Sizler beni biliyorsunuz da bilmeyenler için hatırlatma yapayım ben siyasi sempatizan değilim, partilerle alakam yok, hepsini de saygı çerçevesinde anayasal hakkımı kullanarak vatandaş Mune olarak eleştiririm, ekonomi kısmına reel veriler üzerinden yazıyorum çünkü bildiğim bir konu.
Üretim sorunu yaşıyoruz, 1 seneden fazladır üretime vurgu yapıp duruyorum çünkü ister inanırlar ister inanmazlar imalat sanayi küçüldü, tek imalat inşaat sektöründe yaşanıyor, onda da tıkanacağız birgün çünkü Demir'den çimentoya ithal ediyoruz ve hepsi dolar üzerinden borçlanma demek.
Tarım sıkıntımız var, tarım arazilerini hektar hektar kaybettik, çiftçi destekleri yetersiz olduğundan ne üretim yeterli ne çiftçi borçtan kurtuluyor, çoğu borçlu, daha yeni tüm tarlaları, seraları su bastı tonlarca sebze çöp oldu, adamlar çöp olan malın borcunu ödemeye çalışacak.
Yine gerçek bilgi, ekonomik veriler 2008'e kadar altın çağını yaşadı, açsınlar gerçek ekonomistlerin yazıları okusunlar, tüm ekonomistler 2008'e kadar ki dönemin altın çağı olduğunu yazmıştır mutlaka, o güne kadar AB süreci, sıcak görüşmeler, ülkemize yatırım yapan yabancıların artması, ülke notumuzun iyi olması, enflasyonun tek hanelere düşmesi, ekonomik paketlerin güzel olması ve merkez bankasının yerinde ve zamanında müdahaleleriyle borsa dahi yatırımcısının yüzünü güldürdü, 2008'den sonra ekonomi durağanlaşmaya başladı, 2012'ye kadar bu durağanlık fazla hissedilmedi, rakamlarda çok oynaklık yapmadı ama 2012'den itibaren yeni ekonomik önlemlerin olmaması, AB sürecinin yavaşlaması, içerdeki siyasi iniş çıkışlar piyasayı allak bullak etmeye başladı.
2015'e geldiğimizde baş aşağı gitmeye başladık, piyasa Ali Babacan'ın yokluğunu bile kötü fiyatladı, şu anda acil ekonomik önlem planı olmadığından iç piyasa gerçekten çok belirsiz, bu belirsizlikte enflasyon yerinde durmuyor, tl değer kaybedip duruyor, döviz kuru fırlıyor, işsizlik oranına dahi yansıdı.
Esnafa sorsunlar, küçük ve orta ölçekli işletmelere sorsunlar, borsada yatırım yapan küçük yatırımcıya sorsunlar, hiçbiri 2015 güzel geçti demez, 2016'dan umutları vardı o da olmadı, bu yıl belki diyorlar ama o arada maalesef esnaf, küçük, orta ölçekli işletmeler ya küçülmeye gitti ya iflas verdi.