Canım benim sonuçlar çıktı genetik sonuçları eşimde de bende de genetik bi problem yokmuş.. alınan bebeklere de test yapılmıştı onlarda da bişey çıkmadı.. Yalnız bende kan pıhtılaşması çıktı pıhtılaşma testinde
Genetikçi embriyolara herhangi bi şekilde (pgt,ngs,cgh) kromozom taraması sizin için elzem değil risk gurubunda değilsiniz zaten bebeklerinizde de bişey çıkmamıştı dedi.. Kayıplarımın tam sebebini açıklayamamakla beraber kan pıhtılaşmasını suçlayabiliriz dedi.. Bi de benim pıhtılaşma türüm folik asit eksikliğine de neden oluyomuş zaten yakın zamanda ölçtürdüğümde 1,5 yıldır (ilk gebeliğimi öğrendiğimden beri) kullandığım halde düşük çıkmıştı..Geçen yılki normal gebeliğimde öncesinde folik asit kullanmamıştım 5 haftalıkken öğrendiğimde başlamıştım ama folik asit bebeğin gelişiminin ilk 28 günü çok önemliymiş, O gebelikte bilmediğimizden kan sulandırıcı da kullanmamıştım
Tüp bebekle olan gebeliğimde de kan sulandırıcı kullandım ama foliği nasılsa uzun zamandır kullanıyorum depolar flaan dolmuştur bu kadar çok ilaçla bi de onu kullanmayım diye düşünüp ara vermiştim.. Bi de kan sulandırıcıyı hafif bi kanama geçirince bırakmıştık 5. haftada
Muhtemelen sebeplerin bunlar olabileceğini düşünüyoruz.. Embriyo testi yaptırmaktan vazgeçmiş gibiyim şimdilik.. son kontrolümde 8 yum. görüldü doktor şubatta başlayalık durumun iyi dedi ama ben mart reglsinde gitmeyi düşünüyorum.. Ve sanırım yine başkentte yaptırıcam.. Sen nasılsın naptın nası geçiyo tedavi başladı değilmi ?