hisseder anlayın diye.
Nasıl bugün yurtdışında, bir yerde İslamofobik bir hareketle karşılaştığınızda kendinizi rahatsız hissetmiyor musunuz mesela?
Ya da ben kalkıp mesela size sürekli İncilden örnekler versem, atıyorum bir ortamdayız ben Noel kutluyorum veya da şarap içiyorum ancak siz ne Noel kutluyor ne de şarap içiyorsunuz. Ben size sürekli hatırlatsam İsanın doğumunu kutla canım desem, bunu tatlı dille söylesem bile rahatsız eder.
Sen kim oluyorsun diye içinizden sinirlenirsiniz bile. Sizin İsanın doğumunu mu Muhammedin doğumunu mu kutlayacağınıza karar verecek kadar aklınız var, benim ne haddime.
Ya da siz sürekli kötü bir şey anlatırken istavroz çıkarsam? Tuhaf işte. Başınıza gelmiştir eminim, son dönemde artan İslamofobiyi özellikle yurtdışına gittiyseniz yaşamışsınızdır.
Ben eğitim hayatımda din dersi almak istemedim, çünkü biliyordum başıma gelecekleri.
Dua oku cehennemde yanacaksın diyen mi ararsın, yoksa öğrencisine Müslüman değil diye deyyus diyebilecek din öğretmenleri mi? Bir de üstüne pişmiş kelle gibi sırıttı o gubidik onu hiç unutmuyorum. Sanki çok matah bir şey etmiş gibi.
Zorla ezberletilen Arapça sureler, sonra sizin ev ne biçim ev sizde Ramazan kutlamıyor musunuz diyen.
Sen ülkeni sevmiyor musun, duygusuz musun diyen.
Anlattıkça asabım bozuluyor.
O zamanlar almama seçeneği de yoktu, en son çıkmıştı da şu an durumu nedir bilmiyorum.
Farkında olmadan düşmanlar yaratıyorlar bu tip insanlar söyleyeyim.
Ben asla Müslüman olmayacağım, beni böyle sürekli kıstırmaya, korkutmaya, aşağılamaya çalışan insanlar öyle soğuttu ki daha diyebileceğim bir şey yok ki ben İncili de Kuranı da okumuş bir insanım.
Ek: Deyyus'un tanımı da şudur: Karısının ya da kendisine çok yakın bir kadının namussuzluğuna, erkeklerle düşüp kalkmasına göz yuman, aldırmayan kimse anlamında sövgü sözü.
Bu lafı hak edecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum.
Şu hayattaki en büyük ilkem yaşayan hiçbir canlıya zarar vermemektir benim. Fiziksel, psikolojik, maddi... Adını siz koyun işte.
Bu da madalyonun bu tarafında olanlardan bir demeç olsun.