Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Anlamazlar?? Hmm nacizane cok kitap oku cunku ya okudugunu cidden anlamamissin ya da benim carpittigim mesajlari aramaya o kadar konsantre olmussun ki "cevap vermezler, cevap gelmeyecek" mesajimi anlamazlar olarak carpitmissin magdur Mihail.. burasi bir forum ister arada bir, ister sik sik gitmek istedigimizi yazabiliriz, bu sen ve senin gibilerden onay bekledigimiz icin degil elbette ama dikkatimi ceken gitmek isteyenlere bu kadar saldiranlarin hicbir zaman gidemeyecek olanlar olmasi, neyse :)

biz her devrin istenmeyenleri cok cool degiliz ama her devrin ezileni teshis edebilir ona gore bir durus pozisyonu belirleriz.. her mesajimda yaziyorum, yurdum insanindan cok hoslandigim soylenemez, en basitinden surada hala Amerika ornegini verenler var :) ben haketmeyen insana hakaret etmem, burada da onu hak eden tek uye vardi o yuzden de banlanacagim.. bosuna arama mesajlarimi yani zamanina yazik :)

Yalnız değilsin.
Söylediklerinin birebir aynısını yaşadım.
Öyle yorumlar işittim ki adeta taraf değiştirmişim muamelesi gördüm.
Kimseye taraf değilim halbuki

Yalnız değilsin.
Söylediklerinin birebir aynısını yaşadım.
Öyle yorumlar işittim ki adeta taraf değiştirmişim muamelesi gördüm.
Kimseye taraf değilim halbuki
doğru bildiğime inandığım neyse onu söyler onu yaparım kim ne düşünürse düşünsün başkasının fikrini zikrini dayatmasını kabul etmek zorundada değilim
bir tarafın doğruları şuan daha çok kabul görüyor diye doğru olduğu anlamınada gelmez
ve hiç zaman bir taraf tümüyle yanlış diğer taraf tümüyle doğru diyemeyiz dinleriz gözlemleriz doğru bulduğumuz konuda evet bu konuda doğrudur diyebilmeliyiz yane asla objektif bir bakış açısından bahsedilemez

Başkanlık Gelsin Mi? diye bir soru sormuşlar akp sayfalarında bir göz atayım dedim bilen mantıklı bir açıklama yapan falan var mı Evet diyenler nasıl açıklamış durumu falan diye adamın biri şey yazmış "istersen krallık getir reis Evettt...." Garip doğrusu, bazı yorumlara ağzım açık kaldı. Sonra bir düşündüm şimdi benim oyum ile bu adamın oyu arasında hiç bir fark yok. Ben neden Hayır'a cevap verebileceğim. Adama neden evet diye bir soru sorsam çünkü BANA GÖRE diye bir cümle kuramayacak durumda. Kurabileceği tek cümle "Çünkü reis öyle istedi, reis derse doğru der falan filan". Adam kendine cümle kurabilme özgürlüğünü dahi verememiş ki demokrasi için oy versin

Bende twitter a bakıyorum arada # açıyorlar gülmekten bi hal oluyorum okuduklarıma
Rte vefat edince akp diye bir parti kalıcağına inanmıyorum ben

Son düzenleme:
Biraz bastan okuyup evet'cilerin sebeplerine bakayim dedim de.. Hala ayni terane.. Biz neler cektik, basortusunu serbest birakti, reisin bir bildigi vardir. Anladim ki memleket batsa da, parca parca olsa da, ortada satilmamis vatan topragi kalmasa da onlar hala bize basortusunu serbest birakti, reisin bir bildigi vardir, o ne istese evet diyecekler.. Umarim ilerde kendi canlari yandiginda onlar da "ne istedin de vermedik" demeye baslamazlar reisleri gibi.

Avrupa'da, Amerikada halk anlamadigi, kendine soru cevaplarla, iktidar ve muhaliflertin karsi karsiya gelip yaptiklari acik oturumlarla aciklanmamis yeniliklere kafadan "hayir" der. Ulkemizde ise tam tersine meclis tv sirf bu anayasa tartismalari icin yayina kapatildi, neyin gectigini, neyin tartisildigini kimseler duymasin, halk duymasin diye.. Yandas medya "filanca madde oylandi ve su kadar oyla meclisten gecti" diyerek tek aciklamasiz haber yapiyor. Biatcilar icin vatan satisi gecmis olsa "umurlarinda degil" burada bircogu tam da bu cumleyi kullanmis, neye evet dediklerini merak bile etmiyorlar cogu, "evet" diyeceklermis. Cunki umurlarinda degil, sadece bir tek sey umurlarinda, basortusu. Bu tercihe de saygi duymaliymisiz, komedi gibi..

Arada girip okuyorum kızlar konu nerelere gitmiş beğenmeyen gitsin bravo vallahi...hep birlikte bişeyler yapalım konuşalım bilinçlenelim diyoruz neler okuyoruz....Bu tarz düşünen seçmenin Başkanı bize neler yapmaz diye düşünmedim değil yani...Ben chp liyim evet
Evet meşhur başörtüsü aslında bizim bağlama şeklimiz bile olmayan bi tür şekilcilik hani velev ki simge..Bu ülkede başörtüsü çok büyükmüş arkadaş altına herşey sığdı herşeyi örttü yılmaz özdilin bi lafı var başımız örtüldü de bi tarafımız açıldı bunu kimse önemsemedi...Baş örtüsü yüzyıllardan beri gelenektir aslında herkesin taktığı şu çok yanlıştı müslüman ülkede evet bi kızın açık mini eteğiyle okula giderken diğeri başörtüsü ile giremiyordu saçma bi kavram ama işte sorunun şekilcilik ve çeşitli inanışa sahip bi ülkede isteyen istediği gibi derse giremez herkes dinim bunu emrediyor derse düşünün ki üniversitede rahibe gibi gelmek isteyen de olurdu...haham gibi de..
şapkayla derste oturmak nasıl ayıpsa saygısızlıksa yani türban da öyle sayıldı çünkü dini bi simge bölünmeye yol açacaktı laik ülkede bu olmazdı olmamalıydı.
çünkü ben dindarım sen değilsin gibi bişey çıkıyordu sonuç olarak...Baş örtüsünün büyüyüp bu kadar büyük bir kitleye hitap edeceğini altına bu kadar şey saklanacağını kimse bilmiyordu o zamanlar...Şimdi öğretmenler türbanlı düşünün veli açık çocuk eve geliyor diyor ki anne sen müslüman değilmisin ne oldu çocuğum bizim öğretmen dinin emri olduğunu söylüyor?sen müslüman bi kadınsan niye örtün yok?Gelinde bu sorunları ufacık çocukların beynine anlatın bakalım İşte laikliğin önemi...Başörtüsü müslümanlık değil sorun laik sistemde değiştirmek istedikleri bu yaşam tarzları bu ve bunu da bize dayatmak cumhuriyetten bu yana hoşlarına gitmeyen laiklik anlayışı..

18 yaşını doldurmuş herkesin milletvekili olma hakkı mı? 18 yaş duruma göre büyük ya da küçük sayılsa da milletvekili gibi bir unvan için küçük bir yaş. 18 yaşında benim siyasi görüşüm annemden babamdan sagimdan solumdan duydugumdu. En büyük hataları 18imde yaptım. 18 yetiskinlige adım atmaktir daha milletvekili olmak gibi büyük bir yük bu yaşta olmaz, olmamalı bana göre. 18 yaşındakilere sağlık bakanı kimdir diye sor kültür turizm Bakanı kimdir diye sor, çoğu bilmez. milletvekili olmak nedir? Daha ayrıntılı şeyler yazmak isterdim ama Hayır yazmayacagim. HAYIR HAYIR VE HAYIR!

Amerika'da baskanlik var, ama Amerikada kuvvetler ayriligi var, yonetimi denetleme mekanizmalari var, yargi bagimsiz. Turkiye'de meclisten gecen ABDdeki baskanlik modeli degil, kendi taktiklari isimle "Turk tipi baskanlik", diger adiyla padisahlik, ya da diktatorya desem daha dogru olur, bu kadar biatciyi bulmusken padisahta bile olmayan yetkileri gecirdiler meclisten, nasilsa halk referandumda sorgusuz sualsiz evet der diye. Kuvvetler ayriligi yok, denetim hic yok, yargi tek adamin iki dudagi arasinda.

O yargi ki birgun herkese lazim olabilir. Dun kankileri olan FETO'culara da bugun lazim oldugu gibi. Bir emirle yuzbinlerce insan yargisiz infaz ile asindan, isinden, malindan/mulkunden, ozgurlugunden oldu bugun. Diktatorya iste boyle birsey..

Ben bilmem beyim bilir anlayışından ben bilmem Reis bilir anlayışına:))))Bu tür yorumlar okadar çok ki sosyal medyada dolaşıyor..Reis ne reisi hiç anlamış değilim Temel Reis mi? Nasıl sen iyiyi doğruyu bilemeyip bi adama güvenirsin düşünmeden yargılamadan sorgulamadan bi de kadınlarımızı düşünüyorum anadolunun bi kasabasında 6 tane oy attırılan kadınlar....Ailedeki herkes yerine oy atmış kadın tabii ki kocasının oy attığı partiye hükümete..
Ben bilmem eşim kime oy atarsa bende ona oy atarım..Bizim aşiret lideri kime oy verin derse ona oy veririz diyen köyler mi ararsınız...Bu ülkede işte tek sorun kadınları eğitmekte o yüzden diyorum ya bu konunun burda tartışıldığı iyi oldu ...Kavgalar da tartışmalarda olsa çok iyi mecliste kavga oluyorda burda mı çıkmayacak yeter ki hakaret olmasın...En çokta kadınlar siyaset yapsın dünyada ülkemde....Ama bi özürlü birine el kaldırıp dövecek kadınlar değil vicdanlı terbiyeli anaç kadınlara sözüm....

Reisinizin bi bildiği vardır tabi, ama bunu siz bilmiyorsunuz

Amerikada ki başkan tek başına mı karar alıyor senatodan bağımsız adım atabilir mi?ordaki insanların eğitim düzeyinden gerçekten hiç haberi yok bizim halkın...Bizde ilkokul mezunu milletvekilleri senatodaki adamlarla bir tutmak nasıl bi düşünce yapısı...

Benim hayalim şu vekil olmak isteyen herkes üniversite mezunu 4 yıllık olma zorunluğu getirilmeli tabiii mümkünse siyaset bilimlerine yakın bölümlerden mezun olunmalı...Vekil maaşları en çok 5 bin olmalı hepsinin araçları satılmalı normal araçlar alınmalı oda sadece resmi gezilerde tahsis edilmeli özel zamanlarda değil..
Cb sarayda değil normal bi villa tarzı bi yerde oturmalı Çankaya köşkünün suyu çıkmamıştı zaten... Vatandaşa gelince asgari ücret 3000 tl olmalı Kira oranları semtlere göre belirlenmeli....Zaruri ihtiyaçlardan kdv yüzde 1 den fazla alınmamalı diğer vergiler zaten hiç olmamalı alınmamalı...Daha çok sıralayacak şey çıkar...Ben ülkemde bunların konuşulmasını istiyorum vatandaşın yararına bişeyler olsun artık diyorum.....O kadar sorunumuz var ki maalesef ki ülkemizde din e indirgenmiş o da gerçek müslümanlık anlayışına sığar mı sığmaz mı tartışılır....Bizim başkanlıktan başka konuşacak okadar sorunumuz varken neden Sistem değişikliği ???

Katılıyorum. Oysa ki din kişinin seçimidir. biz yıllardır islam dininin üzerine konuşuyoruz. muslumani da Hristiyani da dinsizi de bi kendi haline bırakalım ya her gün ölüyoruz buna bi çözüm bulalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…