Bahsettiğin resimlere olan bakışa bende tepki vermiştimO gecenin bendeki en kötü etkisi kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı görmek. Aslında bu da değil. çünkü malesef kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı biliyorum. Bunun alkışlanabildiği, desteklenebildiği, kahramanlaştırılabildiği bir ülkede yaşıyor oluşum. O resimler sahteydi falan tamam. Ama sahte olduğu bilinmeden sosyal medyada alkışlandı. Beni o resimlerin gerçek olma ihtimalinden daha çok korkuttu bu. İşte o gün acaba dedim acaba başka bir ülkeye gitsek mi? Kafa kesmeler başka ülkelerde olmuyor mu? Oluyor? Ama hala en azından illegal ve alkışlanmıyor.
Bir f16 koskoca bir hedefi vurmak isterse vurur. Bunu bile göremeyecek bunu sorgulayamayacak insanlarla aynı ülkede yaşamak da üzüyor beni. O geceki milyon tane tutarszılığın hiçbirini görmeyen insanlar canımı acıtıyor. Darbe gibi başlamış bile olsa sonrasında bütün adımlarda tutarsızlık, saçmalık ve birazcık da şov var. Ezan sesine hasret kalamam o yüzden ülkeden gidemem diyen bir insanı seladan soğutacak kadar hem de.
Okuduğum kadarıyla neden evet dediğimi madde madde daha önce anlatmıştım fıstık
Senin mesajınıda okudum
Hayır deyip nedenini güzelce anlatan her mesajı okuyup dikkate alıyorum
Hep söylüyorum yine söyleyeyim
Nisana daha çok var
Sürekli okuyup takip etmeye çalışıyorum
Hem sağ hem sol görüşten gelen açıklamaları tarihçilerin açıklamalarını takip ediyorum
Herkes gibi bende kendi doğruma gitmeye çalışıyorum
Bahsettiğim maddelerden dolayı şuan evet diyorum
Zamanla değişir mi şuanda bilemem
Oy günü geldiğinde umarım pişman olmayacağım oyu kullanmış olurum
Şuanda bulamayacağım ama mune ablanın ilk uyarı mesajından sonra madde madde yazmıştım
Aslında bu çerçevede konuşan iki taraftanda azda olsa üyülerimiz var herkes örnek alsa keşke
Mune ablanın uyarısına istinaden nacizane örnek olsun diye neden evet diyorum anlatayım
Öncelikle bu bir rejim değil sistem değişikliğidir
Aslında son yıllarda zaten başkanlık sistemi şeklinde yönetilmekteyiz
Bu bir ilk değil
Bana göre zamanında Atatürkde Özalda bu şekilde yönetmişlerdir
Parlementer sistemdense başkanlık sisteminin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum
Geçmişteki koalisyon hükümetlerinin başarısız olduğu ve ülkede istikrarsızlığa neden oldukları aşikardır
Bu sistemle koalisyona mahkum kalmaktan kurtulacağımız için evet
Daha önce anayasalar defalarca değişmiştir ileride gerekli olduğunda yine değişebilir anayasa değişikliğinin normal olduğunu düşündüğüm için evet
İddia edilenin aksine benim anladığım ilk dört maddenin değişmeyeceği yönünde olduğu için evet
Cumhurbaşkanı halk tarafından seçildiği için noter bazında değilde yasal olarakta daha faal olmasını istediğim için evet
Aynı yetkiler şuanda başbakan ve bakanlar kurulunda iken zaten cumhurbaşkanı etkin rolde ve bu sistemle yetkiler direk olarak cumhurbaşkanı ve kabinesine geçeceği için evet
Milletvekilleri bakan olamayacakları sadece meclisde görev alacakları ve daha faydalı olacaklarını düşündüğüm için evet
Hakim ve savcılar kurulunun daha adil bir şekilde denetleneceğini düşündüğüm için evet
Parti kapatılmasında yapılam değişiklikler için evet
Cunta yasasının hükmü kalmayacağı için evet
Aile hakları ve çocukları koruma konusunda yapılan değişiklik için evet
Ve en çok tartışılanlardan birisi seçilme yaşının 18 e inmesi ben bunada evet diyorum
15 temmuzu gerçek anlamda yaşamış kayıp vermiş birisi olarak işgal engellendiği milli iradeye bizzat şahit olduğum için evet
Bu ülkede 18 yaşında genel kanıdan uzak fatihlerde yetişiyor
Kadın erkek 15/16 yaşında bilinçli neyi neden savunduğunu bilen gözü pek nice gençler var
Bakın araştırın çocuk deyip geçeceğiniz gazi gençlerimizin konuşmalarına
Hala okumaya araştırmaya devam ediyorum tabiki
Şuanki düşüncelerim bunlar
Sempatizanlık olmadan iddia edildiği gibi cahillikten vs değil benim kararım bu yönde olduğu tecrübelerimin bilgi birikimimin sonucu bu olduğu için evet
Görüşlerini okumaktan keyif aldığım için konu içinde nickin ile arama yaptım.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?search/45612788/&page=5
Bulamadım amaO yüzden sallamadım diye düşünme lütfen. Evet desen de evet diyenler arasından en az kırılacağım insan olursun (baya da kişiselleştirdim kırılmak falan) çünkü o evette emek var. Düşünülmüş.
O gecenin bendeki en kötü etkisi kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı görmek. Aslında bu da değil. çünkü malesef kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı biliyorum. Bunun alkışlanabildiği, desteklenebildiği, kahramanlaştırılabildiği bir ülkede yaşıyor oluşum. O resimler sahteydi falan tamam. Ama sahte olduğu bilinmeden sosyal medyada alkışlandı. Beni o resimlerin gerçek olma ihtimalinden daha çok korkuttu bu. İşte o gün acaba dedim acaba başka bir ülkeye gitsek mi? Kafa kesmeler başka ülkelerde olmuyor mu? Oluyor? Ama hala en azından illegal ve alkışlanmıyor.
Bir f16 koskoca bir hedefi vurmak isterse vurur. Bunu bile göremeyecek bunu sorgulayamayacak insanlarla aynı ülkede yaşamak da üzüyor beni. O geceki milyon tane tutarszılığın hiçbirini görmeyen insanlar canımı acıtıyor. Darbe gibi başlamış bile olsa sonrasında bütün adımlarda tutarsızlık, saçmalık ve birazcık da şov var. Ezan sesine hasret kalamam o yüzden ülkeden gidemem diyen bir insanı seladan soğutacak kadar hem de.
Sende benim dikkatle okuduğum kişilerdensin
Sonuçta hepimiz insanız yanlış anlamış olabiliriz
Belki anlayamadığımız şeyler olabilir
Yada hep aynı şeyleri okusak dahi çıkardığımız sonuçlar farklı olabilir
Sonuç öyle bile olsa farklı görüşler okumak güzel oluyor
http://haber.sol.org.tr/toplum/kopr...inin-abisi-asiri-darp-etmisler-kardesimi-linc
Hemen her gun aklima geliyor bu garibim ogrenciler. Bir de o kemerini belinden çıkarmış erlere vuran" vatan millet " aşkıyla sokaga ciktigini soyleyen zevatlari unutamiyorum. Hele hele 5 tanesini oldurduk 6. yolda diyip yerde ölmüş askeri tekmeleyenleri asla unutmayacağım. O gun dediler ya hani birlik olduk diye. Ben o gun bu askerlerin basina gelenleri sosyal medyamda paylastim diye en yakin cevremden vatan haini damgasi yedim. Biz aslında o gun daha fazla ayrıştık
Neden? Oy vermeyi düşünmuyorsan birşeylerin ters gittigini düşünüyorsun. İstemiyorsun aslında anayasanın değişmesini. Ve oy vermeyerek evet çocunlugunu arttırmış oluyorsun.@Kazen ankette 3. Bir şık olmalı mesela ben oy vermeyeceğim
Bizim köyde yıldız kayınca biri öldü derler.Keşke o masum insanların yerine bu olaylara sebep olan kişiler ölseydi diye geçirdim içimden.Olan ölenlere ve ailelelerine oldu.
Allah aşkına hangi seçimde oylar adil sayildikiReferandumu iptal edecekler gibi hayır oyları çoğalıyorda ondan artık dayatacaklar , demokrasiyi çoğulculuğu unutun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?