Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Yok canım bunlar bir sürü fotoğrafı olan normal insanlar. Binlerce var böyle. Reeldede var , tanıdıklarımda var.

Türkiye cumhuriyeti tarihinde görülmemiş vergi yükü bindi insanların sırtına. Dünyanın en ağır vergisini ödeyen milletiz!
Ve o bahsettiğiniz yollar köprüler henüz ödenmedi. 20-22 18 yıl gibi uzun sürelerde ödenecek. Belki kendisi gidecek sonra gelen hükümet devam edecek ödemeye. Üstüne ağır vergiler verdiğim yetmiyor gibi kullanırken birdaha ücret ödeyeceğim! Siz buna hizmet diyorsunuz ben tecavüz diyorum kusura bakmayın!
O bahsettiğiniz kuyruklarsa bahsettiğiniz dönemde tüm abd ingiltere avrupa ülkelerinde aynı şekilde uygulanmıştır. Petrol krizi, 2. Dünya savaşı, ekonomik buhran, Kıbrıs meselesi.
Biraz tarih bilgisi edinin artık lütfen!

neden ezilen siz değilsinz diyemi siz olsaydınız bak adam ne güzl yıllarca yadırgandık dışlandık kovulduk atıldık ama şimdi bizi o günlere ithafen onure ediyor derdiniz bence siz olsaydınız tek taraflı düşünmeyin bu ülkede yıllarca ezilen insnlar oldu eğitimini bırakmak zorunda bırakılan. ki diğer konu , çoğu cümlesine milletim diye başlıyor öyle bitiriyor izlemenizi tavsiye ederim ha konu baş örtülü insanlarsa bu kelimeyi söylemesinden normal bişey daha yok bence.

Os
Sence bu dönemin mağdurları yokmu tarih sadece bir iki köprü yolumu yazıyor zannediyorsun o gün yapılan haksızlıklar unutulmadıysa bugünde unutulmayacak

kendinizle çelişmeyin bir maneviyat önemli diyorsunuz bir de dinle devlet ayrı olmalı maneviyat nedir araştırın.yol sizi ilgilendirmiyorsa bişey diyemem ama bir çok insanı zamandan yakıttan tasarruf imkanı verdiği ve gelişmiş bir ülke yolunda bu tarz yenilikler olması yönünden bu çalşmalardan dolayı gurur duyuyor hakkını inkar etmiyor beğeniyor .korkun bence de bu ülkenin ekmeğini yiyip polise molotof atanlardan korkun bence islam çoğunluğu bir ülkede çıkar baş örtüsü dayatması yapıldığı günlerin kaosunu yaratan iktidarından korkun bence müslüman diye tanıtıp insanları kandırıp birçok insanın hayatına mal olan o fetöyü ülkemize saran ve halen koruyan dış güçlerden ve bir bakın sadece c.başkaınımız değil tansu çillerden demirele birçok devlet adamının ve insanının fetöyle yanyana fotosu vardır demek istediğim sömürüldük ve bunu birlik olarak atlatmalıyız son sözüm budur fikrinize saygı duyarım

Cumhurbaşkanını vatana ihanet suçundan yargılayacak olan kim??? Kendi belirleyeceği hsyk üyeleri?? Biraz ironik olmuş sanki ki biz tam da bundan bahsediyoruz bu anayasa değişikliğiyle...

Evet yönetecek insanları çok iyi seçmwliyiz ve fekat hatırlatırım çok değil bundan bir kaç yıl önce şimdi yerden yere vurulan vatan haini bir insanın peşindeydi milyonlar....böylesi bir değişikliğe neden gerek var hala cevaplanmış değil....

valla ben 1999 da abd ye bakıyorum gayet rahatlar çok gerilere gittiniz siz .öğretmen adayıyım tarih bilgim bu yüzden var yeterince.her hizmetin bir karşılığı vardır evet zor günler geçiyoruz ve bu bize yansıyor ekonomaik yönden ama bunun sebebi o doları 4 tlye çıkaran vatan hainleridir.ülkesini yakıp yıkan zarar veren taşlayan vatan hainleridir hizmet yok karşılık var günlerini unuttunuz mu madem dünyanın en uzun köprüsü bizim metropol bir şehrimizde hizmet verecek bununda karşılığı olacak ki Avrasya Tüneli için toplam yatırım 1 milyar 245 milyon 121 bin 188 dolar oldu. Bunun 285 milyon 121 bin 188 doları özkaynak geriye kalan 960 milyon dolar ise kredi. tamamı kredi değil lütfen doğru bilgi paylaşalım neyse size iyi akşamlar

Uğur Dündar'ın, Savaş Ay'ın bahsettiğiniz programları yaptığı zamanları gayet iyi hatırlıyorum. (Profildeki yaşınız doğru ise sizden çok daha net hatırladığım kesin).

Hastane kuyruk muhabbetleri hükümetlerden ziyade bir çok şey gibi internet kullanımının yaygınlaşması ile düzene girdi. O ara ülkeyi çalı çırpı da yönetse o işler düzene girerdi.

Zannediyorum bu ara siz hiç reçete ile ilaç satın almadınız. Alsaydınız bedava rererörörö denen hizmetleri nasıl da sapladıklarını görürdünüz.

Köprüler de mevcut bir para yapılmadı. Senelerce ödenecek, vergi olarak yine bize patlayan bir kabak.

Her okul imam hatipe evrildiği için zaman sonra 200 hastaya bakan o "1" doktoru da zor bulacaksınız.

Son olarak, ölüm de sadece sizin dini inancınızda değil hayatın genelinde vardır.

Os

Sence bu dönemin mağdurları yokmu tarih sadece bir iki köprü yolumu yazıyor zannediyorsun o gün yapılan haksızlıklar unutulmadıysa bugünde unutulmayacak
kişilik haklara saldırı anlamındaki haksızlıklar benim önceki yazıda bahsettiim konu siz de bundan bahsediyorsanız cevap vereyim ben şuan kimseye şunu giymelisin dayatması göremiyorum dediğim gibi kişisel saldırıdır bu.azınlılara da hiç verilmeyen haklar verildi yalan mı kürtçe iki kelime etti diye hapis cezası alanlar vardı bu ülkede.bugün kürtçe kanalları oldu lütfen bumu haksızılık daha fazlasını isteyenlere ama her zaman bu yol kapalı türkiye bölünmez türkü kürdü çerkezi ile bölünürsek yıkılırız koparız.

Doları kimse 4 tl ye çıkarmıyor.
Dolar karşısında Türk parasının değeri azalıyor.
Eğer Türkiye üretim yapmıyor ve kaynak sağlayamıyorsa bu krize yol açar.
Bunun sorumlusu dış kaynak değil Turkiyede olan olaylardır.

Birileri dolar 3.50 olduğunda kaynaklarını tüketti, şimdi geri kalanlar 3.80 nin zevkini sürüyor.
Dolar aldıkları için artıyor.
Almasalar zarar edecekler.

Madem öğretmen adayisin tarih bilgin var, kilisenin inanları nasıl kandırdığını bilirsin.
Cenneti satıyorlardı. Papa ve kilise zengin oluyordu ama halk hiçbir zaman cennetten yer elde edemiyordu.

Ama insanlar aklını kullansa kaldırılmayacaklardi.

J
doların 4 tl olması doların değer kazanması değil paramızın değerinin düşmesi. Dış mihraklar keyiflerince bizim paramıza müdahale edebiliyorlarsa o zaman bir daha düşüneceksiniz önce çok güçlü süper ekonomimiz kimlerin parmağının ucunda ve neden diye! Hiç bir üretim dinamiğimiz olmadığı için ve yabanco sermayeyle günü kurtaran bir ülke olduğumuz için olabilir mi mesela. Ayrıca tarih bilginiz varsa lütfen İsmi lazım değil siyasi partinin seçim sürecindeki manipülasyonlarını kullanarak örnekler vermeyin. Kendi fikirlerinizle konuşun!

yaş kemale erdimi sözü ve buna bağlı olarak bu yaşlar bizim dini inancımıza göre bir ölçüdür dedim kimi insan var ben 100 yaşında öleceğim hatta ölmeyeceğim başka bir insan olarak tekrar geleceğim diyor bunu kastettim.valla o günleri görüp savaş aylı günleri yani şükretmeyene şaşarım ben şükrediyorum ki bu gün anneannerimize öncelik veriliyor saatlerce oralarda eziyet çekmiyor bu benim için para kadar önemlidir hizmet alıyorum ve eczanelere ödediğim 2 4 tl ilaç için.10 tl civarı ise hastane ki bunun 2. 3 sü konrole giriyor ve memnunum gidip kuyrukta çürüdüğüm ve böcekler içindeki hastaneleri hayal ettiğimde şükür ediyorum. şanlıurfadayım şehir hastaneleri açıldı özel hastanede olmayan hizmet bir vatandaş olarak bunu söyliüyorum ben yandaş değil.ama o yüzden yanındayım zaten ülkemin ve başındakilerden memnuniyetim bu ve bundan daha önemli beni çevremi ve birçok insanı memnun eden faaliyetleri var lütfen inkar etmek bize bişey kazandırmaz kaybettirir bu günleri de ararız teog birincisi imam hatipten çıktı araşıtırın başına örtü takıp ingilizce yerine arapça öğrenenin beyi yanmıyor.

Köprü yapmak eşit değil üretmek....şöyle çok basit hikaye ; bir çiftçi tarlasını ekip biçmiyor ürün almayı bırakmış ama durmadan yeni aletler alıyor tarlası için bir kısmını elinde kalan üç beş kuruştan karşılıyor bir kısmını komşudan ondan bundan borç alıyor...ev ahalisi bayılıyor bu duruma vaay biz yeni modern aletlerle süreceğiz tarlamızı zenginledik...sonra çiftçi tarlaya giden bozuk toprak yolu genişletip asfaltlıyor çok parası yok bu kez evdeki bir iki eşyayı satıyor başka komşulardan borç alıyor ama kocaman asfalt bir yol yapıyor ev ahalisi hayran yav neydik ne olduk evden tarlaya asfalt...tarlada ne yetişiyor soran yok yeni modern makineleri var tarlaya giden asfaltları var e bu asfaltı yapan amcalar işi onlara yaptırdıkları için bir miktar para bırakmışlar karşılık baabında...çiftçi bu parayı ev ahalisine dağıtıyor ki değmeyin keyiflerine...bir süre sonra acıkıyorlar ama tarlada bişey yok olsun az biraz paraları var gidip komşu tarlasında ne yetiştiriyorsa verip parasını alıyorlar ohooo komşu onlara hiç görmedikleri bilmedikleri ürünler veriyor bayılıyorlar oh ne gerek var tarlayla uğraşmaya nasıl olsa hazırı var ... e hazıra dağ dayanmaz aman olsun satarız şurdan az biraz toprak eşya falan ev ahalisi mutlu mesut yaşayıp gider........... de nereye kadar?????bu kadar basit aslında

Doların yükselmesi kimin suçu ? Doların yükselmesi ile vatan hainliğın ne alakası var? Dolar yakanlar neden yakıyor?

Gerçekten bilmiyorum biri bana açıklar ise sevinirim.

dolar neden 4 tl ye çıktı biz rusya ile iş birliği yapınca neden çıktı fetö belası bizi sarıp darbe olunca neden çıktı ohalı bitir diyen ülkeleri dikkate almayınca.biz batının kölesi olmayınca dolar çıkıyor onlar ohali kullanıp ülkemizi gerektiği şekilde yönetip temizleyip o bize vermedkleri yergılatmadıkları fetönün uzantılarını temizleyeceğizz diye bu yapılanma bitecek ve önümüze bakıp hedeflerimize ulaşacağız diye kudurdukça dolar yükseldi türk lirasının değeri düştü enflasyon arrttı kriz başladı bu bize cebimize yansıdı ama çok şükür yastık altındaki dolarını bozduran vatansever insanlarımız bu dalgalanmayı biraz olsun önledi olay bundan ibaret.kiliseye gelince kilise dini hristiyanlık demi onaylatıyorum çünkü müslümanlarda olmuyormuş demek sadece bu tarz kandırmalar her milletin her dinin cahili vardır bunu dine değil insanlara mal etsek daha doğru bir yaklaşım olur olacak en azından

Ogün bunları rahatça dile getirebiliyormuyduk bu sorunlar var kimse diyebiliyormuydu hayır
Bugünde insanların dile getiremediği ama tarihin bir köşesinden tüm olanları kayıt ettiği ve günün birinde bu günki iktidarın yüzüne vurulacak çok haksızlıklar yaşanıyor

Fötö temizlenmek istense vekillerden başlanırdı.

Sizden tek ricam desteklediğiniz partiyi eleştirin. Hiç hata yapmıyor mu bu parti.

Dolar bozarak bu iş düzelir mi? Hiç anlamam ekonomiden fakat bu işlerin o kadar kolay olduğunu hiç sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…