Öncelikle cevap için teşekkür ederimIşte sıkıntı burdan kaynaklanıyor o kadar kişiyi aklında tutamaz. Anasınıfı ortamını bilirsiniz yerde hali vardır ev ortamına benzer . Belli bir sınıf düzeni yoktur . Ilk haftalarda çok rahat sınıftan kaçma imkanı bulur zira okul kurallarını da bilmez. Bu sadece anasınıfında değil 1. Sınıf için de geçerlidir. Öğretmen haklı demiyorum yanlış anlaşılmasın hatalı ama ben sizin yerinizde olsam ikinci bir sınıf açılmasını talep ederdim zira öğretmen 25 kişiye yetersiz kalıyor . Emin olun bu sadece sizin başınıza gelmiyor bir sürü veli bundan şikayetçi ama bir de şöyle düşünün . Daha bebeklikten yeni çıkmış 4 -5 yaşında 25 kişilik bir sınıf. Çocuk hayatı boyunca ilk kez okul ortamı görüyor yaşı çok küçük ve kural ne bilmiyor . Öğretmen arkasını döndüğü an kaçar. Öğretmen fark etmez bile o kalabalıkta zira çoğu çocuk ağlıyor şekild e olur. Her biri bağırır kendi sesini duyamaz öğretmen. Bundan dolayı öncelikle çocuklar kuralları öğrenene kadar yani ilk 2-3 hafta okul idaresi mutlaka güvenliği sağlamalı. Gerekirse okul kapıları kilitlemeli veya anasınıfına uygun düzenlemeler yapılmalı ama en uygunu ikinci sınıf açılmasıdır güvenli olması açısından
İşte o çocuğun kaçmamasını sağlamak onun elinde köy leri bilirsiniz 1.sınıfa 60 aylık başlayan öğrencilerim de oldu ama çok şükür hiç birini kaybetmedim Urfa’da 40 kişilik sınıf bu arada birinin çişi gelince hepsini götürüyordum