Canım dediğin gibi bu işe baya para harcamak gerekiyor benim raporum olmasına rağmen, eşimin tese işlemini ve
tüp bebek tedavisinin bir bölümünü çalıştığım şirketin karşılamasına ve yine tüm tahlillerimi şirket karşıladığı için para harcamama rağmen yinede centrum olduğu için 5-6 bin lira cebimizden harcadık. Onun içinde ben fish tekniğini tercih ettim. Embriyo başına 600 tl, cgh 400 dolar +kdv. Ngs daha pahalı. Benim 6 embriyom vardı cgh çok pahalı olacaktı be bende çıkan genetik sorum fish ile tespit edilebiliyordu. Aslında hoca cgh yapalım emin olalım dedi ama o kadar para vermek istemedim. Zaten 6 da 2 tane Sağlam geldi maalesef bu da beni baya üzdü. Bu arada embriyoda. parça alımını centrumda 4. Gün yapılyotlar böylece embriyonun hücre sayısı artık sayılamayacak kadar çoğalmış oluyor ve parça alındığı için bozulma riski de olmuyor.
Sperm seçme yöntemi işe ilgili olarak bu söylediğim yöntemi bilmiyorum eşimden tese ile aldılar ve hoca dediki sonuçta biz mikroskopta inceleyip en düZgün olanları koyuyoruz yine de DNA hasarlı olabilirler dedi Yani ben burdan sperm seçmede daha iyi bir teknik kullandıklarını anlamadım. Sıradan bir teknik kullanıyor anladığım kadarıyla. Ama tese ile almak çok mantıklıymış gerçekten spermleri gerçekten iyi seçmişler 6 yumurtam vardı hepsi de döllendi, hepsi de 5. Güne kadar yaşadı ancak 4 ü hasta çıktı maalesef
Merkez kalabalık ve doktor seni hatırlamıyor maalesef ama hatırlamaması salllıyor, başından arıyor anlamında değil. Benim birçok sorunum olduğu için ve biraz pimprik bir yapım olduğu için sürekli her gittiğimde yapılacak şeyleri teker teker söylüyordum:) dediğim gibi şuan için içimde keşke şu da yapılaydı dediğim birşey olmadı inşallah olmaz ve bu sefer pozitif sonuç alırım. Rapor hakkımda bitti
centrıma gidersen haber ver gitmeden maddi olarak nasıl daha uygun atlatabilirsin tüyolar vereyim sana :)