Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

canım eskiden olsa kesinlikle oku işini yarar derdim açıkta kalmzsın derdim ama artık herkes bilinçlenior okul öncesinin önemi zamanla daha da ok anlaşılacak ve deblete üni mezunlarını atıolar,özelde lise mezunu olarak çalışabilirsin ama hiç memnun kalmazsın canım

hımmCADIARZU saol canım fikrin için.

kızlar size bir sorum olucak..
ben hep üniversite okumak istedim ama kısmet olmadı..
ben şimdi düz lise mezunuyum ve şuan 3sene içerisinde açıköğretim yoluyla meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü bitrme imkanına sahibim. kaydımı yaptırıyım diyorum ben.
hem düz lise mezunu hemde meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olacağım bu durumda, sizce sadece lise ile kalsa bile bana bir faydası olurmu? avantaj olurmu?
aslında üniversite olarakta dışardan bitirmek istiyorum ana sınıfı öğretmenliği vs...
fikirleriniz nelerdir?
beni aydınlatırsanız çoook sevinirimm...:asigim:

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım zaten lıse mezunusun sen..3 sene daha zaman kaybına gerek var mı sence ??
ona ayıracagın zamanı oturup öss calıssan bırak okuloncesını tıp,hukuk kazanırsın...bana pek mantıklı gelmedı acıkcası..cunku lıse mezunu olmak ıse yaramaz..

bence öss calısıp örgun kazanıp bu bolumu okuyacaksan oku derım ben..

kizlar ben alman vatandasiyim. burada okul öncesi okudum. 1 hafta sonra 1 yillik stajyerligime baslayacagim. bitirdikten sonra türkiyeye kesin dönüs yapmayi planliyorum.

benim sadece özelde calisma imkanim var, degil mi? devlet olmasi icin kpss girip atama beklemem gerekiyor sanirim. ki zaten kpss giremiyorum bu durumda?
öncelikle okudğunuz bölümün türkiyeyle denkliğini almanız gerekiorr...denklik olursaa kpssye girip atanabilirsinizz ama denklik yoksaa atanamazsınızz sadece özellerde çalışabilirsinizz

slm canım eğer üniversite okumakta kararlıysa oku derim devam et yani ama lise olarak çoook çok faydasını görmezsin
hadi
bir yerde işe başladın diyelim sana okumamış vasıfsız gözüyle bakılmasını ister misin?
--hayııır
o halde kararını ona göre ver
başarılar

gulserennn canım umarım okursun benim özel mesaj hakkım yok iş yoğunluğundan kaynaklanıyor sakın ilgilenmedim sanma özelden bana msn adresini yazarmısın..msn istemek yasakmı onuda bilmiyorum ama affınıza sığınıyorum..

merhabalar benim kızım 4 yaşında bü yıl özel bir anaokuluna başladı ilk gün hiç problem çıkarmadı ikinci gün çok ağladı benim yanımda kal diyor bugün ise miz mizlandi ama düne göre güzel di benim sorum pazartesi servisle gidecek nasıl yapıcam bilmiyorum tek başına servise binecegini hiç sanmıyorum nasıl bir tutum sergilemem lazım birde ağladığı gün sınıflarında bir çocuk çok ağlıyordu ondan etkilenmiş olabilir mi cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

merhabalar benim kızım 4 yaşında bü yıl özel bir anaokuluna başladı ilk gün hiç problem çıkarmadı ikinci gün çok ağladı benim yanımda kal diyor bugün ise miz mizlandi ama düne göre güzel di benim sorum pazartesi servisle gidecek nasıl yapıcam bilmiyorum tek başına servise binecegini hiç sanmıyorum nasıl bir tutum sergilemem lazım birde ağladığı gün sınıflarında bir çocuk çok ağlıyordu ondan etkilenmiş olabilir mi cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

İlk günler bu tür tepkiler vermesi normal. Çocuklar birbirlerinden etkilenirler. Özellikle ağlayan çocuğun annesi yanıan geldiyse bu da kızınızı etkilemiş olabilir. Yapacağınız sabırla konuşmak. Sınıfta sergilediği her olumlu hareketi pekiştimek için övgü cümleleri kullanmak. Herşey olabilir, bilmece tekerleme öğrenmesi, arkadaşıyla birşey palaşması vs. Pazartesi servise tek başına binmek zorunda olduğunu, artık büyüdüğünü, serviste hostes ablanın ona yardımcı olacağını anlatın. Şimdiden bu düşünceye hazırlayın. Eğer çok tepki gösteriyor ağlyor ise sizinle olmasada bir yakınıyla teyze hala komşu gibi servise binebilir. Onlardan ayrılması daha kolay olur

benim de oğlum beş yaşında geçen yıl anaokulunda beş yaş grubuna gitti... Önceden resim yapmayı çok severdi... özellikle okula gittikten sonra resim yapmak istemiyor bütün yaz boyunca az resim yaptı... çizgi çalışması yapmayı da pek sevmiyor... ama matematiği seviyor toplama, çıkartma yapıyoruz... bilgisayarda zeka oyunları oynuyoruz... önceden boyama yapmayı sevmiyordu kendi resim yapmayı seviyordu şimdi az da olsa boyama yapıyor... en çok sevdiği kağıtları makasla kesip şekil verip onları yapıştırmak... bu yıl yine aynı okula gidecek, okulunu çok seviyor... resim yapmaya nasıl ikna edebilirim... oysa resim yapmayı da biliyor yaptığı zaman güzel yapıyor... babaannesi yazı tahtası da aldı onu çok sevdi ama yine de resim yapmak değil de karalamak istiyor

tavsiyen için çok sağol canım bugün dediğin gibi yaptım kızımi arkadaşımla gönderdim hiç problem yaratmadı evden giderken okuldada çok rahat geçirmiş zaten bü hafta bir saat kaldılar pazartesi bakalım nasıl olacak

merhabalar benim kızım 3.5 yaşında ve 20 eylülde kreşe verdik.sabah 9.30 akşam 17.00 çok istekliydi geçen seneden beri okula gitmek istiyordu.biraz zorluk çeksekte alıştık şimdi severek gidiyor okulundanda memnunuz ama ben acaba çok erkenmi verdim diye düşünmeye başladım.yani ilkokula başlamadan öncede 3 yılı okulda geçecek sıkılırmı yanlışmı yaptık diye düşünmekten alamıyorum kendimi.paylaşmayı bilmiyor ve çok inatçı bir çocuk sosyalleşsin ve gelişsin diye gönderdik kreşe.birde 2. çocuk olduktan sonra ilk çocuk kreşe yollandığında kendini evden uzaklaştırlmış hisseder diye duyduk .bizde ikinci çocuğu düşünüyoruz kızım öyle hissetsinde istemedik.sizce yanlışmı yaptık lütfen fikrinizi ve bilginizi paylaşırmısınız.teşekkür ederim

3 yaş, çocuğun sosyalleşmesi, arkadaş kazanması gereken bir yaş. 3 yaşındaki bir çocuğun sağlıklı gelişimi için sadece anne veya bakıcı yetersiz kalır çünkü o çocuğun arkadaş edinmeye ve eğitim almaya ihtiyacı vardır. Ancak tam gün eğitim o yaş çocuğu için fazla bence. Her ne kadar sosyalleşmeye ihtiyacı varsada anne ile vakit geçirmesi hala gereklidir. 9.30 17 arası okulda kalan bir çocuk 21.30 da uyuyorsa anne babasıyla geçireceği vakit çok kısıtlı kalır. Bu yaş çocuğu için bana göre en sağlıklısı yarım gün eğitim almasıdır. 3 yaş çocuğu için yarım gün eğitim yapan anaokulları var onların çocuğunuz için daha yararlı olacağı inancındayım.
İkinci çocuk çoğu zaman ilki için kabullenmesi zor bir durumdur. Burada iş size düşüyor. Önce çocuğunuzu hazırlamalısınız kardeşi olacağna. Onunla abla-abi olacağı büyüdüğü konusunda konuşabilir, çocuk doğduktan sonra yardımına ihtiyacınız olduğunu söyleyebilirsiniz. Okulda da bu durum desteklenebilir.Ben sınıfımdaki çocukların kardeşi olunca minik bir kutlama yapıp çocukla abla-abi olmanın güzelikleri üzerine konuşuyorum. Etkili olabilir bence

merhabalar 5 yaşındaki kızım bu yıl anasınıfına başladı düne kadar sorunsuzdu ama dün eve geldiğinde aglayarak ben okula gitmek istemiyorum hastayım galiba bahaneler gözler dolu dolu dokunsam aglayacak okuldamı bir şey oldu diye sordum oturdum sohbet ettim hayır yok bir şey dedi çokta üstelemek istemedim bugün sabah okula gitmek istemiyorum diye agladı ama nasıl bir aglama sesizce boncuk boncuk gözyaşları döküyor gidelim ben öğretmeninle konuşucam dedim gittik sınıfına bıraktım gözlerinden yine akıtmaya başladı ögretmeni çagırdım biraz konuşalım diye durumu anlattım çok tedirgin olduğunu söyledim bana sanırım eylülde özgüven eksikliği var diye bir cevap verdi bunuda konuşurken saçlarıyla oynamasına ve bir şey yapıcagı zaman izin almasına bagladı oladabilir belki ama kızım için en sondüşünecegim bir şey çünkü evde öyle bir çoçuk degil diye cevap verdim ikinci birde ögretmeninden çok korkuyor bir iki çoçuğa ceza vermiş kavga ettikleri için sizcede konuşurken saçla oynamak özgüven eksiklğimidir bir şey yaparken izin istemek öğretmenin gözüne girme çabasımı korktuğu için kızar gaygısımı ve neden 3 hafta sonra bu şekilde bir sıkıntı hiç anlamadım okadar isteyerek severek gidiyorduki şimdide sabah okulda bekle bırakma beni ablasıda aynı okulda 7.sınıfta ablam beni ziyarete gelsin diye agladı bana bir aklı verin ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım

Herkese merhaba,

İlköğretim okullarının ana sınıflarında bir günde kaç saat eğitim yapılır bilen var mı? Bizim okulumuzda yemek dahil 3,5 saat yapılıyor. 3.5 saatten sonrası için de etüt parası isteniyor. üstelik etüt parası olarak milli eğitimin belirlediği gibi dönemlik 220 TL değil, 400 TL istiyorlar. İtiraz ediyoruz, veremeyiz diyoruz. Ama bir müdür yardımcımız var, kocası üst düzey savcı olduğu için herşeyi yapabileceğini, başına hiç bir iş gelmeyeceğini sanan... vermek zorundasınız diyor başka birşey demiyor. Ankara'nın ortasında yaşadıklarımıza inanamanıyorum. Velilerin bu kadından çekinmelerine hiç hiç inanamıyorum. Cuma günü valiliğe gideceğim şikayet için. Ancak önce ana sınıflarında kaç saat zorunlu vs. gibi bilgileri netleştirmem lazım.

şimdiden çok teşekkürler

Herkese merhaba,

İlköğretim okullarının ana sınıflarında bir günde kaç saat eğitim yapılır bilen var mı? Bizim okulumuzda yemek dahil 3,5 saat yapılıyor. 3.5 saatten sonrası için de etüt parası isteniyor. üstelik etüt parası olarak milli eğitimin belirlediği gibi dönemlik 220 TL değil, 400 TL istiyorlar. İtiraz ediyoruz, veremeyiz diyoruz. Ama bir müdür yardımcımız var, kocası üst düzey savcı olduğu için herşeyi yapabileceğini, başına hiç bir iş gelmeyeceğini sanan... vermek zorundasınız diyor başka birşey demiyor. Ankara'nın ortasında yaşadıklarımıza inanamanıyorum. Velilerin bu kadından çekinmelerine hiç hiç inanamıyorum. Cuma günü valiliğe gideceğim şikayet için. Ancak önce ana sınıflarında kaç saat zorunlu vs. gibi bilgileri netleştirmem lazım.

şimdiden çok teşekkürler

Okul öncesi yönetmeliği madde 4 k bendi
k) (Değişik: 20.2.2006/26086 RG) Yarım Gün Eğitim: Okul öncesi eğitim kurumlarında günde 6 çalışma saati süresini aşmayacak şekilde sabah veya öğleden sonra yapılan eğitimi,

Okul öncesi yönetmeliği madde 4 m bendi
m) (Değişik: 20.2.2006/26086 RG) Çalışma Saati Süresi: Okul öncesi eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin günlük çalışma saatleri ile aylık ve ek ders ücretlerinin hesaplanmasına esas olan 50 dakikalık süreyi,

Meali :)
Anasınıflarında 6 ders saati eğitim yapılır. Her ders saati 50 dk dı r. Bu da 6*50dk=300 dk yani kesintisiz 5 saat eğitim vermek zorundalar.

kesınlıkle yarım gun egıtım 5 saattır,,ne ağrı ne ankara bu degısmez...

kesınlıkle cok kararlı bır tutum sergılemelısınız..bır-ıkı gun aglasa da alışacagına emın olun..
dığer cocuklardan da etkılenıyor tabı ama zaten genelde ılk gunler cocuklara tatlı gelır okul..yenı arkadaslar,yenı oyuncaklar yenı ortam...sonra sıkılmaya baslar ve aglamalar gelır ardından...sızın kararlı tutumunuzla cocuk gıtmek zorunda oldugunu anlaması ve baska yolu olmadıgını anlamaya calısmasıyla alışma donemı baslar..ama bu donem de en ufak tavızınız bu surecı uzatır..
servıs konusunda hıc uzulmeyın.zaten bır gorevlı olucak servıste ..ınanın cocukların cogu anneden ayrılırken aglasa bıle arkasını dondugunde unutup gıdıyor..anne hep aglıyor zannedıyor oysa cocuk hemen ayak uyduruyor ortama..ıcınızı rahat ve ferah tutun.kolay gelsın..

benim de oğlum beş yaşında geçen yıl anaokulunda beş yaş grubuna gitti... Önceden resim yapmayı çok severdi... özellikle okula gittikten sonra resim yapmak istemiyor bütün yaz boyunca az resim yaptı... çizgi çalışması yapmayı da pek sevmiyor... ama matematiği seviyor toplama, çıkartma yapıyoruz... bilgisayarda zeka oyunları oynuyoruz... önceden boyama yapmayı sevmiyordu kendi resim yapmayı seviyordu şimdi az da olsa boyama yapıyor... en çok sevdiği kağıtları makasla kesip şekil verip onları yapıştırmak... bu yıl yine aynı okula gidecek, okulunu çok seviyor... resim yapmaya nasıl ikna edebilirim... oysa resim yapmayı da biliyor yaptığı zaman güzel yapıyor... babaannesi yazı tahtası da aldı onu çok sevdi ama yine de resim yapmak değil de karalamak istiyor

selamlar..
cocugun ılgısının degısmesı,farklı seyler ıstemesı cok normal..hıc ustune dusmeyın bence bu konuda kagıdı,boyaları dursun bır kenarda gozunun onunde,o ıstedıgı zaman yapsın...
belkı yenı,,guzel bır boya alabılırısınız sevecegı,,tekrar şevkı yerıne gelır..ama kesınlıkle hadı resım yap vs. demeyın.ısterse yapsın.

kızım bu ay 4 yaşına giriyor bir haftadır anaokuluna başladı(özel)çok içine kapanık ve tutuk kreşte yemeğini bile yardımsız yemiyor etkinliklere katılyor ama içinden çok sessizmiş ve ben çok üzülüyorum evde tam tersi bir çocuk çok hareketli hatta yaramaz bile denebilir.okulda neden böyle oldu anlamadım kimseyle konuşmuyormuş lütfen cvp yazın kreşi değiştirsemmi bilemiyorum?kızıma nasıl davranmalıyım öğretmenleri nasıl davranmalı?

kızım bu ay 4 yaşına giriyor bir haftadır anaokuluna başladı(özel)çok içine kapanık ve tutuk kreşte yemeğini bile yardımsız yemiyor etkinliklere katılyor ama içinden çok sessizmiş ve ben çok üzülüyorum evde tam tersi bir çocuk çok hareketli hatta yaramaz bile denebilir.okulda neden böyle oldu anlamadım kimseyle konuşmuyormuş lütfen cvp yazın kreşi değiştirsemmi bilemiyorum?kızıma nasıl davranmalıyım öğretmenleri nasıl davranmalı?

bu durum cocgun genel yapısı ıle ılgılı olmadıgına gore o zaman okuluna alısma surecınde su an....etrafını ıncelıyor,ızlıyor,,arkadaslarını ,öğretmenını tanıyor..anca kendını açıcak annesı merak etmeyın.cok ustune dusmemek gerek..öğrt. nasıl davranacagını bılıyordur zaten...benım mesela boyle bır ogrencım var bu yıl,,ben hıc ustune dusupte ılla konussun ,yemegını yesın,etkınlıklere katılsın dıye ugrasmdım.gunlerce bızı sadece ızledı..ne kadar eglendıgımızı hep vurgulamaya calıstım....sonunda kendılıgınden alıstı,,hıs gel dememe gerek kalmadan kendı geldı yanımıza,oyunumuza katıldı..
güven duygusu olusmadan acmayacaktır kendını..okul degıstırmekten faln bahsetmeyın hıc,,hele kı cocugunuzun yanında asla...bu okula olan guvensızlıgını daha da guclendırır...
hep konusun onunla,bol bol anlatın okulun guzellıklerınden bahsedın....kolay gelsın sımdıden
...

X