Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
0-6 yaş arası zekanın en çk geliştiği yaş aralığı..bu dönemde çocuklara ne kadar çok şey verilirse o kadar çok beyin hücresi kullanılır ve zekayı arttırır..
çok teşekkürler, bu yıl 1.sınıfa başlamasında da sakınca yok o zaman...
konu da açtım ayriyeten ama size de sormak istedim
okulumuz 15 yorulunca 20 dk yürüme mesafesinde sabah 08:00-00:12 öğle 13:00-17:00 arası eğitim veriliyor.diğer ilköğretim öğrencileri 08:00-15:00 te çıkıyor tüm gün yani onlar.
kızım 5 yaşında ..şimdi sabahçı olsa
-yetişememe ihtimalimiz var eşim ısrarla alışır yetişirsiniz dedi.biz yetişsek diğer öğrencilerden eksiklik olacak gelenlerden ders bölünecek diye düşünüyorum
+sabah olsa öğle kızım eve gelince yemeğini yer yine öğle uykusuna devam eder;hastane vs biyere beraberce yine gidilir..
-sabah kış zamanı ayazda hasta etme korkusu var bir de saatler de ileri alınınca diyorum..
+sabah olursa kızım erken yatmaya erken kalkmaya alışır 1.sınıfta problem olmaz diyorum..
öğleci olsa..
+uykusundan kalmaz yetişememe problemi yaşamaz ve sınıfında bu nedenle eksiklikler olmaz.
-öğle uykusuna yatamaz
+öğleden sonra kendimi tam uyandığım için dinç hissediyorum işlerimi daha iyi hallleder kendime vakit ayırabilirim..
-eşim, öğleci olursa, sen onun okulundan uzaklaşıp gezmeye ya da biryere gidemezsin ya da hastaneye..yetişememe korkusu olabilir malum 4 saat ve istanbul trafiği..
? kimisi öğleye giden çocuk daha zinde geliyor diyor kimisi sabah gelen çocuk daha kolay öğreniyor zihini açık oluyor diyor.kimisi öğlecilerin pili bitik geliyor eve diyor....?hangisi??
çok kararsız kaldım hiç böyle olmamıştım inanın..ya bir de benim kızım çokmkorkuyor karanlıktan öğleci olunca kışın hava erken kararır okulda ilköğretim öğrencileri tüm gün olduğundan 15:00 te gidiyor acaba anasınıfı teneffüse çıkar mı hani çıkarsa kendini koca okulda yalnız hissetme sözkonusu olabilir mi..
incesini düşünüyorum biliyorum ama ana yüreği işte...
cevabınızı merakla bekliyorum...bir de kızımın büyük tuvaleti konusunda temizleyen benim bunu nasıl yaparız bilmem..gerçi sıkar o kendini ama ya orda yaparsa??.....
teşekkürler şimdiden..
ben batmanda ikamet ediyorum anasınıfı buldum konustum yer olarak düzen olarak ve cevremdeki yorumlar olarak cok olumlu sonuclar aldım yarım gün 100tl denildi o sorun deil yemege alıstırdım aslında kendi basına yiyormus (tabi ben olmayınca)ben biraz üstüne fazla düşmüşümtuvalet temizligine gelince kendi basına küçügünü yapıyoo büyük temizligini ben yapyorum kkendisinn yapması için daha erken hijyen bakımından anaokulunu beraber ziyaret ettik o zaman cok agladı burda kalayım die bu gidişle fazla hırpalamaz alıstırma konusuna gelince evet baya alıstırdık hersabah ne zaman okula gidiyorum diye soruyo tabi arada bişi yapamaz yada yapmak istemesse ben okula seni almaz arkadaslarınla böle olursa n senn le oynamazlar küserler diom ozaman ben gitmek istemiyorum die ama 2saat sona hadi okula gidelim dio valla ben acele etmek istemiyorum 8yasına kadar düşünmek istemiyorum ama bunu yapmak zorundayım kadın dogum uzmanım öneriyo ya şimdi ya hiçzati oldu olacak derken ana sınıfı baslar biter bile ...kayıt için evraklarımz hazır duruyo bi tayin işimiz var netleşsin ...ama ben ögretmen secerken neye dikkat etmeliyim ? kafama takılan en büyük soru ana sınıfını gezerken bay ögretmenleri vardı ama ben buna pek sıcak bakmıyorum acıkcası bide ben gecen sene oyun grubununa yollamıstım orda 1gün kaldı şikayet geldi benm oglum kızın kolunu ısırmıs die ama ben inanmadım aslında almak istemediler böle dediler diyorum çünkü ben özelden bi iki yere götürdüm memlekette ve ayrıca memlekette akranlarıyla cok sık bir araya geliyoo hiç böle bişiye rastlamadım nede şikayet aldım?mrb...
kesinlikle anaokuluna gönderilmedsi gerektiğini düşünüyorum ben..
artık 5 yaşına giriyor...ve artık ev anne-baba ona yetmıyor...
kaydınızı hemen yaptırın ,eylülde başlasın.nerede yasıyorsunuz bılmıyorum ama maddı durumunuz varsa özel yoksa devletın bagımsız anaokulları var.özel gibi ama tam gun bulamazsınız.zaten tam gun vermek ıstedıgınızı sanmıyorum.yarım gun olanına cok cüzi bir rakama ödüyorsunuz..aylık 60-80 arası...
sabahcıysa kahvaltı,öğleciyse öğle yemeği bnuna dahıl oluyor.
bağımsız anaokulu yoksa ilköğretim okulu anasınıfına gonderin.yine yarım gun..oda çok uygun oluyor fıyat olarak..
2. çocuk için acele etmeyın derım ben bır baslasın çocuk,düzeninizi kurun,okula alışşsın ve uyum sağlasın ondan sonrakı psikolojık durumuna gore karar verırsınız..bazen alışma donemı cok yıpratıcı gecıyor hem anne-baba hem cocuk ıcın...o yüzden sıkıntı yaşamayın derim..bekleyın ve gıdışata göre planlamınızı yapın..
bu arada tuvalet eğitimi almştır muhakkak ama tuvalet temızlıgını yapması,kendı başına yemek yemesi konusunda atık bağımsızlaşmasını sağlayın okula başlayana kadar..
okul ile ilgili bol bol sohbet edın ona anlatın.okula başlayacagını ve orada neler yapacagını söyleyın..internetten çeşitli anasınıfı ve anasıfına gıden cocuklar ıle ılgılı goreseller bulup gösterin..mumkun oldugunca alısırsa bu fıkre,uyum süreci kısalır..
sevgıler..
ben batmanda ikamet ediyorum anasınıfı buldum konustum yer olarak düzen olarak ve cevremdeki yorumlar olarak cok olumlu sonuclar aldım yarım gün 100tl denildi o sorun deil yemege alıstırdım aslında kendi basına yiyormus (tabi ben olmayınca)ben biraz üstüne fazla düşmüşümtuvalet temizligine gelince kendi basına küçügünü yapıyoo büyük temizligini ben yapyorum kkendisinn yapması için daha erken hijyen bakımından anaokulunu beraber ziyaret ettik o zaman cok agladı burda kalayım die bu gidişle fazla hırpalamaz alıstırma konusuna gelince evet baya alıstırdık hersabah ne zaman okula gidiyorum diye soruyo tabi arada bişi yapamaz yada yapmak istemesse ben okula seni almaz arkadaslarınla böle olursa n senn le oynamazlar küserler diom ozaman ben gitmek istemiyorum die ama 2saat sona hadi okula gidelim dio valla ben acele etmek istemiyorum 8yasına kadar düşünmek istemiyorum ama bunu yapmak zorundayım kadın dogum uzmanım öneriyo ya şimdi ya hiçzati oldu olacak derken ana sınıfı baslar biter bile ...kayıt için evraklarımz hazır duruyo bi tayin işimiz var netleşsin ...ama ben ögretmen secerken neye dikkat etmeliyim ? kafama takılan en büyük soru ana sınıfını gezerken bay ögretmenleri vardı ama ben buna pek sıcak bakmıyorum acıkcası bide ben gecen sene oyun grubununa yollamıstım orda 1gün kaldı şikayet geldi benm oglum kızın kolunu ısırmıs die ama ben inanmadım aslında almak istemediler böle dediler diyorum çünkü ben özelden bi iki yere götürdüm memlekette ve ayrıca memlekette akranlarıyla cok sık bir araya geliyoo hiç böle bişiye rastlamadım nede şikayet aldım?
acaba baymı bayanmı ögretmenler tercih etsek benm minigim cok hassas burdaki ögrenciler gibi diil
-kadın doğum uzmanınız önerdıyse o zaman özel bır durum var demektır..2. yı ıstıyorsanız o zaman riske atmayın yapın tabı bıran once..
-tuvalet temizği ıcın erken demıssınız ama evde sız o temızledıkten sonra yıne kendınız temızleyın,ama okulda oyle bır sansı olmayacak..öenmlı olan bunu yapabılmesı,öğrenmesi..kendısı yapabıldıgınce yapsın.eve gelınce sız yıne yaparsınz temızlıgını..
-ısırma olayı daha once olmadı dıye hıc olmayacak anlamına gelmıyor.her cocuk yapabılır bunu.ne ya
sadıgını bılmıyoruz o anda. belkı damarına basıldı??çocuk o konu hakkında ne demıstı?
ama asıl onemlısı oyun gruunda bırını ısırdı dıye mı gerı aldınız cocugu? ya da almanızı mı ıstedıler?burası ilginç.her okulda/sınıfta yasanıyor bu tarz olaylar..hemen gonderılmenız garıp geldı..
-öğretmen seçimi diye birşey olmaz.özelde belki olabılır...çocugunuz yas grubuna gore ,sabahcı mı öğleci mi ona göre uygun snıfa alınır.o sınıfın öğretmeni kımse ona denk gelir.erkek-bayan öğretmen ayrımı cok derın mevzu...sadece sunu söyleyebılırım işini iyi yaptıktan sonra cinsiyet fark etmez..benım gorusum bu..
evet öncelikle teşekkür ederim oglmun anlatmasına göre araba (oyuncak) yüzünden cıkmıs kız cocuk almak istemiş bizimkide vermemş kavga etmşler orda bi erkek ögrt vardı oda bizimkinn kafasını cok kötü tutp cekmiş evt geri istenmedi zaten hala oglum ara ara hepsini anlatır sanki dün gibi yasamıscasına ondan erkek ögretmen istemiyorm benm oglm evde alafranga tuvalet kullanıyo okullardaki alaturka sanırım bu sorun olurmuki temzligine gelince cocuk nasıl kendini temzlerki orda bakıcı /yardımcı anne vsvs yokmu?bize ters bi konu bu cocuk daha saglam bişekilde ellerni yıkayamaz ellerni yıkamak yerine sularla oynar cocuk aklı sonucta o yüzden biz kendini temzlemesinin erken oldugu kanısındayz babamzda öle.bu konu biraz sıkıntılı olcak bizim içim ısırma konusuna gelince ısırmadım dio zaten kafamı karıstırıanda daha sonada arkadaslarıyla da yanlız bıraktm ordada kavga etmiş ama böle bi faaliyet göstermemesi ? zaten oyun grubu da bitti yollamıyoruz yollayacak arkadaslara da tavsiye etmiyorum orayı bide bizimki 2yıldr bizimle cocuk bizimgi olmaya basladı benmle tv izliyo pc bakıyo bizim gibi oluyo buda bizi korkutuyo anaokulunda arkadasları olması güzel ama hepsi aynı yasta olacak benm dier kafama takılan su benm oglum kendinden büyük hep arkadasları yasıtları ilepek gecinemiyo ..okulda nasıl olcak bide yanlızlıga alıstık nasıl paylasacak?bu arada beni buralarda yanlız bırakmadan sorularımı cevapladgnz için teşekkürü borç bilirimokula basladıktan sona da sıkıntılarımz olursa sizinle paylasabilmek isteriz saglıkla kalın vesselam
ben okul öncesi öğretmenliği yazmak istiyorum öncelikle devletteki ve özeldeki maaşlarını merak ediyorum ve diplomamla anaokulu açabilir miyim?
canm devlette 1600 civarı maaş +ayrıca her ay 400-500 arası ek ders(ek ders saatlerinin toplamına göre ay ek ders ücretin belli oluyor.)
özelde genelde lisans meznlarını çalıştırmıyorlar yüksek maaş vermemek için.. ya 2 yıllık ya da lise mezunu öğretmen çalıştırıyorlar,600 civarı maaş veriyorlar..
ama lisans meznu çalıştırmak isteyen kaliteli bir kurumsa,1500 civarı wn az talep edeblirsin.ama böyle bir kurum bulmak zor tabi...
bulsan da özel ve devlet kıyaslanamaz... özel sabah 7 akşam 8 çalıstırır köpek gibi afedersin...düzgn bir krum değilse sigortanı yatırmakta türlü düzenbazlık yapar....ve yarın kaygın vardır her zaman..
ama devlette yarım gün 5 saat çalışırsın.kımse 1 dk fazla tutamaz.
daha öncede özelde çalışmış bırı olarak tavsıye etmem doğrusu..
diplomanı aldıgında tabiki kendi kurumunu açabilirsin cnm. hayırlısı olsn..
çok teşekkür ederim ben de tabi ki devlette çalışmak isterim ama kpss gözümü korkutuyo bi de olmadık yere atanırsam falan diye
merhaba ben de okul öncesi öğretmeniyim.ne güzel burda zümrelerimle karşılaşmak