Öncelikle cevap için teşekkür ederimIşte sıkıntı burdan kaynaklanıyor o kadar kişiyi aklında tutamaz. Anasınıfı ortamını bilirsiniz yerde hali vardır ev ortamına benzer . Belli bir sınıf düzeni yoktur . Ilk haftalarda çok rahat sınıftan kaçma imkanı bulur zira okul kurallarını da bilmez. Bu sadece anasınıfında değil 1. Sınıf için de geçerlidir. Öğretmen haklı demiyorum yanlış anlaşılmasın hatalı ama ben sizin yerinizde olsam ikinci bir sınıf açılmasını talep ederdim zira öğretmen 25 kişiye yetersiz kalıyor . Emin olun bu sadece sizin başınıza gelmiyor bir sürü veli bundan şikayetçi ama bir de şöyle düşünün . Daha bebeklikten yeni çıkmış 4 -5 yaşında 25 kişilik bir sınıf. Çocuk hayatı boyunca ilk kez okul ortamı görüyor yaşı çok küçük ve kural ne bilmiyor . Öğretmen arkasını döndüğü an kaçar. Öğretmen fark etmez bile o kalabalıkta zira çoğu çocuk ağlıyor şekild e olur. Her biri bağırır kendi sesini duyamaz öğretmen. Bundan dolayı öncelikle çocuklar kuralları öğrenene kadar yani ilk 2-3 hafta okul idaresi mutlaka güvenliği sağlamalı. Gerekirse okul kapıları kilitlemeli veya anasınıfına uygun düzenlemeler yapılmalı ama en uygunu ikinci sınıf açılmasıdır güvenli olması açısından
Hocam sizin sınıf şartlarına göre değişir . Köyde genelde öğrenci sayısı azdır. Mesela tuvalet sınıf içinde mi ? Kaç öğrenciniz var ? Okulun anasınıfı okulun dışında ya da ayrı bir bölümünde mi bulunuyor? Mesela öyle sınıflar var ki öğretmenin sınıftan çıkmasına gerek olmuyor ama bazı sınıflarda tuvalet çok uzakta oluyor . Öğretmen çocuğu tuvalete mi götürsün yoksa sınıfa mi baksın iki arada bir derede kalıyor . Diyelim sınıf kalabalık tuvalet uzak ki emin olun böyle çalışan bir sürü öğretmenimiz var. Sınıfta bir öğrenci gizlice çıksa öğretmen o telaşın içinde fark etmez. Kesinlikle velilerin korkuları haklı öğretmenim cevabı çok çok yanlış ama tek yanlış öğretmende değil diyorum ben. Kesinlikle meb artık okuloncesi öğretmenlerine de bir yardımcı eleman vermeliEvet bu milli eğitimin hatası size katılıyorum ama bunun cezası öğrenciye kesilemez. Bu ihmalin hiç bir açıklaması olamaz. Az önceki yorumumda da belirttim, bende bir okul öncesi öğretmeniyim, öğretmen düşmanı vs değilim yani. Genelde eleştiri yapılınca öğretmen düşmanı oluyor insanlar ama öyle değil işte. Köy okulunda öğretmenim, köye ulaşım yok. Hava güzelse yürüyerek gidip geliyorum 45 dakika değilse taksi ile ve hayatımda ilk kez 30 yaşımda sınıfta soba yaktım. Diğer öğretmen arkadaşlardan öğrendim nasıl yakıldığını. Yardımcımız yok her gün çıkışta sınıfı temizliyoruz bir gün ben, diğer gün diğer sınıftaki öğretmen arkadaşım ama bir gün olsun çocuklarım sınıftan çıkınca haberim olmadığı olmadı yada veliye erken gel demedim. Evet hadi oldu diyelim bu üslup nedir ya. Biz olsak özür dinlemekten aklımız çıkar insanlarda ne cesaret var ya. Dediğim gibi bu sorumsuzluğun asla ama asla bahanesi olamaz. Yetişemiyorsa bırakır gider devlet zorla tutmuyor kimseyi.
Mesela şimdi biz köyler soğuk olduğu için doğal olarak kaban mont Allah ne verdiyse onlarla gidiyoruz okula eee doğal olarak toplantılara da bazen öyle katılıyoruz.ayakabılar toz toprak saç baş birbirine girmiş onlar şık şıkırdım ben sana sümüğümü bile atmam der gibi süzüp gidiyorlar biziYa çok komedi ama buBen bi çok köy, ilçe, şehirlerde çalıştım da hiç karşılaşmadım o ruh haliyle ya
Hocam büyük geçmiş olsun sanırım ben sizin kadar sakin kalamazdım.Teşekkür ederim cevap için.öğretmenden almak sınıfını değiştirmek istemiyorum ekmeğine yağ sürmeyeceğim.ha benim oğlum herşeyi anlatır bana ters bir hareketini görürsem elbette alırım ama sessizce değil tüm ilçeye rezil ederim onu İnan’ın insan içine çıkacak yüz bırakmam
Hocam herkes bir olamaz eminim çok zorlandınız çok yıprandınız o yıl . Allah yardımcınız olsun umarım şartlar iyileşir çocuklar güvenli şartlarda eğitim görürlerÖncelikle cevap için teşekkür ederim
İşte o çocuğun kaçmamasını sağlamak onun elinde köy leri bilirsiniz 1.sınıfa 60 aylık başlayan öğrencilerim de oldu ama çok şükür hiç birini kaybetmedim Urfa’da 40 kişilik sınıf bu arada birinin çişi gelince hepsini götürüyordum
Yardımcı eleman konusunda sonuna kadar haklısınız ama işte iş başa gelince öyle olmuyor birde beni en çok üzen şey ben elimden geldiği kadar öğrencilerime gözüm gibi bakmaya çalışıyorum çünkü onları ailelerinin değil Allah’ın emaneti olarak görüyorum.Hocam sizin sınıf şartlarına göre değişir . Köyde genelde öğrenci sayısı azdır. Mesela tuvalet sınıf içinde mi ? Kaç öğrenciniz var ? Okulun anasınıfı okulun dışında ya da ayrı bir bölümünde mi bulunuyor? Mesela öyle sınıflar var ki öğretmenin sınıftan çıkmasına gerek olmuyor ama bazı sınıflarda tuvalet çok uzakta oluyor . Öğretmen çocuğu tuvalete mi götürsün yoksa sınıfa mi baksın iki arada bir derede kalıyor . Diyelim sınıf kalabalık tuvalet uzak ki emin olun böyle çalışan bir sürü öğretmenimiz var. Sınıfta bir öğrenci gizlice çıksa öğretmen o telaşın içinde fark etmez. Kesinlikle velilerin korkuları haklı öğretmenim cevabı çok çok yanlış ama tek yanlış öğretmende değil diyorum ben. Kesinlikle meb artık okuloncesi öğretmenlerine de bir yardımcı eleman vermeli
Amin amin inşallah hiç kimsenin evladının tırnağına zarar gelmesinHo
Hocam herkes bir olamaz eminim çok zorlandınız çok yıprandınız o yıl . Allah yardımcınız olsun umarım şartlar iyileşir çocuklar güvenli şartlarda eğitim görürler
Yok bence ya o kadar da değildir. Şimdi merkezdeki okullarda okul mevcutları çok kalabalık her kafadan ayrı bir ses bir sürü veli belki yorgunluğun getirmiş olduğu bir durumdur. Cidden problemli tipler olabiliyor aynı okulda çalıştığımız halde o dediiğiniz şekilde davrananlara da rastladım da çok umursamadım kendi çaplarında günlerini yaşıyorlar. Ama ben yine de şunu derim o öğretmenden çocugunuzu alın. Biz servisler var yığılma olmasın diye 2-3 dk bile erken cıkarırken tedirgin oluyoruz 0 kadar süre önce bırakmaya hele ki bir başkasına teslim etmeye çalışan biri çocuğuma çok verebilecek bir şeyi olduğunu düşünmem şahsen. Bu sorumsuzlukla alakalı bir durum.Mesela şimdi biz köyler soğuk olduğu için doğal olarak kaban mont Allah ne verdiyse onlarla gidiyoruz okula eee doğal olarak toplantılara da bazen öyle katılıyoruz.ayakabılar toz toprak saç baş birbirine girmiş onlar şık şıkırdım ben sana sümüğümü bile atmam der gibi süzüp gidiyorlar bizi
Aslında sanırım orda bana terbiyesiz demeye çalıştı ama yemediğinden benim oğlanı kattı sayın saygıdeğer öğretmen hanımBir çocuk ailesi gelmeden nasıl çıkabilir okuldan anasınıf çocuğu bu ya inanamıyorum ayrıca aile terbiyesi ne alaka çocuk terbiyesiz birşey mi yaptı sanki.
Kendi sınıfınızda okutmayı düşünmediniz mi hocam sağlıksız olacağını mi düşünüyorsunuzYardımcı eleman konusunda sonuna kadar haklısınız ama işte iş başa gelince öyle olmuyor birde beni en çok üzen şey ben elimden geldiği kadar öğrencilerime gözüm gibi bakmaya çalışıyorum çünkü onları ailelerinin değil Allah’ın emaneti olarak görüyorum.
Ama kendi çocuğumun yanında olamadım ya başına birşey gelseydi
Çok haklısınız sanırım gayet rahat bir insan İnan’ın bilmiyorum ne yapacağımı uyum haftasında başladı oğlum arkadaşları ile kaynaştı ve ona oh be kurtuldum dedirtmek istemiyorum ha gerek olursa hayatından öyle sessizce çekip gitmem onu rezil etmedenYok bence ya o kadar da değildir. Şimdi merkezdeki okullarda okul mevcutları çok kalabalık her kafadan ayrı bir ses bir sürü veli belki yorgunluğun getirmiş olduğu bir durumdur. Cidden problemli tipler olabiliyor aynı okulda çalıştığımız halde o dediiğiniz şekilde davrananlara da rastladım da çok umursamadım kendi çaplarında günlerini yaşıyorlar. Ama ben yine de şunu derim o öğretmenden çocugunuzu alın. Biz servisler var yığılma olmasın diye 2-3 dk bile erken cıkarırken tedirgin oluyoruz 0 kadar süre önce bırakmaya hele ki bir başkasına teslim etmeye çalışan biri çocuğuma çok verebilecek bir şeyi olduğunu düşünmem şahsen. Bu sorumsuzlukla alakalı bir durum.
Sizde kesinlikle haklısınız ama bende diyorum ki çocuğun sınıftan çıkmasının hiçbir şekilde bahanesi olamaz. 18 öğrencim vardı ve tuvalet okul bahçesinde ama çocuk tuvalete çıkacaksa veya bazen fotokopi vs çekmemiz gerekiyor diğer binaya gidiyoruz ilkokul bölümüne o zaman zümremle paslaşıyoruz. yan yana sınıfımız birlikte bakıyor iki sınıfada 5 dakikalığına. Şartlar kötü ama gerekli tedbiri almak zorundayız. Farzedelim ki çocuğun başına bir olay geldi Allah korusun. Ondan sonra ne diyeceğiz veliye sınıf kalabalık milli eğitim bakanlığı okul öncesi öğretmenlerini yalnız bırakıyor yardımcı yok vs mi. Her söylediğinize katılıyorum ama bazen telafisi olmayan ve su götürmeyen şeyler vardır. Bazen zümrem raporlu vs oluyor mesela diğer binadaki nöbetçi öğrenciyi çağırıyorum büyük sınıf onlar ya çocuğu onunla gönderiyorum ya sınıfı ona bırakıyorum mesela çocuklar etkinlik yaparken masada oturuyor genelde o arada nöbetçi öğrenciyi sınıfa bırakıp çocuğu tuvalete götürüyorum örneğin. Bilemiyorum ama bana çok yanlış geldi.Hocam sizin sınıf şartlarına göre değişir . Köyde genelde öğrenci sayısı azdır. Mesela tuvalet sınıf içinde mi ? Kaç öğrenciniz var ? Okulun anasınıfı okulun dışında ya da ayrı bir bölümünde mi bulunuyor? Mesela öyle sınıflar var ki öğretmenin sınıftan çıkmasına gerek olmuyor ama bazı sınıflarda tuvalet çok uzakta oluyor . Öğretmen çocuğu tuvalete mi götürsün yoksa sınıfa mi baksın iki arada bir derede kalıyor . Diyelim sınıf kalabalık tuvalet uzak ki emin olun böyle çalışan bir sürü öğretmenimiz var. Sınıfta bir öğrenci gizlice çıksa öğretmen o telaşın içinde fark etmez. Kesinlikle velilerin korkuları haklı öğretmenim cevabı çok çok yanlış ama tek yanlış öğretmende değil diyorum ben. Kesinlikle meb artık okuloncesi öğretmenlerine de bir yardımcı eleman vermeli
Ben sınıf öğretmeniyim ve sınıfıma almak istemiyorum gerçekten sağlıklı olacağını düşünmüyorum ki ben yan komşumun sınıfına bile vermedim çocuğumu en ufacık bir kayırma olmasın diyeKendi sınıfınızda okutmayı düşünmediniz mi hocam sağlıksız olacağını mi düşünüyorsunuz
Hocam okul nobetcisi olmayan zümresi olmayan okullar da var. Bence öğretmenin üslubu çok yanlış yoksa insanoğlu hata yapabilir bir anlık dalgınlık öğrenci kaçabilir kimse benim başıma gelmez diyemez diye düşünüyorum bu konuda . Ama benim çocuğum kaçmazdı diye pişkince bir cevap verilmesi çok çok yanlış. Özür dilese eminim veli bu şekilde tepki vermezdi . Üstelik başka birine emanet edilmesi zaten tam bir fiyasko . Velhasıl sadece merkezde diye öğretmen ıyi olmuyor . Ne öğretmenler çok kötü şartlarda mucizeler yaratıyor . Ama sınıf kalabalık olunca öğretmene de laf edemiyorum anasınıfı maksimum 10 kişilik olmalıSizde kesinlikle haklısınız ama bende diyorum ki çocuğun sınıftan çıkmasının hiçbir şekilde bahanesi olamaz. 18 öğrencim vardı ve tuvalet okul bahçesinde ama çocuk tuvalete çıkacaksa veya bazen fotokopi vs çekmemiz gerekiyor diğer binaya gidiyoruz ilkokul bölümüne o zaman zümremle paslaşıyoruz. yan yana sınıfımız birlikte bakıyor iki sınıfada 5 dakikalığına. Şartlar kötü ama gerekli tedbiri almak zorundayız. Farzedelim ki çocuğun başına bir olay geldi Allah korusun. Ondan sonra ne diyeceğiz veliye sınıf kalabalık milli eğitim bakanlığı okul öncesi öğretmenlerini yalnız bırakıyor yardımcı yok vs mi. Her söylediğinize katılıyorum ama bazen telafisi olmayan ve su götürmeyen şeyler vardır. Bazen zümrem raporlu vs oluyor mesela diğer binadaki nöbetçi öğrenciyi çağırıyorum büyük sınıf onlar ya çocuğu onunla gönderiyorum ya sınıfı ona bırakıyorum mesela çocuklar etkinlik yaparken masada oturuyor genelde o arada nöbetçi öğrenciyi sınıfa bırakıp çocuğu tuvalete götürüyorum örneğin. Bilemiyorum ama bana çok yanlış geldi.
Hocam çok haklısınız ben ilkokul 3.4. Sınıf çocukları tuvalete gittiğinde gelene kadar siken üstünde oluyorum kaç kez gidip hadi artık diye çocuk getirdiğimi biliyorum ayağı kayar düşer birşey olur diyeSizde kesinlikle haklısınız ama bende diyorum ki çocuğun sınıftan çıkmasının hiçbir şekilde bahanesi olamaz. 18 öğrencim vardı ve tuvalet okul bahçesinde ama çocuk tuvalete çıkacaksa veya bazen fotokopi vs çekmemiz gerekiyor diğer binaya gidiyoruz ilkokul bölümüne o zaman zümremle paslaşıyoruz. yan yana sınıfımız birlikte bakıyor iki sınıfada 5 dakikalığına. Şartlar kötü ama gerekli tedbiri almak zorundayız. Farzedelim ki çocuğun başına bir olay geldi Allah korusun. Ondan sonra ne diyeceğiz veliye sınıf kalabalık milli eğitim bakanlığı okul öncesi öğretmenlerini yalnız bırakıyor yardımcı yok vs mi. Her söylediğinize katılıyorum ama bazen telafisi olmayan ve su götürmeyen şeyler vardır. Bazen zümrem raporlu vs oluyor mesela diğer binadaki nöbetçi öğrenciyi çağırıyorum büyük sınıf onlar ya çocuğu onunla gönderiyorum ya sınıfı ona bırakıyorum mesela çocuklar etkinlik yaparken masada oturuyor genelde o arada nöbetçi öğrenciyi sınıfa bırakıp çocuğu tuvalete götürüyorum örneğin. Bilemiyorum ama bana çok yanlış geldi.
Hocam İşte ben buna kızıyorum pişkinliğine. Ben olsaydım olay olduğu an arardım Veli’yi.çocuktan duyacağına ben anlatırdım ve özrümü diler mahçup bir halde kapatırdım telefonuHocam okul nobetcisi olmayan zümresi olmayan okullar da var. Bence öğretmenin üslubu çok yanlış yoksa insanoğlu hata yapabilir bir anlık dalgınlık öğrenci kaçabilir kimse benim başıma gelmez diyemez diye düşünüyorum bu konuda . Ama benim çocuğum kaçmazdı diye pişkince bir cevap verilmesi çok çok yanlış. Özür dilese eminim veli bu şekilde tepki vermezdi . Üstelik başka birine emanet edilmesi zaten tam bir fiyasko . Velhasıl sadece merkezde diye öğretmen ıyi olmuyor . Ne öğretmenler çok kötü şartlarda mucizeler yaratıyor . Ama sınıf kalabalık olunca öğretmene de laf edemiyorum anasınıfı maksimum 10 kişilik olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?