• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
C caninfistigi

Burada üniversite mezunu sorgular dediklerim oluyor diyorsun.Yani illa ki profilime baktın ,ilköğretim yazısını görmüştürsün (ben ilköğretim mezunu olduğum için üzerime alındım).İlla bana cevap yazdın demiyorum.Evet diyelerin geneline yazıyorsunuz.Yok kırsal kesimden çoğu falan.
Diğerleri de sadece sana yönelik değildi.

FrKafka FrKafka Ben de hayır diyenlerin videosunu çok izledim .Mesela 2 kıza soruyor ;
-Evet mi hayır mı?
-Hayır.
-Neden ?
-Öyle olması gerekiyor
-Peki maddeleri okudunuz mu
-Hayır
-Peki okumuş olsanız fikriniz değişir mi?
-Hayır.

Ve daha birçoğunu...

Alıntı yaptığım arkadaş, çevrendeki insanları ikna etsene dedi. Zahmet edip okusaydın benim orda çevremdeki insanlardan bahsettiğimi anlardın. Senin profiline baktığımı hatırlamıyorum. Ve dünya senin etrafında dönmüyor deynepnaz. O mesajı yazarken aklımın ucundan bile geçmedin. Ama evet üniversitenin insanlara sorgulamak adına bir şeyler kattığını düşünüyorum. O yüzden üniversite mezunu arkadaşlarımdan da sorgulamak adına daha çok şeyler bekliyorum ve onların pek çok tepkisi beni inanılmaz şaşırtıyor. Bu demek değil ki ilköğretim mezunu birine sorgulayamaz diyeyim. Benim ailemde olsun arkadaş çevremde olsun bu tarz bir sürü insan var. İlkokul mezunu sorgulayamaz demek haddim değil. Keşke havadan nem kapmak yerine bana gereksizce anlamsız mesajlar yazmak yerine bir alıntılayıp sorsaydın.
Kırsal ile ilgili yorumumu da bulabilir misin? Bu tarz yorumlarım yoktur çünkü.

Diplomaya gerek yok gerçekten internet elinin altında arkadaş! İstediğin her bilgiye ulaşabiliyosun artık , araştır koyungibi siyasetçilerin her dediğni kabullenip koşulsuz biad etme! Kula kulluk etme!

Alıntı yaptığım arkadaş, çevrendeki insanları ikna etsene dedi. Zahmet edip okusaydın benim orda çevremdeki insanlardan bahsettiğimi anlardın. Senin profiline baktığımı hatırlamıyorum. Ve dünya senin etrafında dönmüyor deynepnaz. O mesajı yazarken aklımın ucundan bile geçmedin. Ama evet üniversitenin insanlara sorgulamak adına bir şeyler kattığını düşünüyorum. O yüzden üniversite mezunu arkadaşlarımdan da sorgulamak adına daha çok şeyler bekliyorum ve onların pek çok tepkisi beni inanılmaz şaşırtıyor. Bu demek değil ki ilköğretim mezunu birine sorgulayamaz diyeyim. Benim ailemde olsun arkadaş çevremde olsun bu tarz bir sürü insan var. İlkokul mezunu sorgulayamaz demek haddim değil. Keşke havadan nem kapmak yerine bana gereksizce anlamsız mesajlar yazmak yerine bir alıntılayıp sorsaydın.
Kırsal ile ilgili yorumumu da bulabilir misin? Bu tarz yorumlarım yoktur çünkü.
Diğer arkadaş yazmıştı ,genel yazıyorsunuz dedim ben de zaten.Evet diyenlerin geneline yönelik.

Diğer arkadaş yazmıştı ,genel yazıyorsunuz dedim ben de zaten.Evet diyenlerin geneline yönelik.

Ben kaç tane türbanı üniversitede istemeyen insanla saygı çerçevesinde konuşup ikna ettim biliyor musun?
Peki bir tane karşı taraftan birini dogmalardan kurtarabildim mi? Çok çok ortasındayım ben bu olayın deynepnaz. İki tarafı da biliyorum az buçuk. O kadar isterdim ki genelleyemeyeceğim bir evetçi ile tanışmak. Bana güzel güzel maddelerle açıklasa, sen şu şu maddeler böyle diyorsun ama bak aslında böyle diyebilse. Ben de gururla desem genelliyorsunuz ama böyleleri de var.

Hayır diyenlerin %10 u böyleyse Evet diyenlerin %99 u böyle onu ne yapacağız deynep?
Evet diyenlerin tayyipe taparcasina evet dediklerini görüyorsun.

Kim Kılıçdaroğlu'na, Sinan Ogan'a, Meral Akşener'e, Karamollaoğlu'na, Önder Aksakal'a tabi olduklari veya sevdikleri veya ocu bucu olduklari için hayır dediklerini ispatlayabilir misin?

Tabi vardır. Ancak bu var olan kesim %10 u aşmaz.

Bir iki videoda izlediğiniz şeyi evet diyen kesimin ne dediğini örtmek için kullanıyorsunuz.
Bunu ağ babalarınız da yapıyor.

Ama cehape de şöyle yaptı ama mehape de şöyle yaptı.
Kimin ne yaptığını bırakın kendi yaptıklarınızı açıklayın.

C caninfistigi

Burada üniversite mezunu sorgular dediklerim oluyor diyorsun.Yani illa ki profilime baktın ,ilköğretim yazısını görmüştürsün (ben ilköğretim mezunu olduğum için üzerime alındım).İlla bana cevap yazdın demiyorum.Evet diyelerin geneline yazıyorsunuz.Yok kırsal kesimden çoğu falan.
Diğerleri de sadece sana yönelik değildi.

FrKafka FrKafka Ben de hayır diyenlerin videosunu çok izledim .Mesela 2 kıza soruyor ;
-Evet mi hayır mı?
-Hayır.
-Neden ?
-Öyle olması gerekiyor
-Peki maddeleri okudunuz mu
-Hayır
-Peki okumuş olsanız fikriniz değişir mi?
-Hayır.

Ve daha birçoğunu...

Meğer Rte nin ne çok seveni varmış.
Hayır diyeceklerin çoğu evetçileri "Ya başa kötü biri gelirse?" diyerek vazgeçirmeye çalışıyor.
Bu kadar korkmayın, Rte den daha kötüsü var mı ki sizin gözünüzde? :KK70:

Hayır diyeceklerin çoğu evetçileri "Ya başa kötü biri gelirse?" diyerek vazgeçirmeye çalışıyor.

Gerçekten o kadar cümleden bunu mu anladınız?
Denetlenemeyen birinin gelmesinin ne kadar kötü olduğunu anlamanız için empati yaptırmaya çalışıyor olamaz mıyız? Ondan daha kötü biri gelsin demiyor kimse, sizin görüşlerinizin tersini düşünen biri gelirse ne olur düşünebiliyor musunuz diyor? Herhangi bir görüşün bu kadar güce sahip olmasının kötülüğü konusunda düşünmenizi sağlamaya çalışıyor insanlar. Yapmayın o kadar cümleden bu mu çıktı yani?

hayır ile evet diyen insanların arasındaki fark su hayır diyen maddeleri okumadım ama okusam bile ne olursa olsun tek bir el tarafından yonetime karsıyım dese bunda mantıksız bir taraf bulamazsınız ama evet diyenlerin herseyi incik cincik etmesi lazım cunku ulkenin gidisatı ile ilgili cok onemli bir karar vermis olacaklar ama cogu neden evet dedigini bilmiyor bu daha tehlikeli degilmi

hayır ile evet diyen insanların arasındaki fark su hayır diyen maddeleri okumadım ama okusam bile ne olursa olsun tek bir el tarafından yonetime karsıyım dese bunda mantıksız bir taraf bulamazsınız ama evet diyenlerin herseyi incik cincik etmesi lazım cunku ulkenin gidisatı ile ilgili cok onemli bir karar vermis olacaklar ama cogu neden evet dedigini bilmiyor bu daha tehlikeli degilmi

O eveti bence partiye ve c.başkanına veriyorlar..
Başka parti teklif etmiş olsaydı hayır derlerdi..

O eveti bence partiye ve c.başkanına veriyorlar..
Başka parti teklif etmiş olsaydı hayır derlerdi..
bende oyle dusunuyorum ulkeye ne katıcak ne olucak pek dusunulmuyor..neden evet diyorsunuz sorusuna genelde verilen cevaplarda bu yondeydi roportajlarda

bende oyle dusunuyorum ulkeye ne katıcak ne olucak pek dusunulmuyor..neden evet diyorsunuz sorusuna genelde verilen cevaplarda bu yondeydi roportajlarda

Taksiye bindiğimde şoförde evetçiymiş neden dedim,lider dedi düşün yani..
Mantıklı açıklama bile yapamadı muhterem.yeterki evet olsunmuş.

Agzin bal yesin inşaallah. Hic böyle dusunmemistim. Demek ki senden daha cahilim.

http://www.internethaber.com/ak-partililer-de-hayir-diyecek-1754405y.htm
Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2017 22:21 - Güncelleme: 15 Şubat 2017 04:28
AK Partililer de 'hayır' diyecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 23 yıldır aktif siyaset yapıyor. O günden bu yana iyisiyle, kötüsüyle altına imza attığı pek çok karar var!

Şöyle bir geriye dönüp bakın.

Bugün hayır diyen kesimin, son 23 yılda Erdoğan'ın hizmet amaçlı tüm icraatlarına "hayır" dediğini göreceksiniz.

Bazı istisnalar hariç!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden itibaren bu kesimin neye evet, neye "hayır" dediğini sayıp gelelim.

Belediye Başkanlığı'na adaylığını koysun mu?

Hayır!

Belediye Başkanı olsun mu?

Hayır!

Şiir okuyabilir mi?

Hayır!

Peki hapse girsin mi?

Evet, evet!

Siyasi yasaklı olsun mu?

Evet!

Parti kursun mu?

Hayır!

Parti gerel başkanı olsun mu?

Hayır!

Siyasi yasağı devam etsin mi?

Evet, evet!

Başbakan olsun mu?

Hayır!

Partisine kapatılma davası açılsın mı?

Evet!

Bırakıp gitmezse asker darbe muhtırası yayınlasın mı?

Evet!

30 yıldır süren terörü sonlandırmak ve PKK terörünü bitirmek için çözüm süreci başlatsın mı?

Hayır!

Peki çözüm sürecine ihanet eden HDP ve PKK'ya karşı silahlı mücalede başlatsın mı?

Ona da hayır!

Duble yollar, otobanlar, köprüler, havaalanları, nükleer santraller yapsın mı?

Hayır?

Peki denizin altından tren geçirse... Bununla yetinmeyip bir de araba geçirse aynı denizin altından nasıl olur?

Olmaz, hayır!

Peki partisinden birini Cumhurbaşkanı adayı olarak göstersin mi?

Hayır!

Kendisi halkın oyuyla seçilip Cumhurbaşkanı olabilir mi?

Dünyalar dolusu hayır!

Peki bunu halka sorsak, neyin ne olacağına halk sandıkta karar verse olmaz mı?

Hayır!

Ama demokrasilerde bu tür kararları halkın vermesi gerekmez mi?

Halk cahil ve bidon kafalı! Hayır kesinlikle olmaz, hayır!

Sanatçılar Erdoğan'ı destekleyen açıklamalar yapabilir mi?

Hayır, bunu yapan yandaşv e yalakadır!

Peki aynı sanatçılar sizi desteklerse?

Onlar sadece sanatçı değil. Onlar aydın, onlar ilerici ve onlar aynı zamanda Mustafa Kemal'in askerleri! Tabi ki fikirlerini özgürce söyleyecekler!

Listeyi uzatsam sayfalar yetmez. Bizim muhalefetin durumu maalesef bundan ibaret...

Dikkat ederseniz sadece son 14 yılı yazdım. Geriye gittikçe örnekleri çoğaltmak mümkün...

Zaten çok geriye gitmemize de izin vermiyor muhteremler. "Yahu geçmişi bırak, sen şimdiye bak" deyip meseleyi apar topar kapatmaya çalışıyorlar.

Ne kadar da kolay söylüyorlar "Geçmiş" diye...

Oysa o geçmişin içinde ölümlere, ölümlere olmasa dahi zulümlere maruz bırakılmış nice insan var.

O geçmişin içinde asılan Menderes ve bakan arkadaşları var. O geçmişin içinde zehirleyerek ortadan kaldırdikları Özal var. O geçmişte postmodern darbe ile indirilen Erbakan var.

Kanlı darbeler var.

Başörtülü oldukları için eğitim hayatları ellerinden gaddarca alınan kızlar var. Vebalı muamelesi yapıp kamuya almadıkları inançlı kesimler var. Bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat'lar var! Kapatılan İmam Hatip'ler, Kur-an kursları var.

Ve tüm bu mezalimin altında hepsinin evet mührü var. Bunun için geçmişin irdelenmesine şiddetle hayır diyorlar!

Şimdi karşımıza geçip bize "Neden evet diyorsunuz?" diye soruyorlar. Aslında hayır dediğimizin farkında bile değiller...

Evet evet, doğru okudunuz.

Biz de hayır diyoruz! Ama sizin hayırınızla bizim hayırımız arasında bir fark var.

Biz; kumar masalarında yumruk yiyen başbakanlara hayır diyoruz!

Medya patronlarının pijamayla karşıladığı başbakanlara hayır diyoruz!

Askerlerle bir olup postmodern darbe marifetiyle başbakan indiren cumhurbaşkanlarına hayır diyoruz.

Bir anayasa kitapçığı fırlatarak ülkeyi dibe vurduran, cezaevlerindeki teröristleri affederek tekrar dağa çıkmalarına vesile olan cumhurbaşkanlarına hayır diyoruz.

Bankalar hortumlanırken ve ülke 350 milyar dolarlık bir soyguna maruz kalırken kılı kıpırdamayan liderlere hayır diyoruz.

"Bizim eğitim hakkımız ne olacak" diye sorulduğunda, "Yallah Arabistan'a" diyen liderlere hayır diyoruz.

Lüksemburg gibi bir ülkenin verdiği 750 milyon dolarlık hibe parayla memur maaşlarını ödemeye çalışan liderlere hayır diyoruz.

Halktan topladıkları deprem paralarını yiyen siyasilere, emir vericilerin karşısında dizleri bükülmeye alışık liderlere, asker postalı yalamaya alışkın şahsiyetsizlere hayır diyoruz!

Sizinle bizim hayırımızın arasındaki fark bu...

Alevler saçan bir ejderhanın ağzının içinde yürüyormuşcasına yürüyerek bugünlere geldik.

Bütün hayatımız boyunca hayalz ettiğimiz, şimdi ise gerçekleşeceğine inandığımız güzel bir gelecek için...

TABİ Kİ EVET diyoruz!

Taksiye bindiğimde şoförde evetçiymiş neden dedim,lider dedi düşün yani..
Mantıklı açıklama bile yapamadı muhterem.yeterki evet olsunmuş.
cok ayrı kafalardayız boyle insanlarla:) benim cocugumun geleceginde etkisi olacak beyinler bunlar endiseliyim

burhan kuzu diyor ki hayır çıkarsa halk kaosu seçmiş demektir

numan kurtulmuş diyor ki evet çıkarsa terör biter

akp li bir başkan diyor ki evet çıkmazsa iş savaş çıkar

bırakın şunu bunu da bunlar ne demek istiyor bunu konuşalım

Belki daha da iyisi gelecek nerden biliosunuz. Kimse kimseye garanti veremez.. Pisman olur muyum.. Tabi ki de olmam...

Yüzde 50 alan bir parti olursa buyursun gelsin.Başkanlık olmasa da başörtüsü sorunu olur o zaman iktidarında.

peki nasıl pişman olmazsınız sizin o kutsalınıza dokunacaklar diyecekler ki aç başını çıkar onu.siyaset bir kumar sizin iyi gördüğünüz gün gelir facia olabilir.

soruyorum parlamenter sistemden neden memnun değilsiniz de evet diyorsunuz?bunu konuşalım o zaman

Gercekten cok ikna edici konustun.dur bi kere daha duseneyim immmm tabi ki de EVET... Herkes özgür ama HAYIR oyunu kullanin.

Peki neden evet?
Hangi mantıklı gerekçelere dayanarak evet?
Hangi maddeleri okudunuz, yorumladınız ve kendinize hangi sebeplerden ötürü mantıklı buldunuz?
Ben size güçler ayrılığını bozan maddeleri söyleyeyim. Ben size beni rahatsız eden diğer maddeleri söyleyeyim. Yorum yapar mısınız? Yoksa sadece immmm EVET mi?

Gerçekten o kadar cümleden bunu mu anladınız?
Denetlenemeyen birinin gelmesinin ne kadar kötü olduğunu anlamanız için empati yaptırmaya çalışıyor olamaz mıyız? Ondan daha kötü biri gelsin demiyor kimse, sizin görüşlerinizin tersini düşünen biri gelirse ne olur düşünebiliyor musunuz diyor? Herhangi bir görüşün bu kadar güce sahip olmasının kötülüğü konusunda düşünmenizi sağlamaya çalışıyor insanlar. Yapmayın o kadar cümleden bu mu çıktı yani?

Agzin bal yesin inşaallah. Hic böyle dusunmemistim. Demek ki senden daha cahilim.

HAYIR diyenlerin sorularından ve EVET diyenlerin mesajlarindan bir kaç mesaj derledim

Sorular ve cevaplar arasindaki alakayi kim kuracak bakalım

HAYIR diyenlerin sorularından ve EVET diyenlerin mesajlarindan bir kaç mesaj derledim

Sorular ve cevaplar arasindaki alakayi kim kuracak bakalım
Espri mi yapmaya çalıştınız?
Alakasız mesajları alıntılayıp alaka kurdurmaya çalışmak...
Kimsenin böyle boş birşeye cevap vereceğini sanmam.

Bu bir parti seçimi değildir...Tek adam rejimine HAYIR.....
FB_IMG_1487352238911.jpg

Back