Canım acını anladığımdan acaba ters bir şey mi dedi acaba diye aradım buldum mesajı. Boşuna öldüler ve acımıyorum demiş. İkisi de kendi düşüncesi. Acımak acımamak kendisine kalmış bir şey. Acıyacaksın diye diretemem. Boşuna öldüler kısmında ise boşuna demeyeceğim ama onun boşuna demesini anlıyorum dedirtecek şekilde öldüler.
15 Temmuz çok hassas bir konu. İnsanlar öldü o yüzden bir şey söyleyip kırmak istemiyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim ben mantık insanıyım. Kurtuluş savaşı olur, Bosna, Filistin gibi yerlerdeki savaşlar olur. İmkansızlıklar içerisinde taşla sopayla mücadele eden insanlar vardır tamam. Ama elimizde zırhlı araçlar varken, tomalar varken, tankların önüne çıkması için sivillerin çağrılması kadar kanıma dokunan da bir şey yok. Kızılayda 3 kişi yanyana gelse eylem var diye tomalar orda bitiyorken o gece o tomalar neredeydi? Polisler için bir sürü zırhlı araç alınmışken onlar neredeydi? Bütün bu aletler sadece sivil halkımıza biber gazı sıkmak için mi varlar?
Bak sana daha açık anlatayım. Bundan 15 yıldan daha uzun bir süre önce, askerliğini yapmış kuzenimle konuşuyorduk. O zamanlar çok ters bir yerde pusuya düşürülüp öldürülmüş bir grup asker vardı. Kendisi asker olan bir kuzenim o bölgeyi biliyorum, ordan o şekilde geçmek intihardır bir şeyler dönmüş belli demişti.Ordaki askerler boşuna öldü diyemeyiz. Ama dönen bir takım olayların sonucu resmen kurban edildiler.
Bir amaç uğruna şehit olan insanlar boşuna ölmüş denilemez. Ama eğer ortada o insanların ölümünü engelleyecek ve o geceyi kimse ölmeden sorunsuzca sonlandırabileceğimiz yollar varken insanları sokağa çağırdılarsa, korumakla yükümlü oldukları insanları bu şekilde kullandılarsa, tomalarına acıdıkları kadar insan hayatına acımadılarsa orda lütfen biraz sorgulayalım. Tek isteğim bu.
Keşke elimde bir güç olsaydı da halkı sokağa çağıran siyasetçilerin ailelerinin o gece tam olarak nerde olduğunu tespit edebilsem. Ben adım gibi eminim ki benim annemi sokağa çağıran falanca belediye başkanı kendi ailesine sakın sokağa çıkmayın diye ikazda bulunmuştur. (Aksi olsaydı reklam amaçlı boy boy ailelerini de sokağa çağırdıkları mesajları görürdük, işte falanca bakanın oğlu da sokakta diye boy boy fotoğraflar olurdu.)
Sivil halkı tehlikeye sokmadan tüm imkanlar kullanılmış ama gene de başarı sağlanmamış olsaydı ben de sokağa çıkılmasını desteklerdim. Ama bu şekilde değil.