Anasınıfında çocuğu şiddet gören var mı?

Durmayın savcılığa başvurun. Okul olayı net şekilde örtbas ediyor. Ayrıca CİMER'e de yazın. İsterseniz burda ekşisözlük yazarı üyeler var, birine söyleyin sizin için bir başlık açsınlar.
olayı desteklemiyorum , ekşi yazariyim nerdeyse 10 yıldır
ama hiç tanımadığım birinin tanımadığım başka birinin davranışina yönelik şikayetine göre başlık açmam ya
kimse de açmamalı bence.
olayı birebir yaşamadan/görmeden vs iftiraya girer
hanımefendi yalan söylüyor demiyorum ama sonuçta bız hiçbir şey bilmiyoruz

Ben çocuğumun böyle bir konuda yalan söyleyeceğine inanmıyorum. Zaten bir sürü detay var . Oğlum zaten vurabileceğine hakkı olduğuna inanıyor, istediğini yapabilirmiş. Öğretmenmiş o.
Biz çocuğumuza vurmayalım ki normalleştirmesin başkasının yapma ihtimaline karşı, diyerek büyüttük.

Çocukların hepsi aynı olay örgüsünü anlatıyor. Birbirlerini görmediler bile. Hatta kızın babası inanmamış şaka yapıyor sanmış. Ben hepsini aradım , öyle çıktı ortaya. Yere düşen çocuk ışıklar kapalı oturamıyormuş. Bunlar rüyalarında telepatik güçlerle konuşmadığına da göre…

Hiç başımıza geleceğini düşünmemiştim. Bu kadar küçüğe… Daha anasınıfı 😔
Keşke mümkün değil diyebilsek ama ortalık ruh hastası kaynıyor.
Öğretmenlerin arasında da var tabi ki merhametsiz tipler. MEB' e şikayet edin, incelenmesini talep edin. Çok geçmiş olsun.

Merhaba öncelikle geçmiş Olsun
Ben de öğretmenim okul öncesi öğretmeni,yani o yaşlar ilgi alanım bilirim onları🤡
Bazı çocuk vardır asla yalan söylemez bazısı da bi öğrendi mi hep söyler

Geçen dönem başıma benzer bişey geldi
Ben hem Allahtan korkarım hem kuldan utanırım en güzel şekilde mesleğimi yaptığıma inanıyorum hele ki öncelikle çocukları çok severim :) ama gelin görün bi öğrencim benim için evde öğretmen beni dövdü demişti aile geldi gülerek Ali böyle dedi ama sizi biliyoruz Ali yi biliyoruz dedi

Hem sorar gibi hem mahçup gibiydiler
Çok haklısınız ama asla yapmadım yapmam dedim çocuk hemen o anda bu sınıftaki herkes beni bıçakla kovaladı dedi 🤯 şifdete meyilli yalanları var üstelik..
Aile zaten çocuğunu bildiği için ben de çok bişey demeden yalan olduğunu anladılar ya da şaka bilmiyorum 😹
En son cuma günü “sınıfa kobra yılanımla pitbull köpeğimi getircem sizinle tanıştırcam” dedi iyi getir bakalım dedim yarın bakalım ne bahane bulacak diye merakla bekliyorum 👻
Ha çocuk neden yalan söylüyor altındaki sebep ne bilmem rehberliğe ve ailesine bildirdim beraber çalışıyorlar bakalım 🤷🏻‍♀️

Kısacası siz çocuğunuzu bilirsiniz yalan söyler mi söylemez mi ?

Benim de ikiz 6 yaşında kızlarım var asla yalan söylemediler :) ne söylerlerse doğru olduğuna eminim.
Yalanı keşfetmediler henüz :)

Eğer gerçekse lütfen gerekeni yapın meslektaşım da olsa hak ettiğini görsün :KK43:

Ben çocuklar bazen altına kaçırıyor diye evden kızlarıma ait çorap çamaşır pijama bile götürüyorum aile gelene kadar üşümesinler diye 😢
Merhamet versin Allah 🤲🏻
hanımefendinin konusu çok geniş çapta
3 çocuk aynı şeyi anlatıyor
siniftakiler vs

ama bu konu dışından
bakarsak çocuklar zaten çok yalan söylerler ve bu çok normal kabul edilir aslında
sanırım 10 yaş miydi neydi o zamana kadar sıkıntı yok sonrasında yalanlar devam ediyor ise sıkıntı var filan deniyordu (yaştan emin değilim)

bide herkes meb e yazın filan demiste MEB cidden bu tarz şikayetlerle ilgileniyor mu ?
sonuçta devlet kurumu / kadında devlet memuru oluyor
hiç doğru düzgün denetleme ilgilenme olacağına inanmıyorum elimdeki bu iki bilgi ile.
bu konuda beni aydınlatacak olan var mı ?

Ben bir öğretmen olarak söylüyorum ki MEB e vs şikayet yada müdüre gidilmesi çok caydırıcılığı olan şeyler değil.bu tür durumlarda direk savcılığa yada emniyete gidilmesi daha uygun olur .o zaman bir korku oluşuyor hem öğretmende hem de idarede.O öğretmeni artık o okuldan bir şekilde yolluyorlar .
Şuan çalıştığım okulda 10.sınıfta okuyan bir kıza beden eğitimi öğretmenimiz! Mesajlarla tacizde bulunmuş birkaç kere sarılmaya çalışmış .biz olayı duyana kadar kızı bir şekilde ikna edip mesajları sildirmiş okul idaresi ve rehberlik servisi! Kız şimdi açık liseye geçti.resmi olarak şikayetçi olmadıpı için de biz birşey yapamadık .geç duyduk gittik müdürle konuştuk bizi dedikoducu iftiracı gibi yaftalamaya bile kalktı.Ha şimdi o bedenciye okulu dar ediyoruz ama yaptıkları yanına kar kaldı

Merhaba. İlk kez buraya danışıyorum. Zira yakınlarımdan hiç bir cevap alamadım.

6 yaşındaki oğlum, Perşembe günü öğretmen bana vurdu , diyerek döndü okuldan.
Detayları sordukça, olaya üç arkadaşının daha dahil olduğunu . Hepsine vurduğunu söyledi. Hatta birine vurunca , çocuk yere düşüp dizlerini vurmuş.

Uzatmak istemiyorum, diğer çocuklar da aynı hikayeyi anlatıyor.

Öğretmen asla kabul etmiyor vurduğunu. Hatta iftira atıyorlar bana, diyor ( 6 yaşındaki küçük çocuklara ) çocuklar birbirlerini o günden sonra görmediler bile.
Çocuklardan biri altını ıslatmaya başlıyor.

Bütün veliler çıldırmış durumda.

Anasınıfının tuvaletinde oluyor, şahitler (?Diğer öğrenciler ) kapının kilitlendiğini söylüyor, bizim çocuklar içerden ağlayarak çıkıyor.

Rehber öğretmen eşliğinde görüştük, üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Ama oğlum öyle şeyler anlattı ki, karnımız ağrıyor üç gündür.

Şimdi böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Nasıl bir yol izlediniz?

Yarın müdürle konuşmaya gidilecek ve sınıf değişikliği isteyeceğiz. Kabul etmeyebilir de… Diğer öğretmenler , suçlu olma ihtimaline karşı bile öğretmeni korumayı tercih ediyorlar , bu nedense hep böyle oluyor.

Çocuğum okula gitmeyi çok seviyor ama aynı öğretmene yollayamam. Dönemin ortası olmuş neredeyse.

Bir arkadaşım öğretmen aklansa bile yollama diyor. E heralde diyecektim.

Neyse
Tavsiyelerinizi bekliyorum, çok teşekkürler 🙏🏻🌷
Bu ne yahu?? Tuvalette kapiyi kilitlemek ne demek? Taciz bile olabilir. Olay cok buyuk bence. Ustunu kapatmalarima izin vermeyin. Ortaligi ayaga kaldirin. El kadar bebeleri kilitleyip siddet uygulayan bir psikopat ogretmen olarak devam edemesin. Ben olsam okulu da degistirirdim.

Biz de ona şaşırdık zaten, minicik çocuklar iftirayı nereden bilsin.
Dört hafta önce , operasyon olacağım diyerek 3. Raporunu alacağını Zoom’da anlatırken, sıkıntısına üzülüp hep beraber ağlamıştık bir de. O sırada psikolojik destek aldığını söyledi herkese. Acaba bu da bir kanıt olabilir mi?

Devlet anaokulu. Özellerde de olabiliyor mu böyle şeyler? 😔
Benim çocuklarım özel ana okuluna gitti,bu şekilde bir problem yaşamadık.Ama basında özel ana okulları ile ilgili de bu tarz haberler çok çıktı.
Devlet ana okulu olduğu için işiniz daha kolay.Özelller bir yerde ticarethane mantığı, bir kere ana okulu sahibi konuyu kapatmak için türlü yollara başvurabilir.Ama burada önünüz daha açık.Geçmiş olsun

Detayları sordukça, olaya üç arkadaşının daha dahil olduğunu . Hepsine vurduğunu söyledi. Hatta birine vurunca , çocuk yere düşüp dizlerini vurmuş.

Öğretmen asla kabul etmiyor vurduğunu. Hatta iftira atıyorlar bana, diyor ( 6 yaşındaki küçük çocuklara ) çocuklar birbirlerini o günden sonra görmediler bile.

Anasınıfının tuvaletinde oluyor, şahitler (?Diğer öğrenciler ) kapının kilitlendiğini söylüyor, bizim çocuklar içerden ağlayarak çıkıyor.

Rehber öğretmen eşliğinde görüştük, üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Ama oğlum öyle şeyler anlattı ki, karnımız ağrıyor üç gündür.

Nasıl bir yol izlediniz?

Yarın müdürle konuşmaya gidilecek ve sınıf değişikliği isteyeceğiz. Kabul etmeyebilir de… Diğer öğretmenler , suçlu olma ihtimaline karşı bile öğretmeni korumayı tercih ediyorlar , bu nedense hep böyle oluyor.

Çocuğum okula gitmeyi çok seviyor ama aynı öğretmene yollayamam. Dönemin ortası olmuş neredeyse.

Neyse
Dayak yiyen ailelerin çocuğuyla birlikte hareket ederseniz basarirsiniz

Benim kardeşim var bu sebeple bu tarz okulda şiddet olaylarına çok hassasım hani vurma durumlarında karşı tarafa şiddet gösterebilecek kadar hassasım ancak bu yaz komşumuzun çocuğu misafirliğe gelmişti anneler balkonda oturuyor kuzenim kardeşim ve misafir çocuğu küçük 5 6 yaşlarında ben de oradayım mutfak tarafındayım Amerikan mutfak görüyorum yani onları gözlerimin önündeler kuzenim de 10 yaşında televizyondan bir şey açmasını istedi kuzenim açmadı hiçbir şekilde fiziksel yakınlık yok aralarında koltuk mesafesi var çocuk kendini yere atmaya başladı bana vurdu bana vurdu diye bas bas bağırıyor hayatımda hiç böyle bir şey görmedim ben orada olmasaydım ben kendi kardeşime kuzenime çok ağır tepkiler verebilirdim vurduklarını düşünüp bu olaydan sonra açıkçası birtık daha sorgular hale geldim çocukları o yüzden ben bu olayı yaşamasaydım şu an size ne duruyosunuz gidip siz de o öğretmene vurun sizde aynısını yapın tarzı kesinlikle yorum yapardım.. olayın peşini bırakmayın gerçekten vurma olayı varsa ben bu tarz şeylerde sakin kalamıyorum eğer böyle bir şey yaptıysa kesinlikle aynı şeyi yaşatmayı düşünürüm yapım gereği bir çocuğa hiç kimse vuramaz o elleri kırarım size de tavsiye ederim ama bu olayın peşini bırakmayın gerçek olmamasını umuyorum çünkü hiçbir çocuk fiziksel olarak bunu yaşamasın umarım ki gerçek değildir

Benim kardeşim var bu sebeple bu tarz okulda şiddet olaylarına çok hassasım hani vurma durumlarında karşı tarafa şiddet gösterebilecek kadar hassasım ancak bu yaz komşumuzun çocuğu misafirliğe gelmişti anneler balkonda oturuyor kuzenim kardeşim ve misafir çocuğu küçük 5 6 yaşlarında ben de oradayım mutfak tarafındayım Amerikan mutfak görüyorum yani onları gözlerimin önündeler kuzenim de 10 yaşında televizyondan bir şey açmasını istedi kuzenim açmadı hiçbir şekilde fiziksel yakınlık yok aralarında koltuk mesafesi var çocuk kendini yere atmaya başladı bana vurdu bana vurdu diye bas bas bağırıyor hayatımda hiç böyle bir şey görmedim ben orada olmasaydım ben kendi kardeşime kuzenime çok ağır tepkiler verebilirdim vurduklarını düşünüp bu olaydan sonra açıkçası birtık daha sorgular hale geldim çocukları o yüzden ben bu olayı yaşamasaydım şu an size ne duruyosunuz gidip siz de o öğretmene vurun sizde aynısını yapın tarzı kesinlikle yorum yapardım.. olayın peşini bırakmayın gerçekten vurma olayı varsa ben bu tarz şeylerde sakin kalamıyorum eğer böyle bir şey yaptıysa kesinlikle aynı şeyi yaşatmayı düşünürüm yapım gereği bir çocuğa hiç kimse vuramaz o elleri kırarım size de tavsiye ederim ama bu olayın peşini bırakmayın gerçek olmamasını umuyorum çünkü hiçbir çocuk fiziksel olarak bunu yaşamasın umarım ki gerçek değildir
Perşembe oldu olay
Cuma sakin bir şekilde sorgulamaya gittim. Çocuklardan biri anlatmak istemiyordu. Sadece iki çocuk aynı şekilde anlatıyordu olanları.

Öğretmen bağırdım, evet herkes duydu ama vurmadim diyor. Kapı kilitli.

4. Çocuk bu arada konusamayan bir kaynastirma öğrencisi. Yani sözlü iletişim kuramiykr. Annesinin tutumu, ne yaptıysaniz doğru l yapmışsınızdir hocam, demis.

Üç çocuk aynısini anlatıyor, birbirini görmeden.

Benim çocuğum ısrarla vurduğunu söylüyor ama biz çok eğleniyoruz da diyor. Okula gidemedigi için çok üzgün.

Kız çocuğu annesine sikayet etme, okula girmek istiyorum, diyor.
Diğer çocuk korkusundan üç gün konuşmayıp cumartesi aksami sökülüyor.

Yani çocuk lafıyla yola çıkmış değiliz, üç çocuğun aynı şeyi anlatmasından dolayı dehşete kapıldık.

Daha önce yaptı mi diyorum, hayır diyor.

Yalan gibi mi geldi size?
Benim de üzüldüğüm bu çocuklar uyduruyordur, diye yaklaşılmasi hep.

Nasıl bir yol izlediniz?

Neyse
Nasıl şeyler anlattı oğlunuz, çok merak ettik
😞

Teşekkür ederim cevabınız için 🌷
Oğlum , öğretmenle konuştun mu bir daha yapmasın böyle , dedin mi , diye sordu.
Dedim yapmadığını söylüyor , annecim.
Yaptı ama ! Diye bir gözlerini açışı var.

Babasıyla kalakaldık.

Öğretmenin kilitlediğini başka öğrenciler söylüyor.

Bana niye söylemedin , ne zaman kilitledi , diyorum.
“Vurmadan önce kilitledi , kaçamadım”

Yavrum yaa…

Yarın veliler toplanıp gidiyoruz müdüre. Umarım bir sonuç alırız.
kırarım o elleri!!!!
ikna etmeye çalışacaklar inşallah kamera görüntülerini silmezler
adliyeye gidip suç duyurusunda da bulunun

Adliyeye koşardim. Gerçek mi degilmi arastirsinlar ve gerçekse herkes cezasını çeksin. Meslekten men edilsin eğer gerçekse. Ama o yaş çocukları bu tür hikayeler de yazabiliyor hemde çok komplike bile olabiliyor uzmanlada görüşebilir siniz gerçeklik konusunda fikir verebilir. Ne olursa olsun adlı süreci baslatmistim şimdiye
Hepsinin ayni hikayeyi yazmasi o yasta zor bence

Nasıl şeyler anlattı oğlunuz, çok merak ettik
😞
Oğlum , sen daha önce yandaki anaokuluna gittin , ..... öğretmen sana vurdu mu hiç?

- Yoo hiç vurmadı , sadece H.... öğretmen. ( Ben şahsı ismen sormadım bile )

- Ben sana vuran bir öğretmene nasıl yollarım seni?

-Neden vurmak yasak mı?
-Evet kimse sana vuramaz annecim.Peki ya sana tekrar vurursa ?
-Evet vurabilir ( Kabullenişle ) , çünkü o istediğini yapabilir , öğretmenimiz o.
Çocuğumuz, öğretmeninin her şeyi yapabileceğine dair hakkı olduğunu düşündüğü için , durum daha da vahim bir hal aldı.

------
Annecim , öğrendim ki öğretmen siz içerdeyken kapıyı kilitlemiş… bunu söylemedin bana.Sizden özür dilemek için mi ?
Cevap: Yok vurmadan önce. İlk kapıyı kilitledi. Kaçamadım….

Bu tip şeyleri çocuğunuzun ağzından duymak, hele minicikken😞

Savıcılığa suç duyurusunda bulunun... MEB'e şiddet ile başvurursanızda olay adliyeye intikal eder. basit yaralamaya giriyor çünkü... okula gitmeniz sorununuzu çözmeyecek... ayrıca il mebde müfettişlerle görüşün... süreç devam ederken sınıfını yada okulunu değiştirme talebinde bulunun... size yardım edeceklerdir.

@ lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz meb şikayetleri çok ciddiye alıyor. aslı var yada yok mutlaka inceleme yada soruşturma açıyor... sağlık bakanlığı gibi değil. iki kurumu az çok tanıyorum. sağlık bakanlığı daha somut şeyler bekliyor. adliyeye intikal gibi...

Konu sahibi, olayın doğru olduğundan emin olduğunu varsayarak ve kendimi senin yerine koyarak yazacağım (5 yaşında bir kızım ve 7 yaşında bir oğlum var):

Öncelikle öğretmen falan değil, direkt müdüre giderim. Kamera kayıtlarını isterim. Mümkünse diğer velilerle örgütlenerek yaparım bunu. Şikayetçi olabileceğim ne kadar merci varsa araştırıp şikayetçi olurum, gerekirse savcılığa kadar gider suç duyurunda bulunurum. Hukuk sistemi nasıl işliyor bilmiyorum (savcılık şikayeti, pedagog eşliğinde ifade vs mümkün mü bilemiyorum), ama araştırıp öğrenip o müdürü iyice korkuturum, eğer hala çocuğumu korumuyorsa uygulamaya geçerim.

O öğretmenle de meslekten men edilinceye kadar uğraşırım. Allah düşmanımı kafama taktırmasın, harcarım o öğretmeni, gerekirse ömrümü de harcarım o kadar net.

Darp raporu alın ve mutlaka üç veli bir avukatla görüşün. Üstünü kapatmalarına müsaade etmeyin.
Ne demek dövmek. Ne demek iftira.
Ve mutlaka cimere ve ilçe mem e yazın.

benim kardeşim bir dönem sabahları uyanınca “öğretmenim bana vurdu” diyordu. Günlerce sürdü böyle, ciddi ciddi anlatıyordu bir de, tek problem o zaman henüz okula gitmiyordu. Okurken başta öyle bir durumdur inşallah dedim ama diğer çocuklar da şahitmiş.. çok geçmiş olsun, peşini bırakmayın

O yaşta çocuk iftira atmak ne demek bilmez ağız birliği yapamaz.

Açıkçası çocuklara koşulsuz güvenmem. Yalan söylemezler de demem. 10 yıldan fazladır öğretmenlik yapıyorum ve 2 çocuk annesiyim. Çocuklar sıkıştırkları yerde yapmaması gereken bir şey yaptıklarında yalan söyleyebilirler.

Ama sizin durumunuz çok farklı. O yaşta 3 çocuk aynı anda aynı şeyi örgütlenip söyleyemez. O yüzden kesinlikle yalan söylemiyorlar.

Okul idaresine gidin ama haber vermek için gidin çözüm bulmak için değil. Okul müdürü size çözüm sunmaya aktır emin olun. Gidin ve böyle bir olay yaşanmış milli eğitime ve savcılığa gideceğim cimere de yazacağım haberiniz olsun diyin. Oturup onlarla uzun uzun konuşmayın.

X