Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
proje sözde pakistandan fasa kadar tüm bölgedeki ülkeleri federal sisteme ve özgürlüğe kavuşturmayı amaçlıyormuş muş muş ve tasarlanması fikrinin ortaya çıkışı uygulamaya geçmesinden çok çok önceye 1. körfez savaşı sonuna dayanıyor geçmişteki proje yani. amerika tüm bu bölgeyi eyaletlere ayırdıktan sonra demokratik bir şekilde kendine bağımlı bölgeler haline getirip terör olaylarını kaynağından yok etmeyi planladığını söylemekte.illerde kurulacak bir kuzey ırak federal kürt bölgesi ve güneydoğu anadolu kürt eyaletinin birleşme ve devlet olma kararına türkiyenin amerikanın baskısı yüzünden müdahele edemeyecek durumda olması ve mozaik gibi her tarafında kürt, laz, çerkez, zaza, bulunan ülkemde bir bölünme politakası yaratma çabası. o günlerde iktidarlığının ilk zamanları ımf ye borçlar yüzünden başı eğik razı olunmak zorunda bırakılan türkiye bugün kendisi borç verip kafa tutan o fetöyü vermiyorsaız bozuşuruz diyebilecek konuma geldiği için sevmeseniz dahi teşekkür edin boynunuzun borcudur bu kanımca.dayatıldık zorlandık ama çok şükür aştık o başı eğik her şeye tamam dediğimiz günleri

Doların yükselmesi kimin suçu ? Doların yükselmesi ile vatan hainliğın ne alakası var? Dolar yakanlar neden yakıyor?

Gerçekten bilmiyorum biri bana açıklar ise sevinirim.

Tabii ki solcuların!
Her şeyi onlar yapıyor :)

Şaka bir yana az olan şey kıymete biniyor. Üretim yok. Bir şey üretip de satmıyoruz. Piyasaya da dolar girmiyor doğru düzgün. Ortam yabancı yatırımcı için güven vermiyor. O yüzden de yabancı yatırımcı dolarlarını alıp sözde değil özde istikrarı olan ülkelere yelken açıyor.

Yani öyle dışarlarda okyanus ötelerinde birinin butonu yok dur bugün yükselteyim de dur bugün düşüreyim falan...

Ortulu ortusuz bu bi ayrim sekli asla olamaz benim icin. Siz biz yapamaz kimse bu konuda. Bu konuda herkesin ozgur olamsi gerektigini daha once belirttim.
Ayrica bu onure etme falan degim "benim" kelimesi sahiplendirme bildirir. Onu sahipleniyorum deatekliyorum demek. Sadece onu. Ortulu olan bacisi ortusuz olan degil. Bu ikilem iste burda doguyor. Ikiligi yaratiyorlar. Basta da dedigim gibi ben din dil irk ayirmazken kendi vtandasim olani kendi dinime mensup oalni nasil ayiririm ki.

Fötö temizlenmek istense vekillerden başlanırdı.

Sizden tek ricam desteklediğiniz partiyi eleştirin. Hiç hata yapmıyor mu bu parti.
hata yaptığını düşündüğüm konular var ama bunları da eleştiriyorum ama bunu işte ideolojisini beğenmiyorum anlamında algılamayın sadece eleştiri örneğin pkk bitirmek istedi ve dağdan inin ceza yok dedi ben o dağdaki zihniyetten istisnaları geçiyorum dost olacağını inanmıyordum hala da asla inanmıyorum kin nefret var çünkü. hazımsızlık ve hainlik var bunun için kendisi bu sorunu bitirmeyi ölümlerin durması halk olarak yeter bitsin çığlıklarımıza karşı bu düzenlemeyi getirmiş olabilir ama çözüm süreci yanlış oldu çözüm mümkün değildi o çözüm dedi onlar hakim olduğu bölgelerde kendi hain halkını arkasına aldı gizlice hendek kazdı evet bu adımdan u dönüşü geri döndü ve bugün gerekli uslübü çok güzel kullanıyor ama o dönem bu çözüm sürecini eleştirdim yanlış buldum.

Şunudamı eklesek suriye politikasında abd ye karşı rusya ile işbirliği ve abd nin yaptırım gücü

Dolar bozarak bu iş düzelir mi? Hiç anlamam ekonomiden fakat bu işlerin o kadar kolay olduğunu hiç sanmıyorum.

Taşıma suyla değirmen dönmez.

Velev ki herkes elindeki doları bozdu. Eee sonra? Yabancı yatırım yapmadıkça, sana güvenmedikçe eninde sonunda patlarsın.

İyi uykular. Pişman olmamanız dileğiyle...

Bir de yakıyorlar daha fazla zarar veriyorlar haberleri yok. Gerçek dolar yaktılarını sanmıyorum ama.

birşey üretip satmıyormuyuz yoksa kendilerinin bize vermediği beslediği fetö belası darbe hadisesi yüzünden bizi dışarıdan islamcı ülkede şöyle katliam oluyor edasıyla yansıtmaları sayesinde ülkemizdeki cnn ve diğer x ülkelerin kanallarında yansıtılan dergilerinde boy boy fotolarla ülkemizde islam adı altında terör yapıldığını güvenli olmadığını dolayısıyla yatırıma uygun olmadığımızı yansıtmalarıyla kaybettirilmek istenen yatırımlar mı ?lütfen fransada patladı ohal alındı biz ohal kararı aldık eleştirildik fransada patladı herkes fransanın yanında oldu destek tlfonları ekranlarla duyduk ama bizde oldu iç karışıklık var endişeliyiz dostumuzu düşmanımızı biliyoruz görüyoruz birliğimizi bozarsak gelip ahkam kesen de çok olacak o zaman bu herkesin dinini dilini inancını özgürce istediği gibi yaşadığı bu günleri de aramayız umarım.

Nokta ve virgül konusundaki cimriliğiniz yüzünden yazdıklarınızı okuma konusunda sıkıntı yaşıyorum.
-Ve dahi okumaya katlandığım paragraflarınızda, bunları kullanmadığınız için "acaba anlatmak istediği bu muydu?" diyerek ikilemlere düşüyorum.

Üzgünüm.

Ufak bir hatirlatma avrasya tuneli yap islet devret modelinde yapildi. ATAS tarafindan. Ortaklari yapi as ve koreli bir sirket. Yaklasik 26 yil boyunca bu sirketler tarafindan isletilecek. Devletimin kasasindan cikan da yok giren de yok! Gunluk tahmini 68000 mi ne garanti arac sayisi verilmis bu sayi asilirsa asim karsiligi devletin kasasina gidebilecek anca.

Dolar bozarak bu iş düzelir mi? Hiç anlamam ekonomiden fakat bu işlerin o kadar kolay olduğunu hiç sanmıyorum.

lütfe araştırın dolay bozup türk lirasına çevirince ekonomik dalgalanmadaki farkı

Siyasetten pek anlamam, tarih bilgim zayıftır ama müsaadenizle ekonomi de iyiyimdir, size dolar neden çıkıyor anlatayım.

Doların yükselişini Rusya'yla anlaşmaya, bazı ülkeleri dikkate almayınca gibi bir yaklaşım ütopiktir.

Gerçekteyse durum bir ülkenin iç piyasadaki döviz rezervi azsa, şirketlerin vatandaşın döviz ihtiyacını karşılayamıyorsa cari açık oluşur, cari açıkta döviz kurunun yükselmesine neden olur.
Merkez Bankası dolar rezervi azaldı, azalıp piyasaya yeter miktarda dolar süremedi ve gerekli müdaheleleri yapamadı, yapmaya çalıştığı müdahelelerde yetersiz kaldı ve dolar 4 lirayı gördü.

Yani bir ülkede döviz kuru yükseliyorsa veya düşüyorsa birinci etken sebep iç piyasasındaki döviz rezervinin yeterli olup olmadığıdır.

2. etken siyasi istikrarsızlıktır, ülkede siyasi istikrarsızlık olduğunda bu o ülkenin yatırım enstrümanlarından biri olan borsasına yansır, borsa endeksi değer kaybeder, endeks değer kaybedince döviz kuru yükselir.

3. etken yabancı yatırımcıların yatırım yapması ve bacasız sanayi dediğimiz turizmin ne kadar canlı olduğudur.
Bize terör saldırıları, istikrarsızlık gibi sebeplerden geçen sene belki bu senede yeterli sayıda turist gelmedi, hatırlarsanız Başbakan yurtdışı gezisi yapıp yabancı sermayeyi Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı ama ikna olmadıkları için gelmediler, dolayısıyla ülkeye döviz girişi olmadı.

Bunların hepsi en etkili sebeplerdir, onla anlaşmışız, buna rest çekmişiz gibi durumlar asla bu 3 madde kadar etkili olmaz.

Teşekkürler açıklama için :)

E tabii...
Yolsuzluk iddiaları, sosyal-siyasal riskler bunlar da eklenebilir.
ya ALLAH aşkına abd daha bizim ülkemizde 200 den fazla insanın ölümüne sebep olan bir terörist başını bize vermeyecek yargılatmayacak kadar dikta.bize kinli ve düşman ne dostluğundan ne yatırım gücünden bahsediyorsunuz bizim onların yatırım gücüne ihtiyacımız yok şu tavırlarından dolayı ortada bir dikta tarz varken dostluk yokken iş birliği diye bişey olamaz siz kişisel olarak böyle insanlarla iş birliği yapıyorsanız ben bilemem ama doğru bir hareket değil.bizim şanlıurfada bir söz vardır keşise babo de işinin hatrı için :) bu dediğiniz bu demek :)sosyal risklerin sebebi ortadadır siyasal riskler her zman vardı olacak zaman içinde uluslararası alanda güçler birbirlerine her zman çatışmıştır alt etme politikası uygulamıştır.olacak dünyanın belkide kuralı ama burada önemli olan ülke olarak iş birliği içinde olmak doğduğun paranı kazandığın yaşadığın parkında sokağında büyüdüğün ülkeye sevmediğin belki tipini olabilir belki dinini her neyse neyini beğenmediğin bir c. başkanı dahi olsa ülkene faydasını gördüğünde ben sevmiyorum ama faydalı diyebilip ülkene sahip çıkabilmek mesele bu bana göre herkesin fikrine saygı duyarım iyi akşamlar size

İfade ettiğiniz kadarına cevaben;

Ülkemizde maalesef bombalar patlamakta ve onlarca, yüzlerce insan bu patlamalarda hayatını kaybetmekte.

Yabancı basının servis ettiği görüntülerin hepsi maalesef gerçek olup, yabancı yatırımcı tarafından, yatırıma uygun görülmüyor olmak son derece normal kabul edilmelidir.

Kimse olmayan bir şeyi yansıtmamaktadır. F fahriye332

10larca teog birincisi var bunalrin yarisindan cogu ozel okullardan cikti 2 tane imamhatipli var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…