- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.255
- 598
Hamaset yapma Ilina.Ben mesela kişi için çıkmadım bayrağıma sarılıp vatan için çıktım
Siz hangi tecrübe güven bilgi vs vs neye dayanrak tüm sokağa çıkan insanlar hakkında kesin hükme varabiliyorsun?
Vatan millet aşkıma bağlamamak lazımmış..
Çok alemsiniz gerçekten
Kendileri böyle söylüyor derken çıkan herkezi bulup sordunuz heralde..
Gerçekten anlamışsın beniBak ama bir arkadaş da vatanını seven herkes dışardaydı demiş. Ben istesem bu lafı da nerelere çekerim. Sen de bunu beğenmişsin cık cık demiyorum bak. Çünkü o mesajda tam olarak neyi beğendiğini anlıyorum ben. Yoksa sırf o mesajı beğendin diye senin de sokağa çıkmayan insanları vatanını sevmiyor şeklinde lanse ettiğini düşünmüyorum.
Bak gerçekten o gece için sorgulanacak bin tane şey var ama konu referandum ne kadar buna girmek gerekiyor bilemiyorum. O geceyi hepimiz biraz sorgulasak çok iyi olur bence.
Bak ama bir arkadaş da vatanını seven herkes dışardaydı demiş. Ben istesem bu lafı da nerelere çekerim. Sen de bunu beğenmişsin cık cık demiyorum bak. Çünkü o mesajda tam olarak neyi beğendiğini anlıyorum ben. Yoksa sırf o mesajı beğendin diye senin de sokağa çıkmayan insanları vatanını sevmiyor şeklinde lanse ettiğini düşünmüyorum.
Bak gerçekten o gece için sorgulanacak bin tane şey var ama konu referandum ne kadar buna girmek gerekiyor bilemiyorum. O geceyi hepimiz biraz sorgulasak çok iyi olur bence.
Bir arkadaş evet kendisiyle daha sonra diyaloğumuz oldu hep yaptığım uyarılarımı onada yaptım
Buraya atacak değilim tabiki
En azından yaşayan insana saygısızlık yapmış karşısındaki kendisini savunabilir
Ölen insana saygısızlık bambaşka
Siz bunun ayrımını benden iyi yaparsınız da neyse
Hamaset yapma Ilina.
Kendileri Erdoğan icin ölürüz yedirmeyiz diyorlar. Vatan millet aşkı mı oluyor bu?
Ben izlenimlerimi yazıyorum. Fatih gibi bir yerde tabir-i caizse menbainda oturuyorum. Sen istisnasin demek ki. Istisnalar kaideyi bozmuyor. Eminim sende basimizda Kemal bey olsa disari cikardin yine vatn millet aşkıyla
Genellemelere gelince. Isine gelen genellemeler sorun değil senin icin isine gelmeyenlere sesin çıkıyor
Hadi selametle
Keşke biraz daha iyi tanısaydık birbirimiziben mi,ölene saygızılık etmişim ki,benim yazımı alıntılayarak bu ne kin diye sormuşsunuz?ben saraçhaneden her geçişim de şehit olanları hatırlayıp,gözlerim doluyor yazdım,önceki yorumlarımda.
beni kinci olmakla suçladığınız yazımın,dayınızın ölümüyle alakası yok.
ben orada,iktidardakilerin çocuklarnının niye sokaklara çıkmadığını eleştirmiştim,sahi oğlu askere bile gitmemişti,yazdım,diye,kızdınız bana değil mi?hadi kabul edin.asıl bozulduğunuz buydu.
Herkes kendi vicdanından mesulHamaset yapma Ilina.
Kendileri Erdoğan icin ölürüz yedirmeyiz diyorlar. Vatan millet aşkı mı oluyor bu?
Ben izlenimlerimi yazıyorum. Fatih gibi bir yerde tabir-i caizse menbainda oturuyorum. Sen istisnasin demek ki. Istisnalar kaideyi bozmuyor. Eminim sende basimizda Kemal bey olsa disari cikardin yine vatn millet aşkıyla
Genellemelere gelince. Isine gelen genellemeler sorun değil senin icin isine gelmeyenlere sesin çıkıyor
Hadi selametle
Bu şekilde çarpıtmaya gerek yokvallahi bunu da beğeneceğim,hiç kusura bakma@llina
Bahsettigim tam olarak bu. Benim de esimin kuzeni vefat etti o gece. Onlenebilir bir durum varken neden insanlar kurban edildi? Darbeyi onceden haber alan mit mustesari ve Genelkurmay Baskani neden Cumhurbaskanini aramadi? Cumhurbaskani darbeyi neden enistesinden öğrendi? Tum bunlardan sonra komutanlar ve mit mustesari gorevlerine nasil devam edebiliyorlar?Canım acını anladığımdan acaba ters bir şey mi dedi acaba diye aradım buldum mesajı. Boşuna öldüler ve acımıyorum demiş. İkisi de kendi düşüncesi. Acımak acımamak kendisine kalmış bir şey. Acıyacaksın diye diretemem. Boşuna öldüler kısmında ise boşuna demeyeceğim ama onun boşuna demesini anlıyorum dedirtecek şekilde öldüler.
15 Temmuz çok hassas bir konu. İnsanlar öldü o yüzden bir şey söyleyip kırmak istemiyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim ben mantık insanıyım. Kurtuluş savaşı olur, Bosna, Filistin gibi yerlerdeki savaşlar olur. İmkansızlıklar içerisinde taşla sopayla mücadele eden insanlar vardır tamam. Ama elimizde zırhlı araçlar varken, tomalar varken, tankların önüne çıkması için sivillerin çağrılması kadar kanıma dokunan da bir şey yok. Kızılayda 3 kişi yanyana gelse eylem var diye tomalar orda bitiyorken o gece o tomalar neredeydi? Polisler için bir sürü zırhlı araç alınmışken onlar neredeydi? Bütün bu aletler sadece sivil halkımıza biber gazı sıkmak için mi varlar?
Bak sana daha açık anlatayım. Bundan 15 yıldan daha uzun bir süre önce, askerliğini yapmış kuzenimle konuşuyorduk. O zamanlar çok ters bir yerde pusuya düşürülüp öldürülmüş bir grup asker vardı. Kendisi asker olan bir kuzenim o bölgeyi biliyorum, ordan o şekilde geçmek intihardır bir şeyler dönmüş belli demişti.Ordaki askerler boşuna öldü diyemeyiz. Ama dönen bir takım olayların sonucu resmen kurban edildiler.
Bir amaç uğruna şehit olan insanlar boşuna ölmüş denilemez. Ama eğer ortada o insanların ölümünü engelleyecek ve o geceyi kimse ölmeden sorunsuzca sonlandırabileceğimiz yollar varken insanları sokağa çağırdılarsa, korumakla yükümlü oldukları insanları bu şekilde kullandılarsa, tomalarına acıdıkları kadar insan hayatına acımadılarsa orda lütfen biraz sorgulayalım. Tek isteğim bu.
Keşke elimde bir güç olsaydı da halkı sokağa çağıran siyasetçilerin ailelerinin o gece tam olarak nerde olduğunu tespit edebilsem. Ben adım gibi eminim ki benim annemi sokağa çağıran falanca belediye başkanı kendi ailesine sakın sokağa çıkmayın diye ikazda bulunmuştur. (Aksi olsaydı reklam amaçlı boy boy ailelerini de sokağa çağırdıkları mesajları görürdük, işte falanca bakanın oğlu da sokakta diye boy boy fotoğraflar olurdu.)
Sivil halkı tehlikeye sokmadan tüm imkanlar kullanılmış ama gene de başarı sağlanmamış olsaydı ben de sokağa çıkılmasını desteklerdim. Ama bu şekilde değil.
cok net sorucam Erdogan sehitler hakkinda o cirkin sozleri soylerken ne tepki gosterdin? Sehit cenazelerinde ele mikrofon alip konusan Erdogan hakkinda ne dusundun? Oy vermeyi mi kestin ? Burada alt tarafi onlar icin uzulmuyorum ama olus sekilleri bakimindan aciyorum diyen birine neler diyorsun. Cok celiskilisin. Ama durdugun yer bakimindan yadirgamiyorumBu şekilde çarpıtmaya gerek yok
İstediğinizi beğenirsiniz
Benim yazdıklarımı önyargısız okuyamadınız ki gerçekten ne demek istediğimi anlayamadınız
Benden büyüksünüz saygısızlık etmek istemiyorum
İyi akşamlar
Bu şekilde çarpıtmaya gerek yok
İstediğinizi beğenirsiniz
Benim yazdıklarımı önyargısız okuyamadınız ki gerçekten ne demek istediğimi anlayamadınız
Benden büyüksünüz saygısızlık etmek istemiyorum
İyi akşamlar
Ben kendisine hiç oy vermedim.cok net sorucam Erdogan sehitler hakkinda o cirkin sozleri soylerken ne tepki gosterdin? Sehit cenazelerinde ele mikrofon alip konusan Erdogan hakkinda ne dusundun? Oy vermeyi mi kestin ? Burada alt tarafi onlar icin uzulmuyorum ama olus sekilleri bakimindan aciyorum diyen birine neler diyorsun. Cok celiskilisin. Ama durdugun yer bakimindan yadirgamiyorum
Ben doğru ifade edemedim o halde ..hiç birşeyi çarpıtmıyorum.yazdıklarınızı da gayet önyargısızca okuyabilirim.çok şükür,okuduğumu anlayacak kapasitem var.
demokratik hakkım olarak,tıpkı sizin yaptığınız gibi,istediğimi beğenirim.
size de iyi akşamlar.
Korktuğunuz şey banlanmak değilde kalp kırmak , hakka girmek olsun.Yazdim sildim yine . Neyse banlanmayacagim bu sefer inşallah. Sekerim yukseldi bak yine
Ben kendisine hiç oy vermedim.
Sabaha karsi teslim olan askerlerin linc edilmesi neden onlenmedi?
Okuduğum kadarıyla neden evet dediğimi madde madde daha önce anlatmıştım fıstıkBak buna şaşırır ve üzülürüm. Çünkü geçmişte yaşadığımız kötü günler yüzünden erdoğanın sevilmesini, kurtarıcı gibi görülmesini ve bir çeşit gönül bağını anlıyorum. Ama onun hatalarını da görüp, eleştirebilen bir insanın ona hiç oy vermemişken bu anayasa teklifine neden evet dediğini anlayamıyorum. Yukarda bir mesajımda tek tek neden yasama yürütme ve yargının güçler ayrılığının yerle bir olacağını anlattım. Sürekli çok sesliliği öldürecek diyoruz. Bütün bunlara rağmen gene de bir çeşit gönül bağının evet dedirtmesini bile anlıyorum da o bağ yoksa neden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?