Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

Keşke yardımcı abla olarak felan alsalar :KK43:

canım genellikle yardımcı ablaları yine bu işin içinden olanları seçiyorlar.meslek lisesi meznu ya da önlisans mezunlarını tercıh edıyorlar fakat yine de başvur istersen çvrendeki yerlere.
kabul eden yerler olabiliyor..

canım genellikle yardımcı ablaları yine bu işin içinden olanları seçiyorlar.meslek lisesi meznu ya da önlisans mezunlarını tercıh edıyorlar fakat yine de başvur istersen çvrendeki yerlere.
kabul eden yerler olabiliyor..

Teşekkür ederim,başvuru yapayım bi bakalım inşallah bir yerden bişey çıkar...

inş cnm.hersey gonlunce olsun.sevgiler.hangi sehırdı bu arada?

İstanbul'dayım...

Yardımcı annelik kursuna beraber gittiğim bir arkadaşım kurs bitiminde bir anaokuluna girmişti ki o da okulunu okumamıştı ama ben giremedim hala çabalıyorum... Bir tanıdık felan olsa...

Son düzenleme:
Merhaba. Şuan K.Meslek Lisesinde Anadolu Çocuk Gelişimi okuyorum.. 2.sınıfım bu sene.
Okuldaki derslerin ygs için yeterli olmadığını biliyorum . Bazıları meslek lisesinden anaokul öğretmeni vs olman zor diyorlar bazılarıda elinde mesleğin olur diyolar.
Açıkçası aklım karışık . Özel ders almayı düşünüyorum ve tabiki dershane . Yeterli olur mu ? Ya da siz anadolu lisesinden felan mı mezunsunuz yoksa meslek mi?

Merhaba. Şuan K.Meslek Lisesinde Anadolu Çocuk Gelişimi okuyorum.. 2.sınıfım bu sene.
Okuldaki derslerin ygs için yeterli olmadığını biliyorum . Bazıları meslek lisesinden anaokul öğretmeni vs olman zor diyorlar bazılarıda elinde mesleğin olur diyolar.
Açıkçası aklım karışık . Özel ders almayı düşünüyorum ve tabiki dershane . Yeterli olur mu ? Ya da siz anadolu lisesinden felan mı mezunsunuz yoksa meslek mi?

merhabalar..
işin çok zor ama en azından olayın bilincindesin ve özel ders ,dershane vs.. kendini desteklemen gerektiğini biliyorsun..
şimdiden kendini verirsen açığı kapatırsın ve başarılı olursun eminim..
evet zor ama imkansız değil canm..sevgıler..:KK54:

merhaba Kızım 3.5 yasında krese vereceğim ama ben bir türlü karar verip kayıt yaptıramıyorum. Bir okul buldum konumu dekoru bahcesi vs. kolej havasında görüntü olarak çok güzel öğretmenlerde iyi fakat hepsi çok genç bizim öğretmenimizin ilk senesiymis. En fazla 2-3 yıllık öğretmenler zaten. Okulun ve çalısanların enerjileri daha yüksek ilk görüşte beğendik ama bir tek öğretmenin acemliği aklıma takılıyor.
Baska bir okul ise bulunduğu semt olarak iyi değil ve benim önyargıyla yaklasmama neden oluyor. okulun genel havasıda diğerine kıyasla daha sönük gibi ama okul olarak 12 yıllık öğretmenimizinde 10 yıllık tecrübesi varmıs ilgileri güzel gibi . Tüm velilere 1 hafta deneme süresi veriyor gelin kayıt olmadan çocuğunuzla birlikte okulu öğretmenleri gözlemleyin hosunuza giderse devam edersiniz diyorlar
ikiside meb e bağlı . fiyatlar ve uzaklık aynı. ne dersiniz ?

merhaba benim de 3 yasinda bir kizim var buyudukce uyku problemimiz artti kacta uyursa uyusun gece uykusunu 3- bilemedin 4 saat uyuyup kalkiyor dun mesela 10 da yatti gece 2 de yatip sabah 7 de uyudu tekrar artik bizde de sinir kalmadi doktora mi goturmeliyiz bilemiyorum, bir fikriniz var mi bu konuda?

merhaba Kızım 3.5 yasında krese vereceğim ama ben bir türlü karar verip kayıt yaptıramıyorum. Bir okul buldum konumu dekoru bahcesi vs. kolej havasında görüntü olarak çok güzel öğretmenlerde iyi fakat hepsi çok genç bizim öğretmenimizin ilk senesiymis. En fazla 2-3 yıllık öğretmenler zaten. Okulun ve çalısanların enerjileri daha yüksek ilk görüşte beğendik ama bir tek öğretmenin acemliği aklıma takılıyor.
Baska bir okul ise bulunduğu semt olarak iyi değil ve benim önyargıyla yaklasmama neden oluyor. okulun genel havasıda diğerine kıyasla daha sönük gibi ama okul olarak 12 yıllık öğretmenimizinde 10 yıllık tecrübesi varmıs ilgileri güzel gibi . Tüm velilere 1 hafta deneme süresi veriyor gelin kayıt olmadan çocuğunuzla birlikte okulu öğretmenleri gözlemleyin hosunuza giderse devam edersiniz diyorlar
ikiside meb e bağlı . fiyatlar ve uzaklık aynı. ne dersiniz ?

merhaba..
bu o kadar zor bir soru ki...
bakın;
genç,yeni mezun bir öğretmenin taze tazedir bilgileri..heveslidir...enerjiktir...
deneyimli bir öğretmen ise görmüş geçirmiştir,,adı üstünde işte,,nerede ne yapacgını bilir...
ama bu genel bir görüş sadece...
ne yeni mezun öğretmenler vardır ki,,tesadüfen bu meleği seçmiş,sevmeyen,,iş olsun diye yapmaya çalışan.
ama ne 12 yıllık ,20 yıllık öğretmenlerimiz var ki,o yeni mezun öğretmeni cebinden çıkarır...
ya da deneyimli dersiniz,,işinden bezmiş bir tip çıkar!
ama deneyimli öğretmenlerin sınıf yönetimi konusunda daha başarılı oluğunu düşünüyorum ben herzaman...

yine de size seçmeniz gereken kişiyi söyeleyemem..çünkü ben de bilmiyorum..:KK19:
dediğim gibi birisi yeni,diğeri 12 yıllık diye hiç tanımadan yorum yapılamazki..

ben yerinizde olsam iki okulu da iyice incelerdim..artılarını eksilerini yazar ölçerdim..
hatta bence o okula önce 1 hafta devam edin.ne güzel deneme şansı vermişler..çocugnuzu gözlemleyin nasıl mutlu mu,alışabiliyor mu diye...belkide memnun kalırsınız..size en güzel yorum çocugunuzdan gelecektır eminim..o severse,mutluysa,,başka bir şey demeye gerek kalmaz..:21:

merhaba benim de 3 yasinda bir kizim var buyudukce uyku problemimiz artti kacta uyursa uyusun gece uykusunu 3- bilemedin 4 saat uyuyup kalkiyor dun mesela 10 da yatti gece 2 de yatip sabah 7 de uyudu tekrar artik bizde de sinir kalmadi doktora mi goturmeliyiz bilemiyorum, bir fikriniz var mi bu konuda?

mrb canım..
bu yaştaki bir çocugun günlük en azından 11-12 saatlik bir uykuya ihtiyacı var..
biraz daha çocugunuzdan bahseder misin?
-ailevi problemler var mı?
-kardeş var mı?
-kendı odasında mı uyuyor?
-ağlayarak mı uyanıyor?
-uyanıp tekrar uyuyuncaya kadar ne yapıyorsunuz?nasıl vakit geçiriyorsunuz?ışıkları açıyor musun mesela?ya da oyuncaklarıyla
oynamasına izin veriyor musun ?
-mesela gce 2 de kalkıp 7 de uyudu dednız ya nasıl uyuyor?kendı kendine mi uyuyakalıyor?
ve
öğlen tekrar uyuyor mu?
:KK71:

slm kızımı 5.yaş tam gün okula verdim bir hafta günde 2.saat okula gitti
okulunu sevdi zaten çok sosyal aglama gitmeyecegim gibi bir tepki vermedi vermiyor ama okulda hiç bir sey yemiyor bulanntı sorunu var
bugun 3.gün hala hiç bir sey yemedi ama oyunlara katılıyormuş aglama yokmuş muhabbeti varmış
sizce ne yapmalıyım bir öneriniz varmı
simdiden tesekkürler

:CüvCüv:Okulöncsi ile ile ilgili sorularınız varsa yanıtlayıp yardımcı olmak isterim..:CüvCüv:

kızım 4.5 yasında 5.yaş tam gün sınıfına verdim
1.hafta günde 2.saat okula gitti
okula gitmeye itirazı yok oyunlara katılıyor aglaması yok ayrılırken hiç sorunumuz olmadı
ancak bugun 3.gün oldu sabahtan baslayan bulantı sorunu var o sebeple okuldada yemek hiç yemiyor
simdiden tesekkürler

merhaba..
bu o kadar zor bir soru ki...
bakın;
genç,yeni mezun bir öğretmenin taze tazedir bilgileri..heveslidir...enerjiktir...
deneyimli bir öğretmen ise görmüş geçirmiştir,,adı üstünde işte,,nerede ne yapacgını bilir...
ama bu genel bir görüş sadece...
ne yeni mezun öğretmenler vardır ki,,tesadüfen bu meleği seçmiş,sevmeyen,,iş olsun diye yapmaya çalışan.
ama ne 12 yıllık ,20 yıllık öğretmenlerimiz var ki,o yeni mezun öğretmeni cebinden çıkarır...
ya da deneyimli dersiniz,,işinden bezmiş bir tip çıkar!
ama deneyimli öğretmenlerin sınıf yönetimi konusunda daha başarılı oluğunu düşünüyorum ben herzaman...

yine de size seçmeniz gereken kişiyi söyeleyemem..çünkü ben de bilmiyorum..:KK19:
dediğim gibi birisi yeni,diğeri 12 yıllık diye hiç tanımadan yorum yapılamazki..

ben yerinizde olsam iki okulu da iyice incelerdim..artılarını eksilerini yazar ölçerdim..
hatta bence o okula önce 1 hafta devam edin.ne güzel deneme şansı vermişler..çocugnuzu gözlemleyin nasıl mutlu mu,alışabiliyor mu diye...belkide memnun kalırsınız..size en güzel yorum çocugunuzdan gelecektır eminim..o severse,mutluysa,,başka bir şey demeye gerek kalmaz..:21:

cevabınz için çok teşekkür ederim. Genç öğretmeni olan anaokuluna başladı kızım. İlk andan beri öğretmeni ile kaynaşması kolay olmustu. Zaten okuldaki öğretmenler ve kurucusu öğretmen hanım ve hatta onun kızı da ilgileniyorlar çocuklarla birbirlerine destek oluyor bende gözlemledim. Ayrıca sınıfımızın yardımcı öğretmeni de var
.
Diğer okulda ne olduğunu bilmediğim ama içime sinmeyen birseyler vardı. Sadece öğretmenini tecrubeli olması cazip geliyordu.
Birazda şöyle düşündüm tecrübeli öğretmenle yaşıt sayılırdık 33-35 yaslarındaki biraz kilolu bir bayanın 3-4 yas grubu 8 çocukla tek basına ilgilenebilmesi ile 20-25 yaslarındaki çıtıptı hoplayıp zıplayan iki genç öğretmenin enerjileri bir olmayacaktır.
Ve Maşaallah daha ilk akşamdan okulun faydasını görebildik. Kapı çalmayan kızım odaya girerken kapı çalmaya aksamları pijamalarını giyip dislerini fırçalama rutinine uyum sağladı. Hep sorun yaşardık. :nazar::nazar:
Alısma süresinde biraz mızmızlığımız var tabi yılmayıp devam edersek hersey düzelecek sanırım :KK58:

Merhabalar 3 yaşındaki kızım bu sene devlet anaokuluna başladı.Çok istekliydi seve seve gidiyordu.Sadece uyku saatinde uyumadğını biliyordum.Bu sabah isteksiz gitti ben uyuması için baskı yaptım onun için gitmek istemediğini düşündüm.Ama sonra öğretmeni çağırdı öğlene kadar ağlamış susturamamışlar diğer çocuklarıda etkiliyor diye alın dediler çok üzüldüm daha bir hafta oldu o kadar istekliydi.Başlamada zor bir süreç olacağını 1-1,5 ay süreceğini söylüyorlardı şimdi 3 gün sonra gönderdiler.Birde normalde hergün 3 saat uyuyan sürekli arkadaş isteyen sorunsuz oynayan paylaşımı bilen bir çocuktur.Niye böyle oldu çok üzgünüm.Öğretmen olarak siz ne diyorsunuz bu duruma?

Merhabalar 3 yaşındaki kızım bu sene devlet anaokuluna başladı.Çok istekliydi seve seve gidiyordu.Sadece uyku saatinde uyumadğını biliyordum.Bu sabah isteksiz gitti ben uyuması için baskı yaptım onun için gitmek istemediğini düşündüm.Ama sonra öğretmeni çağırdı öğlene kadar ağlamış susturamamışlar diğer çocuklarıda etkiliyor diye alın dediler çok üzüldüm daha bir hafta oldu o kadar istekliydi.Başlamada zor bir süreç olacağını 1-1,5 ay süreceğini söylüyorlardı şimdi 3 gün sonra gönderdiler.Birde normalde hergün 3 saat uyuyan sürekli arkadaş isteyen sorunsuz oynayan paylaşımı bilen bir çocuktur.Niye böyle oldu çok üzgünüm.Öğretmen olarak siz ne diyorsunuz bu duruma?

merhaba, citir-citir (böyleydi umarim) arkadasimin basligina burnumu sokmak gibi oldu ama bir anaokulu ögretmeni olarak bende fikrimi belirtmek istedim.
her cocugun anaokuluna uyum süreci farkli adimlarla ilerler. o gün cocugunuzun kendisini nasil hissettigine de baglidir aslinda. ebeveynler cocuklarina iyilik yapayim derken bazen farkinda olmadan tersini yapabiliyorlar. cocugunuza uyumasi icin baski yapmayin. yemek yemiyor mu? yemek yemesi icin baski yapmayin. cocuk anaokuluna basladiginda ufak bir sok geciriyor. cevresinde onlarca cocuk, onlarca ögretmen ve oyuncaklar...henuz anaokuluna, bu insanlara ve cocuklara alismalari gerekiyor. bazen kapris yapabilir, inat edebilirler. ama cocugu kendi haline biraktiginiz zaman bakin ne cabuk kaynasacak ve ögrenecek. ögretmenlerin burda tam olarak hata yaptiklarini düsünmüyorum. tabi bu durumu size nasil acikladiklarina da bagli. ,,alin götürün cok agliyor'' demekle olmaz. ne böyle bir egitim vardir nede aile iliskisi. ben olsam cocuk bütün gün agliyorsa elbette sebebini ögrenmeye calisirdim.fakat cocuk bunu anlatamiyorsa ailesini arar ve ,,müsaitseniz anaokuluna gelmenizi rica edicez. cocugunuz agliyor ve sebebini anlatamadi.'' böylelikle hep beraber bir cözüm yolu aranabilirdi.
siz caninizi skmayin sakin. cocugunuz kendisini rahat hissettigi anda herseye alisacak ve uykusunu da uyuyacaktir...

Cevabınız için çok teşekkürler desteğe çok ihtiyacım var şu anda hafta sonu konuştuk anlattık bugün istekli gitti bakalım ne olacak uyumasını istememin sebebi uykuya alışık olduğu için uyumazsa huysuz oluyor diye.Evet alışma süreci olduğunu geçeceğini biliyorum ama öğretmenin tavrı bana uğraşmak istemiyormuş gibi geldi öyle oluncada aklım orda kalıyo işte.Onun işide zor biliyorum ama inşallah hayırlısı olur herşeyin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar her okulda aynı mı acaba bilemiyorum cumartesi toplantıda öğretmenimiz ben fotokopi ile çalışırım kitap da aldırabilirdim ama yasak olduğu söylendi,o yüzden mecbur 120 TL vereceğiz senelik fotokopi ücreti olarak 2 taksitte..... Gerçekten güzel çalışmalar var mesela 3.sınıf öğrencisi bunlar ama çocukları 4'e hazırlıyor ama çok pahalı.yani sadece bununla da kalmadı ki aldıklarımız.Belli bir masrafı gözden çıkarttık biz ama böyle simli kalemdi hikaye kitabıydı derken baya bi fazla olmaya başladı

gerçekten de yardımcı kaynak almak yasak mı öğretmenin bunu istemesi halinde 1 kişi bile şikayette bulunsa soruşturma başlatıyormuş müfettişler...Ya da bizim öğretmen kitap almayalım diye fotokopiye mecbur kalalım diye böyle bizi korkuttu mu ?? :26:

Cevabınız için çok teşekkürler desteğe çok ihtiyacım var şu anda hafta sonu konuştuk anlattık bugün istekli gitti bakalım ne olacak uyumasını istememin sebebi uykuya alışık olduğu için uyumazsa huysuz oluyor diye.Evet alışma süreci olduğunu geçeceğini biliyorum ama öğretmenin tavrı bana uğraşmak istemiyormuş gibi geldi öyle oluncada aklım orda kalıyo işte.Onun işide zor biliyorum ama inşallah hayırlısı olur herşeyin.

mrb..
öğretmen uğraşmak isemiyor değildir bence..üslubu yanlış oldugu ıcın size öyle hissettirmiş olmalı..bu alışma dönemlerinde çok stresli oluyoryz hepimiz.
bir de öğretmeniniz diğer çocukları da etkilediği için endişelenmiştir.gerçekten de ağlayan bir çocuk diğer çocukları da çok olumsuz etkiliyor..
bir de küçük yaş..çok zor...
tabi daha nazik ve kibar bir dille durumu izah edebilirdi..
Arkadaşlar her okulda aynı mı acaba bilemiyorum cumartesi toplantıda öğretmenimiz ben fotokopi ile çalışırım kitap da aldırabilirdim ama yasak olduğu söylendi,o yüzden mecbur 120 TL vereceğiz senelik fotokopi ücreti olarak 2 taksitte..... Gerçekten güzel çalışmalar var mesela 3.sınıf öğrencisi bunlar ama çocukları 4'e hazırlıyor ama çok pahalı.yani sadece bununla da kalmadı ki aldıklarımız.Belli bir masrafı gözden çıkarttık biz ama böyle simli kalemdi hikaye kitabıydı derken baya bi fazla olmaya başladı

gerçekten de yardımcı kaynak almak yasak mı öğretmenin bunu istemesi halinde 1 kişi bile şikayette bulunsa soruşturma başlatıyormuş müfettişler...Ya da bizim öğretmen kitap almayalım diye fotokopiye mecbur kalalım diye böyle bizi korkuttu mu ?? :26:
mrb..
yardımcı kaynak yasak evt. öğretmen kullanabilir ama öğrencilere aldırtamaz.
fakat yönetmelik diyor ki; "devlet okulları parasızdır." buna göre hiçbir ad altında öğretmenin para toplaması yasal değildir..
bu durumda haklısınız,para falan ödemek zorunda değilsiniz..şimdi sizin açınızda baktım..

bir de öğretmen kimliğimle görüşümü yazmak istiyorum.veli olarak belki gereksiz görüyrsunuz fakat ben mesela fotokopi çekmek istiyorum 1-2 seferden sonra idarenin gözüne batıyorsun..okullarımızın devletten gelen bir kaynağı yokki..ne tonere karışır ne kağıdına..okul ne yapsın onalr da haklı???
e dışarda çeksen bütcen el vermez...para toplasan , işte böyle sorunlar cıkıyor..
neredeyse öğretmenlerin tümü mecbur yapıyor bunu. ya kitap aldırtıyor ya fotokopi parasıı topluyor..
sonucta sizin çocuklarınız için bunlar..öğretmen daha çok kaynak sunmak istiyor.
. birşey yapmasa sonra da yetersiz öğretmen olup çıkıveriyor..
siz bilirisiniz yine de ...diğer veliler ile görüşün ortak bir noktada bulusun.eğer istiyorsanız bu parayo verin,istemiyorsanz öğretmeninize açık açık söyleyin.biz veliler olarak okul kitaplarından başka bir kaynak kullanmanızı istemiyoruz,parayı ödemiycez.lütfen fotokopi dağıtmayın deyin..
:KK54:

Son düzenleme:
X