Yol köprü şundan söyleniyor olabilir: Geçmiş yıllarda sizinkiler buradan övünüyordu 35'lik 70'lik yol; pardon duble yol (şuna çift şeritli yol desek gavur mu oluruz?) yaptırdık diye övünüyorlardı. Belki ordan akıllarında kaldı.Seneler önce Erbakan 'ın söylediği kanlı mı olacak sözünü hatırlatacağınıza,daha yeni söylenmiş olan kan dökmeden başkanlık gelmez diyen Kılıçdaroğlu'nun sözlerini ele alın lütfen.
Kim size yoldan ,köprüden bahsediyor bu topikte devamlı aynı geyik dönüyor anlamadım.
Aslında biz hayır diyenler de tam olarak güçler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıracağı için hayır diyoruz.
Tam olarak nasıl yeni rejimde uygulanabileceğini düşündünüz ki?
hadi ben biraz daha net yazayım:
Hakimler ve Savcılar Kurulu 13 üyeden oluşacak. Cumhurbaşkanı Kurulun 6 üyesini (Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve dört üyeyi) doğrudan belirleyecek. Kalan 7 üyeyi de parti başkanı sıfatıyla kontrol ettiği Meclis aracılığıyla seçtirecektir. Bütün yargı örgütünün başı olan kurul, böylece Cumhurbaşkanı ve onun siyasi anlayışına uygun oluşacaktır. (Teklif m.17; Anayasa m.159)
Gitti size yargının bağımsızlığı.
Cumhurbaşkanı yürütmeyi tek başına temsil ediyor. (Teklif m.9; Anayasa m.104) Bugünkü sistemde yürütme yetki ve görevi Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu (Başbakan ve bakanlar) tarafından paylaşılıyor. Hükümet etme sorumluluğu ise Bakanlar Kurulunda. Getirilen sistemde ise hükümet etme yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor. Devletin yönetimi tek başına Cumhurbaşkanına devrediliyor. (Teklif m.19; Anayasa m.8)
Gitti size yürütme.
Burada hem aday gösterme yetkisi nedeniyle milletvekillerini ismen belirleme imkânı olacak, hem de aynı anda yapılan seçimlerde seçmen, Cumhurbaşkanı ile onun partisine oy vereceğinden siyasi olarak da meclis çoğunluğuna hâkim olacak. Böylece seçilen Cumhurbaşkanı fi ilen yasama organının da çoğunluğunu belirleyip, kontrol edebilecek.
Gitti size yasama.
Şimdi siz de bana nasıl oluyor da bu yeni sistemde güçler ayrılığı güvence altında oluyor anlatır mısınız? Amerikada falan gördüğünüz başkanlık sistemi ile karıştırmayın rica ediyorum. Bu Türk tipi başkanlık sistemi ve maddeleri de okuyup anlayan herkese açık.
yazip yazip siliyorum. Neyi nasil savundugunu bileceksin arkadaş
Seneler önce Erbakan 'ın söylediği kanlı mı olacak sözünü hatırlatacağınıza,daha yeni söylenmiş olan kan dökmeden başkanlık gelmez diyen Kılıçdaroğlu'nun sözlerini ele alın lütfen.
Kim size yoldan ,köprüden bahsediyor bu topikte devamlı aynı geyik dönüyor anlamadım.
15 temmuzu ağzınıza almayın lütfen. insanlar kendi hür özgür iradeleriyle vatan için ( bakın sadece vatan için) dışarıya çıktılar.
Akp mhp chpli olarak değil vatan sever olarak çıktılar.her düşünceden insanlar vardı.şehit olanlar yüksek mertebe ulaştılar Rabbim bizlere de nasib etsin.
Onlara şimdi sorsak yine bugün darbe olsa yine çıkarmıydınız diye.eminim yine çıkardık diyecekler.gazilerimizin de dediği gibi.
Demokrasi bayramıydı o gün.büyük planlar vardı şükürler olsun milletimiz bu planları alt üst etti.
Demokrasi bayramında 1 gün önce evladı şehit olan anne de katıldı.o anlattı ben ağladım.başı dik gururlu gözünden bir damla yaş akmıyordu.
Empati bile kuramadım.ben olsam ayakta duramazdım.ama kadın karşımda iki evladım var.onlarıda vermeye hazırım diyordu.
Diyeceğim anlamak için uğraşmayın.
Vatanını seven dışardaydı o gün.
Gururla şehit oldular.
Arkalarından konuşmak onlara saygısızlık olur.
Sehide kelle sehit babasina vatan haini diyenleri baskan yapmak isteyenler var bu ülkede buna tepki gelmemis cok mu?
Bu nasıl bir kindirde
niye 15 temmuzu konuşmak,sizin tekelinizde mi sadece?istediğim kadar konuşurum, tartışırım.sokağa çıkmayanlar vatanını sevmiyor muydu?siz niye çıkmadınız o zaman.eşiniz size engel olmamalıydı.
bakın ben çıktım.vatan caddesinde,emniyetin önündeydim.dombra müziğiyle dans eden,tesettürlü kadınları,halay çeken cüppe sarık giymiş erkekleri görünce evime kaçtım.benim vatan sevgim,onlarınkiyle örtüşmüyor ,
ben vatanımı seviyorum.bu yüzden,çocuğumu da hasbelkader vatana millete,faydalı,kul hakkı yemeyen,ezilen insanın yanında olan,vergisini veren,hırsızlık yapıp,paraları orada burada saklamayan bir evlat olarak yetiştirdim.benim vatan sevgisi kriterim bu.benim vicdanım çok rahat.1 kişi istedi diye,çocuğumu sokağa gönderemezdim.bu ülkenin polisi var,askeri var.
kendisi niye göndermedi, diye sordunuz mu hiç?ha pardon askerlikte yapmamıştı,oğlu di mi?vatan sevgisi,yersen.
Ben senin iyiliğini biliyorum kuzum önemli değilCanım gece çok üzüldüm senin için.Okuduklarım karşısında ,sana yapılan yorumun acımasızlığı karşısında kanım dondu,yazdım yazdım sildim,ne yazarsam yazayım boşuna olduğunu düşündüm ,sonra keşke senin için ,destek için yazsaydım diye pişman oldum,affet beni,kendimi suçlu hissettim ,şimdi bu mesajını okuyunca.
Demiş ya Ak partililer tankların üstündeydi ,sokaklardaydı diye.O halde darbeyi yapanlar da Ak partiliydi o zaman .Erdoğan başkan olsun diye vatan haini damgası yemek,ailesine ,çevreye karşı rezil olmak,hapis yatmak ta Erdoğan'ı sevdiklerindendi bu mantıkla.
Bu nasıl bir kindir
Malum arkadaş orada ölenler için kabul edilemez şeyler söyledi bu arkadaşta onun üzerine yazdı
Siz o kişinin yazdıklarını onaylıyormusunuz
Ona tek kelime tepki vermezken bu konuda uyarı yapan kişiyemi kusuyorsunuz tüm hıncınızı
Ben mesela kişi için çıkmadım bayrağıma sarılıp vatan için çıktım15 Temmuzda sokaga çıkanlar Tayyip Bey icin çıktı bunu demokrasi vatan millet aşkına baglamamak lazım. Basta baska bir insan olsaydı bu çıkanların hicbiri çıkmayacaktı. Kendileri boyle soyluyor zaten
Her neyse konu bu değil. 15 Temmuz bana göre birçok karanlık noktasi olan bir olay. Açıkça yazamıyoruz aklimizdan gecenleri o yuzden pek deginmek istemiyorum. Malum en ufak bir seyden iceri girebiliriz. Darbe basarili olmasa da pek farki yok yani. Keske ozgurce düşündüklerimi yazabilsem
Başsağlığı için teşekkür ederim.yanlış hatırlamıyorsam,ben size dayınız için üzüldüğümü ve başsağlığı dileklerimi yazmıştım.eğer unutmuşsam da,tekrar başsağlığı dilerim.
kimseye kin duyduğum falan yok.o arkadaş,sokağa çıkmayanlara vatanını svmiyorlar demiş.ben de cavap verdim.neden rahatsız oldunuz?cümle cümle yazarsanız açıklamasını yaparım.
Bu nasıl bir kindir
Malum arkadaş orada ölenler için kabul edilemez şeyler söyledi bu arkadaşta onun üzerine yazdı
Siz o kişinin yazdıklarını onaylıyormusunuz
Ona tek kelime tepki vermezken bu konuda uyarı yapan kişiyemi kusuyorsunuz tüm hıncınızı
Başsağlığı için teşekkür ederim.
Saraylımın yazdıklarını onaylayıp ( hem tepki vermeyişiniz hem beğenmeniz) bu arkadaşa tepki vermenize şaşırdım
Sokağa çıkıp çıkmamak herkesin şahsi fikridir
Çıkan vatansever çıkmayan değil diyemeyiz elbet
Ama çıkanlara hatta şehit olanlara zavallı denmesinden rahatsız olmayıp bundan olmanız olmuyor oturmuyor
Keşke onada tepki verseydiniz
Ben her düşünceye saygı duyabilirimCanım acını anladığımdan acaba ters bir şey mi dedi acaba diye aradım buldum mesajı. Boşuna öldüler ve acımıyorum demiş. İkisi de kendi düşüncesi. Acımak acımamak kendisine kalmış bir şey. Acıyacaksın diye diretemem. Boşuna öldüler kısmında ise boşuna demeyeceğim ama onun boşuna demesini anlıyorum dedirtecek şekilde öldüler.
15 Temmuz çok hassas bir konu. İnsanlar öldü o yüzden bir şey söyleyip kırmak istemiyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim ben mantık insanıyım. Kurtuluş savaşı olur, Bosna, Filistin gibi yerlerdeki savaşlar olur. İmkansızlıklar içerisinde taşla sopayla mücadele eden insanlar vardır tamam. Ama elimizde zırhlı araçlar varken, tomalar varken, tankların önüne çıkması için sivillerin çağrılması kadar kanıma dokunan da bir şey yok. Kızılayda 3 kişi yanyana gelse eylem var diye tomalar orda bitiyorken o gece o tomalar neredeydi? Polisler için bir sürü zırhlı araç alınmışken onlar neredeydi? Bütün bu aletler sadece sivil halkımıza biber gazı sıkmak için mi varlar?
Bak sana daha açık anlatayım. Bundan 15 yıldan daha uzun bir süre önce, askerliğini yapmış kuzenimle konuşuyorduk. O zamanlar çok ters bir yerde pusuya düşürülüp öldürülmüş bir grup asker vardı. Kendisi asker olan bir kuzenim o bölgeyi biliyorum, ordan o şekilde geçmek intihardır bir şeyler dönmüş belli demişti.Ordaki askerler boşuna öldü diyemeyiz. Ama dönen bir takım olayların sonucu resmen kurban edildiler.
Bir amaç uğruna şehit olan insanlar boşuna ölmüş denilemez. Ama eğer ortada o insanların ölümünü engelleyecek ve o geceyi kimse ölmeden sorunsuzca sonlandırabileceğimiz yollar varken insanları sokağa çağırdılarsa, korumakla yükümlü oldukları insanları bu şekilde kullandılarsa, tomalarına acıdıkları kadar insan hayatına acımadılarsa orda lütfen biraz sorgulayalım. Tek isteğim bu.
Keşke elimde bir güç olsaydı da halkı sokağa çağıran siyasetçilerin ailelerinin o gece tam olarak nerde olduğunu tespit edebilsem. Ben adım gibi eminim ki benim annemi sokağa çağıran falanca belediye başkanı kendi ailesine sakın sokağa çıkmayın diye ikazda bulunmuştur. (Aksi olsaydı reklam amaçlı boy boy ailelerini de sokağa çağırdıkları mesajları görürdük, işte falanca bakanın oğlu da sokakta diye boy boy fotoğraflar olurdu.)
Sivil halkı tehlikeye sokmadan tüm imkanlar kullanılmış ama gene de başarı sağlanmamış olsaydı ben de sokağa çıkılmasını desteklerdim. Ama bu şekilde değil.
Bir arkadaş evet kendisiyle daha sonra diyaloğumuz oldu hep yaptığım uyarılarımı onada yaptımburada" hayır" diyenlre hakaret eden,birkaç üyenin yorumlarını da siz beğenmiştiniz,gözümden kaçmadı yani
şimdi uğraşıp,bulamayacağım.
Ben her düşünceye saygı duyabilirim
O arkadaşa yazdığım ilk mesajdada yazıyordu
Hepsini anlayabilirim ama sokağa çıkan zavallı insanlar boşuna öldüler vs
Yazımı gayet küçümserce
Sonrasında dayının amacı neydi bu olayın neresindeysi askerlere zarar verildi vs diye dahada çirkinleşen iddialarda bulundu
Ben bu insanın nesine saygı duyayım şimdi
Kendisinin ölene saygısı yok
Kendisine saygısı yok
Neyse onun hali tavrı belli zaten
Bak sen ne güzel ifade etmişsin kendini ben bunu anlarım saygıda duyarım
Keşke örnek alsa seni
Siyahla beyaz kadar dahi farklı düşünsek
Ölenler üzerinden siyaset yapmak insanlığa sığmaz
Kendini ifade etmenin çok daha iyi yolları var
Senin şimdi yaptığın gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?