Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

birde şöyle birşey var bak aynen kopyaladım buraya..gelip cihaz koyuyorlar ücretsiz,çektiğin kadar olan parayı ödüyorsun..bu parayı da sınıfca ödersiniz..mesela 25 kişilik bir sınıfta aylık her aileye 3-4 liraya bu iş halolur..

SIFIR DİJİTAL MAKİNAYI ÜCRETSİZ OLARAK KURALIM.
TONERİ - PARÇASI - İŞÇİLİĞİ BİZE AİT OLSUN.
SİZ SADECE ÇEKTİĞİNİZ KADARINI ÖDEYİN…

Şu Sorulardan Kurtulun:
Toneri Kaç Para? Toneri Kaç Kopya Çekicek?
Makinemin Parçaları Kaç Kopya Çekicek? Acaba Makinem Beni Kaç Yıl İdare Eder?

ÖRNEĞİN AYLIK 1500 KOPYA ÇEKTİNİZ ÖDEYECEĞİNİZ MİKTAR 65 YTL
ÖRNEĞİN AYLIK 3000 KOPYA ÇEKTİNİZ ÖDEYECEĞİNİZ MİKTAR 95 YTL
ÖRNEĞİN AYLIK 7500 KOPYA ÇEKTİNİZ ÖDEYECEĞİNİZ MİKTAR 165 YTL

aylık 1500 fotokopi 65 tl ya mesela ortalama 25 kişilik bir sınıfa her gün her öğrenciye 2 fotokopi çekilebilir bu şekilde..
65 tl de aylık size 2.6 a gelir....
siz bunu bir araştırın derim
fotokopi bedava yazıp aratın,inceleyin..

son durumumuzu paylaşmak istedim
kızımın bu hali okul fobisi degilde ögretmen fobisiymiş
ögretmenimiz 3.gün degişti kıızm 3.gün severek okula gitti
bugun ögretmenimizi geldi yine aglama ve bulantı başladı
ögretmenimizin tutumuda hoş degil diger velilerde aynı sikayet var
tavsiyeniz varmı arkadaşlarım yardımcı olursanız sevinirim

öğretmneniniz ile açık açık konuşmanızı öneririm..tüm veliler biraraya gelin hatta..anlatın çocuklarınızın onunla ilgili problemi oldugunu.
yine de çözemezseniz yine biraraya gelerek okul yönetimine durumu bildirin.o da olmadı ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidin..çareler tükenmez..
ama bunu yapmadan önce gerçekten öğretmeninizin çocukları olumsuz etkileyen tavır ve davranışları var mı emin olun...

çok teşekkür ederim yardımınız için
dün konuşmayı denedim ama dinlemedi bile
bugun iki veli aglarken gördüm sebep benimkiyle aynıydı veliler şikayetlerini dillendirince ögretmen bagırmazsam ben sözümü dinletemem demiş velilerde çocukları okuldan almışlar
tabi geçici çözüm müdür izinde pazartesi günü bu konuyu velilerle birlikte müdürle görüşecegiz
peki ilçe eğitim müdürlüğü nasıl çözüm getirir ???

bizdende 120 tl istediler özellere oranla bu rakkam yüksek gelmedi sonuçta devlet bir yere kadar ödenek veriyor çocuklarımız için ögretmenlerimize yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum
birden 12o tl çok gelsede aylık 13 tl düştüğünü düşününce çok fazla degil nihayetinde hergün fotokopiyi kullanıyorlar ve kartuş yada toner ücretleride hafife alınamaz

öcelikle okulunuzun müdürüyle sorunu halletmeye çalışın ve söyleyin bir çözüm bulmazsanız gideceğimiz yer milli eğitim müdürlüğü olacak ve dilekçelerimizi vereceğiz deyin.

milli eğitim müdürlüğü müfettiş görevlendirir ve soruştuma açılabilir söyledikleriniz hakkında.sonuçta çocuklara karşı ihmal ,sorumzsuzluk ve kötü davranma var,,
savunma istenir..
öğretmen ücretli öğretmense okuldan alınabilir,kadroluysa bu zor ama en azından başı ağrır..
çocukları okuldan sağutmanın bedeli olmalı..onların hayatlarını karalıyor şimdiden düşüncesizce..

merabalar bende okul öncesi 3.sınıf öğrencsym bi kaç sorum olack yardmcı olrsanız cok memnn olrm .. mesela öncelkle görsel sanatlar isimli bi dersm var konum mimari cocuklara nasıl anlatıp nasıl bir etknlk yaptrblrm. ve parmak oyunlarının müzikleri lazım sözlü seklde bulamıorum lütfennn hocamm yardm edn

çok sagolun
müdür izindeydi veliler muhattap bulamadıkları ve çocuklarına kıyamadıkları için 2.veli daha okuldan aldı çocuklarını sınıf 36.kişiden 22. kişiye düştü
pazartesi kısmetse müdürle görüşecegim
okul çıkış saatlerinide 18:00 dan 17:30 geri çektiler böyle bir hakları varmı??? sözleşmede 18.00 dı ...
ögretmenimiz 24.yasında birde sürekli çocugumu bana sikayet ediyor normami ???
kusura bakmayın bir sorum daha olacak 5.yaş grubunda ne tür aktiviteler yapmaları lazım merak ettim
(oyun hamuru uyku ve yemek arada sarkı sadece bunu yapıyorlar)

Müdürle görüştüm haklı oldugumuzu konusacagım dedi siz çocugunuzu okuldan almayın dedi
pazar günü toplantımızda çogu anneler aynı sikayeti dillendirdi 1.haftadan beri ögretmen biraz daha iyi
sabah ve akşam bıraktığımızda aldığımızda sürekli isyanda gitmek istemiyorum seni özlüyorum ögretmenimi sevmiyorum siz beni sevmiyormusunuz...vs
sabretmemmi lazım yoksa çocugumu dinlememmi lazım okulla ilgilide süphelerim var malum
çocugumada çok üzülüyorum tecrübesizlik çok zor lütfen yardım arkadaşlar

merhabalar size bir sorum olacak.Bu konu gerçekten kafamı kurcalıyordu sizin sorulara cevap verdiğinizi görünce çok mutlu oldum doğrusu.

benim kızım tam olarak 4 yaş 7 aylık ana okuluna gidiyor anaokulunda matematik müfredatı konusunda sizden bilgi almak istiyorum.öğretmenimiz her hafta sonu ödev veriyor.geçen haftaki ödevde her iki yana eğik çizgi, ters u, daire,1,2 yapmayı verdi.daha öcede 1 den 10 a kadar yazma ödevi vermişti.kızım yaparken çok zorlanıyor bende anlatmaya çalışırken çok zorlanıyorum.çok geriliyorum kızdığım bile oluyor çünkü solak olmasındandamı kaynaklanıyor bilmiyorum hepsini ters yapıyor.Ayrıca bunları öğretmek benim görevimmi öğretmenin görevimi, ben öğretmen değilim 1 nasıl öğretilir 2 nasıl öğretilir bilmem.belki hepsini öğretmenin basit yöntemleri var ama ben bilmiyorum.
bunlar benim kız için ağır değilmi sizce.Bana ağır geliyor çünkü.Ayrıca çocuğum okulda öğrendiği şarkıları bize söylemiyor veya oyunları anlatmıyor bu doğalmıdır.bunları cevaplarsanız memnun olurum hoşcakalın

İstanbul'da oturuyoruz. İlkokulu olan butik bir okula gidiyor oğlum. 4 yaş 9 aylık tam olarak. Ve okulumuzda çeşitli sorunlar yaşıyoruz. Mesela okulumuza yemekler çok kötü bir yemek şirketinden geliyor. ve yemekler inanın yenmeyecek kadar iğrenç, ve oğlumun alerjisi var. Memorial hastanesinden doktorumuz sağlıklı ve düzenli beslenmesi gerektiğini söylüyor. yemek listemiz bile çok kötü karışık kızartma bile var listemizde. Bu aslında başlı başına bir sorun bizim için, ikinci sorunumuz öğretmeni geçen hafta oğluma oyuncaklarını toplamadığı için kızmış. ve oğlum akşam evde çok sinirli bir şekilde hıçkıra hıçkıra ağladı. öğretmenine okulda her hangi bir olumsuzluk dikkatinizi çektimi diye sorduğumda bana bu olayı söyledi. ki oğlumun iki buçuk senelik okul tecrübesi var, ki son derece uyumlu bir çocuktur, hiç böyle bir problem yaşamadık. Geçen seneki öğretmenimize anlattım konuyu inanamadı, ve çok üzüldü. Benim size sormak istediğim şu anda oğlumu okulundan alsam başka bir okula versem ne derece sağlıklı olur. Bana burada devam etmesinden daha sağlıklı gibi görünüyor. Lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler....

mrb..
okul öncesinde ev ödevi verilmez ama
arada aile katılım çalışmaları yapmak adına çocuk ile birlikte yapacağınız basit çalışmalar verilebilir.
ödev şeklinde kağıt üzerinde sürekli sürekli her hafta sonu verilmesi doğru değil.
bu çocuğu sıkabilir ve okuldan soğumaya kadar gider..
bazen bazı çocukların evde daha çok desteklenmeye ihtiyacı olabilir.mesela 1 sayısını öğrenmekte çok zorlanmıştır okulda,evden destek olunması için yardım istenebilir bunda birşey yok ama öğretmeniniz sanırım abartmış biraz.güzelce öğretmeninize anlatırsanız sıkıntınızı,sizi anlayacağınızı düşünüyorum.

merhaba..
oğlumun alerjisi var demişsiniz yemek konusu önemli tabi,sağlıksız bir liste olduğunu düşünüyorsanız bunu okul idaresiyle paylaşıp,düzenleme yapılmasını isteyebilirsiniz.
öğretmeni ile yaşadığı probleme gelince;
oyuncaklarını toplamadığı için öğretmen kızdı diye tabiki okuldan alınmaz çocuk...
sanırım baya hassas bir yapısı var oğlunuzun,o kadar ağlamış,çok etkilenmiş olmalı.
tabi öğretmenin de nasıl kızdıgını ne dediğini bilmiyoruz.kızmadan kızmaya fark var..
bence konuşarak problemlerinizi çözebilirsiniz..okuldan almak şu durumda sğlıksız görünüyor..

merhaba bizlere yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler öncelikle. benimde kızım bu sene anasınıfına başladı ve öğretmeninin zaman zaman ceza olarak çocuklara tek ayak üstünde durma cezası veriyormuş. kızımada vermiş gerçi kızım işi tam gırgıra almış evdede durduk yere tek ayak üstünde durup gülüyor. benim sormak istediğim eskiden yapılırdı böyle şeyler hala yapılıyormu ve eğitimde yeri varmı? öğretmeniyle konuşmalımıyız sizce?

merhaba.benim sorum biraz farklı olacak.anasınıfına giden bir çocuğum var.ben de sınıf annesiyim.sınıf annesinin görevlerini söyleyebilir misiniz?haftada 1 gün okulda kalıyorum.faaliyet yaptırıyorum,kahvaltılarıyla ilgileniyorum.bol bol para topluyorum velilerden.öğretmen sık sık hediye istiyor çünkü..velilere itici gelmeye başladım.ve bu sınıf anneliğinden çok sıkıldım.özellikle bu hediye işinden..

trakya unı de son sınıf ogrencısıyım. bolumumden memnun degılım şubatta açıktan kız meslege yazılıp acık ogretımden de okul oncesını okumak ıstıyorum. bunun ıcın bu sene oss ye gırmeyı dusunuyorum. merak ettıgım konu ben 4. yıllık unı okudugum ıcın 2.unı okuma sansım zaten var hem acıkogretımden unı okuyup hem de acıktan lıse okuyabılıyor muyum? lutfen yardımcı olun, sımdıden tesekkurler

merhaba. umarım konu başlığını hala okuyor ve cavaplıyorsunuzdur. bizimde kızımla sorunumuz var. 2005 22 aralık doğumlu olduğu için bu yıl okula kaydı çıkmasına rağman egöndermedik. geçen yıl anaokuluna tam gün gitti. orada kafa dengi ve sevdiği arkadaşları vardı. bu yıl okula göndermeyince tekrar anaokuluna gönderdik. ben çalışan anne olduğum için 2 yıldır tam gün anaokuuna gönderiyordum(bu yılki farklı bir okul ama) bu yıl da başlangıçta çok iyi gitti ama 2. dönem daha gelmeden 1 ay kala başladı ben gitmek istemiyorum demeye. sebebini sorunca: yemekleri yemek istemiyorum, arkadaşlarım güzel oyunlar oynamıyor, siz beni karanlık olunca okuldan alıyorsunuz diyor. önceleri haftada 1 gün gitmemelerine göz yumdum ama artık birgün öncesinden ağlıyor ertesi gün okula gidecek diye. çaresizim . ne yapsam? 2. dönem anaokuluna göndermesem. okulu özlese mi diyorum. 1. sınıfa özlemle mi gider böyle yaparsam? zorla ağlaya ağlaya göndermem de vicdanımı sızlatıyor.. yoksa büyük yanlış mı olur okuldan almam. öğretmeniyle konuştum: o okulda mutlu göründüğünü falan söyledi. ama pek de beni tatmin edici konuşmadı. ne öğretmen yönlendirebiliyor beni ne de kızımı çözebildim. yardım edin bana

sınıf annesi öğretmene yardımcı olması için seçilir aslında cnm.1 gün okulda kalmanız gereksiz.faaliyet yaptırma konusunda ise sadece sizden değil diğer tüm velilerden aile katılımı şeklinde yardım almalı öğretmen.aslında sınıf annesi diye birşey yok.böyle birşey yapmaya zorunlu da değilsiniz.. öğretmene rahatsızlığınızı bilidirip bu görevi üstlenmek istemediğinizi açıkça belirtebilirsiniz.birde ne parası topluyorsunuz ki?ne hediyesi istiyor öğretmen?kendine mi birşeyler aldırtıyor?

mrb..bölümnden memnun olmamana üzüldüm fkat sen madem 4 yıllık ünv bitirdin, lisans mezunu kişi hiç tekrar lise okuyabilir mi???daha alt seviyeyi yani?
böyle birşey olamaz bence mantığa aykırı.tut ki oldu diyelim,o zaman da aynı anda hem lise hem ünv okumak yine mantığa aykırı..kesinlikle olmaz..

mrb.bence okula göndermemeniz hata olmuş.1. sınıfa yani..sene sonunda da doğmuş olsa eğer hazırsa çocuk ilköğretime muhakkak gönderilmeli diye düşünüyorum ben .
büyük ihtimalle okuldan artık sıkıldı.hep aynı bildiği şeyler,artık basit geliyırdur herşey.arkadaşları da ona göre ufak kalıyor tabi,iletişim kurmakta zorlanıyordur belki.
ya da okulda onu rahatsız eden başka şeyler var.belki yemek yemesi için zorlanıyor,belki arkadaşları arasına almıyor,belkide olumsuz öğretmen tutumuna maruz kalıyor ya da evde problemi var anne-babayla?
sorunun ne olduğunu anlayabılmek gerekli tabi önce..belki öğretmeni ile konuşup daha iyi gözlemlemesini isteyebilirsin,açıkça anlatabılırsın problemlerinizi öğretmeninize.
çalışıyorum diyorsun,2. dönem göndermezsen ne yapacaksın?evde bakıcı ya da aile buyuklerınızden bırı bakacak heralde..zaten sömestr tatili geliyor belki sorunuzun çözülmesi için bu tatil işe yarar ,evde sıkılıp okulunu özleyebilir.
onun dışında önerebileceğim değişik heyecanlar bulmanız okulla ilgili..belki bir gün işinden 1 saat izin alıp okula aile katılımına gidip sınıflarında oyun oynayabilir ya da hikaye vs okuyabilirsin.ya da evcil bir hayvan alın balık,kuş gibi okula götürmesini sağlayın,hergün okulda arkadaşlarıyla beslesinler ...
evde değişik şeyler yapın okula gidip arkadaşlarıyla öğretmenıyle paylaşabıleceği ilginç şeyler olsun.sonraa okulda giymesi için yeni panduflar alınabilir.ne bileyim aklıma bunlar geldi şimdi..düşünüp,üretilebilir..kolay gelsin..

ah keşke size de danışsaymışım geçen yıl karar vermeden önce. fikrini aldığım bütün sınıf öğretmenleri çocuğun gönderilmemesi gerektiğini söylediler. ancak anaokulu öğretmeni kızınız hazırokula dedi. biz öğretmenleri dinledik. halbuki bir yıl boyunca anaokulu öğretmeni onu gözlemledi ve tanıdı. el kasları çok iyiydi hala öyle. 1. sınıf matematiğini yapabiliyor. çizgi çalışmaları zaten 2 yıldır hep rutin. biz eğitime evde de başlamıştırk daha öncesinden. mor kedi serisini bitirmişti. ama öğretmenlerin "iki ay bile çocuklar arasında eğitimde çok farklılıklar yaratıyor. pişman olursunuz gönderince" demeleri bizi korkuttu. fiziksel olarak da iri yarı bir çocuk değil. sınıf arkadaşlarının yanında ezilmesin istedim biraz da anne olarak. ama pişmanlık artık fayda vermiyor. ben hamileyim şuanda. belki bunun da etkisi vardır kızım üzerinde. çünkü babaya daha düşkündü, şimdi benle çok vakit geçirmek istiyor. eğer göndermezsek anneanne bakacak. verdiğiniz fikirleri deniycem. teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için.. kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…