- 15 Kasım 2015
- 1.440
- 2.338
- 53
Elinde olan kişi yapmıyor diye muhalefette kuz kuzu oturuyor .
Muhalefetin pasif kaldığı bir ülke gelişebilir mi ?
Parmak basmak istediğimiz nokta aynıyken ön yargımızdan farklı görüyoruz .
Muhalefetin amacı baştakilerin yanlışını düzeltip ülkeyi ileriye taşımak için bir şeyler yapmak mı ?
Yoksa sadece siz bunu yaptınız deyip kavga esnasında yüze vurmak mı ?
Düzelttiğin için minnettarımNacizane bir uyarı; birkaç ayrı yazınız da fark ettim, o sebeple yazıyorum 'herkez' değil 'herkes' diye yazılmalıdır.
Madde 76
YÜRÜRLÜKTEKİ METİN
B. Milletvekili seçilme yeterliliği
Madde 76 – Yirmibeş yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilir.(1)
En az ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, (Değişik ibare: 27/12/2002-4777/1 md.) terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler. (2) Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensupları, görevlerinden çekilmedikçe, aday olamazlar ve milletvekili seçilemezler.
TEKLİFLE DEĞİŞİK METİN
B. Milletvekili seçilme yeterliliği
Madde 76 – Onsekiz yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilir.(1)
En az ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, askerlikle ilişiği olanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, (Değişik ibare: 27/12/2002-4777/1 md.) terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler.Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensupları, görevlerinden çekilmedikçe, aday olamazlar ve milletvekili seçilemezler.
Çok yanlış yazmisim.oy hakkinizi neden kullanmiyorsunuz diyecektimNeden ya.siz birey değil misiniz. Neden hu hakkı kullanıyorsunuz burda yaşıyorsanız nasıl yaşamak istediğinizi bilmelisiniz
ben açıkladım :)Uzerime bomba yagar diye korkuyorum :))
Atatürk degılmı hocaları asan CHP degılmı Camılerı ahır yapan Kuranı Kerımı yakıp yıkan hepsıde googlede ac oku eyyy cahıl kım dinimin düşmasnıysa Düsmanımdır bitti
Hiç meclisi izledin mi bilmiyorum ama muhafelete saygı sıfır. Adamların her sunduğu teklif mecliste red ediliyor. Tartışmaya bile sunulmuyor.
Sence muhalefet nasıl bir tavır ortaya koymalı?
18-19 yaşında öğrencilerim var. O yaştaki gençlere değil yönetilme hakkımı, kitabımı devretmem
istisnalar tabii ki var fakat genel gözlemim pek iç açıcı değil.
4. maddenin ne olduğunu biliyorum o yüzden "koruyucu" madde yazdım...4. Madde ilk 3 maddenin değiştirilemeyeceğini söylüyor. Ilk 3 maddenin degistirilmesi ne demek bilginiz var mi?
Katılmadan edemeyeceğim, seçme ve seçilme yaşı 21 olmalı, 18 yaşını doldurunca oy kullanılıyor , 18 yaşında biri bireydir ama siyasi düşüncesi yoktur çoğunun, aileden veya yakın arkadaş çevresinden etkilenme vardır sadece, 18 yaşını doldurduğumda verdiğim oy hiçte bilinçli değildi, hele de benim gibi apolitik biriyseniz.
Bu aynı benim sorduklarında Beşiktaş'lıyım deyip sahaya çıkan 11'liyi sayamamam gibi, sadece bir fanatizm var o kadar.
bu konuda katiliyorum size 18 yasinda milletvekili mi olur?? hangi düşünceyle bu degisikligi istiyorlar anlamadım..18-19 yaşında öğrencilerim var. O yaştaki gençlere değil yönetilme hakkımı, kitabımı devretmem
istisnalar tabii ki var fakat genel gözlemim pek iç açıcı değil.
Rica ederim, uzmanlara katılıyorum, her ne kadar farklı konularda yasaları da göz önünde bulundurarak 18 yaşını doldurmuş herkes yetişkindir hayatı kendini ilgilendirir desekte ki ben 18 yaşında bir bireyin düştüğü hataların çocukça hatalar olduğunu düşünenlerdenim, insanlar 21 yaşından sonra yaptıklarında daha bilinçlidir benim fikrimce, 18 yaşla kıyaslanamaz.Çok güzel açıkladınız teşekkür ederim. Zaten yaş dönemi özelliklerine bakıldığında psikologlar bile 20 yaşından sonra mantığın oturmaya başladığını söylüyor.18 yaşında vekil düşünemiyorum. Veliaht gibi bir şey olacaklar galiba
4. maddenin ne olduğunu biliyorum o yüzden "koruyucu" madde yazdım...
61 anayasasinda da değiştirilmez tek madde 1. maddeymiş. ( türkiye devleti bir cumhuriyettir)
82 yilina kadar gelinmiş yani 2. ve 3. maddeyi "korumadan"
özellikle cuntacilarin 1. madde ile beraber 2. ve 3. maddeyi de "korumak" için 4. maddeyi anayasaya koydurmasi bana tekrar söylüyorum hicde masum gelmiyor...
kimse kusura bakmasin ama halkindan korkan devlet mi olur??
yasayi yasayla korumak nedir ya?
gerekirse değişir elbette. yapmissin 82 anayasa referandumunu koymuşsun yeni maddeleri kimse bisey demísmi diyebilmismi????
gecmisdeki bazi seyleri sorguladigimda cevap veremeyince dönemin sartlari diye basliyorlar söze
buda bu dönemin sarti o halde... hic değilse seçilmiş hükümet yapıyor değişiklikleri
ayrica ilk 3 madde için korkmaniza lüzüm yok bence yapilirsa bile ufak dokunuşlar olacaktır..
Öncelikle uzun bir cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.İlk olarak Kazen'in sorduğu soruyu görmedim.
Konuyu sürekli takipte değilim.
Madem merak ediyorsunuz açıklayayım.
Varsa yoksa eski konuları neden millet sürekli servis ediyor hiç düşündünüz mü?
Akp bu ülkede bir dönemdir iktidar değil. Tam 4 dönemdir iktidar. O eski konuların bir çoğunu akp kapsıyor.
İktidar partisi olmak yani hükümeti yönetmek, ülkenin refahı, barışı, huzuru, ekonomisi, kültürü, dış siyaseti gibi konuları iyileştirmek ve geliştirmek, bunlar için çalışmalar yapması demektir.
'' insanların can güvenliğini sağlamak'' birinci amaçları olması gerekir.
2015 hazirandan bugüne benim saydığım 25 patlama gerçeklemiş.
Bunların 19!u Ya başkanlık ya kaos söyleminden sonra olanlar.
Ülkede can güvenliğimiz tehdit altında yaşıyoruz? Kalabalık alanlar korkumuz oldu. Sindirilmeye çalışıyouz. Bakın bunu terör organları yapmıyor. Terörü engelleyemeyenler yapıyor. Akp çözüm süreci ile birlikte terörü kırsaldan şehir merkezine kendi elleriyle taşıdı. Ben bunu akp karşıtı olduğum için söylemiyorum. İzlediği yanlış politikalar sonucu bunlar oldu. Kabul ediyor mu? Etmiyor ve hala diretiyor.
Ülkede günden güne ayrımcılık artıyor. Bunu biz mi yapıyoruz Allah aşkına? Sırf akp karşıtlığı olan kişileri ülkeyi bölmekle suçlayanlar var. Bu ülkede sadece '' sağ-sol '' davası varken şimdi herkesin saydığı ve tekrar etmekten usanmayacağımız ırkçılık, mezhep, cinsiyet ayrımclığı ortaya çıktı. Bunu çıkaran ve körükleyen akpdir.
Türkiye, kadın erkek eşitliğinde 142 ülke arasında 125’inci sırada yer alıyor. Cinsiyet ayrımı o kadar vahim ki, akp döneminde kadına yönelik şiddet ve taciz olayları, kadınların evde oturması gerekliliği bunu gözler önüne seriyor.
Sen bir kadınsın. Sen kadın olarak bu ülkede özgürce yaşıyorsan bunu ATATÜRK'e borçlusun. Bu yok edilmeye çalışıyor günden güne. Kadınlar çalışmasın. Hamile kadınlar gezmesin, yok kadın mini etek giymesin. Ya hu çarşaflı kadınlara askıntılık eden zihniyet varken miti etek giyen mi suçlu oluyor? İnsanların içine kin ve nefret aşıladı.
Türkiye'nin eğitim seviyesi günden güne düşüyor. İktidar boyunca 6 adet milli eğitim bakanı farklı farklı politikalar izleyerek sistemi değiştirmeye (güya) iyileştirmeye çalıştır. Ne oldu?
2014 yılında yine OECD’nin açıkladığı eğitim araştırması sonuçlarında Türkiye’nin eğitimde sonuncu sırada olduğu ve 2014 Yaşam Kalitesi Raporu’nda ise, Türkiye ‘en zor yaşanılacak ülkeler’ arasına girdiği ifade ediliyor. Son 3 yılda dünya genelinde Türkiye, eğitim ve özellikle bilim-matematik alanında son sıralarda yer almasına rağmen AKP hükümeti yaptığı yanlış sistemleri hala düzeltme yoluna gitmiyor, gitmediği gibi daha beter hale getirdi 4+4 ile.!
Bak bir istatistik daha vereyim durumun vahamiyeti iyice anlaşılsın.
PISA 2015’in (Ulusalararası Öğrenci Değerlendirme Programı) sonuçlarında Türkiye’nin sondan ikinci olduğu ve 2003 yılı seviyesine gerilediği görülmüştür.
Peki ülkenin yoksulluk ve işsizlik sorunu?
4 dönemde iktidar olan parti bu konuda iyileştirme yaptı mı? Yoksa işsizlik daha beter arttı mı? Yoksulluk daha çoğaldı mı.
Yaklaşık 10 milyon insanın soyal yardımlarla yaşamlarını sürdürdüğünü biliyor musunuz? Peki 15 milyonun yoksulluk sınırında olduğunu ve 3 milyon kişinin de açlık sınırı altında olduğunu? İşsizliğin %11.8 olduğunu?
Peki yıldan yıla artan dış borç? Ülke bütçesinin verdiği açıklar( Sadece 2016 yılında bile 29 milyar açık verdiğini biliyor musunuz) Günden güne artan yabancılara olan yükümlüğümüz?
Eki Görüntüle 1940359
İktidarları bounca her istedkilerini yaptılar. Kimseye hesap vermediler en büyük yolsuzluk davasının bile üstü örtüldü..
Peki ülke bu halde iken çözümü anayasa değişikliğinde bulan hükümet yanlılarına bunları söylemek ve göstermek neden mantıksız geliyor? Ben onu anlayamıyorum.
Bu sorunlar bir bütündür. Eğer bu yanlışlar sürekli ve art arta yapılmasa idi kimse sürekli bunların üzerinde durmazdı.
Ben size neden hayır dediğimi açıklayayım,
İlk soru
MAHKEMELERİN TARAFSIZLIĞI;
HSYK’nın yarısını, Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini Cumhurbaşkanı atayacak. Bu şekilde tarafsız bir mahkemenin olacağına inanıyor musunuz?
Gerçekten aklınız, beyniniz, mantığınız, vicdanınız bunu kabul ediyor mu?
Sınırsız bir yetkiye sahip başkan, bu başkanı suçlu bulunduğunda (suçu kanıtlamanız için ise önce 300 üyeyi bulup teklif vereceksiniz sonra 360 üye ile komisyona sevk kararı çıkartıracaksınız daha sonra 400 üye ile yüce divana sevk ettireceksiniz) onu kendi atadığı hakimler yargılayacaksa :) Nasıl tarafsızlıktan bahsedilebilir?
Yürütme, yargı, yasamanın bir kısmı elinde olan bir başkanı kim ne şekilde yargılayabilir?
Bütün gücün tek elde toplanması GAZİ MECLİSİMİZE hakaret sayılmaz mı? MECLİSİN ÜSTÜNLÜĞÜ nerede kalıyor?
TDK, Diktatör kavramı için şu açıklamayı öngörmüş
'' Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse'' ellerinizle bir diktatör yaratacaksınız!
%50 ile seçilmiş bir kişinin %100'e hükmetmesine izin vereceksiniz. Demokrasi, demokrasi diye haykırdığınız için yazıyorum bunu. Demokrasi bu mudur?
Egemenliğin kayıtsız şartsız tek bir kişinin elinde olması demokrasi midir?
Ülkede anayasadan dolayı kötüye giden bir durum yok!!
Bir ülkede istikrarsızlık varsa bunun tek sorumlusu yanlış uygulanan politikalardır.
Uyguladıklarını yanlış politikar yüzünden anayasa değiştirirsek her şeyi çözebiliriz adı altında bütün yetkinin bir kişi elinde toplanması ise milleti keriz yerine koymaktır.
Hem de bunu OHAL döneminde milleten kaçırarak alelacele yapmak istemeleri, tv de insanlara izlettirmeden sansürlü bir şekilde kaptıkaçtıya bağlamaları, milletin iradesini yok saydıkları anlamına gelir.
Anayasa değişikliği ile bana eğitimin, ekonominin, siyasetin iyileştirilebileceğinin garantisini veriyor musun?
Evet demenin bir mantığı vardır. Bu mantık çerçevesinde bana anayasa değişikliği ile iyileştirilecek olan şeylerin listesini ve açıklamasını yapabilir misiniz?
Siz bana bu yazdıklarım için mantıklı bir açıklama yaparsanız ben geriye kalan iki soruyu diğer yorumumda cevaplayacağım.
Saygılar.
Rica ederim, uzmanlara katılıyorum, her ne kadar farklı konularda yasaları da göz önünde bulundurarak 18 yaşını doldurmuş herkes yetişkindir hayatı kendini ilgilendirir desekte ki ben 18 yaşında bir bireyin düştüğü hataların çocukça hatalar olduğunu düşünenlerdenim, insanlar 21 yaşından sonra yaptıklarında daha bilinçlidir benim fikrimce, 18 yaşla kıyaslanamaz.
O yüzden bende şahsen 18 yaşında bir vekil düşünmek istemiyorum, çünkü gündelik yaşamda düşebilecekleri hatayla devletle ilgili düşecekleri hatalar aynı kefeye konamaz.
Kızım bile 18 yaşını doldurup seçmen kağıdı geldiğinde ne yapacağını bilemedi, kime oy vereceğim, neresine mühür basılacak diye sorup durdu, ben fanatik bir partili olsam şuna ver yoksa sütümü helal etmem diyebilirdim, oluyor mu böyle vakalar oluyor, zira 18 yaşında hala ailenizle yaşayıp ekonomik olarakta ailenize bağımlı oluyorsunuz, oy pusulasını anlattım, oy vermenin bireysel ve vicdani bir karar olduğunu, içinden geçtiği gibi hareket etmesini söyledim oy vermeye yolladım.
Öncelikle uzun bir cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.
Ama benim için tamamen ikna edici bir yazı değil.
Karşılıklı suçlamalara girmeyeceğim ,yoksa uzar gider.
Tarafsız mahkemeler hakkındaki düşüncenizde haklı olabilirsiniz.
Erdoğan zaten sizlerin gözünde diktatör değil midir?
-Erdoğan kim?
-Diktatör
-Ne istiyor
- Başkanlık.
-Neden istiyor ?
-Diktatör olmak için?
Ben kesin evet diyeceğim demiyorum ki,emin değilim ki, sizi ikna etmeye çalışayım,ama hayır demeye de ikna olmadım.
Dokunamazsınız.
Ne sen ne başındaki kimse o ilk 3 maddeye dokunamaz.
Bitmiştir.
Ufak büyük hiçbir şekilde dokunamazsınız.
Dokunmaya kalkan da sonuçlarına razı gelir.
En genç vekilimiz 86 doğumlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?