Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Tabi ki evet olacak biz de böyle beceriksiz muhalefet varken çift başlılığa gerek yok!Tek adam güçlü devlet!

Sadece o sebepten evet demediğimi, orda yapılan hakaretlere vurgu yaptığımı belirtmiştim. Körü körüne evet demediğime emin olabilirsiniz.

Peki alıntıladığım mesaj hakkında ne düşünüyorsun? Yani gerekçen cumhurbaşkanının(kişi değil makamdan bahsediyorum) alması gereken kararları alırken ona engel olan güçler ayrılığı ortadan kalksın diye mi?

Yakında öğrenir herkes ben araştırdım öğrendim

Tabi ki evet olacak biz de böyle beceriksiz muhalefet varken çift başlılığa gerek yok!Tek adam güçlü devlet!

Peki tek adam güçlü devletin bana diktatörlükten farkını açıklayabilir misiniz?
Meclis çok seslilik olsun diye var. "Tek adam" zaten bizim karşı olduğumuz şey. Bu adam kim olursa olsun ona bu kadar güç vermek çok yanlış bir karar.

Bu dediklerinizin hiç birinin sebebi o adam değil, siz olaya kendı inandığınız doğrular üzerinden bakıyorsunuz. Hepiniz ezberlemiş gibi aynı şeyleri döndürüp döndürüp yazıyorsunuz.
Bu olanlar cumhurbaşkanımızın suçu değil. Benim bildiğim,gördüğüm, inandığım doğruya göre haçlı ve hilalin savaşı. Bütün bu yaşanan terör olayları, doların yükselmesi vs hepsi bunun sonucu.
Görmek inanmak istemeyen sizsiniz.
Umarım bir gün sizde gerçekleri görürsünüz , kim hain kim suçlu.
Bozulan ülke ekonomisine bile sevinenler var hükümet düşecek diye , bu durumda bu zihniyet ne oluyor.

Düzenleme : eksik kelime

Bundan neden korkayım, o cumhurbaşkanını halk seçecek, çoğunluk seçecek . Alacağı kararlarda çoğunluğun yararına olacak.

yahu eflalim yapma. En basitinden rusyaya bir gün dost diyoruz bir gün düşman. İsrail desen o da öyle. Bir sene Avrupa birliğine girmek için çırpınıyoruz, ondan sonra batsın avrupa. Bütün bu karmaşa da haçlı ve hilal tam olarak neresi?

Bu sene tahıl ithal ediyormuşuz ya. Aklın alıyor mu? Tahıl ambarlarımız vardı bizim. Bu ülke nasıl bu hale geldi. Tahılımızı da mı haçlılar bitirdi. İsrail tohumuna muhtaç kaldık. Bu bile bizim akılsızlığımızdan değil de girip elimizden tohumlarımızı mı çaldılar?

Ürettiğimiz hiç bir şey yok. üretmezsek ekonomi büyümüyor. Üretmemize de mi engel oluyorlar?

Bundan neden korkayım, o cumhurbaşkanını halk seçecek, çoğunluk seçecek . Alacağı kararlarda çoğunluğun yararına olacak.

Ayrıca tek bir insanın yanlış kararlar almayacağının garantisi yok. O yüzden tek bir insana o güç verilmiyor. Birbirinin kontrolünü sağlayan birbirinden bağımsız yasama yürütme ve yargı olmasının bir sebebi var.

Referandumdan sonra bu ulkede rejim degisecek ve yeni bir Saddam ulkesi yaratilacak. O da denetimsiz butun herseye hukmediyordu, istediginin evini bile altindan alabilecek gucte idi, su anda bizde uygulamada var bile aslinda. FETO'ye gecerken selam vermis olanlar bile islerinden atiliyor, mallarina mulklerine el konuluyor, yargisiz infaz ediliyor, hapishaneler bosaltildi yer acilsin diye, katiller, hirsizlar, tecavuzculer sokakta.

Meclisten gecti. Bu ulkede hayir diyenler bu anketteki gibi %70lerde gercekten de.. Ama referandumda kediler sayesinde evet cikacak, istedigimiz kadar yirtalim kendimizi. Dunyanin guvenmeyip basindan attigi bilgisayarli secim sistemi SECSIS sayesinde.

Yeni rejiminiz simdiden #hayir li olsun. Iyi ki cocuklarimi ve onlarin gelecegini bu ulkeden kurtarmisim diye kendimi teselli ediyorum sadece. Ozgurlugun, ve oyumla sectigim parlamenterin hakikatten de beni temsil ettigini bilmenin huzuru ve rahatligi icinde. Istedigim an istedigim ricayi bir telefonumla parlamenterime iletebilmenin ve onun da parlamentoya bu istegimi tasiyabilmesinin verdigi guvence icinde. Egemenlik bende, Trump'in iki dudagi arasinda degil yani..

Haa.. Unutmadan birsey daha.. Eskiden Turkiye de boyle idi, AKPden once.. Bilmezsiniz, cogunuz cocuktunuz. 15 yildir yalnizca sandikta oy atarken adamsiniz, o da bu kanunla 5 yilda bir sadece..

Son düzenleme:
Şunun görülmemesi beni çok üzüyor. %51 ile bile seçilecek biri %49u mutlu edecek kararlar alabilecek mi?
Hitleri de halk seçti. Belki onun elindeki gücü kullanırken sorgulayacak birileri olsaydı bazı şeyler yaşanmazdı.
O yüzden güç tek bir adama kontrolsüz bir şekilde verilmez.

Peki alıntıladığım mesaj
Sanki Zübeyde'nin oğlu Mustafa Kemal Atatürk'den iyi biliyorlar.
Bir de neden idam yasası tedavüle yeniden getirilmiyor? Kimin işine gelmiyor acaba?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Parlamento daha güçlüdür. Parlamentonun koyduğu kanunlar çerçevesinde icrai görev yapabilen, parlamentonun onayladığı bütçe ile sınırlı olarak halka hizmet eden, seçimle gelip seçimle gidecek olan Cumhurbaşkanın diktatör olacağını iddia etmenin mantıki hiç bir izahı yoktur.

İSTİKRAR ÜRETİR
Çok partili demokratik siyasi hayatımızda parlamenter hükümet sistemi nedeniyle her 1,5 yıla bir hükümet düşmektedir, bu da siyasi istikrarsızlığa ve ekonomik krizlere yol açmakta, ekonomik krizler güvenlik sorunlarını tetiklemekte, güvenlik sorunları vesayet kurumlarını güçlendirmekte, vesayetçi anlayış belli aralıklarla darbelere yol açmakta, demokrasimizi zayıflatmakta, ülkemizin iç sorunları ile boğuşması nedeniyle, dış politikada etkisizleştirmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ise koalisyon ihtimali yoktur ve istikrar üretir. İstikrarın sonucu da kalkınmadır, halkın refahının artması, ülke ekonomisinin katlanarak büyümesi demektir.
DENETLEYİCİ ÜSTÜNLÜK
Gerçekten Cumhurbaşkanlığı sisteminde yürütmenin başı konumunda olan Cumhurbaşkanı ve yasama organı genel seçimle belirlenmektedir. Yasama ve yürütme erkleri arasında oluşabilecek çekişmelerin çözümünün aracı da seçimdir. Bu sistemde beklentileri karşılayamamanın kılıfı yoktur. Yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanı, yardımcılarını ve bakanları ile üst düzey yöneticileri atama, geniş alanları kapsayacak şekilde kararname çıkarma yetkisi ve bütçe yaparak Meclis’e sunması gibi temel yetkiler; yürütmenin egemenliğinin sahibi Millete bahanesiz hesap vermek zorunluluğunun göstergeleridir.

Bu sistem başkanlık değil Cumhurbaşkanlığı sistemidir.Türk usulü sistemdir.http://www.hukukmedeniyeti.org/resimler/haberlerpdf/13168.pdf

Çok iyi niyetli ve tatlı bir kadınsın çok sevdim seni ve vazgecmemeni...
Gerçekten insana dair umutların ve insanın içinde hala iyi niyet barındırdığını dusunmen çok hoş. Mutlu ettin beni.
Ama ben insana dair o umudumuzu kaybettim yormayin boşuna kendinizi.
Bir insan görmek duymak istemezse içten içe doğru olduğunu bilse de inanmaz.
Siz dünya kadar haklı gerekçeler sayarken o hala köprü ve yol yaptı ama der. Ve coğu iyi niyetinden de yapmıyor bunu. Bir zamanlar başörtü yasaktı onun intikamını alıyor belki yada sadece babasını sevdiği gibi koşulsuz seviyor canini alsa yine sevecek yani. Kusurlarını görmek istemiyor bu nedenle. Bilse de görse de fikrini bu nedenle asla değiştirmeyecek.
Kendi vatandaşlık haklarını gönüllü tek bir insana verebilecek kadar seven insanlar seni haklı olsan da duymaz ki.
Ben artık inanmiyorum iyi niyete bu nedenle. Kasıtlı olarak ve bilerek takım tutar gibi tutuyorlar mantık da aramıyorum bu nedenle
Kendimizi yorsak da üzsek de değişen bir şey olmayacak ne yazık ki.
Hep beraber yaşayarak göreceğiz artık ne yazik ki...

Çok partili sistem çok seslilik demektir. %51 bir adamı seçti diye geri kalan %49un alınan kararlara direk etkisinin olamaması ne demek? Bu insanların sesi ne olacak?

Ben de çok umutlu değilim açıkçası. Ben tarikatlara karşı bir insanım. Tarikat liderlerini bir peygamber edası ile takip ediyor insanlar. Fetoda bu açıkça görüldü. Ama şu anda başka bir adama aynı şeyler yapılıyor. Hatta kendisine son peygamber diyenler oldu. Yahu inançlı insanlarız şuna en çok tepkiyi bizim vermemiz gerekirken bakara kukara diyenlerden bile hesap sormadık/soramadık.
Sorgulamak lazım. Eleştirmek lazım. İnsan bu sonuçta hata yapar. Hata olunca söylemek lazım ki bir şeyler düzelsin. Kol kırılır yen içinde kalır diye kendi içlerinde eleştiriyorlar ama dışarıya belli etmiyorlar da değil. Bir fiil içlerinde olduğum için biliyorum.

Bu islerin suclusu kim? Bu ulkeyi Amerika mi yonetiyor, Avrupa mi? Bizim onlarin emrinde kukla hukumetimiz var mi demek istiyorsun? Suriye sinir kapisini iki sene kim acik tuttu milyonlarca insan, multecisi, OSOsu, El Nusra'si ISID'i iceri kimlik dahi sorulmadan girerken? Eskiden ulkede bu kadar terorist var miydi? Her hafta baska bir yerde bombalar patliyor muydu? Ulke ekonomisi Kemal Dervis kanunlarini bir bir uygularken AKP cok basarili idi, o kanunlar yillar sonra artik ise yaramamaya baslayinca, kota koyulacak tarla, satilip parasi carcur edilecek KIT kalmayinca, paket iflas ettiginde hacli mi kabahatli oldu? Neden 15 yilda tek basina iktidar iken bir ekonomi paketi cikarip uygulamamis bu AKP, Ecevitten kalani devam ettirmekle yetinmis yillarca diye sormak gelmiyor mu aklina? Tek ekonomi insaat ustune, mutahit firmasi gibi calistilar yillarca.. SAyelerinda Katarli Suudi Arabistanli kapi komsularimiz oldu bol bol.. Buyuk basari.

Samani, tohumu, sekeri, kurbanlik hayvani bile, teknolojiyi, herseyi dolarla disardan alip ulkeni tuketim ulkesi haline getirir, uretime kota koyar, disa bagimli hale getirirsen, yaptigin koprunun parasini bile dolara endekslersen, uretimi, turizmi bitirir dolar girisini de nerdeyse yok'a indirirsen dolar kiymetlenir ve sana hukmeder. Bu ulkeyi kim yonetiyor yillardir eftalim? Bu kararlari kim aliyor, kopruleri yabancilara dolara endeksli kim yaptiriyor, yerli tohum kullanmayi kim yasakliyor eftalim? Haclilar mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…