Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Hamaset yapma Ilina.
Kendileri Erdoğan icin ölürüz yedirmeyiz diyorlar. Vatan millet aşkı mı oluyor bu?
Ben izlenimlerimi yazıyorum. Fatih gibi bir yerde tabir-i caizse menbainda oturuyorum. Sen istisnasin demek ki. Istisnalar kaideyi bozmuyor. Eminim sende basimizda Kemal bey olsa disari cikardin yine vatn millet aşkıyla

Genellemelere gelince. Isine gelen genellemeler sorun değil senin icin isine gelmeyenlere sesin çıkıyor

Hadi selametle

Gerçekten anlamışsın beni
Ben insanları sınıflandırmam
Şuradaki 1000 mesajın 900 ü saygı duyuyorumu içeriyordur
O geceyi hiç aklımdan çıkarmadım bazen her ayrıntıyı yeniden hayal ediyorum
Okuyorum hala bazı şeyleri anlamaya çalışıyorum
Mesela bana göre düpedüz darbeydi öyle inandım vatan için çıktım vs çıkmayana tek kötü laf etmem
Şimdi darbe değil düzmece olduğuna inanan insanlarda var amenna
Farklı bakıyoruz farklı görüyoruzdur der geçerim
Şimdi bu insanlarda iyi niyetle sokağa çıkan insanı küçümseme hakkına sahip değil
Bilmiyorum anlatabildim mi
Sabrımın sınırı aşılmadığı sürece kimseye saygısızlık yapmam yapılıncada alttan alamıyorum malesef

ayrıca o mesaja ses çıkarmayanlara tepki vermemin sebebi
İnsanlık dışı şekilde olmasından
Benimde tamamıyla doğru olmayan mesajları beğenmişliğim vardır
Ama bu saygısızlıklara cevap verebilecek durumdayız hepimiz
Ölene saygısızlığa kimse amenna dememeli diye düşünüyorum
Yoksa burda binlerce saygısız mesaj var onlara böyle tepki vermedim vermem

ben mi,ölene saygızılık etmişim ki,benim yazımı alıntılayarak bu ne kin diye sormuşsunuz?ben saraçhaneden her geçişim de şehit olanları hatırlayıp,gözlerim doluyor yazdım,önceki yorumlarımda.
beni kinci olmakla suçladığınız yazımın,dayınızın ölümüyle alakası yok.

ben orada,iktidardakilerin çocuklarnının niye sokaklara çıkmadığını eleştirmiştim,sahi oğlu askere bile gitmemişti,yazdım,diye,kızdınız bana değil mi?hadi kabul edin.asıl bozulduğunuz buydu.

vallahi bunu da beğeneceğim,hiç kusura bakma@llina

Keşke biraz daha iyi tanısaydık birbirimizi
Neyse..
Ben şahıs siyaseti yapmam hiç yapmadım bu saatten sonrada değişmez

Herkes kendi vicdanından mesul
Benimki çok rahat
Selametle...

vallahi bunu da beğeneceğim,hiç kusura bakma@llina
Bu şekilde çarpıtmaya gerek yok
İstediğinizi beğenirsiniz
Benim yazdıklarımı önyargısız okuyamadınız ki gerçekten ne demek istediğimi anlayamadınız
Benden büyüksünüz saygısızlık etmek istemiyorum
İyi akşamlar

Bahsettigim tam olarak bu. Benim de esimin kuzeni vefat etti o gece. Onlenebilir bir durum varken neden insanlar kurban edildi? Darbeyi onceden haber alan mit mustesari ve Genelkurmay Baskani neden Cumhurbaskanini aramadi? Cumhurbaskani darbeyi neden enistesinden öğrendi? Tum bunlardan sonra komutanlar ve mit mustesari gorevlerine nasil devam edebiliyorlar?

İnsanlar o gece koprude tek tek vurulurken 300 askere neden mudahale edilmedi. Sabaha karsi teslim olan askerlerin linc edilmesi neden onlenmedi? Halkin bilerek askere karsi bilenmesi Tsknin itibarinin iyice yerle bir edilmesi icin mi? Halki bu sekilde sokaga dokerek bir seylerin provasi mi yapilmis? Bunca insan kurban mi edilmis? Bunlarin tek bir tanesine bile cevap bulamadim ben.

Hal boyleyken 15 Temmuzu kafamda oturtamiyorum kimse kusura bakmasin.

Ayrica 15 Temmuzda hayatini kaybedenler Doguda Suriyede hayatini kaybeden askerlerimizden neden ustunler? Bunu da merak ediyorum

Son düzenleme:
cok net sorucam Erdogan sehitler hakkinda o cirkin sozleri soylerken ne tepki gosterdin? Sehit cenazelerinde ele mikrofon alip konusan Erdogan hakkinda ne dusundun? Oy vermeyi mi kestin ? Burada alt tarafi onlar icin uzulmuyorum ama olus sekilleri bakimindan aciyorum diyen birine neler diyorsun. Cok celiskilisin. Ama durdugun yer bakimindan yadirgamiyorum

hiç birşeyi çarpıtmıyorum.yazdıklarınızı da gayet önyargısızca okuyabilirim.çok şükür,okuduğumu anlayacak kapasitem var.
demokratik hakkım olarak,tıpkı sizin yaptığınız gibi,istediğimi beğenirim.
size de iyi akşamlar.

Ben kendisine hiç oy vermedim.
Yanlışı kimin yaptığı önemli değil kılıçdaroğlu bahçeli erdoğan bana göre yanlışsa eleştirdim
Bu anayasa olayınada parti gözüyle bakmıyorum
Hiç çelişkili bir insan değilim aslında
Siz durduğum yeri kendinize göre belirlediğiniz için öyle geliyor olabilir

Ben doğru ifade edemedim o halde ..
Tabiki okuduğunuzu anlayabilecek kapasitedesinizdir ki bu konuda kimse kimseye söz söyleme hakkına sahip değil
Benim söylediğimde bu değildi
Yine yine anlaşamadık

Neyse...

Ne oldu bu anayasa değişikliği meclisten gecti cumhurbaskanligina sunuldu mu?

Son düzenleme:
Ben kendisine hiç oy vermedim.

Bak buna şaşırır ve üzülürüm. Çünkü geçmişte yaşadığımız kötü günler yüzünden erdoğanın sevilmesini, kurtarıcı gibi görülmesini ve bir çeşit gönül bağını anlıyorum. Ama onun hatalarını da görüp, eleştirebilen bir insanın ona hiç oy vermemişken bu anayasa teklifine neden evet dediğini anlayamıyorum. Yukarda bir mesajımda tek tek neden yasama yürütme ve yargının güçler ayrılığının yerle bir olacağını anlattım. Sürekli çok sesliliği öldürecek diyoruz. Bütün bunlara rağmen gene de bir çeşit gönül bağının evet dedirtmesini bile anlıyorum da o bağ yoksa neden?

Sabaha karsi teslim olan askerlerin linc edilmesi neden onlenmedi?

O gecenin bendeki en kötü etkisi kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı görmek. Aslında bu da değil. çünkü malesef kafa kesebilecek insanlarla aynı ülkede yaşadığımızı biliyorum. Bunun alkışlanabildiği, desteklenebildiği, kahramanlaştırılabildiği bir ülkede yaşıyor oluşum. O resimler sahteydi falan tamam. Ama sahte olduğu bilinmeden sosyal medyada alkışlandı. Beni o resimlerin gerçek olma ihtimalinden daha çok korkuttu bu. İşte o gün acaba dedim acaba başka bir ülkeye gitsek mi? Kafa kesmeler başka ülkelerde olmuyor mu? Oluyor? Ama hala en azından illegal ve alkışlanmıyor.

Bir f16 koskoca bir hedefi vurmak isterse vurur. Bunu bile göremeyecek bunu sorgulayamayacak insanlarla aynı ülkede yaşamak da üzüyor beni. O geceki milyon tane tutarszılığın hiçbirini görmeyen insanlar canımı acıtıyor. Darbe gibi başlamış bile olsa sonrasında bütün adımlarda tutarsızlık, saçmalık ve birazcık da şov var. Ezan sesine hasret kalamam o yüzden ülkeden gidemem diyen bir insanı seladan soğutacak kadar hem de.

Okuduğum kadarıyla neden evet dediğimi madde madde daha önce anlatmıştım fıstık
Senin mesajınıda okudum
Hayır deyip nedenini güzelce anlatan her mesajı okuyup dikkate alıyorum
Hep söylüyorum yine söyleyeyim
Nisana daha çok var
Sürekli okuyup takip etmeye çalışıyorum
Hem sağ hem sol görüşten gelen açıklamaları tarihçilerin açıklamalarını takip ediyorum
Herkes gibi bende kendi doğruma gitmeye çalışıyorum
Bahsettiğim maddelerden dolayı şuan evet diyorum
Zamanla değişir mi şuanda bilemem
Oy günü geldiğinde umarım pişman olmayacağım oyu kullanmış olurum
Şuanda bulamayacağım ama mune ablanın ilk uyarı mesajından sonra madde madde yazmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…