Anasınıfında çocuğu şiddet gören var mı?

Özel bir kurum mu yoksa devlete bağlı anaokulu mu? Böyle bir olayın üstü kapatılıyorsa sınıf değişikliği bir çözüm değil,kurum da sorun var.Ben şahsen yaşamadım ama diğer velilerle birlikte hareket ederek şikayetci olursanız sanırım kamera kayıtları incelenir.
Statüsü Anaokulu Öğretmeni olan biri çocuklar için bana iftira atıyorlar demez.İftira kelimesini o yaş grubu için kullanamaz.

Yarın yazar mısınız bize de? Çocukken en unutulmayan kendisine en çok güvendiğimiz anne babamızın bizi korumaması hakkımızı savunmaması oluyor. Yavrunuz bi travma yaşamış zaten, sizin onu koruyacağını hesap soracağınızı bilsin Çok geçmiş olsun

Çalıştığım hiçbir ana sınıfında kamera olmuyordu tuvalette sınıfın içinde oluyor zaten o küçücük bedenler için yapılmış bir tuvalet bir kere bile bir çocuğuma vurmadım ogrencilerime kızmadım azarlamadim kırmadım . Bunlardan ne anne ne öğretmen olmamalı çok zoruma gitti .. bu işin peşini bırakmayın lütfen

Biz de ona şaşırdık zaten, minicik çocuklar iftirayı nereden bilsin.
Dört hafta önce , operasyon olacağım diyerek 3. Raporunu alacağını Zoom’da anlatırken, sıkıntısına üzülüp hep beraber ağlamıştık bir de. O sırada psikolojik destek aldığını söyledi herkese. Acaba bu da bir kanıt olabilir mi?

Devlet anaokulu. Özellerde de olabiliyor mu böyle şeyler?

6 yaş cocuklari hep bir ağızdan aynı şeyi anlatarak hikaye yazamazlar. Yani öyle organize olma ihtimallleri çok çok çok düşük. Muhakkak da birisi açık verir. 6 yaştan bahsediyoruz.
Yasal.sureci başlatın cimer üstünden milli eğitime de yazabilirsiniz. O süreçte bence direk okul değiştirin. Bu sıkıntılar varken öğretmen müdür vs uğraşmayin..çocuk da yakın olmasin onlara. 6 yaş için devam zorunluluğu var mı bilmiyorum ama yoksa iki hafta evde kalsın dinlensin okul bulun başka.

3 tane 6 yaşındaki çocugun anlaşıp " bugün eve gidelim öğretmen bizi dövdü diyelim birimiz de altımiza kaciralim " diye anlaşması daha mı mantıklı gelmiş öğretmene ?. Müdürle konuşacaksıniz gerekli işlemleri başlatmasini isteyeceksiniz. Ben özel durumdan dolayı ücretsiz izindeyim ama ücretli öğretmenlik yapan arkadaş öğlen arası 3.sinif öğrencilerine" yemek yemeyeceksiniz , dışarı da çıkmayacaksiniz" diye ceza vermiş kendisi de sınıfı bırakıp yemeğe çıkmıştı. Ben ve diğer öğretmen arkadaşım gidip çocukları eve yolladık. o arkadaşı da uyardık böyle cezalar verilmez diye. bizim uyarımız agzimizdayken veliler okulu bastı. öğretmeni zor kurtardık.Sonra da müdürümüz görevden almak zorunda kaldı. Dayak atsa ne yapılırdı.

hiç sonuç alamasanız bile oğlunuz sizin ona destek olduğunuzu yalnız ve çaresiz olmadığını, her zaman arkasında dag gibi duran bir ailesinin var olduğunu hic unutmayacak emin olun ögretmende artık çocukların susmadıgıni konustuklarini bilir ona göre davranır umarım, tekrarlanırsa doğacak sonuclara bir zahmet katlanır artık.

Yarın gitmeden bir avukattan destek alın. Ne yapacağınızı söylesin dava vb olmasa bile kiiii bence olsun atılsın öğretmen ne demek ya çocukları incitmek en azından kamera kaydı vb tutussunlar

Ücretli bir okul mu ücret iadesi yapsınlar mesela

Calistigim yerlerde tuvaleti gören kamera olmuyordu genelde.
Karşında var ama çaprazı görüyor alt tarafından çocuklar geçse de fark edilmiyor gibi durumlar oluyor
Mutfak antre ve merdivende de olmuyor ve öğretmenler bunu biliyor.
Yemek masasini gören kamera masayı net görecek şekilde değil ne yediklerini göremiyor veliler ama çocuklar yemek yiyor sonuçta gözüyle bakılıyor.
Yıllar önce çalıştığım kurumda şiddet değil ama yemek ve temizlikle alakalı çok sıkıntı yaşadım ve o yüzden okul hayatımı bitirdim.
Ben çalışan olarak dayanamadım için şikayet ettim ve istifa ettim okulu bıraktım
Şuan da güncel durumlarda çok sıkıntı görmedim açıkçası.
Kızım ilk okulda başka öğretmen tarafından sözlü şiddetle karşılaştı MEB e şikayet ettim telefon üzerinden inceleme başlatıldı ama sonuç alamadım.
En sağlıklısı bulunduğunuz ilçe MEB mudurlugune dilekçe verip şikayet etmek.
Müdürle konuşun ama tavrinizi belli edin biraz yumuşak görürse üste bile çıkarlar.
Birde böyle durumda benim gördüğüm öğretmen hemen idareye dilekçe veriri su tarihte şöyle bir olay oldu böyle davrandım sonuç bu der mesuliyet kabul etmem der olay kapanır.

Okurken bile çok üzüldüm
Ben bu şekilde bırakmazdım durumu ya sınıf ya da okul değişikliği değildir bunun çözümü sonuna kadar irdelemek lazım
Benim küçük oğlum da ana sınıfında
Okulun ikinci günü öğretmeni oğlunuz göz teması kurmuyor dedi
Böyle bir sıkıntı olmadığını henüz okulda geçirdiği süre şu zamana kadar 3-4 saat oğluma müsaade edin kendisini tanıyacaksınız dedim
Ertesi gün ismine bakmıyor dedi
Neyi ima ediyorsunuz otizm mi diye sordum teşhis koyamam tabi ama bariz sıkıntılar var dedi epeyce ayak üstü konuştuk
Özel durumunu saklayanlar varmış bu yüzden sorguluyormuş
Resmen benim oğlumu etiketlemeye çalıştı
Milli eğitime şikayette bulundum cimer üzerinden
Sonra okul müdürü beni çağırdı hoş olmayan bi tavırla şikayetinizi geri çekin dedi
Yalnız karşılarında umdukları gibi bir ben bulamayınca sonuç özür dileyip müdürün öğretmene kefil olmasıyla bitti sonuç
Ha bu arada öğretmenle aramız inanılmaz iyi
Kendisi yanlış vakitte aceleci bir tutum sergiledi ki oğlum gerçekten gayet sağlıklı
Sonra da görmüş oldular zaten
Tavsiyem çocuğunuzun hakkını sonuna kadar arayın
Okulun rehberliğinden ziyade devlet hastanesinden pedagog randevusu alıp durumu izah edin doktor iletişimde bulunsun belki rapor vs oluşturulur
Diğer çocukların velileri ile de görüşün ortam adımlar atmanızı tavsiye ederim
Çok geçmiş olsun

Merhaba öncelikle geçmiş Olsun
Ben de öğretmenim okul öncesi öğretmeni,yani o yaşlar ilgi alanım bilirim onları
Bazı çocuk vardır asla yalan söylemez bazısı da bi öğrendi mi hep söyler

Geçen dönem başıma benzer bişey geldi
Ben hem Allahtan korkarım hem kuldan utanırım en güzel şekilde mesleğimi yaptığıma inanıyorum hele ki öncelikle çocukları çok severim :) ama gelin görün bi öğrencim benim için evde öğretmen beni dövdü demişti aile geldi gülerek Ali böyle dedi ama sizi biliyoruz Ali yi biliyoruz dedi

Hem sorar gibi hem mahçup gibiydiler
Çok haklısınız ama asla yapmadım yapmam dedim çocuk hemen o anda bu sınıftaki herkes beni bıçakla kovaladı dedi şifdete meyilli yalanları var üstelik..
Aile zaten çocuğunu bildiği için ben de çok bişey demeden yalan olduğunu anladılar ya da şaka bilmiyorum
En son cuma günü “sınıfa kobra yılanımla pitbull köpeğimi getircem sizinle tanıştırcam” dedi iyi getir bakalım dedim yarın bakalım ne bahane bulacak diye merakla bekliyorum
Ha çocuk neden yalan söylüyor altındaki sebep ne bilmem rehberliğe ve ailesine bildirdim beraber çalışıyorlar bakalım

Kısacası siz çocuğunuzu bilirsiniz yalan söyler mi söylemez mi ?

Benim de ikiz 6 yaşında kızlarım var asla yalan söylemediler :) ne söylerlerse doğru olduğuna eminim.
Yalanı keşfetmediler henüz :)

Eğer gerçekse lütfen gerekeni yapın meslektaşım da olsa hak ettiğini görsün

Ben çocuklar bazen altına kaçırıyor diye evden kızlarıma ait çorap çamaşır pijama bile götürüyorum aile gelene kadar üşümesinler diye
Merhamet versin Allah

Senin gibilerinin sayısi çoğalsın inşallah

Bence müdürden çıkar çıkmaz dağılmadan milli eğitim bakanlığına şikayet oluşturun
Pislik ya, inşallah olay açığa çıkar da kovulur,daha öğretmenlik yapamaz.
Madem çocuk sevmiyorsun neden okul öncesi öğretmeni oldun iğrenç insan

Olabilir yanlış aktarma ihtimali olsa bile anneyi tabi ki üzer ve harekete geçirir. Haklısınız. Adliyeye il milli eğitim müdürüne dilekçelerini biran önce verin bence onlar aslını astarini aratirsin

Öğretmene ailesinden işkence gördüğünü anlatan çocuk vardı hatta işi büyütmüş vücudunda morluklar vardı. Öğretmen polise haber vermisti. Meğer kendi ogretmenininnteknilgi odağı olmak istiyormuş gibi bir örnek duymuştum kaynağını hatırlamıyorum. Ama konuda bir den fazla çocuk aynı olayı anlatıyor. Ve korkuları alt islatmalari psikolojik etkilendiğini göstermez mi

Yarın okuldan sonra meb e de gidin orada da dilekçe yoluyla şikayetinizi belirtin , hepiniz ayrı ayrı dilekçe verin ki yasal olarak elinizde bir belge olsun. Daha sonra cimere de yazın . Ben olsam bu şekilde yapardım. Müdür size haklısınız diyip hiç birşey yapmayabilirde cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…