:)merhaba ben de okul öncesi öğretmeniyim.ne güzel burda zümrelerimle karşılaşmak
çok teşekkür ederim cevap verdgnz içn:)) babam bu bölümü yazmamı çok istio benim hiç aklımda yoktu aslında ama aklıma soktu. siz hiç keşke bu bölüme girmeseydim dediginz oldu mu peki?
Merhaba arkadaşlar. Ben de öğretmenim ama branşım farklı. Bir sorunum var şöyle ki. Kızım ekimde 4 yaşı bitirecek. Annem bakıyor bu açıdan sıkıntı yok. evde tv başında parkta falan zaman geçiriyor.
Ama kızım çok konuşkan bir kız arkadaş ortamı olsun istiyorum. Okula gitse mutlu olur eminim. Kreşleri gezdim devlet ana okullarını gezdim. Meb anaokulunu beğendim. Ama bu tuvalet meselesinden dolayı göndermiyorum bu sene.Tuvalet kaçırma gibi sorunumuz yok. Ama tuvaletin temizliğine dikkat ediliyor mu? Klozetler temiz mi? Tuvalete yalnız giderse başına bir iş gelir mi? Devlette çalışan öğretmenlerimiz cevap verirse sevinirim.
merhaba hocam.. bende anaokulu ing öğretmenliği için bir yere başvurdum.. yarn görüşmeye gidicm hayırlısıyla.. ingilizce derslerde takip edebileceğim, günlk plnlar için fkir verebilcek güzel bir kaynak,kitap önerebilirmsnz bana?
hayrılısı olsun inş..
nasıl bir kaynak olacak?,ingilizce öğretimi ile ilgili bir kaynak mı?eğer öyleyse bir kaynak öneremeyeceğim malesef,bilgim yok.
yoksa
bizim işlediğimiz günlük planlardan mı?(ona göre ing dersi için program mı hazırlayacaksın?)
istediğiniz buysa da okulöncesi günlük plan diye arattırırsanız,yüzlerce kaynak ile karşılaşırsınız..
bnde okul öncesi yazacağım terchlerime. ege mi dha iyidr yoksa 9 eylül üni mi? ayrca kendi mesleğiniz olarak önerir misiniz,zevkli midr sıkıcı mıdır nasldır yani ? :) şmdiden teşekkürler :):)
Canım belki bu soru bin kere sorulmuştur ama herkesin durumu farklı farklı oluyor. Ben genede sorup bir şansımı deneyeyim; 4 yıllık lisans mezunu grafikerim, ama mesleğimi devam ettirmek istemiyorum çocukları çok seviyorum okulöncesi ve anaokulu öğretmeni olmak istiyorum, sence bir şansım var mı nereden başlamalıyım? internette araştırdım özel kurslar var 4 aylık vs. meb onaylıo sertifika veriyorlar ama onunla da pek birşey yapılmıyor galiba bana yol gösterip fikir verebilirsen çok sevinirim :)
mrb cnm.
evet sertıfıka verılıyor.okuloncesı öğrt. acıgı cok oldugu ıcın..
ama sadece ücretli öğretmen olarak çalışabiliyorsun.kalıcı olmuyorsun yani.bide çok az para alıyorsun.ders saati başına oluyor ücretin.
sanırım bu işi gerçekten yapmak istiyorsan ünv sınavına yenıden girmekten baska çaren yok.
çok tşeekkür ederim :) ama bir sorum daha olacak, bu bölüme üniversitede girebilmek için kız meslek çocuk mezunu olmak mı gerekiyor? eskişehirin sayfasında öyle bişey yazıyordu? bir de hadi girdim diyelim, okudum bitirdim, iyi bir maaşla çalışabilme iş bulabilme imkanım var mıdır sence?
Merhaba mesajları genel olarak gözden geçirdim belki benim sorumuda yanıtlamış olabilirsiniz öyle ise gözden kaçırdım.. Sorum şu oğlum 3,5 yaşında 4 ay önce özel bir kreşe başladı oldukça güzel ve bulunduğumuz semtin en iyi kreşi (fiziksel olarak) öğretmenleri oğlumu seviyor en iyi çocuğum o diyorlar yemeklerini yediğini söylüyorlar...15 gün izne çıktık izin öncesi zaten kavga kıyamet gidiyordu hafta sonları okulda bir etkinlik olunca huzursuz olup gitmek istemiyordu şimdi iyice problem çıkardı ağlıyor gitmek istemiyorum diyor sebebini çok sordum ve araştırdım (psikologa danıştım) ama halen çözemedik siz ne önerirsiniz aklımdaki bir şıkkıda tartışmak isterim o da bulunduğu kreşi değiştirmek...
Evet sıkılmış olmasıda mümkün kademeli geçişi tekrar değerlendireceğim.. Yanıtınız için çok teşekkür ederim..
mrb cnm.
evet sertıfıka verılıyor.okuloncesı öğrt. acıgı cok oldugu ıcın..
ama sadece ücretli öğretmen olarak çalışabiliyorsun.kalıcı olmuyorsun yani.bide çok az para alıyorsun.ders saati başına oluyor ücretin.
sanırım bu işi gerçekten yapmak istiyorsan ünv sınavına yenıden girmekten baska çaren yok.
Bende aynı durumdayım ya şu an açıköğretimden halkla ilişkiler okuyorum ama anaokulu öğretmeni olmak istiyorum... Fakat benimde lise meslek lisesi olarak değil,liseyide açıköğretimden okudum ve o zamanlar bilgilendiren kimse olmadığı için düz lise okudumsınavdan sonra tercihlerimede anaokulu öğretmenliğini yazmıştım ama çıkmadı ismek'in yardımcı annelik kursuna gitmiştim ve daha öncesinde tanıdığımızın açtığı özel bir kreşte 1 yıl öğretmenlik yapmıştım işte o zaman bu işi daha çok sevdim... Şimdide anaokullarına cv bırakıyorum ama daha geri dönen yok. tanıdık aracılığıyla fetih kolejinden çağırılmıştım görüşmek için ama çalışma saatleri bana uymuyordu o yüzden orayıda bırakmak zorunda kaldımm
Söyledikleriniz benim içinde geçerli değil miii?
üzgünüm ki öyle canım