Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Peki denetleme mekaiızması hakkında görüşleriniz nedir? Mesela GEN SORU NEDEN ORTADAN KALKIYOR? Başkanın Meclis’in görevine son vermesi fesih, Meclis’in başkanın görevine son vermesi ise azildir. Görünürde karşılıklı fesih ve azil yetkileri verilmiştir. Gerçekte ise azil yetkisinin çalışması neredeyse imkânsızdır. Çünkü Meclis’in seçimleri yenileme kararı alabilmesi için 360 oy çoğunluğa ihtiyacı vardır. Başkan ise tek başına ve hiçbir gerekçe göstermeden Meclis’i feshedebilir. Halkın yüzde 100’üne yakın temsil gücü olan Meclis’i, yüzde 50 ile seçilen bir kişinin fesih edebilmesi tek adamlık değil de nedir?

Getirilen sistemde temel olarak başkanın 2 dönem seçilme hakkı var iken. Seçimle birlikte yeniden aday oalbiliyor ve dolayısıyla bu dönem 3 e çıkıyor. Neden?
Anayasanın 108.maddesine DDK arıtk yalnızca inceleme değik soruşturma yetkisine de sahip oluyor. Normalde DDK'nin yetkisinin özgürlüklere çok fazla baskı kurmaması için sınırlandırılması gerekirken neden çok daha fazla genişletiliyor? Böylece tek bir kişinin sivil toplum kuruluşlarını denetleme ve soruşturma hakkınının bu kadar genişletilmesi suan olmasa dahi dediğiniz gibi Cumhurbaşkanı öldüğünde Başkanlığı otoriter sisteme dönüştürmek isteyen kişi için eline bir fırsat vermez mi. Kaldıki Fetö denen kişinin insanları 40 yıldır kandırıldığı düşünüldüğünde 15 yıldır tanıdığımız bir iktidara bu derece güvenmek ne derece doğru olacaktır? Fötö yıllarca güzel işler yapıyor gibi görünüp nasıl ki milleti yok etme çabasına girmiş ise 15 yıldır bir iktidarın bizi KANDIRMADIĞINA nasıl inancağız? Üstelik dün ben kandırıldım diyerek özür dileyen bir cumhurbaşkanının çok yakın bir zamanda yaptığı açıklamada siyasi hayatım boyunca hiç ALDANMADIM demesi çok büyük bir çelişkiyken nasıl güveneceğiz ???

Olsun gene öncesine atıfta bulunayım dediydim:))

onlar ne derse o :) şimdi bunların 15 yıldır her fırsatta biz güçlendik artık güçlü türkiyeydik demesine hak versem ve şuan desem ki biz güçlü bir türkiyeyiz başkanlığa gerek yok direk yok biz güçlü Türkiye değildik ama olacaz derler

Hem güçlüyüz hem başkanlık olsun isteriz denir:))

TÜRKİYE SEVDA

Olabilir geçen gün İzmir Karabağlar Akp teşkilatından 300 kişi de Chp ye geçti..Vicdanım Evet demeye elvermiyor halka bunu nasıl dayatırım dedi...Oluyor böyle durumlar...Mhp de Muhalif ilçe teşkilatı il teşkilatı kalmadı hepsi görevden alındı yada istifa etti..Herkes kendi yolunu kendi belirler...Demekki Chpden menfaat bekleyen bulamayan tiplermiş gitmeleri HAYIR lı olmuş:))

Anket sonucu evet çıkarsa türkiyede iki parti olacak biri muhafazakar sağ diğeri sol parti
Sağ ülkede %70 bandındadır
Değil ülke için olumsuz oluşu tüm dünya ülkelerinde sağ görüş ilkel ve bağnaz görüştür ve ülkeleri ileri götürmez geri götürür
Kendini yenileyen değişime ayak uydurabilen insanlara fikirlere ihtiyacımız var bizim osmanlıya dönmeye niyetimiz yok gücümüz yok chp bile yenilik karşısında çuvallarken akpnin yüzyıl öncesi bir sisteme benzer uygulamayı yeniden gündeme getirmesi kimsenin yararına olmayacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…