Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim cevap için.öğretmenden almak sınıfını değiştirmek istemiyorum ekmeğine yağ sürmeyeceğim.ha benim oğlum herşeyi anlatır bana ters bir hareketini görürsem elbette alırım ama sessizce değil tüm ilçeye rezil ederim onu İnan’ın insan içine çıkacak yüz bırakmamSinirlenmekte sonuna kadar haklısınız.ama ben olsam o öğretmenden alırdım çocuğu kesinlikle daha nasıl guveneceksiniz
Ya İnan’ın Allah korumuş çocuğumu yarın ilk işim bu olacakOkul müdürüne değil, il milli eğitim'e gidin acilen.
Bu öğretmen baskın çıkarak sizi korkutmaya ve şikayet etmenizi önlemeye çalışmış ama yemezler.
Evladinizı babaannenin komsusu degil bir yabancı da alabilirdi oradan,bir kere güvenlik zaafiyeti var.
Diger yandan bir öğrtmen olarak cok gereksiz diyaloglar icine girmiş, devletten maaş alan bir öğretmen 12.50 çıkış saati olan bir okulda gelin cocugunuzu 12.00de alın diyemez.
Hemen il milli eğitime sikayet edin,görevi ihmalden açsınlar soruşturmayı.
Ya bu okuduklarima inanamiyorum. Benim kizim da 5 yasinda ve okukdan igretmenin haberi olmadan cikio gitse eyvah eyvahhhhhh.. ki bizim bu civarda tanidigimiz kimse yok yeni tayin olduk bu ile. Allahim esirgesin 5 yasindaki cocuk bu yaa kitu birine denk geleydi. Ben daha buyuk olay cikarirdim emin ol. Senin konuyu okurken gözümde canlandirdim kalbimin ustunde bi agri hissettimm Allah korumus sizin çocuğuMerhaba arkadaşlar
5 yaşındaki oğlum bu sene anasınıfına başladı.Oryantasyon haftasında herşey çok güzel geçti.
Dün sabah okula bıraktık( bu arada oğlum sabahçı sabah 8 öğlen 12:50)öğlenleri babanne alacak okuldan.Oğlum dün 12:15 gibi çıkıp gidiyor okuldan öğretmenin haberi yok.Anlamıyor bile çocuğun gittiğini.Yolda kayınvalidemin komşusu görüp geri okula götürüyor çocuğu ben babaannesinin komşusuyum ben götürürüm diyor öğretmende veriyor çocuğu.
Neyse ben eve gidince öğreniyorum bunları( bu arada ben de öğretmenim)
Oğlumla güzelce konuştum daha sonra öğretmeni aradım onunla da konuştuk.
Bügün 10 gibi aradım öğretmeni hocam lütfen çocuğu babaannesinden başka kimseye vermeyin dedim.ya ben tanıyorum kadını benim velim dedi bana.Ben de siz tanıyor olabilirsiniz ama ben tanımıyorum dedim.Lütfen dikkat edin oğlum birdaha çıkıp gitmesin Allah korusun araba çarpabilirdi kaybolabilirdi siz de annesiniz sizin çocuğunuz çıkıp gitse ne yaparsınız dedim ve bana benim çocuğum aile terbiyesi almış bir çocuk o gitmez dedi.(bana dedi)
Bundan sonra bende film koptu.Ağzını topla hadsiz benim çocuğumun terbiyesi sana düşmez diye baya bi söylendim.Neyse ozaman babannesi 12 de gelsin alsın çocuğu dedi sayın öğretmenimiz.
Neden sizin dersiniz 12:50 de bitmiyor mu diye sorduğumda İşte büyük sınıflarda abisi ablası olanlar o saatte gelip alıyorlarmış benim oğlum da gitmek isterse ne yapacakmış.
Hocam ne yapacağımı var çocuğu oyalamak senin elinde baktın olmuyor ararsın babaannesini gelir,ozaman ben de 2 de bırakıp geleyim çocukları kafamıza göre bırakabiliyorsak çocukları dedim.
Ve daha başka şeyler de dedim ama İnan’ın sinirden hatırlamıyorum.ve dinledi dinledi çat diye telefonu suratıma kapattı.Şimdi siz söyleyin ben ne yapayım?(Olaydan sonra eşim okula gitti öğretmenle konuşmuş ve öğretmen yaptığının hata olduğunu söyleyip özür dilemiş ama benim içim soğumuyor.Yarın gidip müdüre şikayet etmeyi hatta şikayetimi yazılı olarak bildirmeyi düşünüyorum)
Ben akademik olarak birşey beklemiyorum ki ondan okul kurallarını öğrensin eğlensin öğretmenine saygıyı öğrensin tek beklentim bu.Ha 25 30 çocuğa bakamayacaksa ben bakamıyorum diyecek.çocuğu tuvalete götürmeyi bırakın çocuğun tuvalete gidip geldiğinden bile haberi yok ki kadınınÖncelikle sınıf kaç kişilik bunu merak ettim . Çocuk sayısı fazla olduğu zaman ne yazık ki öğretmen bir şey yapamıyor . Onun görevi diye düşünmeyin şu anlamda bir insan mümkün değil 4-5 yaşında 25-30 kişilik sınıfı tek başına zaptedemez. Konuştuğu ve yaptığı kesinlikle doğru değil bu konuda sizinle hemfikirim. Bu hata malesef milli eğitimin hatası. Öğrenci sayısını düşürmeli. Öğretmenin mutlaka yanında yardımcısı olmalı . Ama sınıflarda temizlikçi bile yok okuloncesi öğretmenleri çocukları tuvalete kendi getirip götürüyor. Sınıfın temizliğini çocukların kişisel bakımını kendi yapıyor. Üstüne bir de çocuklara mükemmel bir eğitim verilmesi bekleniyor . Öğrencinin biri bir saat erken çıkıyor biri geç çıkıyor. Başka bir branşta bu sıkıntıları malesef göremiyoruz. Öğretmeni itinayla uyarın. Bir daha aynı hataya düşeceğini sanmam. Güzel bir eğitim öğretim yılı diliyorum tüm çocuklarımıza.
Öncelikle çok teşekkür ederim kadrolu öğretmen ilçe merkezinin en tutulan okulu olduğu için o okuldaki öğretmenlerimiz pek bir artistOkul öncesinde yardımcısı yok mu bu öğretmenin ayrıca bu branştan biri mi yoksa ücretli başka bi alandan biri mi? Bana pek öğretmen üslubu gibi gelmedi konuşması. Okul idaresini bilgilendirip şikayetinizi yapın. Bir de niye inatlaşıyorsunuz ki. Alın çocugunuzu başka işini hakkıyla yapan kişiye verin. Sonuçta çocuğunuz önemli. Bir güvenlik konusunda bile zaafiyeti olan kişi alan bilgisiyle ne verebilir evladınıza. Eğitimde inatlaşma olmaz.
Evet bu milli eğitimin hatası size katılıyorum ama bunun cezası öğrenciye kesilemez. Bu ihmalin hiç bir açıklaması olamaz. Az önceki yorumumda da belirttim, bende bir okul öncesi öğretmeniyim, öğretmen düşmanı vs değilim yani. Genelde eleştiri yapılınca öğretmen düşmanı oluyor insanlar ama öyle değil işte. Köy okulunda öğretmenim, köye ulaşım yok. Hava güzelse yürüyerek gidip geliyorum 45 dakika değilse taksi ile ve hayatımda ilk kez 30 yaşımda sınıfta soba yaktım. Diğer öğretmen arkadaşlardan öğrendim nasıl yakıldığını. Yardımcımız yok her gün çıkışta sınıfı temizliyoruz bir gün ben, diğer gün diğer sınıftaki öğretmen arkadaşım ama bir gün olsun çocuklarım sınıftan çıkınca haberim olmadığı olmadı yada veliye erken gel demedim. Evet hadi oldu diyelim bu üslup nedir ya. Biz olsak özür dinlemekten aklımız çıkar insanlarda ne cesaret var ya. Dediğim gibi bu sorumsuzluğun asla ama asla bahanesi olamaz. Yetişemiyorsa bırakır gider devlet zorla tutmuyor kimseyi.Öncelikle sınıf kaç kişilik bunu merak ettim . Çocuk sayısı fazla olduğu zaman ne yazık ki öğretmen bir şey yapamıyor . Onun görevi diye düşünmeyin şu anlamda bir insan mümkün değil 4-5 yaşında 25-30 kişilik sınıfı tek başına zaptedemez. Konuştuğu ve yaptığı kesinlikle doğru değil bu konuda sizinle hemfikirim. Bu hata malesef milli eğitimin hatası. Öğrenci sayısını düşürmeli. Öğretmenin mutlaka yanında yardımcısı olmalı . Ama sınıflarda temizlikçi bile yok okuloncesi öğretmenleri çocukları tuvalete kendi getirip götürüyor. Sınıfın temizliğini çocukların kişisel bakımını kendi yapıyor. Üstüne bir de çocuklara mükemmel bir eğitim verilmesi bekleniyor . Öğrencinin biri bir saat erken çıkıyor biri geç çıkıyor. Başka bir branşta bu sıkıntıları malesef göremiyoruz. Öğretmeni itinayla uyarın. Bir daha aynı hataya düşeceğini sanmam. Güzel bir eğitim öğretim yılı diliyorum tüm çocuklarımıza.
Işte sıkıntı burdan kaynaklanıyor o kadar kişiyi aklında tutamaz. Anasınıfı ortamını bilirsiniz yerde hali vardır ev ortamına benzer . Belli bir sınıf düzeni yoktur . Ilk haftalarda çok rahat sınıftan kaçma imkanı bulur zira okul kurallarını da bilmez. Bu sadece anasınıfında değil 1. Sınıf için de geçerlidir. Öğretmen haklı demiyorum yanlış anlaşılmasın hatalı ama ben sizin yerinizde olsam ikinci bir sınıf açılmasını talep ederdim zira öğretmen 25 kişiye yetersiz kalıyor . Emin olun bu sadece sizin başınıza gelmiyor bir sürü veli bundan şikayetçi ama bir de şöyle düşünün . Daha bebeklikten yeni çıkmış 4 -5 yaşında 25 kişilik bir sınıf. Çocuk hayatı boyunca ilk kez okul ortamı görüyor yaşı çok küçük ve kural ne bilmiyor . Öğretmen arkasını döndüğü an kaçar. Öğretmen fark etmez bile o kalabalıkta zira çoğu çocuk ağlıyor şekild e olur. Her biri bağırır kendi sesini duyamaz öğretmen. Bundan dolayı öncelikle çocuklar kuralları öğrenene kadar yani ilk 2-3 hafta okul idaresi mutlaka güvenliği sağlamalı. Gerekirse okul kapıları kilitlemeli veya anasınıfına uygun düzenlemeler yapılmalı ama en uygunu ikinci sınıf açılmasıdır güvenli olması açısındanBen akademik olarak birşey beklemiyorum ki ondan okul kurallarını öğrensin eğlensin öğretmenine saygıyı öğrensin tek beklentim bu.Ha 25 30 çocuğa bakamayacaksa ben bakamıyorum diyecek.çocuğu tuvalete götürmeyi bırakın çocuğun tuvalete gidip geldiğinden bile haberi yok ki kadının
Öğretmen öğretmendir her yerde aynı maaşı alıyoruz sonuçta neyin artistliği acaba buÖncelikle çok teşekkür ederim kadrolu öğretmen ilçe merkezinin en tutulan okulu olduğu için o okuldaki öğretmenlerimiz pek bir artist
Cevap için sağolun hocam.Bende öğretmenim, ilk yılımda bir bayan öğrencimi almaya gelmişti. Öğrencime tanıyor musun diye sordum evet teyzem dedi. Teyzesi "annesi hastanede benim almamı söyledi" dedi ama bana annesi böyle bir bilgi vermediğinden çocuğu teslim edemedim arayıp annesinden onay almıştım.
Tecrübesizdim ama insanların bize en kıymetlilerini emanet ettiğinin farkındaydım.
Yani demek istediğim bunun bilincinde olmayan böyle büyük bir hatayı göz göre göre yapan bir öğretmen vurdumduymazdır önemsemiyordur. Çok var böyle öğretmen ne yazık ki.
Gerekeni yapın öğretmeni ve okul yönetimini ilçe meb e şikayet edin. Öğrenci öğretmenin gözetiminden çıktığı gibi okulun dış kapısından da çıkabiliyor. Okulunda ihmali var.
Yok yok Olmaz biz köy öğretmeniyiz ilçe zümrelerinde bir görseniz uhuuuu rüzgarları başımızı döndürüyorÖğretmen öğretmendir her yerde aynı maaşı alıyoruz sonuçta neyin artistliği acaba bu
Ya çok komedi ama bu Ben bi çok köy, ilçe, şehirlerde çalıştım da hiç karşılaşmadım o ruh haliyle yaYok yok Olmaz biz köy öğretmeniyiz ilçe zümrelerinde bir görseniz uhuuuu rüzgarları başımızı döndürüyor