- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
- Konu Sahibi gibigibiyim
-
Selam canım :) Zaten mühim olan bence keşke şu da olsaydı dememek, ne mutlu sana ki herşey gönlünce olmuş, inşallah sonuç da öyle olur canımCanım dediğin gibi bu işe baya para harcamak gerekiyor benim raporum olmasına rağmen, eşimin tese işlemini ve tüp bebek tedavisinin bir bölümünü çalıştığım şirketin karşılamasına ve yine tüm tahlillerimi şirket karşıladığı için para harcamama rağmen yinede centrum olduğu için 5-6 bin lira cebimizden harcadık. Onun içinde ben fish tekniğini tercih ettim. Embriyo başına 600 tl, cgh 400 dolar +kdv. Ngs daha pahalı. Benim 6 embriyom vardı cgh çok pahalı olacaktı be bende çıkan genetik sorum fish ile tespit edilebiliyordu. Aslında hoca cgh yapalım emin olalım dedi ama o kadar para vermek istemedim. Zaten 6 da 2 tane Sağlam geldi maalesef bu da beni baya üzdü. Bu arada embriyoda. parça alımını centrumda 4. Gün yapılyotlar böylece embriyonun hücre sayısı artık sayılamayacak kadar çoğalmış oluyor ve parça alındığı için bozulma riski de olmuyor.
Sperm seçme yöntemi işe ilgili olarak bu söylediğim yöntemi bilmiyorum eşimden tese ile aldılar ve hoca dediki sonuçta biz mikroskopta inceleyip en düZgün olanları koyuyoruz yine de DNA hasarlı olabilirler dedi Yani ben burdan sperm seçmede daha iyi bir teknik kullandıklarını anlamadım. Sıradan bir teknik kullanıyor anladığım kadarıyla. Ama tese ile almak çok mantıklıymış gerçekten spermleri gerçekten iyi seçmişler 6 yumurtam vardı hepsi de döllendi, hepsi de 5. Güne kadar yaşadı ancak 4 ü hasta çıktı maalesef
Merkez kalabalık ve doktor seni hatırlamıyor maalesef ama hatırlamaması salllıyor, başından arıyor anlamında değil. Benim birçok sorunum olduğu için ve biraz pimprik bir yapım olduğu için sürekli her gittiğimde yapılacak şeyleri teker teker söylüyordum:) dediğim gibi şuan için içimde keşke şu da yapılaydı dediğim birşey olmadı inşallah olmaz ve bu sefer pozitif sonuç alırım. Rapor hakkımda bitticentrıma gidersen haber ver gitmeden maddi olarak nasıl daha uygun atlatabilirsin tüyolar vereyim sana :)
Canım merhaba ben göğşen hoca ile henüz iletişimi yakalayamadım ya ;( çok üzülüyorum , histereskopi olmam lazım o da önerdi ama çok gerginim , Tolga Ecemiş hakkında bilgin var mı ?Selam canım :) Zaten mühim olan bence keşke şu da olsaydı dememek, ne mutlu sana ki herşey gönlünce olmuş, inşallah sonuç da öyle olur canımİnşallah Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın Ben de aynen senin gibi çok pimpirikli ve sorgulayıcıyım.. Kararsızlığımın nedeni de aslında bu durum.. Bi gün uyanıyorum kendi doktoruma gitmeye karar veriyorum (göğşen bey) Bi gün uyanıyorum centruma gideyim diyorum bi de şansımı orda deneyeyim diyorum.. Ama gerçekten net kararı halen verebilmiş değilim.. Ben doktorla olan iletişimin önemine çok inanıyorum bu konuda centrum hakkında söylediklerin aslında beni çok tereddütte bırakıyo.. Ben bebekleri kaybedeli bile 3 aydan fazla olduğu halde hala doktorumla iletişim halindeyim gece gündüz ne yazsam cevaplıyo, ne zaman arasam açıyo, beni sevdiğini ve önemsediğini hissediyorum, o yüzden kendimi güvende hissediyorum.. centrumla ilgili en büyük tereddütüm bu aslına bakarsan.. cgh de mi acaba 4. günde parça alıyolarmış öyle olursa belki kendi merkezimde 4. gün parça alıp 5. gün transferi olablirmiyim ki acaba?? Bak yine fikir değiştiriyorum galiba imdaaat
Canım özelden de yazdığım gibi göğşen hoca mutlaka geç de olsa sana döner ama Tolga Bey'i hiç duymadım diyebilirim araştırman lazımCanım merhaba ben göğşen hoca ile henüz iletişimi yakalayamadım ya ;( çok üzülüyorum , histereskopi olmam lazım o da önerdi ama çok gerginim , Tolga Ecemiş hakkında bilgin var mı ?
Canım topiği açan kişi olarak bu sitemine cevap vermek isterim, ben Anatolia hakkında bilgi almak için açmıştım ama burda çok fazla ya Anatolia hastası yok ya da bi şekilde yazmıyo kimse neden anlamadım.. Araştırdığım kadarıyla başta bikaç bilgi yazmıştım ben de ama rapor geçmediğini öğrendikten sonra orada tedavi seçeneğimi gündemimden çıkardım, konuşmalar da laf lafı açarak buralara geldi :) Seni yanlış yönlendirdiysek kusurumuza bakma Anatolia hastası mısın canım?Arkadaşlar , burada anatolia ile ilgili bilgi alışverişi için bulunmuştuk. Ama bakıyorum ki Anatolia ile ilgili birşey yazılmıyor. lütfen ilgili yerlere yazalım, bende anatolia ile ilgili bir şey yazılıyor diye heyecanlanıyorum çünkü.
Evet Anatolia hastasıyım. Sürekli bildirim düştüğünde heyecanlanıp bakıyorum ama sonrası hayal kırıklığıCanım topiği açan kişi olarak bu sitemine cevap vermek isterim, ben Anatolia hakkında bilgi almak için açmıştım ama burda çok fazla ya Anatolia hastası yok ya da bi şekilde yazmıyo kimse neden anlamadım.. Araştırdığım kadarıyla başta bikaç bilgi yazmıştım ben de ama rapor geçmediğini öğrendikten sonra orada tedavi seçeneğimi gündemimden çıkardım, konuşmalar da laf lafı açarak buralara geldi :) Seni yanlış yönlendirdiysek kusurumuza bakma Anatolia hastası mısın canım?
Peki nasıl gidiyo tedavi memnun musun canım? Hangi aşamadasın şu anda?Evet Anatolia hastasıyım. Sürekli bildirim düştüğünde heyecanlanıp bakıyorum ama sonrası hayal kırıklığı
Ahaha çok güldüm :) cgh de 5. Günde parça alınıyor diye biliyorum 4. Günde parça alınsa bile cgh in sonucu 10 günde çıkıyor canım yani 1 günde sonuç çıkmadığı için cgh de dondurulmadan tramsfer yapılamaz maalesef. Ayrıca fish'de kaçıncı gün parça alındığı merkeze göre değişiyor. Benim ilk gittiğim merkezde 3. Gün alınıyordu Zaten doktorlar 3. Gün almak istemiyorlar hücre yapısı bozuluyor diye. Centrum da bu nedenle embriyo kompak yapıya gelince Yani çok hücreli olunca parça alıyor ki hücrede bozulma olmasın.Selam canım :) Zaten mühim olan bence keşke şu da olsaydı dememek, ne mutlu sana ki herşey gönlünce olmuş, inşallah sonuç da öyle olur canımİnşallah Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın Ben de aynen senin gibi çok pimpirikli ve sorgulayıcıyım.. Kararsızlığımın nedeni de aslında bu durum.. Bi gün uyanıyorum kendi doktoruma gitmeye karar veriyorum (göğşen bey) Bi gün uyanıyorum centruma gideyim diyorum bi de şansımı orda deneyeyim diyorum.. Ama gerçekten net kararı halen verebilmiş değilim.. Ben doktorla olan iletişimin önemine çok inanıyorum bu konuda centrum hakkında söylediklerin aslında beni çok tereddütte bırakıyo.. Ben bebekleri kaybedeli bile 3 aydan fazla olduğu halde hala doktorumla iletişim halindeyim gece gündüz ne yazsam cevaplıyo, ne zaman arasam açıyo, beni sevdiğini ve önemsediğini hissediyorum, o yüzden kendimi güvende hissediyorum.. centrumla ilgili en büyük tereddütüm bu aslına bakarsan.. cgh de mi acaba 4. günde parça alıyolarmış öyle olursa belki kendi merkezimde 4. gün parça alıp 5. gün transferi olablirmiyim ki acaba?? Bak yine fikir değiştiriyorum galiba imdaaat
Canım valla ben de çok ilgi beklemiyorum aslında bişey ihmal edilmesin unutulmasın yeter benim için, dönüş yapılıyosa sorun hiç olmaz elbette yoğunlar anlayışla karşılamak gerek.. O zaman iyi ben de tırmalayıcı bi kişilik olduğumdan zaten gerekli ilgiyi zorla alırım diye düşünüyorum açıkçasıAhaha çok güldüm :) cgh de 5. Günde parça alınıyor diye biliyorum 4. Günde parça alınsa bile cgh in sonucu 10 günde çıkıyor canım yani 1 günde sonuç çıkmadığı için cgh de dondurulmadan tramsfer yapılamaz maalesef. Ayrıca fish'de kaçıncı gün parça alındığı merkeze göre değişiyor. Benim ilk gittiğim merkezde 3. Gün alınıyordu Zaten doktorlar 3. Gün almak istemiyorlar hücre yapısı bozuluyor diye. Centrum da bu nedenle embriyo kompak yapıya gelince Yani çok hücreli olunca parça alıyor ki hücrede bozulma olmasın.
Doktorla iletişime geçme konusu ise şöyle. Ben şimdiye kadar 1 kere Recai hocayı cebinden aradım meşgul çaldı telefon arkasından hemen bana geri döndü. Yani ararsan açar sorunu cevaplar ama açıkçası ben hocayı sadece Recai hocayı değil eski doktorumu da öyle pek aramak istemiyordum çok hastaları var bi de telefonda benimle mi uğraşsın diye düşünüyordum :) Birde ben yüzümüze konuşmayı daha uygun buluyorum. sorularımı biriktirip kontrole gittiğimde soruyorum. böylece dosyamda önünde oluyor birşeyi atlamasına imkan kalmıyor diye düşünüyorum bu nedenle de ben kendimi daha güvende hissediyorum böylece. Ayrıca Eğer farklı bir konuyu hemşireye danışmak istersen de telefonla aradığında açmamazlık yapmıyorlar, meşguliyetten dolayı açmasalar bile sonra geri dönüş yapıyorlar. Yani Recai hoca çok ilgisiz bir doktor değil, başından savma diye birşey söz konusu değil. Herşeyi diğer doktorlar ve baş labaratuvar sorunlusu Semra hanım ile birlikte tetkik ediyor ve karar veriyor. Bence bu çok çok güzel birşey. Herkesin fikrini alıyor ve ortak bir karar veriyorlar. benim eşski gittiğim yere göre kalabalık olduğu için diğer doktoruma göre biraz daha az ilgili, Yani benim alıştığım ilgiden daha az bir ilgi var.
Açıkçası benim eski doktorumda senin şuanki doktorun gibiydi sırf bu ilgi için oraya gitmek istiyordum ama benim istediğim şeyleri yapmadığı için ben ordan ayrılmaya karar verdim. arkadaşımda centrumda ilk denemesinde pozitif sonuç alınca oraya gitmeye karar verdim. O da çok araştırdı ve öyle gitti. Tabi onun da şikayetçi olduğu şeyler vardı ama şimdi bu tuttuğu için 2. Bebek için de tekrar oraya giderim diyor. özellikle pgt , labaratuvarla konusunda başarılı olduklarını düşündüğü için orayı seçti. Açıkçası araştırıp yün önlemleri almak bize düşüyor ama gerisi nasip meselesi. Allah hakkımızda hayırlısını versin. Hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah. Kararını bana bildir mutlaka :) bu arada ANA testini yaptırsın mı?
Memnunum çok şükür. İlk gittiğimde Hakan hoca baya uzun muayene etti. Hastaneyi aradığımda eğer ilgili hemşire meşgulse hemen geri dönüyorlar vs. Histeroskopiyi de orada oldum zaten ben. Bugün gonalf iğnesine başlayacağım, lucrinle beraber. Cuma kontrole tekrardan gideceğimPeki nasıl gidiyo tedavi memnun musun canım? Hangi aşamadasın şu anda?
Hadi inşallah hayırlı haberlerini alırızMemnunum çok şükür. İlk gittiğimde Hakan hoca baya uzun muayene etti. Hastaneyi aradığımda eğer ilgili hemşire meşgulse hemen geri dönüyorlar vs. Histeroskopiyi de orada oldum zaten ben. Bugün gonalf iğnesine başlayacağım, lucrinle beraber. Cuma kontrole tekrardan gideceğim
amin inşallah, sizin daha önce tüp bebek deneyiminiz oldu mu?Hadi inşallah hayırlı haberlerini alırız
Evt oldu 1 kez ikiz gebelik oldu 9. haftanın bitiminde kürtaj geçirdim kalpleri durduamin inşallah, sizin daha önce tüp bebek deneyiminiz oldu mu?
Allahım tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Hakan Yaralı ile ilgili bir bilginiz var mı?Evt oldu 1 kez ikiz gebelik oldu 9. haftanın bitiminde kürtaj geçirdim kalpleri durduÖnceden de normal gebelik kayıplarım oldu malesef.. Tedavim Başkentte oldu Göğşen Bey'in hastasıydım.
Amin hepimize inşallah canım.. Hakan Yaralı hakkında genel olarak güzel şeyler duyuyorum okuyorum Bana önerilen ankaradaki en iyi 5 uzmandan biriydi canım onun dışnda çok fazla bilgim yok açıkçasıAllahım tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Hakan Yaralı ile ilgili bir bilginiz var mı?
CAnım çok sevindim uzmanın bu kadar ilgilenmesine acaba benim de eksik testim var mı diye şüphelenmeye başladım bana da 4'lü test yaptılar çünkü . Sen kaçlı test yaptıracaksın isimleri neler? Bana ektekiler yapıldı. son 2 si heterozigot. Acaba yaptırmam gereken başka test var mı?S sentinus14 canım gazide 4 lü trombofili paneli varmış o yüzden onu yaptırmadım ama çok ilgiliydi hematoloji doktoru herşeyi detaylarıyla sordu not aldı kullandığım ilaçlardan bebekleri kaçıncı haftalarda ne şekilde kaybettiğime kadar.. Bu tür kan pıhtılaşmasının (MTHFR 677 Homozigot Mutant) sürekli ilaç kullanmamı gerektiricek bi pıhtılaşma olmadığını söyledi ama gebelikte kullanmalıymışım kesinlikle.. Yine de bazı kanama süreleri için falan testler aldı.. Ayrıca ANA ve diğer tüm bağışıklık testlerini de istedi.. 9 tüp kan verdim en geç çıkacak olanlar 2 haftaya çıkarmış sonrasına bakıcam artık inşallah bi sonuca ulaşırız :) Haber veriyim dedim :)
canım sonuçlar çıkıncsa paylaşabilir misin?Günaydın Canım sonuçlar çıkmadığı için neler yapıldı tam bilmiyorum ama bana 3 lü panel yapılmıştı başkentte, sadece sonuncusu yoktu bu listeden.. Burda bu testleri tekrarlamadım şimdi sadece pıhtılaşmanın neden olduğu pıhtılaşma süreleri ve folik B12 gibi yine pıhtılaşmanın neden olduğu eksikliklere bakılıyo, panel tekrardan yapılmadı.. Onun dışında bağışıklık testleri ve genel hemogram falan istedi diye biliyorum, bana herhangi bi kağıt vermediler sana ancak sonuçlar çıkınca söyleyebilirim neler bakıldığınıAlıntılamayı unutmuşum S sentinus14
Tabiki canım ama 15 günü bulucak bilgin olsuncanım sonuçlar çıkıncsa paylaşabilir misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?