• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
evet evet evet :) o çok övdükleri ileri seviiye demokrasi var dedikleri abd devlletlernn yarıdan fazlasında bu sistem var.ülkesini seven gelişmesini isteyen yönetim biçimindeki bu yeniliği kişisel algılamak yerine daha çok ülke çıkarlarını düşünerek oy vermeli hoşçakalın
Onumuzdeki ilk secimlerden sonra oy vermemizin bir onemi kalmayacak zaten. 87. Madde de yapilan degisiklik neredeyse meclisin elindeki tum yetkiyi ve siyasi denetimi aliyor. Yani senin venim oy veripte temsilci vekilim yaptigim adamlar sus bitkisi olrak oturacak orda.
Cumhurbaşkanı bakanlari meclise sormadan istedigi gibi atayabilecek.

Abd devletlerinin derken abd tek baskan tarafindan yonetiliyor yalniz birlesik devletleri diyince akliniza ne geldiyse artik! Abd birlesmis twk bir devlettir abd devletleri yoktur ki yariaindan cogu oyle olsun. Keşke biraz bilseniz. Ayrica abd nin baskanlik modelinde bile kongre baskan uzerinde denetim sahibidir.

Hayır çünkü haklarımın elimden alınmasını istemiyorum...

A kişisi B kişisi farketmez...bugün evet diyenler yarın ülkenin başına farklı görüşte, ülkeyi farklı şekilde yönetmek isteyen birisinin gelmeyeceğini garanti edebiliyorlar mı??? O zaman ne olacak ??? Bugün kandırılanların yarın da daha kötü bir şekilde kandırılmayacağının garantisi var mı??? Demokrasi ile yönetildiğini iddia eden bir millet nasıl olur tüm haklarından feragat etmeyi göze alır...

Bu arada henüz önemli maddeler oylanmadı o yüzden bişey anlamak çok mümkün değil kaldı ki mecliste oylamaya katılanların bizden fazla bildiğini düşünmüyorum....
ülkeyi farklı yönetecek adamı da biz seçiyoruz o zaman düzgün insanları seçmeliyiz bu yenilik olmasa da be dediğiniz tehlike her zaman geçerli bence çünkü c. başkanı şuan en geniş yetkilere sahip zaten ama ben tehlike şöyle mümkün değil diyorum c.başkanı vatana ihanet vb ağır suçlardan yargılanabilir bunun dışında da çok büyük değişiklikler referanduma sunuluyor zaten sıkıntı yok benceeee...herşey millet kelimesi geçen anayasamız varken her zman elimizde benceeee....

Çok net söylüyorum. Ben bu kadar yetkiyi babama bile vermem! Babam diyorum babam... Başkanlık sistemi temel sorunumuz olan eğitime, gelişmeye, ekonomiye ne gibi bir katkı sunabilir. Doğuracağı tek sonuç ülkenin farklı görüşlere sahip diğer yarısını hiçe saymak olan, iç savaşa kadar varabilecek bir tasarıya evet demeden önce vicdanınızı sorgulayın lütfen!

IMG_20170117_011736_1.jpg

25 patlama sanıyordum :KK64:
33 müş.

tek bişey soracağım bugüne kadar bütün maddeleri okuyarak ve anlayacak mı oy kullandınız o zman iktidar kimse maddelere dayanarak haklarını kullanarak ne yapacağını biliyormuydunuz tamamen.....

Bugune kadar kac tane kanun degisikligi icin referandumda oy kullandiniz? 2007 ve 2010 daki referandumlarda yas sebebiyle oy kullanamadim ancak 2010daki referandum icerigini biliyordum. Anlayamadiginiz her referandumda evet oyu mu kullandiniz?

Aynen cnm katiliorum keMal kilictaroglu turkiyeyi kurtarir ya hep bi reis dusmanligi var yazik

peki sizin ki adam sevicilik dışında nedir?
Bir kapatırmış gidiyorsunuz reis reis.

Herhangi bir düşünceniz yok mu?
Adam otur dese oturacak kalk dese kalkacak misiniz?

Doğru düzgün yazmayı bilmeden gelmiş burada hakaret etmeye çalışıyorsunuz.

Yaptığınız tek sey bu. Adamcılık ve o adamın karşısında duranlara hakaret etmek.

Kimin düşmanlık beslediği ortada değil mi?

Bu ülkenin tek reisi vardır o kişi de;
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. (Nokta)

ülkeyi farklı yönetecek adamı da biz seçiyoruz o zaman düzgün insanları seçmeliyiz bu yenilik olmasa da be dediğiniz tehlike her zaman geçerli bence çünkü c. başkanı şuan en geniş yetkilere sahip zaten ama ben tehlike şöyle mümkün değil diyorum c.başkanı vatana ihanet vb ağır suçlardan yargılanabilir bunun dışında da çok büyük değişiklikler referanduma sunuluyor zaten sıkıntı yok benceeee...herşey millet kelimesi geçen anayasamız varken her zman elimizde benceeee....
Gozunuzu seveyim okuyun su degisiklikleri. Hatat vars aelinize bir vatandaslik kitabi falan alin yapilan degisikliklerin ne anlama geldigini anlamaya calisin.

Habım efendi tartışmak değil niyetim inanın ama sadece birşey hatırlatmak istiyorum.
Erdoğan şu ana kadar millet derken hiç biz destek vermeyenleri kastetmedi. Bizlerden Her zaman "onlar" zamiriyle bahsetti! Dolayısıyla bu anayasa bizleri kapsamayacak hiçbir zaman!

Onumuzdeki ilk secimlerden sonra oy vermemizin bir onemi kalmayacak zaten. 87. Madde de yapilan degisiklik neredeyse meclisin elindeki tum yetkiyi ve siyasi denetimi aliyor. Yani senin venim oy veripte temsilci vekilim yaptigim adamlar sus bitkisi olrak oturacak orda.
Cumhurbaşkanı bakanlari meclise sormadan istedigi gibi atayabilecek.

Abd devletlerinin derken abd tek baskan tarafindan yonetiliyor yalniz birlesik devletleri diyince akliniza ne geldiyse artik! Abd birlesmis twk bir devlettir abd devletleri yoktur ki yariaindan cogu oyle olsun. Keşke biraz bilseniz. Ayrica abd nin baskanlik modelinde bile kongre baskan uzerinde denetim sahibidir.
ben ABD Yİ ÇOK SEVMEDiĞİM için sosyal ve kültürel açıdan pek araştırmıyorum ama insanlarda ABD demokratik şu ülke demokratik sözünü yıllarca duydum madem öyle o sistem geliyor bu kavga niye bir diğeri bakanlar kurlu üyeleri Başbakan tarafından seçilir TBMM'de güven oylamasından geçirilir. Cumhurbaşkanı tarafından atamaları onaylanır.eskiden de ben seçmiyordum başbakan seçiyordu TBBMNİN şeçme değil tekrar bakın şu yetkisi çıkarıldı ....'Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetlemek; Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek'

Gozunuzu seveyim okuyun su degisiklikleri. Hatat vars aelinize bir vatandaslik kitabi falan alin yapilan degisikliklerin ne anlama geldigini anlamaya calisin.
ben okuyorum kpss hazırlanmış az buçuk vatandaşlık dersi görmüş az kitap okumuş az gündem takip etmiş olan başkanlık sisteminin öcü gibi gösterilmesinin tek adamcılığın altında yine sayın C.BAŞKANIMIZA kişisel sevgisizlik açmayacağım ve saygısızlık olduğunu görür anlar ve değişikliği de okudum milletimizi tehlikeye düşürecek bir madde olduğunu düşünmüyorum şahsen.

ben ABD Yİ ÇOK SEVMEDiĞİM için sosyal ve kültürel açıdan pek araştırmıyorum ama insanlarda ABD demokratik şu ülke demokratik sözünü yıllarca duydum madem öyle o sistem geliyor bu kavga niye bir diğeri bakanlar kurlu üyeleri Başbakan tarafından seçilir TBMM'de güven oylamasından geçirilir. Cumhurbaşkanı tarafından atamaları onaylanır.eskiden de ben seçmiyordum başbakan seçiyordu TBBMNİN şeçme değil tekrar bakın şu yetkisi çıkarıldı ....'Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetlemek; Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek'
Sosyo kulturel bir arastirma gerektiren bir durum degil ki bu. Gelsin gorelim dediginiz yonetim seklinden bihabersiniz.
Bakanlari denetlemek cumlesi sizin beyninizde nasil vucut buluyor bilmiyorum ama yapilan degisiklik acik ve net su demek oluyor. Cumhurbaskani istedigini alir bakan yapar meclis onu denetleyemez meclis onun hakkinda soz sahibi olmaz. Ayrica meclis kanunun hikmunde karar name cikaramayacak ama bir sekilde bu kararnameler cikacak dimi? Kim cikaracak cumhurbaskani. Eee tum yetki tek bir kisideyse ben niye 600 tane vekil secip bi dunya maas veriyorum ona?

Habım efendi tartışmak değil niyetim inanın ama sadece birşey hatırlatmak istiyorum.
Erdoğan şu ana kadar millet derken hiç biz destek vermeyenleri kastetmedi. Bizlerden Her zaman "onlar" zamiriyle bahsetti! Dolayısıyla bu anayasa bizleri kapsamayacak hiçbir zaman!
erdoğan kendisine oy vermeyenleri bulup onlara ayrı bir şekilde davranmayacak heralde .kendinizi millet olarak görüyorsanız lütfen o ithamı sıfatı üstünüze alın neden diğerini alıyorsunuz ben erdoğanı sırf destsklemek amacıyla sırf bunu yazmıyorum ama ben kendisnin çok yerde ben beni sevenide seviyorum sevmeyeni de seviyorum ibaresini kullandığını çok yerde duydum.bence bir ön yargı var lütfen atın onu gerek yok.

ben okuyorum kpss hazırlanmış az buçuk vatandaşlık dersi görmüş az kitap okumuş az gündem takip etmiş olan başkanlık sisteminin öcü gibi gösterilmesinin tek adamcılığın altında yine sayın C.BAŞKANIMIZA kişisel sevgisizlik açmayacağım ve saygısızlık olduğunu görür anlar ve değişikliği de okudum milletimizi tehlikeye düşürecek bir madde olduğunu düşünmüyorum şahsen.
ve bu varsayımlara dayanarak diyorsunuz ki c.başkanımız hata yapmaz
siz okumuş etmişsiniz madem malcom x biyografisini bir okuyun bakalım nasıl bir sonuç çıkaracaksınız

Kisilerle alakasi yok bunun. Koca bir ulke bir insanin iki dudagi arasindaki lafa birakilmaz. Bakin bu onerilen model abd modelinden farkli zaten.

Sosyo kulturel bir arastirma gerektiren bir durum degil ki bu. Gelsin gorelim dediginiz yonetim seklinden bihabersiniz.
Bakanlari denetlemek cumlesi sizin beyninizde nasil vucut buluyor bilmiyorum ama yapilan degisiklik acik ve net su demek oluyor. Cumhurbaskani istedigini alir bakan yapar meclis onu denetleyemez meclis onun hakkinda soz sahibi olmaz. Ayrica meclis kanunun hikmunde karar name cikaramayacak ama bir sekilde bu kararnameler cikacak dimi? Kim cikaracak cumhurbaskani. Eee tum yetki tek bir kisideyse ben niye 600 tane vekil secip bi dunya maas veriyorum ona?
devrik bir cümleydi o anlayamamış olmanız normal ben ABD Yİ sosyal ve kültürel açıdan sevmediğim için virgül diğer yönlerini de yani demokratikmidir yeterince yok neyle yönetiliyor çok araştırmadım ülkemle de kıyaslamadım gerek duymadım demek istedim.yanılıyorsunuz siz bir maddeyle bütün meclisin görevini elinden aldınız şuan maaş neye veriyorum derken ve bu düşünceyle.kanun çıakrma yetkisi her zman yine TBMM ye aittir BU madde de bir değişiklik yoksa gerisi benim açımdan bir düzenlemedir.tartışılır ama bla bla bla deyip büyütülmesi bana göre gereksizliktir altında başka şeyler ararım.

erdoğan kendisine oy vermeyenleri bulup onlara ayrı bir şekilde davranmayacak heralde .kendinizi millet olarak görüyorsanız lütfen o ithamı sıfatı üstünüze alın neden diğerini alıyorsunuz ben erdoğanı sırf destsklemek amacıyla sırf bunu yazmıyorum ama ben kendisnin çok yerde ben beni sevenide seviyorum sevmeyeni de seviyorum ibaresini kullandığını çok yerde duydum.bence bir ön yargı var lütfen atın onu gerek yok.

Kaç gazeteci, akademisyen, öğrenci karşıt görüş olduğu için tutuklandı haberiniz var mı ?

Afedersiniz Ermeni diyen kimdi?
Biliyorsunuz Alevi diyen kimdi?

Evet , hanımefendi kim tek adam ise ülkede kendinden farklı olanları istemicek. Başka türlüsü imkansız.

Kisilerle alakasi yok bunun. Koca bir ulke bir insanin iki dudagi arasindaki lafa birakilmaz. Bakin bu onerilen model abd modelinden farkli zaten.
yıllarcaTÜRKİYE cumhuriyetinin gidişatı ki bunu sadece c. başkanlarının farklı ülke başkanlarıyla görüşürken başı eğik iki eli önünde durmasında bile anlıyorduk beden dili diye bişey var o zaman sustular bu şimdi konuşanlar neden bilmiyorum batı özentisi batı köleleğine dönüştü resmen diktayı onlardan aldık borcu da onlardan büyük devletlerin iki dudağı arasındayken görmediklerimizi şuan ülkesine bana ve birçok insana göre birçok yatırımı iyileştirmesi olmuş dayatmalara sen böyle giyinmelisin dayatmalarına yapılan ' özgürlükçü' bir ülke olarak yapılan dayatmalara son vermiş bir çok insanı bu yönden özgürlüğüne kavuşturmuş ve batı kölelğini bana göre bitirmiş bir c.başkanı bir değişiklik yapıyor önce meclise sonra halka sunuyor halk ne derse o diyor ve yine ehrşey iki dudağı arasında kalıyor deniliyor öylemi düşünün derim.

devrik bir cümleydi o anlayamamış olmanız normal ben ABD Yİ sosyal ve kültürel açıdan sevmediğim için virgül diğer yönlerini de yani demokratikmidir yeterince yok neyle yönetiliyor çok araştırmadım ülkemle de kıyaslamadım gerek duymadım demek istedim.yanılıyorsunuz siz bir maddeyle bütün meclisin görevini elinden aldınız şuan maaş neye veriyorum derken ve bu düşünceyle.kanun çıakrma yetkisi her zman yine TBMM ye aittir BU madde de bir değişiklik yoksa gerisi benim açımdan bir düzenlemedir.tartışılır ama bla bla bla deyip büyütülmesi bana göre gereksizliktir altında başka şeyler ararım.
Yok siz tum degisiklikleri okumamissiniz. Okusaniz boyle iskembe-i kubradan yazamazsiniz.

Back