Anasınıfında çocuğu şiddet gören var mı?

pecan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
776
1.218
Merhaba. İlk kez buraya danışıyorum. Zira yakınlarımdan hiç bir cevap alamadım.

6 yaşındaki oğlum, Perşembe günü öğretmen bana vurdu , diyerek döndü okuldan.
Detayları sordukça, olaya üç arkadaşının daha dahil olduğunu . Hepsine vurduğunu söyledi. Hatta birine vurunca , çocuk yere düşüp dizlerini vurmuş.

Uzatmak istemiyorum, diğer çocuklar da aynı hikayeyi anlatıyor.

Öğretmen asla kabul etmiyor vurduğunu. Hatta iftira atıyorlar bana, diyor ( 6 yaşındaki küçük çocuklara ) çocuklar birbirlerini o günden sonra görmediler bile.
Çocuklardan biri altını ıslatmaya başlıyor.

Bütün veliler çıldırmış durumda.

Anasınıfının tuvaletinde oluyor, şahitler (?Diğer öğrenciler ) kapının kilitlendiğini söylüyor, bizim çocuklar içerden ağlayarak çıkıyor.

Rehber öğretmen eşliğinde görüştük, üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Ama oğlum öyle şeyler anlattı ki, karnımız ağrıyor üç gündür.

Şimdi böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Nasıl bir yol izlediniz?

Yarın müdürle konuşmaya gidilecek ve sınıf değişikliği isteyeceğiz. Kabul etmeyebilir de… Diğer öğretmenler , suçlu olma ihtimaline karşı bile öğretmeni korumayı tercih ediyorlar , bu nedense hep böyle oluyor.

Çocuğum okula gitmeyi çok seviyor ama aynı öğretmene yollayamam. Dönemin ortası olmuş neredeyse.

Bir arkadaşım öğretmen aklansa bile yollama diyor. E heralde diyecektim.

Neyse
Tavsiyelerinizi bekliyorum, çok teşekkürler

Kapıyı neden kilitlemiş tuvalette? Buna açıklaması ne? Hukuksal olarak nedir ne değildir bilmiyorum ama sinirlendim çok. Valla doğru dürüst bir araştırma yapılıp bu adam haksızsa okuldan atılmasını sağlamak tek öncelikli görevim olurdu.

Kamera yok mu? Böyle bir şeyin üstü kapatılır mı hiç!
Ben direkt okuldan alırdım.
Oğlum hafif kafasını vursa bile beni arayıp, biz gereken müdahaleyi yaptık, dilerseniz gelip kameradan izleyebilirsiniz diyorlar. Hatta eve geldiğinde bile gece de olsa arayıp, çocuğumun durumunu soruyorlar.
Böyle güven vermeyen bir yere asla çocuğumu bırakmam.

Adliyeye koşardim. Gerçek mi degilmi arastirsinlar ve gerçekse herkes cezasını çeksin. Meslekten men edilsin eğer gerçekse. Ama o yaş çocukları bu tür hikayeler de yazabiliyor hemde çok komplike bile olabiliyor uzmanlada görüşebilir siniz gerçeklik konusunda fikir verebilir. Ne olursa olsun adlı süreci baslatmistim şimdiye

Çocuklar bu konuda yalan söylemez kaldı ki diğer çocuklarda söylüyor. Tabii ki kapaticaklar üstlerini dava açın hemen.

Öğretmenin ruh hastası olması lazım.
Aklı başında hiç bir öğretmen bunu yapmaz, cesaret edemez de.
Tuvaleti kilitleyip dövmek falan bilemedim.
(Olmaz şeklinde algılanmasın. Sonucunun ne olacağını bile bile aklı başında biri yapmaz demek istiyorum)

Anasınıflarının kapı girişini gören bir kamera neredeyse her okulda olur. Tuvalette sınıfta değildir, görüntüleri isteyin.

Okuldan alın ya değiştirin ya da gitmesin ne demek vurmak yaa peşini bırakmayın ama ben olsam aynı okulda başka.ohrermen dahi olsa gondermezdim öğretmeni şikayet edebiliyosunuz gerekli her yere şikayet edin müdürle rehber öğretmenle çözülmez

Buna benzer konusu olan bi üye vardı. Ders esnasında kızı çok sık tuvalete gidiyor diye ögrentmeni vurmuştu. Okulun müdürü, diğer veliler hatta kızın babası dahil öğretmenin yanındaydı. Kadıncağız sınıf değişikliği yapıcam diye akla karayı seçmişti; çok uğraş vermişti ama başarmıştı. Tabi bu dediğim devlet okulunda yaşanmıştı özel okulsa çok daha kolay olur sınıf değişiminiz. Ona Milli eğitim bakanlığına gidip şikayette bulunmasi gerektiği üzerine tavsiyeler verilmisti, gerekli sikayetleri yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Sizin de once okul müdürüne sonra da gerekiyorsa milli egitim bakanligina sikayet etmeniz gerekiyor. Şahitlik durumu olduğu için sizin durumunuz daha kolay çöźümlenebilir.

bizim çocuklar okulda şimarmiş olmamasi gereken bir sey yapip tuvalet kagitlarini islatmişlar.
temizlik personeli çocuklara sizi doverim, tavana çivilerim demiş ( bu arada olaya benim kizim dahil degil sadece söylenenleri duyuyor)
veliler okulu bastık resmen ne demek döverim duvara çivilerim vs diye.
cocuklardan biri gece aglamisti hatta çivileme anne beni diye uyanmış, siz sessiz kalirswniz bu boyle devam eder olayın üstune gidin.
ben ilk okul caglarinda siddete maruz kalmis bir insanim yedigim tokatin acisi evet gecti ama annemin beni savunmamasinin anlamamasinin acisi hala gecmedi.
ne demek istedigimi anlamissinizdir sanirim

Yapan kadın bir de

Yapan kadın bir de
Bırakmayın peşini. Ben olsam o müdüre ne yapacaksınız diye sorarım. Kem küm ediyorsa heryere suç duyurusunda bulunurum. Ya bu çocuklar doğru söylüyorsa? Ömrü billah o travmasının bedelini kim ödeyecek? Asla peşini bırakmayın asla.

Direkt okulunu değiştirin imkanınız varsa bu bir travma ve çocuk ne zaman o tuvalete girse ve öğretmeni görse aynı şeyleri yaşayacak önü engellenemez duygular yaşamasına izin vermeyin lütfen çok üzüldüm

Yerinizde olsam olayı hukukla çözerim. Zaten onlar çocuğun ifadesini falan alıyorlar, kamera görüntüsü olmasına gerek yok, pedagog herşeyi çözüyor. Bunu asla yanına bırakmazdım. Ben çocuğuma dokunmaya kıyamıyorum gelip biri benim çocuğuma vuracak? Onu pişman etmeden bırakmam.

Ben çocuğumun böyle bir konuda yalan söyleyeceğine inanmıyorum. Zaten bir sürü detay var . Oğlum zaten vurabileceğine hakkı olduğuna inanıyor, istediğini yapabilirmiş. Öğretmenmiş o.
Biz çocuğumuza vurmayalım ki normalleştirmesin başkasının yapma ihtimaline karşı, diyerek büyüttük.

Çocukların hepsi aynı olay örgüsünü anlatıyor. Birbirlerini görmediler bile. Hatta kızın babası inanmamış şaka yapıyor sanmış. Ben hepsini aradım , öyle çıktı ortaya. Yere düşen çocuk ışıklar kapalı oturamıyormuş. Bunlar rüyalarında telepatik güçlerle konuşmadığına da göre…

Hiç başımıza geleceğini düşünmemiştim. Bu kadar küçüğe… Daha anasınıfı

Kesinlikle yasal süreç başlatın. Yok sayıp sınıf değişikliği ile yetinmeyin. Hatta direkt şikayet edip okul değiştirin.

Müdürle konuştuktan sonra okuldan çıkıp doğruca MEBe gidin ve şikayet dilekçesi verin , müdüre de gideceginizi söyleyin, yahu beceremeyecek olan yapmasın öğretmenlik, önüne gelenin yapabileceği bir meslek mi bu , iyi sakin kalmışsınız ben çoktan gidip parcalamistim kadini

Katlarda tuvalet yok mu? Öğretmenin sınıftan çıkıp öğrencilerin ağlayarak döndüğü kamera kaydına belki ulaşabilirsiniz. Topluca hareket edip, meb'e dilekçe verin. Çocuklardan biri yere düştüğü için morluklar, ailesi zaten darp raporu almış diyerek blöf yapın ve o sırada ses kaydı alın.

Teşekkür ederim cevabınız için
Oğlum , öğretmenle konuştun mu bir daha yapmasın böyle , dedin mi , diye sordu.
Dedim yapmadığını söylüyor , annecim.
Yaptı ama ! Diye bir gözlerini açışı var.

Babasıyla kalakaldık.

Öğretmenin kilitlediğini başka öğrenciler söylüyor.

Bana niye söylemedin , ne zaman kilitledi , diyorum.
“Vurmadan önce kilitledi , kaçamadım”

Yavrum yaa…

Yarın veliler toplanıp gidiyoruz müdüre. Umarım bir sonuç alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…