- Konu Sahibi gibigibiyim
-
Ins guzel haberlerini aliriz.Bende ocak ayında histeroskopi oldum, korkulacak hiçbirşey olmadı:) hatta hakan bey histeroskopi sonrası görüştü ve sıkıntı yok dedi. Bugun ilk iğne mi olacağım inş:) sana tavsiyem histeroskopiden sonra hemen kalkma ben o hatayı yaptım. Sürekli kustum. Birazda kanaman ve kasık ağrın olabilir, dert etme.
Canım benim sonuçlar çıktı genetik sonuçları eşimde de bende de genetik bi problem yokmuş.. alınan bebeklere de test yapılmıştı onlarda da bişey çıkmadı.. Yalnız bende kan pıhtılaşması çıktı pıhtılaşma testindegibigibiyim ne yaptın neye karar verdin merak ettim?
Hiç öyle düşünme canım doktor öyle bişey söylediyse hemen terket onu hiçbişey imkansız falan değil.. Görünürde yumurtan varsa gerisi boş.. 1 yumurtayla bebek oluyo zaten fazlası şart değil menapoza girmediğin süre ce yumurtan var demektir.. Ben menapoza girip hamile kalan insan tanıyorum yaa bu dünyada imkansız diye bişey yoktur.. Acilen kendini toparlamalısın ben de 0,87 amhla biri doğal biri tüp ikiz, 2 defa hamile kaldım sakın pes etmeAmh sonucum 0.04 ve imkansiz gibi birsey oldu tup bebekte
Oyle dusunmek istiyorum cunku kismet oldumu bir yumurts bile yeterliHiç öyle düşünme canım doktor öyle bişey söylediyse hemen terket onu hiçbişey imkansız falan değil.. Görünürde yumurtan varsa gerisi boş.. 1 yumurtayla bebek oluyo zaten fazlası şart değil menapoza girmediğin süre ce yumurtan var demektir.. Ben menapoza girip hamile kalan insan tanıyorum yaa bu dünyada imkansız diye bişey yoktur.. Acilen kendini toparlamalısın ben de 0,87 amhla biri doğal biri tüp ikiz, 2 defa hamile kaldım sakın pes etme
Aynen öyle canım zaten bebek 1 yumurtayla oluyo gerisini düşünmeOyle dusunmek istiyorum cunku kismet oldumu bir yumurts bile yeterli
ins canimAynen öyle canım zaten bebek 1 yumurtayla oluyo gerisini düşünme
Evet sorun pıhtılaşma görünüyor ama pgd yaptırmaktan vazgeçme. Arkadaşım tüp bebek tedavisine başlamadan önce tüm genetik testleri yaptırdı. Eşinde de kendinde genetik bir problem çıkmadı hatta pıhtılaşmada çok önemsenecek bir düzeyde çıkmadı yani tek heterozigotu vardı buna rağmen pgd istedi iyi ki de istemiş 4 embriyonun 2 si normal 2 si anormal geldi ve normal olanları koydular Eğer anormalleri koysalardı sonuç negatif olacaktı. Yani demem o ki sende ve eşimde genetikte sıkıntı olmasa bile embriyolarda olabilir. zaten şöyle birşey okudum embriyo ilk 2 günü annenin hücre yapısından bölünüyormuş ama sonra kendi hücresinden bölünmeye başlıyormuş Yani sizde genetik bozukluk yok dur embriyolarda da olmayacak diye birler Yok bölünme olurkende genetik bozukluk oluşabiliyor.Canım benim sonuçlar çıktı genetik sonuçları eşimde de bende de genetik bi problem yokmuş.. alınan bebeklere de test yapılmıştı onlarda da bişey çıkmadı.. Yalnız bende kan pıhtılaşması çıktı pıhtılaşma testindeGenetikçi embriyolara herhangi bi şekilde (pgt,ngs,cgh) kromozom taraması sizin için elzem değil risk gurubunda değilsiniz zaten bebeklerinizde de bişey çıkmamıştı dedi.. Kayıplarımın tam sebebini açıklayamamakla beraber kan pıhtılaşmasını suçlayabiliriz dedi.. Bi de benim pıhtılaşma türüm folik asit eksikliğine de neden oluyomuş zaten yakın zamanda ölçtürdüğümde 1,5 yıldır (ilk gebeliğimi öğrendiğimden beri) kullandığım halde düşük çıkmıştı..Geçen yılki normal gebeliğimde öncesinde folik asit kullanmamıştım 5 haftalıkken öğrendiğimde başlamıştım ama folik asit bebeğin gelişiminin ilk 28 günü çok önemliymiş, O gebelikte bilmediğimizden kan sulandırıcı da kullanmamıştım Tüp bebekle olan gebeliğimde de kan sulandırıcı kullandım ama foliği nasılsa uzun zamandır kullanıyorum depolar flaan dolmuştur bu kadar çok ilaçla bi de onu kullanmayım diye düşünüp ara vermiştim.. Bi de kan sulandırıcıyı hafif bi kanama geçirince bırakmıştık 5. haftada Muhtemelen sebeplerin bunlar olabileceğini düşünüyoruz.. Embriyo testi yaptırmaktan vazgeçmiş gibiyim şimdilik.. son kontrolümde 8 yum. görüldü doktor şubatta başlayalık durumun iyi dedi ama ben mart reglsinde gitmeyi düşünüyorum.. Ve sanırım yine başkentte yaptırıcam.. Sen nasılsın naptın nası geçiyo tedavi başladı değilmi ?
canım ben de senin gibi düşünüyorum bizde yok diye embriyolarda olmayacak diye bişey tabiki yok ama bizim alınan bebeklere de genetik kromozom taraması yapıldı onlarda da bişey çıkmadı bebekleri kaybetmemin sebebi genetik değilmiş yani demek istediğim o.. PGT yaptırmam için hastane ve doktor değiştirmem gerekiyo çünkü benim hastanemde 5 kromozomlu pgt yapılıyo.. Ben de doktoruma çok güvendiğim için ve kayıp sebebim de genetik olmadığı için şu anda kararsızım..Evet sorun pıhtılaşma görünüyor ama pgd yaptırmaktan vazgeçme. Arkadaşım tüp bebek tedavisine başlamadan önce tüm genetik testleri yaptırdı. Eşinde de kendinde genetik bir problem çıkmadı hatta pıhtılaşmada çok önemsenecek bir düzeyde çıkmadı yani tek heterozigotu vardı buna rağmen pgd istedi iyi ki de istemiş 4 embriyonun 2 si normal 2 si anormal geldi ve normal olanları koydular Eğer anormalleri koysalardı sonuç negatif olacaktı. Yani demem o ki sende ve eşimde genetikte sıkıntı olmasa bile embriyolarda olabilir. zaten şöyle birşey okudum embriyo ilk 2 günü annenin hücre yapısından bölünüyormuş ama sonra kendi hücresinden bölünmeye başlıyormuş Yani sizde genetik bozukluk yok dur embriyolarda da olmayacak diye birler Yok bölünme olurkende genetik bozukluk oluşabiliyor.
Ben başladım hatta yumurtalarım toplandı 6 yumurtam vardı hepsi döllendi hepsi de 4. Güne geldi ve pgd ye gitti fakat 2 tanesi sağlıklı geldi ve donduruldu. regl olmayı bekliyorum regl ile transfer için ilaç kullanmaya başlayacağım. Bakalım hayırlısı :)
Canım kliniği değiştirmek istemiyorsancanım ben de senin gibi düşünüyorum bizde yok diye embriyolarda olmayacak diye bişey tabiki yok ama bizim alınan bebeklere de genetik kromozom taraması yapıldı onlarda da bişey çıkmadı bebekleri kaybetmemin sebebi genetik değilmiş yani demek istediğim o.. PGT yaptırmam için hastane ve doktor değiştirmem gerekiyo çünkü benim hastanemde 5 kromozomlu pgt yapılıyo.. Ben de doktoruma çok güvendiğim için ve kayıp sebebim de genetik olmadığı için şu anda kararsızım..
Günaydın canım bu bağışıklık olayı aslında benim de biraz aklıma takılıyo ama bi testi olduğunu yakın zamanda öğrendim.. Peki nerde yaptırdın sen ankarada mı ne kadar zamanda çıkıyo sonuçları ne kadara mal oluyo falan bana bi yol gösterebilirmisin?Canım kliniği değiştirmek istemiyorsan
Ozaman 5 kromozomlu pgt yaptır en azından doğru embriyolar koyulsun. Bende genetik sorun olmasına rağmen bende o 5 krımozomludan yaptırdım çünkü bendeki genetik sorun fish tekniğinde görüşebiliyordu. Bendeki genetik problemle alakalı sıkıntılar haricinde başka genetik hastalık çıkan embriyolar da oldu onun için bence pgt ilr ilerlemelisin. Bu arada kayıplarının sebebi olarak pıjtılaşam haricinde başka birşey daha olabilir. ANA testi yaptırdın mı sen? Benim pozitif çıktı mesela ve regl ile beraber kortizon kullanmaya başladım ve tutarsa İnşallah kalp atışı duyana kadar kullanacağız dedi doktor. Kortizon vermelerinin sebebi bağışıklık sistemini baskılanmak ve vücudun embriyoyu düşman olarak algılamasını engellemek. Bir arkadaşım var sen gibi kayıpları var normal yolla gebe kalıyır ama bebekler gelişmiyor o geçen gün yaptırdı bu testi baya da araştırdı bu konuyu. Şimdi o da testin sonucuna göre ana ile ilgili tedaviye başlayacak. Ayrıca kanda çıkmasa bile rahimde bu hücreler hamilelikle gelişebiliyormuş sen de bir araştırsın istesen be tabiki kan sulandırıcı iğneyi de ihmal etme
Günaydın canım bu bağışıklık olayı aslında benim de biraz aklıma takılıyo ama bi testi olduğunu yakın zamanda öğrendim.. Peki nerde yaptırdın sen ankarada mı ne kadar zamanda çıkıyo sonuçları ne kadara mal oluyo falan bana bi yol gösterebilirmisin?
testin adı Anti Nükleer Antikor testi kısa adı ANA. Bende pozitif çıktı mesela onun için kortizon verdi doktorum ve kalp atışı duyana kadar devam edeceğiz dedi. Ben omunla birlikte birkaç test daha yaptırdım doktorum istediği. Bu kolay bir kan testi heryerde bakışıyor diye biliyorum. Ben benim çalıştığım yerin anlaşmalı labaratuvarına verdim testi, birkaç güne çıkıyor çok vakit alam bir test değil. Ben aslında bu tesri çok önemsemiyorum çünkü 2 tüp benek doktoru bu testi önemsemedi herkeste olabilir diye yaklaştı bir de işim ucunda kortizon kullanmak vardı onun için ben de önemsemedim ama araştırınca gördümki daha doğrusu bir arkadaşım araştırıp söyledi. ANA testi pozitif çıkıp embriyo 10-12 haftaya gelene kadar kortizon kullananlarda gebelik başarılı sonlanmış ve Doğum olmuş ama kullanmayanlar ya da daha a kullananlarda gebelik düşük ile sonuçlanmış. Bu nedenle bende tedavide artık bu kortizon işini ihmal etmiyorum.
Canım teşekkür ederim ben de araştırdım buldum CD-56 ANA detay testiymiş laboratuarla görüştüm c.tesi kan vericem 1-2 güne çıkarmış.. Bu gün hastaneye gittim kontrollerimi yaptırdım herşeyim iyi çıktı amh çıkmamış sadece ama o benim zaten düşük artık çok önemsemiyorum.. Eşimle de dün enine boyuna konuştuk ve her ne kadar bizde ve önceki bebeklerde bişey çıkmamış olsa da içimizin rahat olması açısından neden yaptırmadık demeyelim sonradan diye pgt yaptırmaya karar verdik o yüzden de centruma gidicem mart reglsinde.. Tüm genetik pıhtılaşma ve bağışıklık testim de elimde olucak umarım kolayca tedaviye başlar başarılı oluruz.. Sen hangi aşamadasın şu anda? Centruma devam ediyosun değil mi?gibigibiyim Sana cevap yazdım yukarıda ama Senin adının altında ve senin cevabın gibi olmuş benim yazdıklarım . Ordan okursun artık :)
Doğru bir karar vermişsiniz. Bencede sende ver eşinde sorun olmasa da PGT yaptırmka en doğrusu.Canım teşekkür ederim ben de araştırdım buldum CD-56 ANA detay testiymiş laboratuarla görüştüm c.tesi kan vericem 1-2 güne çıkarmış.. Bu gün hastaneye gittim kontrollerimi yaptırdım herşeyim iyi çıktı amh çıkmamış sadece ama o benim zaten düşük artık çok önemsemiyorum.. Eşimle de dün enine boyuna konuştuk ve her ne kadar bizde ve önceki bebeklerde bişey çıkmamış olsa da içimizin rahat olması açısından neden yaptırmadık demeyelim sonradan diye pgt yaptırmaya karar verdik o yüzden de centruma gidicem mart reglsinde.. Tüm genetik pıhtılaşma ve bağışıklık testim de elimde olucak umarım kolayca tedaviye başlar başarılı oluruz.. Sen hangi aşamadasın şu anda? Centruma devam ediyosun değil mi?
İnş hayırlı haberlerin gelir arkadaşım.3 kez histereskopi oldum ama fazla bi etkisi olmuyo bende.tavsiyen için teşekkürlwr yine de.❤Bende ocak ayında histeroskopi oldum, korkulacak hiçbirşey olmadı:) hatta hakan bey histeroskopi sonrası görüştü ve sıkıntı yok dedi. Bugun ilk iğne mi olacağım inş:) sana tavsiyem histeroskopiden sonra hemen kalkma ben o hatayı yaptım. Sürekli kustum. Birazda kanaman ve kasık ağrın olabilir, dert etme.
Arkadaşım 3 kere histeroskopi olmanın nedeni neydi? Ve doktorlar neden histeroskopi yapıyor?İnş hayırlı haberlerin gelir arkadaşım.3 kez histereskopi oldum ama fazla bi etkisi olmuyo bende.tavsiyen için teşekkürlwr yine de.❤
Canım senin düşüncelerin benim için çok önemli özellikle centruma giden biri olarak.. PGT aslında bu testlerin genel adı biliyosun ben pgt dedim ama aslında cgh veya ngs yöntemiyle inceletmek istiyorum tüm kromozomları.. Benim hastanemde sadece 5 kromozomlu pgt yapılıyo.. Dışardan yapma olayına gelince.. Doktorum ısrarla taze embriyo transferi yapmak isteyen biri.. o yüzden embriyodan parça almak için 3. gün alınsın 5. gün transfer olsun diyo.. Ama bilirsin cgh ve ngs 5. gün embriyosundan parça alınarak yapılan ve embriyo dondurulması gereken yöntemler.. Israrcı olsam belki yapar bilmiyorum ama şimdi dondurulmuş tedavisi konusunda çok tecrübeli ve gönüllü olmayan bi doktoru da buna zorlamak mantıksız olur diye düşünüyorum.. Centruma gelirsek maddi imkanlarımızı da oldukça zorliycaz mecburen bu testler falan derken.. Açıkçası böyle bi yerde özel ilgi de beklerim ben herşeyin peşinde biz koşamayız yani neden ilgi eksik onu anlamadım.. Peki sormak istediğim bişey daha var sana, spermer microçip yöntemiyle mi seçiliyo ve bu tüp bebek fiyatına dahil mi ayrıca ücret ödeniyo mu yoksa standart bi uygulama mı?Doğru bir karar vermişsiniz. Bencede sende ver eşinde sorun olmasa da PGT yaptırmka en doğrusu.
PGT'ye artık heryer yapıyor. bence şuan gittiğin yerden memnunsan pgt yi orda da yaptırabilirsin, pgt için merkez değiştirmene gerek yok. Zaten centrumda dışarıda yaptırıyor pgt'yi. Bu 6 aylık dönemde HRS ile anlaşmış benim sonuçlarım HRS'den geldi.
Centrumda devam ediyorum benim embriyolar donduurldu çünkü önce cgh diye konuştuk, sonra pgt ye döndük ama ben toplamadan sonra hazırlık yapmadığım için daha doğrusu kimde de ilaç kullan demediği için embriyoları dondrumak zorunda kaldık. Aslında ben 2 gün gecikmeli olarla başlamıştım ilaç kullanmaya ama doktor riske atmak sitemedi. Centruma gideceksen herşeyi en ince ayrıntısına kadar sen takip edeceksin bunu bil. Özel ilgi alaka yok. Ama benim sevdiğim kısım seni bilgi konusunda asla geri çevirmiyorlar. İstek konusunda da geri çevirmiyorlar ne istersen uyguluyorlar. Hoca bu benim işim sen karışma demiyor yani. çizk diyorsun yapıyor, pgt cgh diyorsun yapıyor. Ana diyorsun yapıyor :) benim şu testim var hele bi bak diyorsun tamam diyor :) ama bunları her gittiğinde söylemen gerekiyor :) ben en azından çok sıkı takibe aldım onlar beni değil daha çok ben onları yönlendirdim. Şuanda içim rahat istediğim ve bildiğim herşey atlanmadan yapıldı. Eğer tutmazsa şu da yapılmadı ondandır diyeceğim birşey kalmadı açıkçası. Bundna sonrası tevekkül etmek Allah'tan isteme ve sizlerden dua beklemek :)
Canım ben de ilk denememi başkentte yaptırdım ama hulusi beye değil Göğşen beye.. Kendisi çok iyi bi doktor bebeklerim ikiz tuttu ama 10 haftada kaybettim.. Benim başka sıkıntılarım olduğu için değiştiriyorum merkezimi ama eğer normal bi deneme yapacaksan Göğşen bey bu iş için en doğru seçim.. Başkentte raporlu 3000, raporsuz 3900 + ilaçlar (raporlu olursa 500-1000 arası tutar raporsuz olursa 3000 i geçebilir).. Recai Papuççu centrum tüm bebek merkezinde raporsuz 6500 raporlu 3000-400 arası değişiyo+ ilaçlar aynı şekilde.. Hakan yaralı Anatolia tüp bebekte orada rapor geçerli değil fiyatları da 6000-6500 civarında.. bu arada başkentte ilk muayene 122 TL centrumda 400 TL Anatoliada bilmiyorum.. İnşallah doğru bi seçim yapabilirsin ve inşallah tutar canım.. Allah yardımcın olsunmerhaba arkadaşlar ben de aralık ayının sonunda tüp bebek tedavisine başladım ocak ayında transferim yapıldı ancak negatifle sonuçlandı. novaart tüp bebek merkezinde ahmet erdem hocaya yaptırmıştım. ancak ikinci denememi oraya yaptırmayı düşünmüyorum siz hangi merkezi önerirsiniz. necati pabuçcu ve hakan yaralı sanırım yanlış hatırlamıyorsam şuan için araştırıp seçeneklerime eklediğim birde başkent'te hulusi hoca varmış şuan tamamen kararsızım . centrumda şuan tüp bebek ne kadar mal oluyor bilen varsa ve yazarsa çok memnun olurum .allahım hepimize sabır versin hayırlısıyla evlatlarımızı kucaklarımıza alalım
Canım dediğin gibi bu işe baya para harcamak gerekiyor benim raporum olmasına rağmen, eşimin tese işlemini ve tüp bebek tedavisinin bir bölümünü çalıştığım şirketin karşılamasına ve yine tüm tahlillerimi şirket karşıladığı için para harcamama rağmen yinede centrum olduğu için 5-6 bin lira cebimizden harcadık. Onun içinde ben fish tekniğini tercih ettim. Embriyo başına 600 tl, cgh 400 dolar +kdv. Ngs daha pahalı. Benim 6 embriyom vardı cgh çok pahalı olacaktı be bende çıkan genetik sorum fish ile tespit edilebiliyordu. Aslında hoca cgh yapalım emin olalım dedi ama o kadar para vermek istemedim. Zaten 6 da 2 tane Sağlam geldi maalesef bu da beni baya üzdü. Bu arada embriyoda. parça alımını centrumda 4. Gün yapılyotlar böylece embriyonun hücre sayısı artık sayılamayacak kadar çoğalmış oluyor ve parça alındığı için bozulma riski de olmuyor.Canım senin düşüncelerin benim için çok önemli özellikle centruma giden biri olarak.. PGT aslında bu testlerin genel adı biliyosun ben pgt dedim ama aslında cgh veya ngs yöntemiyle inceletmek istiyorum tüm kromozomları.. Benim hastanemde sadece 5 kromozomlu pgt yapılıyo.. Dışardan yapma olayına gelince.. Doktorum ısrarla taze embriyo transferi yapmak isteyen biri.. o yüzden embriyodan parça almak için 3. gün alınsın 5. gün transfer olsun diyo.. Ama bilirsin cgh ve ngs 5. gün embriyosundan parça alınarak yapılan ve embriyo dondurulması gereken yöntemler.. Israrcı olsam belki yapar bilmiyorum ama şimdi dondurulmuş tedavisi konusunda çok tecrübeli ve gönüllü olmayan bi doktoru da buna zorlamak mantıksız olur diye düşünüyorum.. Centruma gelirsek maddi imkanlarımızı da oldukça zorliycaz mecburen bu testler falan derken.. Açıkçası böyle bi yerde özel ilgi de beklerim ben herşeyin peşinde biz koşamayız yani neden ilgi eksik onu anlamadım.. Peki sormak istediğim bişey daha var sana, spermer microçip yöntemiyle mi seçiliyo ve bu tüp bebek fiyatına dahil mi ayrıca ücret ödeniyo mu yoksa standart bi uygulama mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?