Özel okul mu burası?o kadar çok ilgilenen oldu ki herkese gösterdiği sağduyulu yaklaşım için teşekkür ederiz.
Biz müdürün aksiyonunu bekliyoruz. Üç gün istedi , görevden almak için. Sanıyorum soruşturma sırasında okulda olmayacak öğretmen.
Biz devlete bağlı pedagogdan randevu aldık bu arada.
Beklenmedik şekilde kolay ulaştık müdüre.
Ama darp raporunuz var mı bakalım, diyen odada katılımcı başka bir öğretmen de vardı. Diğer çocuklardan birinin annesi , benim oğlum üç gün konuşmadı , siz ne raporundan bahsediyorsunuz acaba, diye çıkıştı. ( Olay günü almak gerekiyormuş )
Düşünün o an konuşamayan nice masumların halini.
Bir de dışarıdan gören çocuklar kapıyı kilitledi, diyorlar ama kapıyı kapatmış , kilit yokmuş. Bunu duyan gözlemci erkek öğretmen ,kilit yokmuş sadece kapı kapatmış ve madem vuruyormuş, o zaman kapıyı açıp kaçsaymış çocuk , demez mi?
Çocuklardan bekledikleri performansa bakın lütfen. O sırada çat çat geçiriyor öğretmen ve çocuk öğretmeni geçip kapıya koşup imdat diyecek. Ne olduğunu anladılar mı acaba can acısından başka?
Bu şey gibi üzerinde kot pantolon var diye , tecavüze uğradığını kanıtlayamayan kadınlar gibi…
Mağdurlara herkes işine geldiği gibi davranıyor, bu dünya böyle.
Değil , devlet okulu.Özel okul mu burası?
CİMER e giderse mevzu soruşturma açılır ve savunma yapmak zorunda kalırlar o nedenle istemiyorlar müdürde üstünü kapama modunda bence öğretmen değiştirmek çözüm değil ki şiddet uygulayan öğretmenin ceza alması lazım.Şu aşamaya dek, dediğiniz gibi oldu. Öğretmenle rehber öğretmen odasında konuşuldu.
Ama üçüncü çocuğun da sökülmesi ile birlikte, bugün müdüre gidildi. Dilekçe verildi.
Müdür bugün 3 gün müddet istedi.
Yeni öğretmen getireceğiz dedi.
Acaba atıyor mu? Çok kolay oldu sanki.
Bizim randevumuz var devlet kurumundan bir pedagog ile, yasananlari da kağıda döktük zaten.
Cimerlik olmasını istemiyorlar dedi eşim, neden bu kadar rahatsız oldular pek anlamadım. Okulu da mı etkiliyor?
Şikayet ayrı ayrı değil, üç veli ayni dilekçe ile yaptık.
Üç gün beklemeyin neyi bekliyorsunuz? Başvurun savcılığa, cimere, il mem eDeğil , devlet okulu.
Olmaz mı özelde de oluyor tabi. Işin peşini bırakmayın lütfen. Çok sinirlendim.Biz de ona şaşırdık zaten, minicik çocuklar iftirayı nereden bilsin.
Dört hafta önce , operasyon olacağım diyerek 3. Raporunu alacağını Zoom’da anlatırken, sıkıntısına üzülüp hep beraber ağlamıştık bir de. O sırada psikolojik destek aldığını söyledi herkese. Acaba bu da bir kanıt olabilir mi?
Devlet anaokulu. Özellerde de olabiliyor mu böyle şeyler?
Bu ne yahu? Ne okudum ben?madem vuruyormuş, o zaman kapıyı açıp kaçsaymış çocuk , demez mi
Sadece sizin çocuğunuz kendi isteğiyle gelip söylese ilgi çekmek vb sebeplerle yalan söylüyor olabilir diyebiliriz ama 3 çocuk aynı şekilde anlatıyor olayı,oturup konuşup ezberleyip planlayacak halleri yok ki. Küçük yani o yaş bunu yapabilmek için.Oğlum , sen daha önce yandaki anaokuluna gittin , ..... öğretmen sana vurdu mu hiç?
- Yoo hiç vurmadı , sadece H.... öğretmen. ( Ben şahsı ismen sormadım bile )
- Ben sana vuran bir öğretmene nasıl yollarım seni?
-Neden vurmak yasak mı?
-Evet kimse sana vuramaz annecim.Peki ya sana tekrar vurursa ?
-Evet vurabilir ( Kabullenişle ) , çünkü o istediğini yapabilir , öğretmenimiz o.
Çocuğumuz, öğretmeninin her şeyi yapabileceğine dair hakkı olduğunu düşündüğü için , durum daha da vahim bir hal aldı.
------
Annecim , öğrendim ki öğretmen siz içerdeyken kapıyı kilitlemiş… bunu söylemedin bana.Sizden özür dilemek için mi ?
Cevap: Yok vurmadan önce. İlk kapıyı kilitledi. Kaçamadım….
Bu tip şeyleri çocuğunuzun ağzından duymak, hele minicikken
O zaman ilk şikayet değildir bu. 3 aile karışınca işe inkar yolu da kapanmış olabilir. Ama takibini yapın,3 gün sonunda muhakkak.Şu aşamaya dek, dediğiniz gibi oldu. Öğretmenle rehber öğretmen odasında konuşuldu.
Ama üçüncü çocuğun da sökülmesi ile birlikte, bugün müdüre gidildi. Dilekçe verildi.
Müdür bugün 3 gün müddet istedi.
Yeni öğretmen getireceğiz dedi.
Acaba atıyor mu? Çok kolay oldu sanki.
Bizim randevumuz var devlet kurumundan bir pedagog ile, yasananlari da kağıda döktük zaten.
Cimerlik olmasını istemiyorlar dedi eşim, neden bu kadar rahatsız oldular pek anlamadım. Okulu da mı etkiliyor?
Şikayet ayrı ayrı değil, üç veli ayni dilekçe ile yaptık.
Benim oğlumun başına geldi geçen yıl müdürle konuşup hemen sınıf değişikliği yaptım sizinki de değişmek zorunda cimere şikayet dilekçemi yazdım ilçe milli eğitimi aradım şikayetçi oldum pek bişey olmadı ama bizi huzursuz ettiği gibi kendi huzuru kaçtı çünkü gerçekten birbirlerini koruyorlar ama cimere mutlaka yazın yada müdüre diyin yazicam diye görürsünüz nasıl tutuşacakMerhaba. İlk kez buraya danışıyorum. Zira yakınlarımdan hiç bir cevap alamadım.
6 yaşındaki oğlum, Perşembe günü öğretmen bana vurdu , diyerek döndü okuldan.
Detayları sordukça, olaya üç arkadaşının daha dahil olduğunu . Hepsine vurduğunu söyledi. Hatta birine vurunca , çocuk yere düşüp dizlerini vurmuş.
Uzatmak istemiyorum, diğer çocuklar da aynı hikayeyi anlatıyor.
Öğretmen asla kabul etmiyor vurduğunu. Hatta iftira atıyorlar bana, diyor ( 6 yaşındaki küçük çocuklara ) çocuklar birbirlerini o günden sonra görmediler bile.
Çocuklardan biri altını ıslatmaya başlıyor.
Bütün veliler çıldırmış durumda.
Anasınıfının tuvaletinde oluyor, şahitler (?Diğer öğrenciler ) kapının kilitlendiğini söylüyor, bizim çocuklar içerden ağlayarak çıkıyor.
Rehber öğretmen eşliğinde görüştük, üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Ama oğlum öyle şeyler anlattı ki, karnımız ağrıyor üç gündür.
Şimdi böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Nasıl bir yol izlediniz?
Yarın müdürle konuşmaya gidilecek ve sınıf değişikliği isteyeceğiz. Kabul etmeyebilir de… Diğer öğretmenler , suçlu olma ihtimaline karşı bile öğretmeni korumayı tercih ediyorlar , bu nedense hep böyle oluyor.
Çocuğum okula gitmeyi çok seviyor ama aynı öğretmene yollayamam. Dönemin ortası olmuş neredeyse.
Bir arkadaşım öğretmen aklansa bile yollama diyor. E heralde diyecektim.
Neyse
Tavsiyelerinizi bekliyorum, çok teşekkürler
Benim oğlumun başına geldi geçen yıl müdürle konuşup hemen sınıf değişikliği yaptım sizinki de değişmek zorunda cimere şikayet dilekçemi yazdım ilçe milli eğitimi aradım şikayetçi oldum pek bişey olmadı ama bizi huzursuz ettiği gibi kendi huzuru kaçtı çünkü gerçekten birbirlerini koruyorlar ama cimere mutlaka yazın yada müdüre diyin yazicam diye görürsünüz nasıl tutuşacak
çocuğunuz okul değiştirme konusunda ne diyorDeğiştirmedi , rapor alın pedagogtan değiştirmek uygundur şeklinde , dedi ve ya darp raporunu getir . Kurul toplar karar alırız , dedi . Kısacası işi yokuşa sürdü .
Müdür yardımcısı da aynen şunu söylemiş:
Travmatik deneyim yaşamış çocukları , başka sınıflara veremeyiz , onların dengesini bozmak istemeyiz.
Kısacası travmalarınızı alın ve gidin , dediler.
Biz zaten bu lafı işitmeden önce başka bir okula geçiş için konuşmuştuk. O yüzden çok çaresiz hissetmedik ama okul müdür yardımcısı da şikayet listemize girmeye hak kazandı.
çocuğunuz okul değiştirme konusunda ne diyor
kıyamamBana vurdu ama kalbim hala öğretmenimde , diyordu.
Uzun konuşmalarla , “celladına aşıksa bu millet” hesabı olmaması için örnekler vererek müsade edemeyeceğimi açıkladım.
Ama arkadaşlarım da vuruyor , ne farkeder ki öğretmen vurunca, diyordunormal karşılamasıydı beni daha da üzen.
Cuma başladı daha kapsamlı bir yerde. Memnun gibi . Umarım kişisel gelişimine katkıda bulunur ve unutur zamanla.
Sağolun sizede geçmiş olsun ama unutmuyor lar benim oğlum birinci sınıfa gidiyor hala öğretmenine öğretmenim diye seslenmiyor ogretmenide çok iyi olmasına rağmenÇok geçmiş olsun
İşlerine gelmemiştir iyikide okulu değiştirmiş siniz cimere yazın mutlakaDeğiştirmedi , rapor alın pedagogtan değiştirmek uygundur şeklinde , dedi ve ya darp raporunu getir . Kurul toplar karar alırız , dedi . Kısacası işi yokuşa sürdü .
Müdür yardımcısı da aynen şunu söylemiş:
Travmatik deneyim yaşamış çocukları , başka sınıflara veremeyiz , onların dengesini bozmak istemeyiz.
Kısacası travmalarınızı alın ve gidin , dediler.
Biz zaten bu lafı işitmeden önce başka bir okula geçiş için konuşmuştuk. O yüzden çok çaresiz hissetmedik ama okul müdür yardımcısı da şikayet listemize girmeye hak kazandı.