• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Benim yorumumu cirkin olarak alintilamissiniz da,herhangi bir hakaretim yoktu. Anlamamis olabilirsiniz. Ne utanmak demisim ne yandas demisim. Tam tersine kendini bir sey sanmak ve ukalalik kelimelerini siz kullanmissiniz. Lutfen gereksiz alinti yapip rahatsiz etmeyin yok yere.

Ben direk size ya da kimseye bisey demedim iyi okuyun rahatsiz olacaksaniz burda isiniz ne?
Bir alintiya bile tahammulunuz yokken gercekten ne isiniz var acaba?

Destek vermissiniz akilli kadin muhabbetine.

Duzelttim mesajimi.

Ben direk size ya da kimseye bisey demedim iyi okuyun rahatsiz olacaksaniz burda isiniz ne?
Bir alintiya bile tahammulunuz yokken gercekten ne isiniz var acaba?

Kazen sadece sizin mesajiniza cevap verdi onu gostermek icin alinti yaptim. Goren goz gorur zaten.
Benim mesajima cevap gelmedi yalniz,yanlisiniz var. yandas demedim utanmak kelimesini de hic kullanmadim. Bahsettigim sey burada hayir oyu cikiyor anketlerde,ancak disaridaki halk bunun tam tersi oluyor dedim. Tum anketlerde bu sekilde cikiyor. Mesajlardan sikayetciyseniz kib butonu var efendim, kibler gecersiniz

Çoğunluk müslüman olması seni neden tedirgin ediyor?
Müslümandan zarar gelmez ki. Hakiki olanlardan söz ediyorum. Ortadoğu örneği verme sakın.
Müslümanlığın en güzel yakıştığı ülke bizimkisidir, Anadolu dur. Ve Anadoluda hoşgörü vardır.
Sen keşke inansan. Ama inanmıyorsan da bu senin bileceğin iş, ben seninle bu ülkede kardeşce yaşamakta bir sakınca görmüyorum.Bak ne dedim, çoğu bdv konusunda seninle aynı şeyleri yazıyoruz,inancımız farklı da olsa "aynı" olabiliyoruz yeri gelince....

Müslüman her konuyu oraya getirmesin diyorsun. Gerçekten dinini yaşamaya çalışan, tam da her konuyu oraya getirir. Çünkü din hayattır, ona göre şekillendirir hayatını..
Karşı tarafa dayatanlardan söz etmiyorum.Hor gören aşağılayan, ezen,kınayan cahil müslümanlardan söz etmiyorum!

Hasılı kelam, din ırk gözetmeksizin birlik içinde yaşamak tek hayalimdir, herkesin de isteği bu yöndedir diye umuyorum.

Ben de müslümanlardan rahatsız değilim zaten. Yanlış anladınız demek istediğimi. Yüzde bilmem kaci müslüman ülke sozu siz azinliksiniz buna göre yasayin diyen kesimin sözü genelde. Hoşgörülü müslümanlar buncümleyi kurmuyor ki o kendi hayatına bakıyor kimin neye inandigiyla ilgilenmiyor zaten .
Ben zaten gerekli hasasiyetleri olan saygılı biriyim. Ramazanda oruç tutmasam da sokak da yiyip içmeye gayret ederim ama bu demek değil ki su içenler hirpalansin. Geçen sene bir genç delikanlı sigara içtiği öldürüldü mesela
Bu gibi hosgorusuzlukler beni tedirgin ediyor.
Yılbaşındaki katliama siz de uzuldunuz biliyorum ama haftalarca instagramda çam ağacı gören müslüman Noel kutlamaz yazma cüretini buldu mesela. Sana ne arkadaşım isterim alırım cam agacimi ne hakla kişisel paylaşımıma bunu yazma haddini kendinde buluyorsun?
Bu ufak görünen baskılar beni korkutuyor işte.
Benim tedirginliğim bu.
Yoksa ben de beraber yaşamak istiyorum. Kimse kimseye karışmasın herkes kendi istediği gibi yaşasın saygı icinde. Bunu çok istiyorum ben de.
Ama benim çocuğum dini eğitim almasın isterken bugün birinci sınıfta dini eğitimij zorunlu verilmesi laik eğitim sistemine ters. Ve benim gibilerin hakkını yemektir. Kendin çocuğumu bile baskı altında yetiştirmek zorunda kalacağım muhtemelen. Ve bu beni çok korkutuyor.
Derdim bu benim müslüman komşularım değil bana müslüman olmayi dayatan sistem

Benim mesajima cevap gelmedi yalniz,yanlisiniz var. yandas demedim utanmak kelimesini de hic kullanmadim. Bahsettigim sey burada hayir oyu cikiyor anketlerde,ancak disaridaki halk bunun tam tersi oluyor dedim. Tum anketlerde bu sekilde cikiyor. Mesajlardan sikayetciyseniz kib butonu var efendim, kibler gecersiniz

Isimlere bakmadim ayni kisiler oldugu icin alinti yaparken sizin adinizi gormedim bile.

Kendi mesajima bakip sizin demediginizi gordum duzelttim ve duzelttigimide yazdim zaten.

Ot beyin diyecen hic utanmadan sonrada saygi bekleyenler diycen saygi duymak zorunda degilmissin gibi.

Sonrada ben sen ve senin gibileri karanligindan cikarmak icin aydinlatma mesaji yazicam :))

Bak saat 1 daha cok beklersin arkadasim.

Her yorumu okumaya calistim seviyesiz oldugu halde.
Ben evet dedim onlar hayir diyor neden bu sekilde karsi cikiyolar diye merak ettim.
Birak hayasizca buraya yazmayi aklimdan bile gecirmedim sizlerin ot beyinli oldugunuzu.

Saygi duyana guzel cevap verilir. Bazilarinada mecbur kalirsin cevap vermeye sonrada onu hic yokmus gibi sayarsin.

Bak saat 1:15 bekle aydinlanmayi.

@Kazen konuyu takiptemisiniz bilmiyorum ama ben bile kendi seviyemi aşip birine bu sekilde yazdiysam burda bi terslik yok mu sencede?
Evet demeyi içine sindiren aklına mantığına uyduran birine yakışır bi açıklama..boş boş boş....
devam edin son pişmanlık fayda etmeyecek
Yazık ki cocuklarınaza bırakacagınız bu ulke için keske adaleti olabilseniz
Bu parti meselesi degil....
Şimdiden bölündük farkında değilsiniz...
Cocuklarınızdan vatanınızdan özgürlügünğzden dahamı degerli erdogan aşkı
Yanlız sunu düşünün erdogan dünyanın en iyi insanı olabilir
En buyuk lideri olabilir
Ama ölümsüz degil...yarını düşünün
Mantık vicdan lütfen...

İnşallah öyledir. Ve inşallah son anda kötü bir sürprizle karsilasmayiz..
Ama hiç güvenemiyorum açıkçası.
Anayasamızın ilk üç maddesi devletimizin temel niteliklerini belirtmektedir.4. madde ise bu ilk üç hükmü koruma altına almaktadır.Yapılan bir işlemin hukuka aykırı olduğunu belirtmek için mutlaka kanunlarda ya da anayasada bir hüküm bulunması gerekmez ki öyle olsaydı şu anda kazuistik bir hukuk sistemimiz olurdu.Anayasanın dördüncü maddesini değiştirmek kanuna aykırı yorum sayılır.Yani bu maddeyi değiştirirsek diğer üç maddeyide rahatlıkla değiştirebiliriz gibi bir yorum hukuka aykırı bir yorum olur ki böyle bir değişimi öngören düzenlemenin geçerliliği savunulamaz.zaten ilk 3 maddeyi degistirmeyi teklif etmek bile soz konusu degildir diye 4.yasada gecer.
Binali Yildirimin dedigi gibi bu maddeler devletin temelidir olmazsa olmazidir.

Son düzenleme:
Ben de müslümanlardan rahatsız değilim zaten. Yanlış anladınız demek istediğimi. Yüzde bilmem kaci müslüman ülke sozu siz azinliksiniz buna göre yasayin diyen kesimin sözü genelde. Hoşgörülü müslümanlar buncümleyi kurmuyor ki o kendi hayatına bakıyor kimin neye inancıyla ilgilenmiyor zaten .
Ben zaten gerekli hasasiyetleri olan saygılı biriyim. Ramazanda oruç tutmasam da sokak da yiyip içmeye gayret ederim ama bu demek değil ki su içenler hirpalansin. Geçen sene bir genç delikanlı sigara içtiği öldürüldü mesela
Yılbaşındaki katliama siz de uzuldunuz biliyorum ama haftalarca instagramda çam ağacı gören müslüman Noel kutlamaz yazma cüretini buldu mesela. Sana ne arkadaşım isterim alırım cam agacimi ne hakla kişisel paylaşımıma bunu yazma haddini kendinde buluyorsun?
Benim tedirginliğim bu.
Yoksa ben de beraber yaşamak istiyorum. Kimse kimseye karışmasın herkes kendi istediği gibi yaşasın saygı icinde. Bunu çok istiyorum ben de.
Ama benim çocuğum dini eğitim almasın isterken bugün birinci sınıfta dini eğitimij zorunlu verilmesi laik eğitim sistemine ters. Ve benim gibilerin hakkını yemektir. Kendin çocuğumu bile baskı altında yetiştirmek zorunda kalacağım muhtemelen. Ve bu beni çok korkutuyor.
Evet, azınlıksınız. ama bu hiçbirşeyi değiştirmez. Herhangi bir haksızlık,adaletsizlik olamaz, olmamalı işte,din,dil, ırk konusunda.
Hemfikiriz bunda!

Neyse.. Teşekkür ediyorum, herkesin gönlüne göre olsun diyeyim ;)

Evet demeyi içine sindiren aklına mantığına uyduran birine yakışır bi açıklama..boş boş boş....
devam edin son pişmanlık fayda etmeyecek
Yazık ki cocuklarınaza bırakacagınız bu ulke için keske adaleti olabilseniz
Bu parti meselesi degil....
Şimdiden bölündük farkında değilsiniz...
Cocuklarınızdan vatanınızdan özgürlügünğzden dahamı degerli erdogan aşkı
Yanlız sunu düşünün erdogan dünyanın en iyi insanı olabilir
En buyuk lideri olabilir
Ama ölümsüz degil...yarını düşünün
Mantık vicdan lütfen...

Ben parti meselesi yapmadim erdogani agzima bile almadim. Oy verdigim halde yakin cevremde bile asla buyuk lider diye bahsetmedim bile.
Sistemle ilgili degisimde evet demeyi dusundum. Dogrudur yanlistir tabiki tartisilir.
Ama bana rahatca ot beyin derseniz sonrada dalga gecer gibi aydinlanma beklerseniz baska nasil bir uslup kullanabilirim?
Sadece benim degil bir cok kisinin tepkisini cektiniz ama umrunuzda falanmi? Hic sanmiyorum.
Burayi laf atmak icin okumuyorum bir kac kisinin yazilarinida gercekten dusunuyorum fikir aliyorum.
Keske sizdende biseyler alabilseydim.

Nasil konustugunuz fikrinizi nasil ilettiginiz cok onemli.

Anayasamızın ilk üç maddesi devletimizin temel niteliklerini belirtmektedir.4. madde ise bu ilk üç hükmü koruma altına almaktadır.Yapılan bir işlemin hukuka aykırı olduğunu belirtmek için mutlaka kanunlarda ya da anayasada bir hüküm bulunması gerekmez ki öyle olsaydı şu anda kazuistik bir hukuk sistemimiz olurdu.Anayasanın dördüncü maddesini değiştirmek kanuna aykırı yorum sayılır.Yani bu maddeyi değiştirirsek diğer üç maddeyide rahatlıkla değiştirebiliriz gibi bir yorum hukuka aykırı bir yorum olur ki böyle bir değişimi öngören düzenlemenin geçerliliği savunulamaz.zaten ilk 3 maddeyi degistirmeyi teklif etmek bile soz konusu degildir diye 4.yasada gecer.
Binali Yildirimin dedigi gibi bu maddeler devletin temelidir olmazsa olmazidir.
Bunu zamanla anlayacağız..fakat bu ilk 4 maddenin yada 4.maddenin değişme durumu olduğu halde evet oyu verecek olanlar iyi düşünsün. Bu bile bile ülkeyi ateşe atmaktır. Geleceğimizi yok saymaktır..

Ben parti meselesi yapmadim erdogani agzima bile almadim. Oy verdigim halde yakin cevremde bile asla buyuk lider diye bahsetmedim bile.
Sistemle ilgili degisimde evet demeyi dusundum. Dogrudur yanlistir tabiki tartisilir.
Ama bana rahatca ot beyin derseniz sonrada dalga gecer gibi aydinlanma beklerseniz baska nasil bir uslup kullanabilirim?
Sadece benim degil bir cok kisinin tepkisini cektiniz ama umrunuzda falanmi? Hic sanmiyorum.
Burayi laf atmak icin okumuyorum bir kac kisinin yazilarinida gercekten dusunuyorum fikir aliyorum.
Keske sizdende biseyler alabilseydim.

Nasil konustugunuz fikrinizi nasil ilettiginiz cok onemli.
Şahsınıza söylenmiş bir itham yok....
Ben açıklama yaptım zaten ama kişisel olarak sizede açıklıyım ben o sözü gözü kapalı Erdoğan ne derse odur diyenler için söyledim
Bu ülke bu vatan bizim ve bu çok önemli bir karar
Eger siz öyle gözü kapalı bi iş yapmıyorsanız lütfen araştırın
Evet demek basit bir eylem degil...
Geri dönüş yok...

Bunu zamanla anlayacağız..fakat bu ilk 4 maddenin yada 4.maddenin değişme durumu olduğu halde evet oyu verecek olanlar iyi düşünsün. Bu bile bile ülkeyi ateşe atmaktır. Geleceğimizi yok saymaktır..
Inanmak istediginize inaniyorsunuz olmayan birseyi bile olabilir gozuyle bakiyorsunuz.bu haberlerdeki amac kafa karistirmak polemik olustumak..

Çoğunluk müslüman olması seni neden tedirgin ediyor?
Müslümandan zarar gelmez ki. Hakiki olanlardan söz ediyorum. Ortadoğu örneği verme sakın.
Müslümanlığın en güzel yakıştığı ülke bizimkisidir, Anadolu dur. Ve Anadoluda hoşgörü vardır.
Sen keşke inansan. Ama inanmıyorsan da bu senin bileceğin iş, ben seninle bu ülkede kardeşce yaşamakta bir sakınca görmüyorum.Bak ne dedim, çoğu bdv konusunda seninle aynı şeyleri yazıyoruz,inancımız farklı da olsa "aynı" olabiliyoruz yeri gelince....

Müslüman her konuyu oraya getirmesin diyorsun. Gerçekten dinini yaşamaya çalışan, tam da her konuyu oraya getirir. Çünkü din hayattır, ona göre şekillendirir hayatını..
Karşı tarafa dayatanlardan söz etmiyorum.Hor gören aşağılayan, ezen,kınayan cahil müslümanlardan söz etmiyorum!

Hasılı kelam, din ırk gözetmeksizin birlik içinde yaşamak tek hayalimdir, herkesin de isteği bu yöndedir diye umuyorum.

Çok samimi yazacağım Müslüman olmayan birisi nasıl hisseder anlayın diye.

Nasıl bugün yurtdışında, bir yerde İslamofobik bir hareketle karşılaştığınızda kendinizi rahatsız hissetmiyor musunuz mesela?

Ya da ben kalkıp mesela size sürekli İncilden örnekler versem, atıyorum bir ortamdayız ben Noel kutluyorum veya da şarap içiyorum ancak siz ne Noel kutluyor ne de şarap içiyorsunuz. Ben size sürekli hatırlatsam İsanın doğumunu kutla canım desem, bunu tatlı dille söylesem bile rahatsız eder.

Sen kim oluyorsun diye içinizden sinirlenirsiniz bile. Sizin İsanın doğumunu mu Muhammedin doğumunu mu kutlayacağınıza karar verecek kadar aklınız var, benim ne haddime.

Ya da siz sürekli kötü bir şey anlatırken istavroz çıkarsam? Tuhaf işte. Başınıza gelmiştir eminim, son dönemde artan İslamofobiyi özellikle yurtdışına gittiyseniz yaşamışsınızdır.

Ben eğitim hayatımda din dersi almak istemedim, çünkü biliyordum başıma gelecekleri.

Dua oku cehennemde yanacaksın diyen mi ararsın, yoksa öğrencisine Müslüman değil diye deyyus diyebilecek din öğretmenleri mi? Bir de üstüne pişmiş kelle gibi sırıttı o gubidik onu hiç unutmuyorum. Sanki çok matah bir şey etmiş gibi.
Zorla ezberletilen Arapça sureler, sonra sizin ev ne biçim ev sizde Ramazan kutlamıyor musunuz diyen.
Sen ülkeni sevmiyor musun, duygusuz musun diyen.
Anlattıkça asabım bozuluyor.

O zamanlar almama seçeneği de yoktu, en son çıkmıştı da şu an durumu nedir bilmiyorum.
Farkında olmadan düşmanlar yaratıyorlar bu tip insanlar söyleyeyim.
Ben asla Müslüman olmayacağım, beni böyle sürekli kıstırmaya, korkutmaya, aşağılamaya çalışan insanlar öyle soğuttu ki daha diyebileceğim bir şey yok ki ben İncili de Kuranı da okumuş bir insanım.

Ek: Deyyus'un tanımı da şudur: Karısının ya da kendisine çok yakın bir kadının namussuzluğuna, erkeklerle düşüp kalkmasına göz yuman, aldırmayan kimse anlamında sövgü sözü.

Bu lafı hak edecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum.

Şu hayattaki en büyük ilkem yaşayan hiçbir canlıya zarar vermemektir benim. Fiziksel, psikolojik, maddi... Adını siz koyun işte.

Bu da madalyonun bu tarafında olanlardan bir demeç olsun.

Son düzenleme:
Inanmak istediginize inaniyorsunuz olmayan birseyi bile olabilir gozuyle bakiyorsunuz.bu haberlerdeki amac kafa karistirmak polemik olustumak..
Bunu söyleyen bir tek ben degilim,Meclis görüşmelerinde bunu bizzat akp li vekil İsmail Aydın açıkça söylemiş. hickimse polemik yaratmaya çalışmıyor yani..
Ayrıca bu konu benim inanmak isteyebilecegimin bile ötesinde gerçekten kabus gibi bir düşünce.
Diğer maddelerde delik deşik olmuş zaten.birde bu 4 madde düşünülemez bile benim açımdan.

Deynepçiğim sorun şurada;bu anayasa değişikliğine göre parlamenter sistem diye bir şey kalmayacak yani yürütme organı yasama organından bağımsız olacak.Cumhurbaşkanının meclis ve yasamada daha fazla yetkileri artacak,sen bizdensin sen bizden değilsin,senin kaşın kara,senin gözün ela diyerek beğenip beğenmediklerini ayrıştırıp vekil yapabilecek ve bunu yaparken kimse ses çıkaramayacak.Eee o zaman oluşturan o vekiller ne kadar mecliste beni yansıtabilecek,tarafsız olabilecek mi,hayır. Yasamanın yetkileri sınırlandırılacak.

Sen ikinci paragrafında kelime oyunu yapmışsın ancak bu kadar basit değil.Şahsen sandıktan evet çıkarsa ben hayır diyenleri yada tam tersi hayır çıkarsa evet diyen bir kesimin yok sayılması taraftarı değilim.Bu benim şahsi fikrimdir her zaman.

Bu sistem de Chp nin de şansı yok mu demişsin,bak sayfalarca olayın parti olmadığını vurgulamış arkadaşlar,ben de yazımda vurguladım.Bu şekilde babam gelse tanımam.Peki ya bir gün gelip Fetö dedikleriniz gerçekten birgün darbe yapıp başımıza geçip cumhurbaşkanı olursa ne yapacağız peki,bunu da düşündün mü?Bu sadece örnek,illa o kişi üzerinden ele alma,bu herkes için geçerli.

Varsayımsal düşünmek zorundayım tabii ki,emniyet kemerini niye bağlıyoruz,ya kaza yaparsak diye değil mi?Kıyı da köşe de para biriktiriyoruz,sigorta,bağkur yatırıyoruz,niye,bir gün başımıza bir şey gelirse,hasta sağ olursak diye değil mi.Bak mesela bunlar da varsayımsal.Ben eşeğimi önce sağlam kazığa bağlayayım da,sonra kaçınca ağlamayayım.

Bu sence normal bir şey mi,bak kendin yazmışsın işte ne güzel,kısacası aslında şu an fiil olan birşey artık resmiyet kazanmış olacak.
Yeni sisteme göre vekillerin bakan olamayacağı söyleniyor.Vekillerin sadece yasama işine yoğunlaşacağı ,bu da meclisin yürütme üzerindeki etkisini arttırır deniliyor.
Kelime oyunu yapmadım.Sonuçta cumhurbaşkanını nasıl halk güvenip seçmişse,aynı zaman da başkan görmek istemesi normal.

Bunu söyleyen bir tek ben degilim,Meclis görüşmelerinde bunu bizzat akp li vekil İsmail Aydın açıkça söylemiş. hickimse polemik yaratmaya çalışmıyor yani..
Ayrıca bu konu benim inanmak isteyebilecegimin bile ötesinde gerçekten kabus gibi bir düşünce.
Diğer maddelerde delik deşik olmuş zaten.birde bu 4 madde düşünülemez bile benim açımdan.
Hatice ya degil neticeye bakalim.o vekilin agzini kapamismi basbakan..bitti.

Çok samimi yazacağım Müslüman olmayan birisi nasıl hisseder anlayın diye.

Nasıl bugün yurtdışında, bir yerde İslamofobik bir hareketle karşılaştığınızda kendinizi rahatsız hissetmiyor musunuz mesela?

Ya da ben kalkıp mesela size sürekli İncilden örnekler versem, atıyorum bir ortamdayız ben Noel kutluyorum veya da şarap içiyorum ancak siz ne Noel kutluyor ne de şarap içiyorsunuz. Ben size sürekli hatırlatsam İsanın doğumunu kutla canım desem, bunu tatlı dille söylesem bile rahatsız eder.

Sen kim oluyorsun diye içinizden sinirlenirsiniz bile. Sizin İsanın doğumunu mu Muhammedin doğumunu mu kutlayacağınıza karar verecek kadar aklınız var, benim ne haddime.

Ya da siz sürekli kötü bir şey anlatırken istavroz çıkarsam? Tuhaf işte. Başınıza gelmiştir eminim, son dönemde artan İslamofobiyi özellikle yurtdışına gittiyseniz yaşamışsınızdır.

Ben eğitim hayatımda din dersi almak istemedim, çünkü biliyordum başıma gelecekleri.

Dua oku cehennemde yanacaksın diyen mi ararsın, yoksa öğrencisine Müslüman değil diye deyyus diyebilecek din öğretmenleri mi? Bir de üstüne pişmiş kelle gibi sırıttı o gubidik onu hiç unutmuyorum. Sanki çok matah bir şey etmiş gibi.
Zorla ezberletilen Arapça sureler, sonra sizin ev ne biçim ev sizde Ramazan kutlamıyor musunuz diyen.
Sen ülkeni sevmiyor musun, duygusuz musun diyen.
Anlattıkça asabım bozuluyor.

O zamanlar almama seçeneği de yoktu, en son çıkmıştı da şu an durumu nedir bilmiyorum.
Farkında olmadan düşmanlar yaratıyorlar bu tip insanlar söyleyeyim.
Ben asla Müslüman olmayacağım, beni böyle sürekli kıstırmaya, korkutmaya, aşağılamaya çalışan insanlar öyle soğuttu ki daha diyebileceğim bir şey yok ki ben İncili de Kuranı da okumuş bir insanım.

Ek: Deyyus'un tanımı da şudur: Karısının ya da kendisine çok yakın bir kadının namussuzluğuna, erkeklerle düşüp kalkmasına göz yuman, aldırmayan kimse anlamında sövgü sözü.

Bu lafı hak edecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum.

Şu hayattaki en büyük ilkem yaşayan hiçbir canlıya zarar vermemektir benim. Fiziksel, psikolojik, maddi... Adını siz koyun işte.

Bu da madalyonun bu tarafında olanlardan bir demeç olsun.

Öyle doğru ki dediğin.
Dindar nesil derken din düşmanı nesil de yetiştirecekler beraberinde haberleri yok.
Lisedeki hocam din derslerinde beni dinden ciddi anlamda sogutmustu mesela.
Zorla namaz kıldırmalar, sure öğrenemedim diye beni anneme kâfir mi kiziniz bir sure ezberleyemedi diye şikayet etmeler... Neler neler yaşadık.
En son ben inatla duaları ezbelemedim diye sıfır çekince ben de dönem ödevimi dinden almıştım. Adam da ne alakaysa bana Atatürk'ün Bursa nutkunu yorumla demişti. O nutkun gerçekliği saibeliyken, elde belge yokken sırf anarşist dedirtmek için sırf alkol sofrasında söylediği rivayet edilen bir nutuk dedirtmek için yaptı bunu. Annem şikayet etti de konumu değiştirdi pislik.
Nefret etmiştim onun sayesinde pek çok şeyden

Ben de müslümanlardan rahatsız değilim zaten. Yanlış anladınız demek istediğimi. Yüzde bilmem kaci müslüman ülke sozu siz azinliksiniz buna göre yasayin diyen kesimin sözü genelde. Hoşgörülü müslümanlar buncümleyi kurmuyor ki o kendi hayatına bakıyor kimin neye inandigiyla ilgilenmiyor zaten .
Benim tedirginliğim bu.
Peki sizinki de cocugunuza baska acidan bakildiginda yaptiginiz baski degil mi engelleme degilmi..yani dini ogretmeyi engelleme baskisi..cocuk dini ogrendiginde kendini bildiginde sorgulasin yada baska dini de ogrensin benimsedigini alsin yanina sizin gibi.

Öyle doğru ki dediğin.
Dindar nesil derken din düşmanı nesil de yetiştirecekler beraberinde haberleri yok.
Zorla namaz kıldırmalar, sure öğrenemedim diye beni anneme kâfir mi kiziniz bir sure ezberleyemedi diye şikayet etmeler... Neler neler yaşadık.
En son ben inatla duaları ezbelemedim diye sıfır çekince ben de dönem ödevimi dinden almıştım. Adam da ne alakaysa bana Atatürk'ün Bursa nutkunu yorumla demişti. O nutkun gerçekliği saibeliyken, elde belge yokken sırf anarşist dedirtmek için sırf alkol sofrasında söylediği rivayet edilen bir nutuk dedirtmek için yaptı bunu. Annem şikayet etti de konumu değiştirdi pislik.
Iste kendini bilmez haci hocalardan dolayi sogutuyorlar insanlari dinden.vebal almislar kafalarina gore dini yorumlamislar yazik.. Islamiyette asla suphe yok insanlarimizda var problem.

Peki sizinki de cocugunuza baska acidan bakildiginda yaptiginiz baski degil mi engelleme degilmi..yani dini ogretmeyi engelleme baskisi..cocuk dini ogrendiginde kendini bildiginde sorgulasin yada baska dini de ogrensin benimsedigini alsin yanina sizin gibi.

Yoo bir baskı söz konusu değil. Aksine tek din değil istediği baska dinlere yönelik de araştırma yapabilir. Ama ben ona küçükken dini bilgiler empoze etmeyeceğim. Oyuncakları ve kitapları da sadece çocuğa uyan tarafsız konulara yönelik olacak.
Akli ermeye başladığı çağlarda yani okul çağında ilgisi olursa elbette kurslara derslere yollanabilir. Zira çocuk isterse gönderilir.
Benim annem bana sorardı yazları kuran kursuna gitmek ister misin diye. Hiç cazip gelmezdi tenise yüzmeye falan giderdim
Tercihim bu olurdu.
Gitmedim hiç ilgimi de çekmedi. Ama üç beş yaşındayken de dini bilgi verilmedi bana. Ben de vermeyeceğim. Bunun çocuğun tercihi olduğuna inanmıyorum. Çocuga empoze edildiğini düşünüyorum. Büyüyünce inanmak isterse inanır ben ufacikken bunu yapmam ama

Öyle doğru ki dediğin.

Yani bu ülkede ezilen bir kesim var diyorlar ya mesela kapalılar.

Ezilmişlerdir, doğrudur ancak ezilmekse senin benim gibileri de çok ezdiler zamanında.

Yıl 2017 değildi o zamanlar. İnsanlar dış dünyaya bu kadar açık değildi.

Bir de küçüksün yani, 30-40 kişinin içinde yüreğin eziliyor aşağılanınca.

Şimdi olsa "sanane gubidik" derim öyle herife ama o zaman diyememişim.

Misal, babam her yerde söyleme derdi ödü kopuyordu adamın biri bir şey der, laf olur diye. O biraz eski nesil tabi daha büyük baskılar görmüş.

Hala da cüzdanında Müslüman yazar yani :KK70: (mesela babam da %99 denilen Müslüman kesime dahil istatistiksel sayımlara bakarsak ama fake olarak :KK70:)

Ben kalktım sildirdim sonra onu, biraz daha deli fişeğim ben, kim ne derse desin yav :KK45:

Back