Canınfıstığı izin verirsen şu yorumun üzerinden toplu bir cevap verip tasımı tarağımı alıp arabistana falan gidiyorum :)
Ay vallahi burada konuşulmaz,office kendi deyip duruyor anlamazlar anlamazlar diye ama kendi de anlamıyor ya da çok güzel çarpıtıyor. Yerim seni dünün kovulanı bugün kovuyor falan diye göstermişsin beni canım office ama yemezler. Siz her devrin kovulanısınız (çok cool bişey) biz de şakşakçıyız size göre durum bu ne desek de değişmez çünkü görmek istediğiniz bu. Sadece siyasette değil diğer konularda da kişisel özgürlükler ve toleranslı olmak üzerine onlarca mesajım vardır ama insan anlamak istediğini anlayacak olduktan sonra yapacak bişey yok. Ben kimseye beğenmiyorsan gidersin diyen bir insan değilim, fakat sürekkkli ay hepinizden nefret idiyurum gideceğim buralardan diyene de iyi gitmek istiyorsan git denir yani. Başka bir üyenin az önce yaptığı gibi söyleneni değil işlerine geleni anlıyorlar zaten sürekli birbirlerini beğenip duruyorlar körler sağırlar hesabı. Önce düşmanı yaratıp sonra o düşmanla birlikte savaşıyorlar değişik bir kafa ne diyeyim allah selamet versin :))
Iki yil oncesine kadar tesettursuz bir muhaliftim. Tesetture karar verince heh bi de Akpli oldun mu tamamdir diyenleri duydu bu kulaklar fıstık.
Hiçbir zaman Akpye oy vermedim. Ama cekirdek aile disi full Akpli. Siyasi konusmalarda elestirilerime cevap basindaki ortunden utana kadar varıyor. Ben kapalı ve dindar bi insan olmama rağmen kabul görmüyorum escinsel , ateist ya da farkli mezheplerdeki insanlarin gormesi imkansiz. Bakma burada ben onu istiyorum ben sunu istiyorum diyenler. Yürekten deseler (ki inanmiyorum) bile bir avuclar.
doğru bildiğime inandığım neyse onu söyler onu yaparım kim ne düşünürse düşünsün başkasının fikrini zikrini dayatmasını kabul etmek zorundada değilimYalnız değilsin.
Söylediklerinin birebir aynısını yaşadım.
Öyle yorumlar işittim ki adeta taraf değiştirmişim muamelesi gördüm.
Kimseye taraf değilim halbuki
Gözümüz çok korkmuş demek ki. Sitede banlama korkusu, dışarda soruşturma korkusu. Neden korkuyoruz ki? Biz terörst değiliz.Hayır'lı günler dedim hayret banlamamışlar beni
Gözümüz çok korkmuş demek ki. Sitede banlama korkusu, dışarda soruşturma korkusu. Neden korkuyoruz ki? Biz terörst değiliz.
"Adalete dayanmayan güç , zalimdir" Bu her dönem böyle oldu.
Savaş ilan eden yok ki neyin barışı? Siz kime savaş ilan etiniz ki barış teklif ediyorsunuz?barışşşşşşşş
Savaş ilan eden yok ki neyin barışı? Siz kime savaş ilan etiniz ki barış teklif ediyorsunuz?
Siz hangi aaletten bahsediyorsunuz?
Savaş ilan eden yok ki neyin barışı? Siz kime savaş ilan etiniz ki barış teklif ediyorsunuz?
Vatandaşlarımızın görüşlerini bildirmesi savaş değildir ki?
Bende twitter a bakıyorum arada # açıyorlar gülmekten bi hal oluyorum okuduklarımaBaşkanlık Gelsin Mi? diye bir soru sormuşlar akp sayfalarında bir göz atayım dedim bilen mantıklı bir açıklama yapan falan var mı Evet diyenler nasıl açıklamış durumu falan diye adamın biri şey yazmış "istersen krallık getir reis Evettt...."Garip doğrusu, bazı yorumlara ağzım açık kaldı. Sonra bir düşündüm şimdi benim oyum ile bu adamın oyu arasında hiç bir fark yok. Ben neden Hayır'a cevap verebileceğim. Adama neden evet diye bir soru sorsam çünkü BANA GÖRE diye bir cümle kuramayacak durumda. Kurabileceği tek cümle "Çünkü reis öyle istedi, reis derse doğru der falan filan". Adam kendine cümle kurabilme özgürlüğünü dahi verememiş ki demokrasi için oy versin
Evet meşhur başörtüsü aslında bizim bağlama şeklimiz bile olmayan bi tür şekilcilik hani velev ki simge..Bu ülkede başörtüsü çok büyükmüş arkadaş altına herşey sığdı herşeyi örttü yılmaz özdilin bi lafı var başımız örtüldü de bi tarafımız açıldı bunu kimse önemsemedi...Baş örtüsü yüzyıllardan beri gelenektir aslında herkesin taktığı şu çok yanlıştı müslüman ülkede evet bi kızın açık mini eteğiyle okula giderken diğeri başörtüsü ile giremiyordu saçma bi kavram ama işte sorunun şekilcilik ve çeşitli inanışa sahip bi ülkede isteyen istediği gibi derse giremez herkes dinim bunu emrediyor derse düşünün ki üniversitede rahibe gibi gelmek isteyen de olurdu...haham gibi de..Biraz bastan okuyup evet'cilerin sebeplerine bakayim dedim de.. Hala ayni terane.. Biz neler cektik, basortusunu serbest birakti, reisin bir bildigi vardir. Anladim ki memleket batsa da, parca parca olsa da, ortada satilmamis vatan topragi kalmasa da onlar hala bize basortusunu serbest birakti, reisin bir bildigi vardir, o ne istese evet diyecekler.. Umarim ilerde kendi canlari yandiginda onlar da "ne istedin de vermedik" demeye baslamazlar reisleri gibi.
Avrupa'da, Amerikada halk anlamadigi, kendine soru cevaplarla, iktidar ve muhaliflertin karsi karsiya gelip yaptiklari acik oturumlarla aciklanmamis yeniliklere kafadan "hayir" der. Ulkemizde ise tam tersine meclis tv sirf bu anayasa tartismalari icin yayina kapatildi, neyin gectigini, neyin tartisildigini kimseler duymasin, halk duymasin diye.. Yandas medya "filanca madde oylandi ve su kadar oyla meclisten gecti" diyerek tek aciklamasiz haber yapiyor. Biatcilar icin vatan satisi gecmis olsa "umurlarinda degil" burada bircogu tam da bu cumleyi kullanmis, neye evet dediklerini merak bile etmiyorlar cogu, "evet" diyeceklermis. Cunki umurlarinda degil, sadece bir tek sey umurlarinda, basortusu. Bu tercihe de saygi duymaliymisiz, komedi gibi..
Amerika'da baskanlik var, ama Amerikada kuvvetler ayriligi var, yonetimi denetleme mekanizmalari var, yargi bagimsiz. Turkiye'de meclisten gecen ABDdeki baskanlik modeli degil, kendi taktiklari isimle "Turk tipi baskanlik", diger adiyla padisahlik, ya da diktatorya desem daha dogru olur, bu kadar biatciyi bulmusken padisahta bile olmayan yetkileri gecirdiler meclisten, nasilsa halk referandumda sorgusuz sualsiz evet der diye. Kuvvetler ayriligi yok, denetim hic yok, yargi tek adamin iki dudagi arasinda.Ozaman Geniş görüşlü insanlar, yıllardır başkanlık sistemi olan Amerika'da yaşamak için neden bu kadar yanıp tutuşuyor?
Direk şahsıma konuşmazsanız sevinirim ayrıca. Ben bana zıt görüşe dar görüşlüsün diyemem, şahsa değil okaya odaklanalım.
Reisinizin bi bildiği vardır tabi, ama bunu siz bilmiyorsunuzNeden utanayimki oyum sonuna kadar evet cumhurumuza reisimizin bir bildiği vardır elbette çok büyük oyunlar var vatanını milletini düşünen siyaseti bırakır evet der başka adammi var hani gösterin ülkeyi yönetecek onun için sonuna kadar reis diorm evet diorum cocuklarimin geleceği diorum
Amerikada ki başkan tek başına mı karar alıyor senatodan bağımsız adım atabilir mi?ordaki insanların eğitim düzeyinden gerçekten hiç haberi yok bizim halkın...Bizde ilkokul mezunu milletvekilleri senatodaki adamlarla bir tutmak nasıl bi düşünce yapısı...Amerika'da baskanlik var, ama Amerikada kuvvetler ayriligi var, yonetimi denetleme mekanizmalari var, yargi bagimsiz. Turkiye'de meclisten gecen ABDdeki baskanlik modeli degil, kendi taktiklari isimle "Turk tipi baskanlik", diger adiyla padisahlik, ya da diktatorya desem daha dogru olur, bu kadar biatciyi bulmusken padisahta bile olmayan yetkileri gecirdiler meclisten, nasilsa halk referandumda sorgusuz sualsiz evet der diye. Kuvvetler ayriligi yok, denetim hic yok, yargi tek adamin iki dudagi arasinda.
O yargi ki birgun herkese lazim olabilir. Dun kankileri olan FETO'culara da bugun lazim oldugu gibi. Bir emirle yuzbinlerce insan yargisiz infaz ile asindan, isinden, malindan/mulkunden, ozgurlugunden oldu bugun. Diktatorya iste boyle birsey..
Katılıyorum. Oysa ki din kişinin seçimidir. biz yıllardır islam dininin üzerine konuşuyoruz. muslumani da Hristiyani da dinsizi de bi kendi haline bırakalım ya her gün ölüyoruz buna bi çözüm bulalım.Benim hayalim şu vekil olmak isteyen herkes üniversite mezunu 4 yıllık olma zorunluğu getirilmeli tabiii mümkünse siyaset bilimlerine yakın bölümlerden mezun olunmalı...Vekil maaşları en çok 5 bin olmalı hepsinin araçları satılmalı normal araçlar alınmalı oda sadece resmi gezilerde tahsis edilmeli özel zamanlarda değil..
Cb sarayda değil normal bi villa tarzı bi yerde oturmalı Çankaya köşkünün suyu çıkmamıştı zaten... Vatandaşa gelince asgari ücret 3000 tl olmalı Kira oranları semtlere göre belirlenmeli....Zaruri ihtiyaçlardan kdv yüzde 1 den fazla alınmamalı diğer vergiler zaten hiç olmamalı alınmamalı...Daha çok sıralayacak şey çıkar...Ben ülkemde bunların konuşulmasını istiyorum vatandaşın yararına bişeyler olsun artık diyorum.....O kadar sorunumuz var ki maalesef ki ülkemizde din e indirgenmiş o da gerçek müslümanlık anlayışına sığar mı sığmaz mı tartışılır....Bizim başkanlıktan başka konuşacak okadar sorunumuz varken neden Sistem değişikliği ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?