Anasınıfı

Öncelikle cevap için teşekkür ederim
İşte o çocuğun kaçmamasını sağlamak onun elinde köy leri bilirsiniz 1.sınıfa 60 aylık başlayan öğrencilerim de oldu ama çok şükür hiç birini kaybetmedim Urfa’da 40 kişilik sınıf bu arada birinin çişi gelince hepsini götürüyordum

Hocam sizin sınıf şartlarına göre değişir . Köyde genelde öğrenci sayısı azdır. Mesela tuvalet sınıf içinde mi ? Kaç öğrenciniz var ? Okulun anasınıfı okulun dışında ya da ayrı bir bölümünde mi bulunuyor? Mesela öyle sınıflar var ki öğretmenin sınıftan çıkmasına gerek olmuyor ama bazı sınıflarda tuvalet çok uzakta oluyor . Öğretmen çocuğu tuvalete mi götürsün yoksa sınıfa mi baksın iki arada bir derede kalıyor . Diyelim sınıf kalabalık tuvalet uzak ki emin olun böyle çalışan bir sürü öğretmenimiz var. Sınıfta bir öğrenci gizlice çıksa öğretmen o telaşın içinde fark etmez. Kesinlikle velilerin korkuları haklı öğretmenim cevabı çok çok yanlış ama tek yanlış öğretmende değil diyorum ben. Kesinlikle meb artık okuloncesi öğretmenlerine de bir yardımcı eleman vermeli

Ya çok komedi ama bu Ben bi çok köy, ilçe, şehirlerde çalıştım da hiç karşılaşmadım o ruh haliyle ya
Mesela şimdi biz köyler soğuk olduğu için doğal olarak kaban mont Allah ne verdiyse onlarla gidiyoruz okula eee doğal olarak toplantılara da bazen öyle katılıyoruz.ayakabılar toz toprak saç baş birbirine girmiş onlar şık şıkırdım ben sana sümüğümü bile atmam der gibi süzüp gidiyorlar bizi

Hocam büyük geçmiş olsun sanırım ben sizin kadar sakin kalamazdım.
Çocuğunuzu o sınıftan almayı öğretmenin ekmeğine yağ sürmek olarak düşünmeyin.
Ben de okul öncesi öğretmeni ve anneyim.
Birincisi ben olsam bu öğretmene evladımı emanet etmem çünkü hem suçlu hem güçlü.
Kadında sorumluluk olmadığı gibi üslubu ve yaklaşımı fevkalade çirkin.
İkincisi kendisiyle aranızda geçen bu olayı ne yazık ki çocuğunuza yansıtma ihtimali var.
Ayrıca bundan sonra aranızda sağlıklı bir iletişim yürütebileceğinizi sanmıyorum.
Mümkünse okulu değilse çoçuğunuzun sınıfını değiştirin ve okul idaresine yazılı şikayet dilekçesi verin.

Ho
Hocam herkes bir olamaz eminim çok zorlandınız çok yıprandınız o yıl . Allah yardımcınız olsun umarım şartlar iyileşir çocuklar güvenli şartlarda eğitim görürler

Bir çocuk ailesi gelmeden nasıl çıkabilir okuldan anasınıf çocuğu bu ya inanamıyorum ayrıca aile terbiyesi ne alaka çocuk terbiyesiz birşey mi yaptı sanki.

Yardımcı eleman konusunda sonuna kadar haklısınız ama işte iş başa gelince öyle olmuyor birde beni en çok üzen şey ben elimden geldiği kadar öğrencilerime gözüm gibi bakmaya çalışıyorum çünkü onları ailelerinin değil Allah’ın emaneti olarak görüyorum.
Ama kendi çocuğumun yanında olamadım ya başına birşey gelseydi

Yok bence ya o kadar da değildir. Şimdi merkezdeki okullarda okul mevcutları çok kalabalık her kafadan ayrı bir ses bir sürü veli belki yorgunluğun getirmiş olduğu bir durumdur. Cidden problemli tipler olabiliyor aynı okulda çalıştığımız halde o dediiğiniz şekilde davrananlara da rastladım da çok umursamadım kendi çaplarında günlerini yaşıyorlar. Ama ben yine de şunu derim o öğretmenden çocugunuzu alın. Biz servisler var yığılma olmasın diye 2-3 dk bile erken cıkarırken tedirgin oluyoruz 0 kadar süre önce bırakmaya hele ki bir başkasına teslim etmeye çalışan biri çocuğuma çok verebilecek bir şeyi olduğunu düşünmem şahsen. Bu sorumsuzlukla alakalı bir durum.

Bir çocuk ailesi gelmeden nasıl çıkabilir okuldan anasınıf çocuğu bu ya inanamıyorum ayrıca aile terbiyesi ne alaka çocuk terbiyesiz birşey mi yaptı sanki.
Aslında sanırım orda bana terbiyesiz demeye çalıştı ama yemediğinden benim oğlanı kattı sayın saygıdeğer öğretmen hanım

İlk isim sikayet etmek olur hemde sadece mudere degil. Edilebilecek heryere. Bu rahatlik. Baska seylerde diyecegim susuyorum.

Kendi sınıfınızda okutmayı düşünmediniz mi hocam sağlıksız olacağını mi düşünüyorsunuz

Çocuğunu kesinlikle o öğretmenden al. Allah korusun bugün başına çok kötü şeyler gelebilirdi. Bir de memursanız biliyorsunuzdur, cimer var. Yazın, uğraşsın masum mu değil mi soruşturma sonucu karar verilir.

Çok haklısınız sanırım gayet rahat bir insan İnan’ın bilmiyorum ne yapacağımı uyum haftasında başladı oğlum arkadaşları ile kaynaştı ve ona oh be kurtuldum dedirtmek istemiyorum ha gerek olursa hayatından öyle sessizce çekip gitmem onu rezil etmeden

Sizde kesinlikle haklısınız ama bende diyorum ki çocuğun sınıftan çıkmasının hiçbir şekilde bahanesi olamaz. 18 öğrencim vardı ve tuvalet okul bahçesinde ama çocuk tuvalete çıkacaksa veya bazen fotokopi vs çekmemiz gerekiyor diğer binaya gidiyoruz ilkokul bölümüne o zaman zümremle paslaşıyoruz. yan yana sınıfımız birlikte bakıyor iki sınıfada 5 dakikalığına. Şartlar kötü ama gerekli tedbiri almak zorundayız. Farzedelim ki çocuğun başına bir olay geldi Allah korusun. Ondan sonra ne diyeceğiz veliye sınıf kalabalık milli eğitim bakanlığı okul öncesi öğretmenlerini yalnız bırakıyor yardımcı yok vs mi. Her söylediğinize katılıyorum ama bazen telafisi olmayan ve su götürmeyen şeyler vardır. Bazen zümrem raporlu vs oluyor mesela diğer binadaki nöbetçi öğrenciyi çağırıyorum büyük sınıf onlar ya çocuğu onunla gönderiyorum ya sınıfı ona bırakıyorum mesela çocuklar etkinlik yaparken masada oturuyor genelde o arada nöbetçi öğrenciyi sınıfa bırakıp çocuğu tuvalete götürüyorum örneğin. Bilemiyorum ama bana çok yanlış geldi.

Kendi sınıfınızda okutmayı düşünmediniz mi hocam sağlıksız olacağını mi düşünüyorsunuz
Ben sınıf öğretmeniyim ve sınıfıma almak istemiyorum gerçekten sağlıklı olacağını düşünmüyorum ki ben yan komşumun sınıfına bile vermedim çocuğumu en ufacık bir kayırma olmasın diye

Hocam okul nobetcisi olmayan zümresi olmayan okullar da var. Bence öğretmenin üslubu çok yanlış yoksa insanoğlu hata yapabilir bir anlık dalgınlık öğrenci kaçabilir kimse benim başıma gelmez diyemez diye düşünüyorum bu konuda . Ama benim çocuğum kaçmazdı diye pişkince bir cevap verilmesi çok çok yanlış. Özür dilese eminim veli bu şekilde tepki vermezdi . Üstelik başka birine emanet edilmesi zaten tam bir fiyasko . Velhasıl sadece merkezde diye öğretmen ıyi olmuyor . Ne öğretmenler çok kötü şartlarda mucizeler yaratıyor . Ama sınıf kalabalık olunca öğretmene de laf edemiyorum anasınıfı maksimum 10 kişilik olmalı

Hocam çok haklısınız ben ilkokul 3.4. Sınıf çocukları tuvalete gittiğinde gelene kadar siken üstünde oluyorum kaç kez gidip hadi artık diye çocuk getirdiğimi biliyorum ayağı kayar düşer birşey olur diye

Hocam İşte ben buna kızıyorum pişkinliğine. Ben olsaydım olay olduğu an arardım Veli’yi.çocuktan duyacağına ben anlatırdım ve özrümü diler mahçup bir halde kapatırdım telefonu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…