- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 14.070
- 408
Yurtdışında yaşayıp oy kullanacak olan var mı? Oylar değiştirilir korkusu var da...
He yurtdışında yaşayıp niye bura için oy kullanılıyor diyecek olana da şimdiden cevap vereyim. Yurtdışında da yaşasam benim memleketim de Türkiye. Böylesi rejim değişikliğinde söz söyleme hakkım var. Kaç yıldır kesin dönüş planıyla yaşadım ama şimdi ülkenin halinden dolayı değil kesin dönüş, tatile bile gelmeye korkar oldum. İşte bu yüzden oy kullanacağım. Benim yurdum diye kullanacağım. Önceden bir ayağım Türkiye'deyken, şimdi kendi ülkeme ayak basmaya bile korktuğumun tepkisi olsun diye kullanacağım. Yurtdışında yaşamaya mahkum olmayayım, dönmek istersem geride yaşanilabilir bir ülkem olsun diye kullanacağım. Yarın birgün çoluk çocuğa karışırsam, çocuklarımı korkmadan, güvenle ülkeme getirip gösterebilmek için oy kullanacağım. Türkiye benim hayatımın yarısının geçtiği ülke, artık benim için karanlıkta kalmış, bir daha görmeyi unutmam gereken bir yer olmasın diye kullanacağım. Niçin yaşamadığım halde oy kullanacağımı yeteri kadar açıkladım.
Neye oy vereceğimi de açıklayayım. Tek adam rejimine, demokrasinin ölmesine hayır dediğim için HAYIR.
Amerika'da hayir cikar cogunlukla, hatta ezici bir cogunlukla. O yuzden orada boyle seyler olmaz, icin rahat etsin. Arti orada evet verecek adam da oyle seyler yapmaz, Amerika'da yasayan Turk kitlesi, diger ulkelerdeki Turklere pek benzemiyor.
Son düzenleme: