Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
bıkmadan yılmadan banlansam da banım bitince yine gelip yine yazacağım 16 nisana kadar yazacağım lütfen iyi düşünün

ak partili olmak evet diyeceğiniz anlamına gelmiyor,evet demek vatanseverlik değil.bütün seçimlerde akp ye oy verin herkes özgür ancak lütfen ama lütfen yıllar sonra ah ben ne yapmışım diyeceğiniz bir şeye evet demeyin.

sonunu görmediğiniz bir şeye onay vermeyin.

Ben alimallah seçtirmeyiz demiyorum ki,sen öyle algılıyorsun.
Ben başörtüsü konusunu ne zaman sebep gösterdim ,benim için makarna daha önemliHem biliyor musun ortaokul mezunuyum da cahilim anlamam.sorgulamam.Hem köprü de yaptı adamlar,yol da .Ne yazılırsa yazılsın anladıklarınız bu.Neyse bir tane sorgulayım mübarek gün sevaptır.18 yaşında milletvekili seçiliyor da,neden askerlikten muaf tutulsun?Benim eşim sigorta primi dolduğu halde 9 sene bekleyip,Onlar neden hemen emekli olsun?Bazen diyorum hiç oy verme .(ama bazen her zaman değil)
Hem başörtüsü örneğine kızıyorsunuz ,hem de mini etek ,içki örneği veriyorsunuz ,kızıyorum ama aaaa.

Gercekten cok ikna edici konustun.dur bi kere daha duseneyim immmm tabi ki de EVET... Herkes özgür ama HAYIR oyunu kullanin.

Deynepnaz seninle dalga geçer gibi yazanlarla istediğin gibi yazış ama ben biraz saygıyı hakettiğimi düşünüyorum, o yüzden bana yazarken azıcık özenirsen sevinirim. En azından ne demeye çalıştığın anlaşılsın. Madem çok düşünerek çok sorgulayarak evet diyorsun o zaman anlat bana? Hızlı karardan el kol bağlanmasından başka ne diyebiliyorsun? Onlara da cevabımı verdim. Sen o cevaba cevap verdin mi?

Gördüm gördüm.Ama oradaki tarihe bak.Ve de sistem aynı sistem mi olacak?Ona kalırsa Kılıçdaroğlu da Amerikan tipi başkanlık olursa buyursanlar demişti.Eyalet sistemi o sistemde daha tehlikeli değil mi?

Gercekten cok ikna edici konustun.dur bi kere daha duseneyim immmm tabi ki de EVET... Herkes özgür ama HAYIR oyunu kullanin.

Peki neden evet?
Hangi mantıklı gerekçelere dayanarak evet?
Hangi maddeleri okudunuz, yorumladınız ve kendinize hangi sebeplerden ötürü mantıklı buldunuz?
Ben size güçler ayrılığını bozan maddeleri söyleyeyim. Ben size beni rahatsız eden diğer maddeleri söyleyeyim. Yorum yapar mısınız? Yoksa sadece immmm EVET mi?

üzülüyorum çok içtenlikle söylüyorum üzülüyorum.

bu bir genel ya da yerel seçim değil bu ülkenin kaderi ve özgürlük kısmı seçimler için söylenmiş bir şey.

bakın sonra insanlar sizlerle dalga geçince coşuyorsunuz ama hak ediyorsunuz emin olun.

sorulara cevap vereniniz yok,sürekli kavga halleriniz var bir çok evet diyecek arkadaşın,cevaplar siyasetle ilgili değil 5.sınıf çocuğunun vereceği nitelikte..

diğer alıntıma neden cevap vermiyorsunuz?

Gördüm gördüm.Ama oradaki tarihe bak.Ve de sistem aynı sistem mi olacak?Ona kalırsa Kılıçdaroğlu da Amerikan tipi başkanlık olursa buyursanlar demişti.Eyalet sistemi o sistemde daha tehlikeli değil mi?

Eyalet sisteminin tek bir açıklaması var.
Kürdistanin kurulması.
Evet evet denetleme olmadan daha tehlikesiz.

Değirmenci nin kovlmasında arkadaşınla sen de yazmadın mı bu tür söylemlerive de geçmiş sayfalarda yazılmadı mı?Ben kaçıyorum yavrum acım diyor Ah pitikaremitikare korkumdan buraya gelemiyordum ,çok oyalıyor beni diye

http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=6525 Deynep eşin bence hesaplatırsın emekli aylığı ısını, şöyle bir olay varmış zira. Yolladığım şeye bak.

Araya kaynamasın bunları tartışalım:

Başkanlık sistemi hakkında yalanlar ve gerçekler!

İddia
: Meclis güçlenecek
Yalan : Meclis’in Bakanlar Kurulu’na denetim ve gensoru yetkisi kaldırılacak. Partili Cumhurbaşkanı milletvekillerini yazacak. Milletvekillerinin hiçbir yetkisi kalmayacak.

İddia : Başkanlık sistemiyle istikrar gelecek
Yalan : Bütün güç tek adamda toplanacak. Hiçbir denge denetim mekanizması kalmayacak. Keyfi yönetim yüzünden Türkiye kaosa sürüklenecek.

İddia : Ekonomi büyüyecek.
Yalan : Hukuk devleti ortadan kalktığı için yatırımcılar Türkiye’den kaçacak. Dolar 4 Tl üstüne çıkacak. Ekonomi duracak. İşsizlik artacak, Türkiye yoksullaşacak.

İddia : Demokratik ülkelerde başkanlık var.
Yalan : Başkanlık sisteminin olduğu demokratik ülkeler federal devletler. Yargı bağımsız ve kuvvetler ayrılığı var. Öneride bunlar yok.

İddia : Gelişmiş ülkeler başkanlık sistemiyle yönetiliyor.
Yalan : İnsani gelişmişlik bakımından ilk 10 ülkenin 9’u parlamenter sistemle yönetiliyor. En sondaki 10 ülkenin 9’u da başkanlık sistemiyle yönetiliyor.

İddia : Başkanlık sistemi gelince terör bitecek.
Yalan : Eğer terörü hükümet yönetmiyorsa tamamen gerçek dışı bir iddia. Teklifte terörle mücadele için yeni hiçbir düzenleme veya yetki bulunmuyor.

İddia : Eski sistemde Cumhurbaşkanı denetlenemiyordu. Şimdi Cumhurbaşkanı denetlenecek.
Yalan : Tarafsız Cumhurbaşkanlığı kalkacak. Cumhurbaşkanı hem Başbakan, hem Parti Genel Başkanı olacak. 400 milletvekiliyle Yüce Divan’a sevk edilecek. Yüce Divan’daki 15 hakimin 12’sini de Cumhurbaşkanı atayacak. Pratikte denetim mekanizması imkansız hale gelecek.

İddia : Yargı hem bağımsız hem tarafsız olacak.
Yalan : Yargı bağımsızlığı tamamen yok olacak. Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinin 12’sini, HSKY’nın 13 üyesinin 6’sını Cumhurbaşkanı atayacak.

İddia : Bürokratik vesayet son bulacak.
Yalan : Memur güvenliği yok olacak. Memurlar partizanlaşacak. Parti Genel Başkanı tarafından atanan kadrolarla millet üzerinde oligarşik vesayet başlayacak.

İddia : Çift başlılık ortadan kalkacak.
Yalan : Abdullah Gül Cumhurbaşkanı’yken çift başlılıktan kimse şikayet etmiyordu. Almanya parlamenter sistmele yönetiliyor. Çift başlılık yok. Çünkü herkes hukuka uyuyor. Bugün sorunun temeli Cumhurbaşkanı’nın anayasa dışına çıkması. Cumhurbaşkanı anayasal sınırına dönerse sorun kalmaz.

İddia : Milli irade her şeye hakim olacak.
Yalan : Milli egemenlik tek adama verilecek. Milletin yöneticilerini denetleme hakkı ortadan kalkacak. Türkiye bir demokrasiden oligarşik dikta rejimine geçecek.

İddia : Beka sorunu ortadan kalkacak.
Yalan : Başkan bir kararname ile eyalet gibi bölgeler üretebilecek. Türkiye çok ciddi sosyal ve siyasal bir bölünme tehdidiyle karşı karşıya kalacak.

Eyalet sisteminin tek bir açıklaması var.
Kürdistanin kurulması.
Evet evet denetleme olmadan daha tehlikesiz.
İlk başlarda ben de Kürdistan kurulabilir diye endişeliydim açıkçası.Devlet Bahçeli'nin desteği bu konuda benim için önemli.Siz ne kadar PKK,HDP evet diyecek deseniz de ben inanmıyorum .Çoğu PKK lı yöneticinin videosunu izledim,kesinlikle hayır diyorlar.Madem Kürditan kurulması ihtimali var,neden karşı çıkıyorlar diye düşünüyorum.

Bu da maddelerle güçler ayrılığı nasıl zarar görecek:

Hakimler ve Savcılar Kurulu 13 üyeden oluşacak. Cumhurbaşkanı Kurulun 6 üyesini (Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve dört üyeyi) doğrudan belirleyecek. Kalan 7 üyeyi de parti başkanı sıfatıyla kontrol ettiği Meclis aracılığıyla seçtirecektir. Bütün yargı örgütünün başı olan kurul, böylece Cumhurbaşkanı ve onun siyasi anlayışına uygun oluşacaktır. (Teklif m.17; Anayasa m.159)

Gitti size yargının bağımsızlığı.

Cumhurbaşkanı yürütmeyi tek başına temsil ediyor. (Teklif m.9; Anayasa m.104) Bugünkü sistemde yürütme yetki ve görevi Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu (Başbakan ve bakanlar) tarafından paylaşılıyor. Hükümet etme sorumluluğu ise Bakanlar Kurulunda. Getirilen sistemde ise hükümet etme yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor. Devletin yönetimi tek başına Cumhurbaşkanına devrediliyor. (Teklif m.19; Anayasa m.8)

Gitti size yürütme.

Burada hem aday gösterme yetkisi nedeniyle milletvekillerini ismen belirleme imkânı olacak, hem de aynı anda yapılan seçimlerde seçmen, Cumhurbaşkanı ile onun partisine oy vereceğinden siyasi olarak da meclis çoğunluğuna hâkim olacak. Böylece seçilen Cumhurbaşkanı fi ilen yasama organının da çoğunluğunu belirleyip, kontrol edebilecek.

Gitti size yasama.

Karşımda bazı şeyleri maddeler üzerinden tartışacak biri olsa daha da yazarım ama henüz gelmedi öyle biri.

Benim yazdıklarım çok net anlaşılıyordu. Saçmasapan smileyler ve ne dediğinin anlaşılmadığı cümleler kullanmadım. Dalga da geçmedim. Evet olmayan şeylere sırf var dedi diye bir adam sonuna kadar inanmadınız mı? (kabataş olayı) Olan şeyleri de gene insanlar açıklamasına rağmen inkar etmiyor musunuz? Olan şeyi söylemek ne zamandan beri dalga geçmek oldu?

Adamlar karşı çıkmıyor.
Evet diyorlar zaten.

Ama ortada algısal bir durum var. Bugün pkk evet diye çıkıp açıklama yapsa ( ki öcalan evet diyor diye altan tan açıkladı) akp secmeninin bir çoğu evet demez. Tepkiyle karşılaşmamak için hayır diyen videoları görüyorsunuz.

Şöyle tarihsel sürece bir göz atsanız yetecek. Pkk nin ne dediği. Neler yaptığı, hangi haklara sahip olduğu.
Bop bildiğiniz bir şey değil mi?
Başka ne söyleyebilirim.

Cidden seninle dalga geçmişim sandım döndüm baktım:
Aşağıda nerde dalga geçmişim? Uzattım çünkü ben insanları ciddiye alıyorum ve dalga geçmek çok çirkin bir itham.

Ben:
Yahu konuda yazıyor. Kanal D kendisi açıklamış arkadaşımızla bu sebeğten yollarımızı ayırıyoruz diye. Daha neyi tartışıyoruz ki? Adamlar bile sebebini buna bağlamışken bunun bencesi sencesi mi var?

Sen:
Adamlar dedi diye doğru mudur yani?Hayır diyenler baskıya uğruyor algısı oluşturulmak istenmiş olamaz mı?Kaldı ki oldu da.Herkesin her yaptığı açıklamaya inanıyor musunuz?İnanmama hakkım var.

Ben:
Deynep dalga mı geçiyorsun benimle? Birini kovan patron bu yüzden kovdum diyecek. Ben patrona inanmayacağım da öyle olmamıştır diyene mi inanacağım. Adamı hem kovuyorlar hem de neden böyle bir algı oluşturmak istesinler? Herkesin yaptığı açıklama derken? KOVAN ADAM açıklamış. Sarı çizmeli mehmet ağa değil. Hadi kovulan adam böyle dese diyeceğim ki bir derece haklısın, bir algı oluşturmaya falan çalışıyorlar da yani anlamıyorum ben seni cidden.

Sen:
Sen bana inanMesela ATV haberde bir spiker evet dediği için kovduk deseler inanmazsam burada da öyle.Zorla değil ya inanmıyorum yav

Ben:
Tabiki de zorla değil deynep. Zaten inansan şaşırabilirdim yani. Olmayan şeylere ısrarla inanmak olan şeylere de yapan insanlar bile söylese ısrarla inanmamak çok şaşırtıcı değil.

Evet diyenlerin tek açıklaması biz tayyipi seviyok.

Tek sebebiniz var tayyip.
Tek sebebiniz var akp.
Başka hiçbir sebebiniz yok.

Bu konu içerisinde hayır diyenler destanlar yazdı. Madde madde açıkladılar. Hala açıklama yapıyorlar.
Evet diyenler hala geçmişte türban meselesinde, geçmişte kuran kurslari meselesinde.
Anayasa maddeleri üzerine mantıklı tek bir açıklamaları yok. (Bir kaç kişiyi bunun dışında tutuyorum)

Tek avunduklari 15 Temmuz.
Bu başkanlık işini de parti seçimi gibi görüyorlar.

C caninfistigi

Burada üniversite mezunu sorgular dediklerim oluyor diyorsun.Yani illa ki profilime baktın ,ilköğretim yazısını görmüştürsün (ben ilköğretim mezunu olduğum için üzerime alındım).İlla bana cevap yazdın demiyorum.Evet diyelerin geneline yazıyorsunuz.Yok kırsal kesimden çoğu falan.
Diğerleri de sadece sana yönelik değildi.

FrKafka Ben de hayır diyenlerin videosunu çok izledim .Mesela 2 kıza soruyor ;
-Evet mi hayır mı?
-Hayır.
-Neden ?
-Öyle olması gerekiyor
-Peki maddeleri okudunuz mu
-Hayır
-Peki okumuş olsanız fikriniz değişir mi?
-Hayır.

Ve daha birçoğunu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…