Elbette öğretmene yüklenmek istemiyor, öncelikle inkar etmesinin sebebi aslında eşim olayı gidip stajyer öğretmene anlatmış çünkü kızım bize anlattığında stajyer öğretmenin kendisine vuran çocuğu tuttuğunu, ona kızdığını vs. söyledi, öğretmenimize ne zaman sorsak kızım hakkında kısa ve net "iyi" demesi sebebiyle ve olaya stajyer öğretmen şahit olduğu için öncelikle ona sorduk, tabii cevap vermemiş, kem küm ettiği sırada sorumlu öğretmen gelip, neden benim sınıfmla ilgili konuyu stajyerime soruyorsunuz diye eşime deyim yerindeyse fırça çekmiş ve böyle bir olayın yaşanmadığını, kızımın bunu uydurduğunu söylemiş (kızımın 4 yaşında ve hayalperest bir çocuk , pedagojik kitaplarda bu durumun tamamıyla normal olduğu yazıyor) öğretmen kızımın bu özelliğini bize karşı kullanmış açıkcası, daha sonra toplantıda konu bir şekilde ağzından kaçınca ilk seferde verdiği cevabı unutunca ve diğer aileler evet bizim çocukda anlattı deyince düşünün ne kadar etkilemiş diğer çocukları ki evde ailelerine anlatmışlar,toplantıda ben o olaydan sonra onları biraraya getirmemeye çalışıyorum dedi, tabii olayın üzerinden zaman geçtiği için ben idrak edemedim ve neden daha önce konuyu kapattığınız diyemedim... yalnız şöyle bir durum var benim kızım tek çocuk ve bir tek kez bile bizden en ufak bir şiddet görmemiştir dolayısıyla fiziksel mücadeleye karşı koyamayan bir çocuk, kızıma vuran çocukda muhtemelen annesinden şiddet gören (anneyle biraz konuştum o da zaman zaman sinirlendiğini vs. itiraf etti) bir çocuk ve sürekli kısımın peşindeymiş, benim kızım kaçtığı halde peşinde.. bu durumdaki cocukları sınıfta nasıl koruyorlar öğretmenler, başkasına vuran çocuğa nasıl davranılıyor ben bunları merak ediyorum, yani benim kızım bu tarz çocuklar tarafından sürekli ezilecek mi (şiddete eğilimli bir çocuk olmadığı için hiçbir zaman karşılık vereceğini düşünmüyorum) , anaokulunda bunları yaşarken, ilkokulda başına kimbilir ne gelecek?? Tekrar eden olaylar için gerçekten öğretmen olarak sizin tavrınız ne oluyor açıklarsanız çok memnun olurum...