• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Anatolia Tüp bebek merkezi başlıkları neden kapatılıyor?

Aslında aralık ayı başında gitmeye başladık ancak hoca birçok test tahlil istediği için bu regl kaçırdım bir sonrakinde başlayacağım 15-20 güne başlarım büyük ihtimal. Tabiki yazarım süreci. Sen yumurta kaliteni artırmak için ne kullanıyorsun? bu arada maalesef Centrum biraz pahalı diğer merkezlere göre, daha doğrusu pgt, cgh fiyatları pahalı bu da aklınızda olsun.
Ben biosteron başladım canım.. bunun yanında Qenzim, omega, bi de arısütü+bal+polen kullanıyorum.. folic asite biraz ara verdim yeniden ona da başlıycam.. Centrumu aslında en çok ngs yöntemi için seçtim ben eminim o da pahalıdır.. Bi de rapor çıkarmayı düşünüyorum tekrar bildiğim kadarıyla yardımcı oluyorlar bir ücret karşılığı.. Peki sadece tüp bebeğin raporlu raporsuz fiyatlarını biliyomusun canım?

Ben biosteron başladım canım.. bunun yanında Qenzim, omega, bi de arısütü+bal+polen kullanıyorum.. folic asite biraz ara verdim yeniden ona da başlıycam.. Centrumu aslında en çok ngs yöntemi için seçtim ben eminim o da pahalıdır.. Bi de rapor çıkarmayı düşünüyorum tekrar bildiğim kadarıyla yardımcı oluyorlar bir ücret karşılığı.. Peki sadece tüp bebeğin raporlu raporsuz fiyatlarını biliyomusun canım?
Canım merhaba, ben şimdiye kadar raporlarımı ankara üniversitesinden çıkardım herhangi bir ücret ödemeden. Bu sefer de ankara Üniden çıkarmaya çalışacağım eğer olmazsa Ufuk'tan çıkartacağım. Hoca orda çalıştığı için katılım payı adı altında bir ücret alıp aynı gün hemen çıkarıyorlarmış ancak katılım payı, muayene parası falan derken 300 tl'yi buluyır diye biliyorum ama bende çıkarmadığım için emin değilim. Tüp bebek raporlu 3500Tl, Raporsuz 5000 Tl ya da 5500 tl tam emin değilim. NGS sistemi dediğin pgt, cgh yöntemleri sanırım. ASıl bunlar çok pahalı zaten. Biliyorsun hiçbir tüp bebek merkezi bunları kendisi yapmıyor özel labaratuvarlarda bu testler yapılıyor. Pgt için birkaç seçenek sunuyorlar embriyo başına 500 tl olan da var 300 dolar olan da var. cgh ise sanırım 400 dolar kdv hariç. biosteron kullananalar genelde rezervde sorunu olna kişiler ben kullanıp kullanmamakta kararsız akldım açıkçası. Doktorda bana 1 tane vitamin önerdi ama çok pahalı onu da almadım :(

Canım merhaba, ben şimdiye kadar raporlarımı ankara üniversitesinden çıkardım herhangi bir ücret ödemeden. Bu sefer de ankara Üniden çıkarmaya çalışacağım eğer olmazsa Ufuk'tan çıkartacağım. Hoca orda çalıştığı için katılım payı adı altında bir ücret alıp aynı gün hemen çıkarıyorlarmış ancak katılım payı, muayene parası falan derken 300 tl'yi buluyır diye biliyorum ama bende çıkarmadığım için emin değilim. Tüp bebek raporlu 3500Tl, Raporsuz 5000 Tl ya da 5500 tl tam emin değilim. NGS sistemi dediğin pgt, cgh yöntemleri sanırım. ASıl bunlar çok pahalı zaten. Biliyorsun hiçbir tüp bebek merkezi bunları kendisi yapmıyor özel labaratuvarlarda bu testler yapılıyor. Pgt için birkaç seçenek sunuyorlar embriyo başına 500 tl olan da var 300 dolar olan da var. cgh ise sanırım 400 dolar kdv hariç. biosteron kullananalar genelde rezervde sorunu olna kişiler ben kullanıp kullanmamakta kararsız akldım açıkçası. Doktorda bana 1 tane vitamin önerdi ama çok pahalı onu da almadım :KK43:
Ben de ilk denememi Başkette yaptırırken 1 günde raporum çıkmıştı hiç ücret fln da ödemedim.. Ama Raporun burda ücretli çıkarıldığını telefonla öğrendim 305 TL hatta :( yani raporlu da olsa 4000 i buluyoruz testler hariç heralde.. Bide her gittiğimizde muayene ücreti de mi ödüyoruz o çok kötüymüş :( ngs de cgh gibi bi PGT yöntemi canım sadece cgh den daha ileri bi teknolojiyle tüm kromozomlara bakılıyo ve aslında daha üstün bi teknoloji olmasına rağmen cgh yönteminden daha ucuz bi yöntem.. Ben bu işi Ankarada yapan tek laboratuarla görüştüm Mikrogenlab diye biyer cgh için 350$ ngs için 250$ alıyolarmış embriyo başına.. Ama Centrum bu laboratuarla değil de istanbuldaki bi laboratuarla anlaşmış o yüzden galiba fiyatları daha yüksek.. Biosteronu da ben zaten rezervim düşük olduğu için kullanıyorum ama işe yarayacak mı bilmiyorum umarım yarar..Sen tabi doktorla görüşmeden kullanma çünkü bi de bu ilaç en az 3 aylık kullanım sonrasında değişiklik yapmaya başlıyo yumurtalarda.. Benim zamanım var diye başladım açıkçası.. Vitamin ne önermişti acaba merak ettim?

Ben de ilk denememi Başkette yaptırırken 1 günde raporum çıkmıştı hiç ücret fln da ödemedim.. Ama Raporun burda ücretli çıkarıldığını telefonla öğrendim 305 TL hatta :KK43: yani raporlu da olsa 4000 i buluyoruz testler hariç heralde.. Bide her gittiğimizde muayene ücreti de mi ödüyoruz o çok kötüymüş :KK43: ngs de cgh gibi bi PGT yöntemi canım sadece cgh den daha ileri bi teknolojiyle tüm kromozomlara bakılıyo ve aslında daha üstün bi teknoloji olmasına rağmen cgh yönteminden daha ucuz bi yöntem.. Ben bu işi Ankarada yapan tek laboratuarla görüştüm Mikrogenlab diye biyer cgh için 350$ ngs için 250$ alıyolarmış embriyo başına.. Ama Centrum bu laboratuarla değil de istanbuldaki bi laboratuarla anlaşmış o yüzden galiba fiyatları daha yüksek.. Biosteronu da ben zaten rezervim düşük olduğu için kullanıyorum ama işe yarayacak mı bilmiyorum umarım yarar..Sen tabi doktorla görüşmeden kullanma çünkü bi de bu ilaç en az 3 aylık kullanım sonrasında değişiklik yapmaya başlıyo yumurtalarda.. Benim zamanım var diye başladım açıkçası.. Vitamin ne önermişti acaba merak ettim?
Raporu illa ufuktan çıkartmak zorunda değilsin ben yine Ankara Üni den çıkartmak için görüşeceğim. Başkent dışarıda yapacaksan rapor vermiyor ama Ankara Üni veriyor aklında bulunsun üreme merkeziyle git görüş istersen. Her muayene için ücret ödemiyorsun sadece ilk muayene yani ilk görüşme için ücret ödüyorsun. Onun içinde internetten iletişime geç mesaj at onlar seni arıyorlar. kendileri aradığı için de indirim yapıyorlar birazda sen pazarlık et ben 200 tl'ye kapattım muayene olayını. Ama kesin centrumda karar kıldığım için verdim o parayı sadece görüşmeye gideceksen ve orada yaptırmayacaksan para verme bence. ben bu yöntemi hiç bilmiyordum önümüzdeki hafta tahlil sonucu göstermek için doktota gideceğim bunu da bir sorayım ama bana verdileri broşürde ngs ve onun fiyatı yazmıyor diye hatırlıyorum akşam tekrar bakarım. Centrum cgh de istanbul ile çalışıyor ama pgt'de nereyle çalışıyor nilmiyorum ama hem pgt hem de cgh fiyatları gerçekten çok yüksek ben medicanada 12 tane embriyo için pgh parası 1600 tl verdim 300 de hastaneye verdim toplam 1900 tl. ben kesin pgt ya da cgh yaptırıcam hoca cgh istiyor ama yumurtalarım bir toplansın hangisi olduğuna o gün tekrar bakarız çünkü çok para gerçekten bi de benim yumurtamda çok oluıyor. 15 tane embriyo olursa hepsine cgh yaptırmam imkansız yani. Vitaminin adı impryl canım. Bulması çok zor internette var, fiyatıda 190 TL. Hala almadık bilmiyorum alır mıyız.

Raporu illa ufuktan çıkartmak zorunda değilsin ben yine Ankara Üni den çıkartmak için görüşeceğim. Başkent dışarıda yapacaksan rapor vermiyor ama Ankara Üni veriyor aklında bulunsun üreme merkeziyle git görüş istersen. Her muayene için ücret ödemiyorsun sadece ilk muayene yani ilk görüşme için ücret ödüyorsun. Onun içinde internetten iletişime geç mesaj at onlar seni arıyorlar. kendileri aradığı için de indirim yapıyorlar birazda sen pazarlık et ben 200 tl'ye kapattım muayene olayını. Ama kesin centrumda karar kıldığım için verdim o parayı sadece görüşmeye gideceksen ve orada yaptırmayacaksan para verme bence. ben bu yöntemi hiç bilmiyordum önümüzdeki hafta tahlil sonucu göstermek için doktota gideceğim bunu da bir sorayım ama bana verdileri broşürde ngs ve onun fiyatı yazmıyor diye hatırlıyorum akşam tekrar bakarım. Centrum cgh de istanbul ile çalışıyor ama pgt'de nereyle çalışıyor nilmiyorum ama hem pgt hem de cgh fiyatları gerçekten çok yüksek ben medicanada 12 tane embriyo için pgh parası 1600 tl verdim 300 de hastaneye verdim toplam 1900 tl. ben kesin pgt ya da cgh yaptırıcam hoca cgh istiyor ama yumurtalarım bir toplansın hangisi olduğuna o gün tekrar bakarız çünkü çok para gerçekten bi de benim yumurtamda çok oluıyor. 15 tane embriyo olursa hepsine cgh yaptırmam imkansız yani. Vitaminin adı impryl canım. Bulması çok zor internette var, fiyatıda 190 TL. Hala almadık bilmiyorum alır mıyız.
Ben de galiba kesin gidicem centruma canım rapor olayını bilmem naparım kurula falan girmek olayları yoksa giderim ankara üniye belki.. cgh ve ngs yakın fiyatlardadır diye düşünüyorum.. Ama şöyle bi olay var canım tüm heryerde yumurta sayısında belli yerlere kadar indirim oluyo adet olarak hesaplamıyolar.. Onu bi sormalısın bence.. Tabi o zaman resmen milyarlar tutar yani yaptırmak mümkün değil.. Benim yumurta sayım sıkıntılı olduğu için 3-4 den fazla çıkıcağını düşünmüyorum.. Sana zahmet olmazsa gittiğinde bi de ngs fiyatı sorarmısın? cgh yi centrumda çalışan muhterem bahçe var MBgenlab diye laboratuarı var ankarada muhtemelen orda yapıyolardır.. Ama NGS için istanbula gönderiyolar.. Ama benim anlamadığım NGS CGH den daha ileri bi teknoloji seni neden ona yönlendirmediler?

Ben de galiba kesin gidicem centruma canım rapor olayını bilmem naparım kurula falan girmek olayları yoksa giderim ankara üniye belki.. cgh ve ngs yakın fiyatlardadır diye düşünüyorum.. Ama şöyle bi olay var canım tüm heryerde yumurta sayısında belli yerlere kadar indirim oluyo adet olarak hesaplamıyolar.. Onu bi sormalısın bence.. Tabi o zaman resmen milyarlar tutar yani yaptırmak mümkün değil.. Benim yumurta sayım sıkıntılı olduğu için 3-4 den fazla çıkıcağını düşünmüyorum.. Sana zahmet olmazsa gittiğinde bi de ngs fiyatı sorarmısın? cgh yi centrumda çalışan muhterem bahçe var MBgenlab diye laboratuarı var ankarada muhtemelen orda yapıyolardır.. Ama NGS için istanbula gönderiyolar.. Ama benim anlamadığım NGS CGH den daha ileri bi teknoloji seni neden ona yönlendirmediler?

Canım merhaba dün akşam evde baktım haklısın NGS diye bir yöntemle çalışıyorlarmış. broşürde yazılanları aynen yazıyorum

PGS'de uygulanan fiyatlar:
aCGHembriyo adedi 390 dolar+kdv, (Embriyo adet fiyatı) comperative Genomic Hybridization (CGH) ; PGT İşleminin Biraz daha Gelişmiş Tekniğidir, PGT 9 Kromozom tararken bu yöntem 23 kromozom tarar.
NGS Embriyo adet fiyatı 450+kdv

ama burda sadece bunun fiyatları yazıyor ayrıca pgt de yapıyorlar arkadaşım yaptırdı ordan biliyorum tanesi 500 TL'den yaptırdı daha pahalıya yapan yerler de vardı ama o ucuz olanını seçti.
CGH'de de 23 kromozom bakılıyor yazıyor bu durumda NGS ile CGH'nin ne farkı var anlayamadım ben kızlar biri bunu çözsün :) onun için bilemedim bana neden cgh önerdiler de ngs önermediler.

Canım merhaba dün akşam evde baktım haklısın NGS diye bir yöntemle çalışıyorlarmış. broşürde yazılanları aynen yazıyorum

PGS'de uygulanan fiyatlar:
aCGHembriyo adedi 390 dolar+kdv, (Embriyo adet fiyatı) comperative Genomic Hybridization (CGH) ; PGT İşleminin Biraz daha Gelişmiş Tekniğidir, PGT 9 Kromozom tararken bu yöntem 23 kromozom tarar.
NGS Embriyo adet fiyatı 450+kdv

ama burda sadece bunun fiyatları yazıyor ayrıca pgt de yapıyorlar arkadaşım yaptırdı ordan biliyorum tanesi 500 TL'den yaptırdı daha pahalıya yapan yerler de vardı ama o ucuz olanını seçti.
CGH'de de 23 kromozom bakılıyor yazıyor bu durumda NGS ile CGH'nin ne farkı var anlayamadım ben kızlar biri bunu çözsün :) onun için bilemedim bana neden cgh önerdiler de ngs önermediler.
Canım sana aynen Centrumun kendi sitesinden kopyalıyorum :
"MERKEZİMİZDE, GENETİK TARAMA İÇİN RUTİN 5. GÜN EMBRİYO BİYOPSİSİ UYGULANMAKTADIR.

Ancak buradaki önemli konu, hangi teknik kullanılarak bu taramanın yapıldığıdır. İlk zamanlarda kullanılan FISH tekniği zamanla yerini array-CGH tekniğine bırakmıştır. Çünkü hatalı sonuçlar, yüksek maliyet ve iş gücü, yeterince kromozomun taranamaması veya her örneğin tanımlanamaması bu tekniğin dezavantajları arasındadır. Son zamanlarda ise, NGS (Yeni Nesil Sekanslama) teknolojisi ile çok sağlıklı sonuçlar elde edilmektedir.

NGS teknolojisinin avantajları:

• daha düşük maliyet
  • daha geniş bir gen alanının taranması
  • daha kesin sonuçlar, hata paylarında azalma
  • mozaisizm denilen şüpheli sonuçlarda azalma olarak sayılabilir.
Bu teknoloji kullanılarak, genetik olarak sağlıklı rapor edilmiş sadece bir embriyonun transferi ile , bir siklus için yaklaşık %60-70’lik bir gebelik oranı yakalanabilmektedir.

Merkezimizde, NGS tekniği ile genetik tarama işlemine başlanmıştır ve başarı ile kullanılmaktadır."

Yalnız burda anlamadığım daha yeni teknoloji daha ucuz maliyet diyo ama maliyeti kendileri neden yüksek veriyo şaşırdım kaldım

Muhtemelen istanbula yolladıkları için pahalı ama dediğim gibi ben ankarada bi laboratuarla görüştüm embriyo başına kdv dahil 250 $ dediler.. İstersek kendimiz dışardan da yaptırabilirmiyiz acaba 250 nerde 450 nerde yani

Muhtemelen istanbula yolladıkları için pahalı ama dediğim gibi ben ankarada bi laboratuarla görüştüm embriyo başına kdv dahil 250 $ dediler.. İstersek kendimiz dışardan da yaptırabilirmiyiz acaba 250 nerde 450 nerde yani
ben cumartesi gideceğim orda cgh ile ngs arasında ne fark olduğunu sorayım. asında başka labaratuvarda yaptırma işini ben de düşündüm ama olumlu karşılayacaklarını düşünmüyorum ancak çok yumurtam olursa ben özellikle bu konu ile ilgili hoca ile konuşacağım bu kadar para veremem ne yapalım burda daha uyguna yapan yerler var oralara gönderebilir miyiz diyeceğim. keşke aynı zamnada başlaysaydık beraber baskı yapardık :)

bu arada benim medicananın anlaşmalı olduğu yerde uygun fiyata yapıyor intergen danırım oranın adıda. Daha doğrusu pgt fiyatı çok uygundu, cgh fiyatı uygundu ama ne kadar olduğunu hatırlamıyorum. Ayrıca cgh de belli bir embriyonun üstüne fiyatı sabitlemiyorlar maalesef. pgt gibi değil :( ben 375 ilaç miktarıyla başladığımda 24, 300 de 22 yumurtam oldu şimdi hoca 225 dedi bunda da 20 tane olursa ve bunların 15 i döllenirse hepsini asla yaptıramam zaten.

Arkadaşlar Anatolia da özellikle memnuniyet ve başarılı işlemler hakkında bilgilere ulaşmaya çalışıyorum ama gördümki en ünlü tüp bebek merkezi olmasına rağmen konular ya çok eski ya da kapatılmış merkezin isteği üzerine.. Şu an Hakan yaralı'da özellikle PGT yaptırıp dondurulmuş embriyo transferiyle başarılı olan var mı? Merkezden memnun kaldınız mı? Tüp bebek raporu merkezde geçerli mi? Öncelikle bunlara ve sizin görüşlerinize ihtiyacım var.. Anatolia hastaları yorumlarınızı bekliyorumm
Merhaba, Anatolia'da halihazırda tedavi gören birisi olarak gerçekten sanal ortamda yazan her şeyi şaşkınlıkla okuyorum!!! Hakan Yaralı Hoca ve ekibi tanıştığımız günden beri bana o kadar özenli yaklaşıyorlar ki.... Başka hiçbir klinikte tedavi görmeyi düşünmüyorum!

Merhabalar,
bende kadınlarkulubune yeni katıldım. Hiç bir sorun olmamasına karşı 1.5 yıldır bebeğimiz olmuyordu. bizde tavsiyeler üzerine Anatolia Tüp Bebek merkezine gittik.
İnsanların yazdığı gibi muayene kısa sürmüyor ve ekip çok ilgili. Şuana kadar onlarca para harcayıp gittiğim doktorlar iki dakikada muayene mi bitirirken Hakan Hoca çok uzun süre muayene etti. Sonrasında eşimi alarak bize herşeyi izah etti.
Hatta tüp bebek yapmayalım 6 ay daha deneyin dedi. Ama eşimle okadar kafaya koymuştuk ki hemen olsun istedik. 2 Şubatta Lucrin vurulmaya başlayacağım , umarım herşey güzel olur. :)

Merhabalar,
bende kadınlarkulubune yeni katıldım. Hiç bir sorun olmamasına karşı 1.5 yıldır bebeğimiz olmuyordu. bizde tavsiyeler üzerine Anatolia Tüp Bebek merkezine gittik.
İnsanların yazdığı gibi muayene kısa sürmüyor ve ekip çok ilgili. Şuana kadar onlarca para harcayıp gittiğim doktorlar iki dakikada muayene mi bitirirken Hakan Hoca çok uzun süre muayene etti. Sonrasında eşimi alarak bize herşeyi izah etti.
Hatta tüp bebek yapmayalım 6 ay daha deneyin dedi. Ama eşimle okadar kafaya koymuştuk ki hemen olsun istedik. 2 Şubatta Lucrin vurulmaya başlayacağım , umarım herşey güzel olur. :)
Çok çok çok şans diliyorum size. Emin ellerdesiniz

Bende size çok şans diliyorum :) sizin işlemler başladı mı? Birileriyle konuşmak , korkuları yenmek istiyor insan.
Evet. Şöyle ki; şubatta 40 yaşımda olacağım. 9 aylık evliyim ve ne yazık ki iki gebelik kaybım oldu bu süreçte. Geçen ay tedaviye başladım, maalesef embriyolarım gen testinden geçemedi. Yani yaşla ilgili sağlıksız yumurta problemi yaşıyorum. İnşallah bir ay sonra tekrar deneyeceğim. Korkmayın lütfen!!!

Evet. Şöyle ki; şubatta 40 yaşımda olacağım. 9 aylık evliyim ve ne yazık ki iki gebelik kaybım oldu bu süreçte. Geçen ay tedaviye başladım, maalesef embriyolarım gen testinden geçemedi. Yani yaşla ilgili sağlıksız yumurta problemi yaşıyorum. İnşallah bir ay sonra tekrar deneyeceğim. Korkmayın lütfen!!!
çok teşekkür ederim bilgilendirme için , umarım gelecek ay sıkıntısız bir şekilde transfer yapılır ve tutar :)

Back