• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
hayır diyenler neden hayır dediklerini yazıyorlar. ama evet diyenler sadece küçümsendikleri üzerinden dem vuruyorlar. Sadece bir arkadaş açıkça fikrini söyledi; evet dersem ve başkanlık gelirse ülke daha güçlü olacak dedi. Böyle fikirler okumak istiyorum ben. neden evet, neden hayır??? konu muhafazakar veya anti muhafazakar olmak değil.
Sende dahil burada gerçekten saygıyla siyaset konuşan on kişi falan
Başlarda çok fazla küçümseme aşağılama üzerinden siyaset yapıldı
Buradaki yorumların neredeyse yüzde 60 o şekilde olduğu için tepki veriyorlar
Başlarda bende çok uyarılarda bulundum
Son sayfalara doğru o kişiler azalmış şükür
Siz yapmıyorsunuz ama yapan çok fazla üye var
Evet deyip açıklama yapanlarda oldukça var

"Din karşıtı" çok büyük bir itham... Konuyu dine getirmek istemiyorum ama nedense bu ülkede her tartışma gelip dine ve dinsizliğe dayanıyor. Ne çok seviyoruz Allah adına düşünüp konuşmayı... Halbuki dini bütün olup "hayır" diyecek; dinsiz demeyeyim ama dini hiç umursamayıp sadece şahsi çıkarları için "evet" diyecek o kadar insan tanıyorum ki...

Buraya kacinci yazilisi hep gormemzlikten geldim, muhtemelen dini bilmediklerinden bunu da bilemezler ama bu buz gibi kul hakkina girer.. ben rabbimin butun emir ve yasaklarina uyarken bana din dusmani deniyorsa bunu rabbime havale eder, hakkimi da son zerresine kadar haram ederim.. iki gundur yaziyorum kiblenecek bile tek kelime yazmamisken insan lafinin nereye gittigini bilmeli, bilmiyorsa da yazmamali.. iraden yoksa girismeyeceksin bu islere..

Bu konuyla ilgili tek yorumum lütfen arkadaşlar o gün ne olursa olsun evden çıkın ve oy verin. Lütfen üşenip gitmemezlik etmeyin. Bu çok önemli. Ayrıca aranızda bazıları muhafazakar vs dinsiz karşılaştırmasına döndürmüş olayı hoş değil. İnsanların neye inanıp neye inanmadığını bilemezsiniz.

Buraya kacinci yazilisi hep gormemzlikten geldim, muhtemelen dini bilmediklerinden bunu da bilemezler ama bu buz gibi kul hakkina girer.. ben rabbimin butun emir ve yasaklarina uyarken bana din dusmani deniyorsa bunu rabbime havale eder, hakkimi da son zerresine kadar haram ederim.. iki gundur yaziyorum kiblenecek bile tek kelime yazmamisken insan lafinin nereye gittigini bilmeli, bilmiyorsa da yazmamali.. iraden yoksa girismeyeceksin bu islere..
Aynı hassasiyeti biz de gösteriyoruz emin ol,yazdıktan sonra okuyorum ,yanlış anlaşılma olur ,kalp kırarım ,kul hakkına girer diye ,sildiğim şeyler de oluyor.Ama sen şu an değil ama önceden çok fevri idin,karşındakini alaya alarak yazdığın çok oluyordu belki farkında olmadan.Dün de üstü kapalı anlattığın için ,kimse yaşadıklarını bilmediği için ,yanlış anlaşılmış olabilirsin .

Cumhurbaşkanı şu an yargılanamayabiliyor ama yeni sistemde yargılanabiliyor yamukprenses yamukprenses

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüne binaen ,halkın seçtiği,güvendiği ,başa geçirdiği kişilere tekrar güvenmesi, evet demesi normal değil midir?

Şu anki sistemde hükümet ne kadar seçilirsen seçil ,bir sınırlama yok,seçildiği kadar görevde.CHP nin oyu belli yüzde 25.Başkanlık sisteminde başkan en fazla 2 kere seçileceğine göre ,başkakanın dediği gibi sağlam bir aday gösterseler CHP nin daha fazla şansı olmaz mı bu sistemde?Genelde evet derseniz gelecekte istemediğiniz biri geçerse diyorsunuz,o varsayımla düşünürsek gelecekte sizlerin istediği bir aday da gelme şansı yüksek değil mi?

Geçmişte Özal'ın,Muhsin Yazıcıoğlu'nun ,şu anda MHP'nin bile başkanlık sistemini desteklemesi ,çoğuna göre yeterli bir sebep değil midir?
Deynepçiğim sorun şurada;bu anayasa değişikliğine göre parlamenter sistem diye bir şey kalmayacak yani yürütme organı yasama organından bağımsız olacak.Cumhurbaşkanının meclis ve yasamada daha fazla yetkileri artacak,sen bizdensin sen bizden değilsin,senin kaşın kara,senin gözün ela diyerek beğenip beğenmediklerini ayrıştırıp vekil yapabilecek ve bunu yaparken kimse ses çıkaramayacak.Eee o zaman oluşturan o vekiller ne kadar mecliste beni yansıtabilecek,tarafsız olabilecek mi,hayır. Yasamanın yetkileri sınırlandırılacak.

Sen ikinci paragrafında kelime oyunu yapmışsın ancak bu kadar basit değil.Şahsen sandıktan evet çıkarsa ben hayır diyenleri yada tam tersi hayır çıkarsa evet diyen bir kesimin yok sayılması taraftarı değilim.Bu benim şahsi fikrimdir her zaman.

Bu sistem de Chp nin de şansı yok mu demişsin,bak sayfalarca olayın parti olmadığını vurgulamış arkadaşlar,ben de yazımda vurguladım.Bu şekilde babam gelse tanımam.Peki ya bir gün gelip Fetö dedikleriniz gerçekten birgün darbe yapıp başımıza geçip cumhurbaşkanı olursa ne yapacağız peki,bunu da düşündün mü?Bu sadece örnek,illa o kişi üzerinden ele alma,bu herkes için geçerli.

Varsayımsal düşünmek zorundayım tabii ki,emniyet kemerini niye bağlıyoruz,ya kaza yaparsak diye değil mi?Kıyı da köşe de para biriktiriyoruz,sigorta,bağkur yatırıyoruz,niye,bir gün başımıza bir şey gelirse,hasta sağ olursak diye değil mi.Bak mesela bunlar da varsayımsal.Ben eşeğimi önce sağlam kazığa bağlayayım da,sonra kaçınca ağlamayayım.

Zaten şu anda da tek kişide yönetim diye karşı çıkılmıyor mu?Cumhurbaşkanı herşeye karışıyor ,seçimde meydana indi kendi partisi için denilmiyor mu,farkeden ne ?
Bu sence normal bir şey mi,bak kendin yazmışsın işte ne güzel,kısacası aslında şu an fiil olan birşey artık resmiyet kazanmış olacak.

Aynı hassasiyeti biz de gösteriyoruz emin ol,yazdıktan sonra okuyorum ,yanlış anlaşılma olur ,kalp kırarım ,kul hakkına girer diye ,sildiğim şeyler de oluyor.Ama sen şu an değil ama önceden çok fevri idin,karşındakini alaya alarak yazdığın çok oluyordu belki farkında olmadan.Dün de üstü kapalı anlattığın için ,kimse yaşadıklarını bilmediği için ,yanlış anlaşılmış olabilirsin .

Ben yine ayniyim deynep, ama bu konu baska.. gerci yazdigim kisinin kim oldugu da onemli, ben yarim saat once pata kute tartisip yarim saat sonra "ay kiiiz gel bir kek yapak"cilarla anlasamiyorum, onlara karsi uslubum yine alayci olur emin ol.. gel gelelim buradaki konu cok ciddi ve etiketlendirilmemeli.. ben yasadiklarimi yazmasam da one surdugum seyler inkar edilecek duzeyde degil zaten, ama bir kesim inandigi seylere asla toz kondurmak istemedigi icin karsidakini tanimadan din dusmanligiyla yargilayamaz o zaman biri de cikar koyun der ve seviye o alay ettigim hizaya hizla duser..

Bak ne guzel kadin kalkti bizimki basa gelsin geri kalan da kessin sesini otursun dedi, adam yerine koyup tartistik mi? Hayir.. ama kalkip bana din dusmani diyorsa bende hakkimi sonuna kadar haram edebilirim.. burasi miting meydani degil, herkes haddini bilerek yazmali..

İstiklalimizi, istikbalimizi ve istikrarımizi tam olarak sağlayan mantıklı , akılcı ve yapıcı bir anayasa kanun değişikliği teklifi olduğu için destekliyorum.

Katılmıyorum. Referandumda evet deyince muhafazakar, hayır deyince laik olmayacaksınız.
Burada "dualarımız sizinle" diye bir bölüm var. Bakmanı tavsiye ederim. Orada her gün zikirler, hatimler yapılıyor. İnsanlar hiçbir karşılık beklemeden hasta insanlara dua ediyorlar. Ve kimse inancından dolayı alaya alınmıyor.
Bakın ben bunu kastetmiyorum.
Dini yorum zaten yasak sitede (o bölümler hariç)
Ama burda çoğu kadında bu anlayış mevcut kimse itiraz etmesin.

Ayrıca referandumda evet diyen dindar, hayır diyen dinsiz demedim ben. Bu çok uç, bambaşka birşey.
Olayın özü bu.
Neyse.. Ben sadece saygıdan dem vurmaya çalışıyorum!
Zikirdir duadır bunlar değil derdim.
Bir tek buraya takılmasın insanlar, beni kimsenin dini görüşü ilgilendirmez, saygısızlık etmiyorsa tabi.
Ama vatan hainlerine şakşakçılık yapanlara kin ve nefret kusarım mesela, bu hakkı bulurum kendimde..

Neden bu konu din ve vatansever,vatan hainliğine doğru gidiyor.Bu resmen konuşacak bir sözü olmayanların madem hayır diyorsun o zaman dinsizsin,o zaman vatan hainisin diyerek işin içinden sıyrılmasıdır ve aslında algıdır.

Nereden biliyorsunuz kimin neye inandığını,her saniye benimle birlikte mi yaşıyorsunuz?Hem isteyen krem peynire tapar kime ne,Allah bile her şeyi mahşere bırakmışken nasıl bu kadar büyük ithamda bulunabiliyorsunuz.

Lütfen olayı dine ve vatanseverliğe getirmeyin arkadaşlar.

Ama diğer konularda dinden sürekli bahsedilmesi de doğru değil ki.
Herkesin dini inancını bilemezsiniz ki?
Ben bundan bdvde rahatsızım mesela.
Biri çocuga bakamayacak durumda bir hata etmiş hamile kalmış mesela ailesi duysa öldürecek belki kızı herkes ayetler hadisler paylaşıyor. Kimse keyfine kürtaj olmaz zaten mesela o kızı babası çekse öldürse daha mı iyi? Yada doğursa çocuğu devlet yurduna bıraksa orada taciz ve dayakla sevgisizlikle büyüse daha mı iyi?
Yada kızın teki sevgilisiyle yaşıyor hemen dini içerikler akıyor. E kız bakalım inanıyor mu? Dini soru sormayan insana hadislerle akıl vermek de mahalle baskısı oluyor.
Aleviye Sünni hadisler buyurmak doğru mı?
Yada inanmayana kendi inancından dem vurmak doğru mu?
Bu nedenle yasak.
Çok da doğru bir yasak bu.
Elvan çoğu bdv konusunda hemfikir oluyoruz seninle, aşinayım nickine..
Yalnız sende şu dikkatimi çekiyor.
Sen de her konuda inançsız olduğunu, hatta ailecek inançsız olduğunuzu vurguluyorsun mesela.
Bu benim dikkatimi çekiyor.
Yanlış anlama, beni ilgilendirmez, inancın senin özelin, senin hayatın.
Ama sürekli bunu vurgulama isteği seziyorum sende. Algı oluşturmaya çalışıyor olabilir mi acaba diye düşünmedim değil açıkcası.
Bu ülkede çoğu insan müslüman.
Bdv de bir konu olduğunda "dua et canım yaa" diyoruz ya mesela. İşte müslüman olduğu varsayılarak deniliyor. Ağız alışkanlığı gibi, anlatabiliyor muyum?
Din dayatması değil bu.
Ya inançsızsa? İhtimali üzerine düşünmek çok daha ufak bir ihtimal.
Ya müslümansa? Diyerek duadan dem vuruluyor vs..
Zaten dini konu yasak, kabul.. Ama yüzeysel şeyler de konuşulabilir haliyle.

Biri kürtaj dese "yapma be canım, günahtır derim, ötesini demem, burda yasak der susarım mesela.
Ha susmayan, ayetler hadisler paylaşanlar kural ihlali yapar.
O halde herhangi bir inancımız yoksa bunu da ısrarla vurgulamak yersiz olur,bu da kural ihlali olur öyle değil mi?

Neden bu konu din ve vatansever,vatan hainliğine doğru gidiyor.Bu resmen konuşacak bir sözü olmayanların madem hayır diyorsun o zaman dinsizsin,o zaman vatan hainisin diyerek işin içinden sıyrılmasıdır ve aslında algıdır.

Nereden biliyorsunuz kimin neye inandığını,her saniye benimle birlikte mi yaşıyorsunuz?Hem isteyen krem peynire tapar kime ne,Allah bile her şeyi mahşere bırakmışken nasıl bu kadar büyük ithamda bulunabiliyorsunuz.

Lütfen olayı dine ve vatanseverliğe getirmeyin arkadaşlar.
insanlara verilen mesaj bu
insanlar ençok izlenen tv lerce gazetelerce kategorize ediliyor bir grup yılbaşını kutlarken diğer grup kutlayanları kafir ilan edebiliyor bir gazetenin yazarı başka bir gazeteyi ekranda yırtabiliyor bir grup insanın biatnettiği birini diğer grup şarlatan ilan edebiliyor
insanların değerleri din ve ırkçılık üzerine yapılandırılıyor
insani hak ve değerler çokta ihtiyaç hissedilmeyen çıkar getirmeyen birşey olduğu için gerektiği gibi değer görmüyor

İlk 4 madde değişecek söylentisi var..Buna rağmen İstikbalimizi,İstiklalimizi ve İstikrarimizi koruması nasıl mümkün olabilir bu yeni anayasanın anlamış değilim..
Keske buna inanan insanlar bir açıklama yapabilse.

Elvan çoğu bdv konusunda hemfikir oluyoruz seninle, aşinayım nickine..
Yalnız sende şu dikkatimi çekiyor.
Sen de her konuda inançsız olduğunu, hatta ailecek inançsız olduğunuzu vurguluyorsun mesela.
Bu benim dikkatimi çekiyor.
Yanlış anlama, beni ilgilendirmez, inancın senin özelin, senin hayatın.
Ama sürekli bunu vurgulama isteği seziyorum sende. Algı oluşturmaya çalışıyor olabilir mi acaba diye düşünmedim değil açıkcası.
Bu ülkede çoğu insan müslüman.
Bdv de bir konu olduğunda "dua et canım yaa" diyoruz ya mesela. İşte müslüman olduğu varsayılarak deniliyor. Ağız alışkanlığı gibi, anlatabiliyor muyum?
Din dayatması değil bu.
Ya inançsızsa? İhtimali üzerine düşünmek çok daha ufak bir ihtimal.
Ya müslümansa? Diyerek duadan dem vuruluyor vs..
Zaten dini konu yasak, kabul.. Ama yüzeysel şeyler de konuşulabilir haliyle.

Biri kürtaj dese "yapma be canım, günahtır derim, ötesini demem, burda yasak der susarım mesela.
Ha susmayan, ayetler hadisler paylaşanlar kural ihlali yapar.
O halde herhangi bir inancımız yoksa bunu da ısrarla vurgulamak yersiz olur,bu da kural ihlali olur öyle değil mi?

Evet belirtiyorum çünkü sürekli yüzde bilmem kaçıncı Müslüman ülke vurgusu beni tedirgin ediyor son zamanlarda.
Halbuki benim gibi kimlikte müslüman olan ama olmayan çok kişi var mesela
Bunu bilip birbirimize biraz daha anlayış gösterebilmeliyiz.
Ben nasıl inançlı bir kadinin konusuna din yok Tanrı öldü diye dalmiyorsam Müslümanlarda her konuyu dine getirmesini istiyorum biraz da bundan bak biz de bu ülkede sizinle yaşıyoruz bize de saygı duyun lütfen demeye çalışıyorum aslında.

İlk 4 madde değişecek söylentisi var..Buna rağmen İstikbalimizi,İstiklalimizi ve İstikrarimizi koruması nasıl mümkün olabilir bu yeni anayasanın anlamış değilim..
Keske buna inanan insanlar bir açıklama yapabilse.
Başbakan Binali Yıldırım, “Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilmeyecek. Biz de teklif etmedik, edenle de işimiz olmaz. Bunun teminatı yüce Türk milleti ve AK Parti’dir” dedi.

Hepinize hayirli gunler.
Burdaki oyum evetti referandum gunude evet demeyi dusundugum icin.

Cok cirkin yorumlara ragmen okumaya devam ettim. Halada okuyorum okumadigim sayfa daha azdir okuduklarimdan.

Kendini bisey sanmadan ukala olmadan yazilan her yorum fikrimi aciyor beni dusunduruyor bu sekilde yazan herkese (bir elin parmagi kadar degiller) kendi adima tesekkur ederim. Onlar kendilerini bilirler.

bi kaç sayfa okudum, hayırcılar yazmış hep evetçileri küçümseyerek. yok evet diyenler utanıyo ondan yazmıyo, dağdaki çoban evetse benim oyum hayır, neye hayır dediğimizi bilmiyoruz ama yinede hayır yorumları. yani sırf muhalefet olmak için, kendi gibi düşünmeyen kk kadınları akıllı değil çünkü. hayır dediğin için bi tek sen akıllısın.
site yönetimi bu aşağılamalara gözmü yumdu. ilerleyen sayfalarda bunun konusu oldumu bilmiyorum, çünkü sinirlerim zıpladı daha fazla okuyamıcam. Kazen Kazen

O yorumlardan birine bende cevap verdim ve zihniyetleri kotu oldugundan olsa gerek geri donus yapmadilar ya da yapamadilar bilmiyorum.
Ama bunu anlamis degilim gozumden kactigini sanmiyorum kactiysada kusura bakmayin.
İlk sayfalardaydi ve Kazen Kazen konuyu acarken burdaydi o yorumlari mutlaka gordu (bir cok kisiye alintiyla cevap verdi) ve ses etmedi tek bir yorum disinda. Ins yaniliyorumdur.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. simdi mune abla ben sizi severek guvenerek soruyorum bir uyeniz boyle bir imada bulununca onada destek verenler olunca direk tepkinizin olmasi gerekmezmiydi?
Belki cok basittir ama bizi incitti. Yani yonetimin gordugu halde ses etmemesi bunu kabul etti demek oluyor.
Hayir diyen akilli kadinlar ve onlarin disindaki herkes akil yoksunu hatta ulkede bile olmamalilar.

KK'nın kadınları akıllıdır. "Hayır"lısını bilirler :KK66:

İşte sorun da bu ya, kalan kısım kk kadını değil

Ve o kisim da cogunlukta ne yazik ki

Vallahi şekerim kalan kısım ülkemin kadınları da olmasın istiyorumEn Büyük TÜRKİYE ama ne yazık ki :KK43:

Onlar genel seçimlerde verdikleri oyu da saklar genelde.
Utanıyorlar galiba, yandaşı oldukları şeyden.

Oyum: HAYIR

işte bu tür yorumlar hoş değil. Utanmak, yandaşlık ? nahoş kelimeler....

Bunlarda mesajlar ve birine kazenin cevabi.

Dedim ya yine de herseye ragmen kendi adima okuyup faydalanmaya fikrimide karsit fikride sorgulamaya calisiyorum.

Başbakan Binali Yıldırım, “Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilmeyecek. Biz de teklif etmedik, edenle de işimiz olmaz. Bunun teminatı yüce Türk milleti ve AK Parti’dir” dedi.
İnşallah öyledir. Ve inşallah son anda kötü bir sürprizle karsilasmayiz..
Ama hiç güvenemiyorum açıkçası.

Hepinize hayirli gunler.
Burdaki oyum evetti referandum gunude evet demeyi dusundugum icin.

Cok cirkin yorumlara ragmen okumaya devam ettim. Halada okuyorum okumadigim sayfa daha azdir okuduklarimdan.

Kendini bisey sanmadan ukala olmadan yazilan her yorum fikrimi aciyor beni dusunduruyor bu sekilde yazan herkese (bir elin parmagi kadar degiller) kendi adima tesekkur ederim. Onlar kendilerini bilirler.

O yorumlardan birine bende cevap verdim ve zihniyetleri kotu oldugundan olsa gerek geri donus yapmadilar ya da yapamadilar bilmiyorum.
Ama bunu anlamis degilim gozumden kactigini sanmiyorum kactiysada kusura bakmayin.
İlk sayfalardaydi ve @kazen konuyu acarken burdaydi o yorumlari mutlaka gordu (bir cok kisiye alintiyla cevap verdi) ve ses etmedi tek bir yorum disinda. Ins yaniliyorumdur.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. simdi mune abla ben sizi severek guvenerek soruyorum bir uyeniz boyle bir imada bulununca onada destek verenler olunca direk tepkinizin olmasi gerekmezmiydi?
Belki cok basittir ama bizi incitti. Yani yonetimin gordugu halde ses etmemesi bunu kabul etti demek oluyor.
Hayir diyen akilli kadinlar ve onlarin disindaki herkes akil yoksunu hatta ulkede bile olmamalilar.

Bunlarda mesajlar ve birine kazenin cevabi.

Dedim ya yine de herseye ragmen kendi adima okuyup faydalanmaya fikrimide karsit fikride sorgulamaya calisiyorum.
Benim yorumumu cirkin olarak alintilamissiniz da,herhangi bir hakaretim yoktu. Anlamamis olabilirsiniz. Ne utanmak demisim ne yandas demisim. Tam tersine kendini bir sey sanmak ve ukalalik kelimelerini siz kullanmissiniz. Lutfen gereksiz alinti yapip rahatsiz etmeyin yok yere.

Evet belirtiyorum çünkü sürekli yüzde bilmem kaçıncı Müslüman ülke vurgusu beni tedirgin ediyor son zamanlarda.
Halbuki benim gibi kimlikte müslüman olan ama olmayan çok kişi var mesela
Bunu bilip birbirimize biraz daha anlayış gösterebilmeliyiz.
Ben nasıl inançlı bir kadinin konusuna din yok Tanrı öldü diye dalmiyorsam Müslümanlarda her konuyu dine getirmesini istiyorum biraz da bundan bak biz de bu ülkede sizinle yaşıyoruz bize de saygı duyun lütfen demeye çalışıyorum aslında.
Çoğunluk müslüman olması seni neden tedirgin ediyor?
Müslümandan zarar gelmez ki. Hakiki olanlardan söz ediyorum. Ortadoğu örneği verme sakın.
Müslümanlığın en güzel yakıştığı ülke bizimkisidir, Anadolu dur. Ve Anadoluda hoşgörü vardır.
Sen keşke inansan. Ama inanmıyorsan da bu senin bileceğin iş, ben seninle bu ülkede kardeşce yaşamakta bir sakınca görmüyorum.Bak ne dedim, çoğu bdv konusunda seninle aynı şeyleri yazıyoruz,inancımız farklı da olsa "aynı" olabiliyoruz yeri gelince....

Müslüman her konuyu oraya getirmesin diyorsun. Gerçekten dinini yaşamaya çalışan, tam da her konuyu oraya getirir. Çünkü din hayattır, ona göre şekillendirir hayatını..
Karşı tarafa dayatanlardan söz etmiyorum.Hor gören aşağılayan, ezen,kınayan cahil müslümanlardan söz etmiyorum!

Hasılı kelam, din ırk gözetmeksizin birlik içinde yaşamak tek hayalimdir, herkesin de isteği bu yöndedir diye umuyorum.

Back