Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

çok teşekkürler çıtır pıtır opuyorumnanaktan dediklerini uygulayacağım...
fakat bir sorum daha var bize yakın okul var fakat sınıfları diğer sınıflara göre farklı altarnetiflerimizde olacak acaba daha ferah bir sınıf olanınamı kayıt yaptırsak :S
eğitim daha önemli tabi onu özellikle araştırıcaz...

opuyorumnanaktan

eger gelıs-gıdıs problemınız olmayacaksa tabıkı daha ferah olan sınıfı tercıh etmenız bence daha ıyıdır..ama dedıgınız gıbı eğitim cok daha onemlı tabı.
.cocukların hıcbırsey yapmadıkları ama cokk ferah bır sınıf nispeten iyi degıldır.

:CüvCüv:Okulöncsi ile ile ilgili sorularınız varsa yanıtlayıp yardımcı olmak isterim..:CüvCüv:

merhabalar.benim sorum işin henüz bu kısmıyla değil.ben daha öncede çok yazdım ama bir türlü ilgilenen cevap veren olmadı dilerim siz yardımcı olabilirsiniz bana.ben 2003 yılında yüksek okul bitirdim.ve o dönemdeki açık lise çocuk gelişimi bölümünü tercih etmeyerek şimdilerde çok pişman oldum.ama hala şansım var mı merak ediyorum.çünkü bu bölümü çok fazla istiyorum.29 yaşındayım.mersin de yaşıyorum.dışarıdan telafi dersleri alarak bu bölümden mezun olmak istiyorum ve daha sonra üniversite sınavına girmek tabi ki.ve bu alanda çalışmak.bulunduğum ilde bana iç açıcı bilgi verilmiyor aklım karıştı.ben telafi eğitimi alabilirmiyim acaba alamazmıyım?yüksek okul bitirdiğim için alamazsınız dediler ama 4 yıllık üniversite bitirenlerin bile bu sitede bundan faydalandıklarını duydum.ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası ümitlerim tükendi çok üzülüyorum.açık lise başvuraları ön kayıtlar alınmaya başladığında gidip başvurayım mı acaba?lütfen bu konuda beni ayrıntılı bilgilendirseniz çok memnun olurum.şimdiden çok teşekkür ederim.

merhabalar.benim sorum işin henüz bu kısmıyla değil.ben daha öncede çok yazdım ama bir türlü ilgilenen cevap veren olmadı dilerim siz yardımcı olabilirsiniz bana.ben 2003 yılında yüksek okul bitirdim.ve o dönemdeki açık lise çocuk gelişimi bölümünü tercih etmeyerek şimdilerde çok pişman oldum.ama hala şansım var mı merak ediyorum.çünkü bu bölümü çok fazla istiyorum.29 yaşındayım.mersin de yaşıyorum.dışarıdan telafi dersleri alarak bu bölümden mezun olmak istiyorum ve daha sonra üniversite sınavına girmek tabi ki.ve bu alanda çalışmak.bulunduğum ilde bana iç açıcı bilgi verilmiyor aklım karıştı.ben telafi eğitimi alabilirmiyim acaba alamazmıyım?yüksek okul bitirdiğim için alamazsınız dediler ama 4 yıllık üniversite bitirenlerin bile bu sitede bundan faydalandıklarını duydum.ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası ümitlerim tükendi çok üzülüyorum.açık lise başvuraları ön kayıtlar alınmaya başladığında gidip başvurayım mı acaba?lütfen bu konuda beni ayrıntılı bilgilendirseniz çok memnun olurum.şimdiden çok teşekkür ederim.

sımdı sız baska bır brans ıle lıseden mezun oldunuz..
sonra ıkı yıllık meslek yuksek okul bıtırdınız..
ama bransınızdan memnun degılsınız,,cocuk gelısımı okumak ıstıyorsunuz..
eger anladıklarım dogruysa
yapabılecegınız tek bır sey var o da öss ye gırıp herhangı bır unv nın okuloncesi öğretmenliği-----anaokulu öğretmenliği-----ya da ---- çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği bölümlerinden bırıne gırıp mezun olmak...
lıseyı bıtırmıs bırı yuksekokul okuyup tekrar lıse okuyamaz.mantıga da aykırı zaten..
ama eskıden bu brans ıcın METGE denılen bır sıstem vardı.mezun bıle olsanız gıdıp o kursu alıp meslek lısesı mezunu gıbı kullanıyordunuz..artık yok bu sıstem.

sımdı de tekrar neden acık lıseye gıtmek ıstıyorsunuz onu da tam anlamadım..
acıkogretıme gırmek ıcın ıse o da eger meslek lısesının cocuk gelısımı bolumunden mezun degılsenız olmuyor malesef..a.s.

sımdı sız baska bır brans ıle lıseden mezun oldunuz..
sonra ıkı yıllık meslek yuksek okul bıtırdınız..
ama bransınızdan memnun degılsınız,,cocuk gelısımı okumak ıstıyorsunuz..
eger anladıklarım dogruysa
yapabılecegınız tek bır sey var o da öss ye gırıp herhangı bır unv nın okuloncesi öğretmenliği-----anaokulu öğretmenliği-----ya da ---- çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği bölümlerinden bırıne gırıp mezun olmak...
lıseyı bıtırmıs bırı yuksekokul okuyup tekrar lıse okuyamaz.mantıga da aykırı zaten..
ama eskıden bu brans ıcın METGE denılen bır sıstem vardı.mezun bıle olsanız gıdıp o kursu alıp meslek lısesı mezunu gıbı kullanıyordunuz..artık yok bu sıstem.

sımdı de tekrar neden acık lıseye gıtmek ıstıyorsunuz onu da tam anlamadım..
acıkogretıme gırmek ıcın ıse o da eger meslek lısesının cocuk gelısımı bolumunden mezun degılsenız olmuyor malesef..a.s.
anladım çok teşekkür ederim.geri dönmek istememin sebebi şu alan değiştirmek.tabi ki mantıksız ama bu oldu türkiyede daha önce ve ben hala olabildiğine dair bu sitede yazan arkadaşları gördüm inanamadım ve ümitlendim.kafam o yüzden karıştı.benim gibi durumda olupta tekrar telafi eğitimi alanlarda varmış.ya bu arkadaşlar büyük yalancı ya da burası türkiye deyip yönetmelik her yörede kafalarına göre mi uygulanıyor?

anladım çok teşekkür ederim.geri dönmek istememin sebebi şu alan değiştirmek.tabi ki mantıksız ama bu oldu türkiyede daha önce ve ben hala olabildiğine dair bu sitede yazan arkadaşları gördüm inanamadım ve ümitlendim.kafam o yüzden karıştı.benim gibi durumda olupta tekrar telafi eğitimi alanlarda varmış.ya bu arkadaşlar büyük yalancı ya da burası türkiye deyip yönetmelik her yörede kafalarına göre mi uygulanıyor?

rıca ederım..ınan kı bılemıyorum.belkı de benım bılmedıgım bırseyler vardır dıyecegım ...
ılcenızdekı mıllı egıtım mudurlugune gıdıp açık kapı bolumunden ıstedıgınız soruları sorup bılgı alabılrsınız..umarım hedefınıze ulasabılrsınız..zemuszemus

merhaba oğlumu bugün anasınıfına kayıt ettirdim,ama sabahçı oldu.Saat 11 ve oğlum hala uyuyor bu çocuk nasıl gidecek ve ne kadar faydası olucak öğlen kayıtları doldu dediler.size sorum şu sabah erken kalkması sorun yaratırmı???

merhaba oğlumu bugün anasınıfına kayıt ettirdim,ama sabahçı oldu.Saat 11 ve oğlum hala uyuyor bu çocuk nasıl gidecek ve ne kadar faydası olucak öğlen kayıtları doldu dediler.size sorum şu sabah erken kalkması sorun yaratırmı???

merhaba... bakın bızlerde eger calısmıyorsak,uzun tatıldeysek gec kalkarız degıl ı yataktan,nasıl olsa ısımız yoktur ,,uyuruz dıledıgımızce...
ama calısmaya ve erken kalkmaya basladıgımızda artık alısırız ve hafta sonu bıle uym-umak ıstesekte sırf erken kalkmaya bunye alıstıgından ıstedıgımız saate kadar uyuyamayız..

ıste cocugunuz ıcın de aynı sey gecerlı olacak..
ılk baslarda elbettekı zorlanacak ama sonra goreceksınız kı alısacak..
ama eger sız bır gun kalkmakta zorlandıgında aman kıyamam uyandırmayayım varsın okula gıtmesın onemlı degıl dıye bır defa bıle soylersenız ya da davranıslarınızla bu duyguyu cocugunuza verırsenız,,cocugunuz bunu kullanmaya baslar ve kalkmakta problem yasar.

aksam yatıs saatıne dıkkat ettıgınız surece cocugunuzun sabahcı olması herzaman cok daha ıyıdır merak etmeyın...sevgıler.
zemuszemus

Çok haklısınız.İçimi nasıl rahatlattınız anlatamam:))ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İYİKİ BURDASINIZ...

merhaba bnim kızım 5 yaşında bu sene anaokuluna yazdıracağım ama bi sorunumuz var kızımda anladığım kadarıyla sosyalleşme sorunu var.dışarı oynamak için çoktığında diğer çocuklarla oynamak istemiyor onların oyunlarına uzaktan bakıyor.neden oynamıyosun dediğimde utandığını söylüyo.size sorum okula başladığında bu sorun ortadan kalkar mı? ben bu sorun için ne yapabilirim bilmiyorum...

Merhaba benim çocuğum 2005 Ekim doğumlu ben bu sene anaokuluna kayıt yaptımalımıyım.

evet anasınıfına kaydı yapılmalı bu sene cocugunuzun...
seneye ılkokula başlayacak ınş..zemuszemus

merhaba bnim kızım 5 yaşında bu sene anaokuluna yazdıracağım ama bi sorunumuz var kızımda anladığım kadarıyla sosyalleşme sorunu var.dışarı oynamak için çoktığında diğer çocuklarla oynamak istemiyor onların oyunlarına uzaktan bakıyor.neden oynamıyosun dediğimde utandığını söylüyo.size sorum okula başladığında bu sorun ortadan kalkar mı? ben bu sorun için ne yapabilirim bilmiyorum...[/QUOTE

mrb..anlıyorum,,cocugunuz pek sosyal bır ortamda buyumemıs anlasılan..
ama okula başladıgında belkı ılk zaman bıraz sıkıntı olacak,,ama sonra sızın kararlı durusunuz ve tutumunuzdan sonra alısacak ve sonra cocugunuzdakı buyuk degısımı gorecek ve sasıracaksınız...sonra da buraya gelıp tekrar bana yazacaksınızopuyorumnanaktan
mutlaka okula yazdırın ama ...sevgıler..

merhaba
umarim yazimi gorur ve cevap verebilirsiniz.
benim kizim 1,5 yasinda biz yurtdisindayiz suanda ve evde cok skildigini dusunuyorum yasitlariyla biraraya gelmesi gerektigini dusunuyorum. burda yuvalar cok yaygin. kendi akranlarinin oldugu bir yuva bulduk. Ama soyle bir sorun var, cok fazla hijyenik bulamadim (hepsi ayni birkac yere daha bakmistim)
bide yemek kulturleri farkli (guney koredeyim). Ilk bastan haftada 2-3 gun 3 saat gider oynar diye dusundum ama pek icime sinmedi. ne yapacagimi bilemedim acikcasi? evde otursun istemiyorum. hem dil ogrenirse ilerde yabanci kalmaz diye dusunuyroum
biz daha 4-5 yil burdayiz simdi cok anlamiyor ama ilerde sorun olur diye dusunuyorum.
turkceyide ben evde ustune duserek ogretirim diyorum , sizin fikrinize ihtiyacim var,
simdiden tesekkur ederim.

merhabalar..
cocugunuzun evde sıkılıyor olmasını anlıyorum.gercekten cok zor farklı kulturlere alısmaya calısmak..
daha 4-5 yıl oradaysanız eger bu cocuk dıl ogrenmek durumunda...o kadar sene sadece anne-babasıyla ıletısım kuracak degıl ya,,yasıtları olacak,,onarla oyun oynayacak,,vs..
oyuzden sımdı o yuvaya sadece oyun saatlerınde goturun...yemeklerden yemesını ıstemıyorsanız o saatlere denk getırmeyın...mesela sabah kahvaltısı saatınden sonra goturup,ogle yemegı saatıne kadar almak gıbı..
sız devamlı turkce konusun,unutmaz ana dılını..
okulda ıse 2. dılı rahat ogrenebılır bence..
sıkıntı olacagını dusunmuyorum acıkcası..
umarım yardımcı olabılmsımdır..kolay gelsın..

tesekkur ederim cevabiniz icin, sanirim en dogrusu o sekilde olucak. ilerde yasitlariyla anlasamamak buyuk sorun olabilir. pazartesi baslatmayi dusunuyorum bir sorun cikmazsa.

merhaba..
ben 27 yaşındayım.Büyükçekmece'de oturuyoryum.Asıl mesleğim Grafikerlik.. 1,5 yaşında dünyalar tatlısı oğlum var..
oğlum için işi bırakmak zorunda kaldım . çalışmayada çok ihiyacım var fakat oğlumu bırakacak kimsem olmadıgından , anaokullarında yardımcı annelik,yardımcı öğretmenlik ,müzik dersleri , oyunlar,dans veya b.sayarda çalışmak istiyorum, ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM..oğlumda okul öncesi eğitime başlamıs olur diye düşünüyorum. Haftasonları İSMEK EĞİTİCİ ANNELİK kursuna katılacağım ve sertifikamı alacağım.
bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.KENDİME GÜVENİYORUM...
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI KESİN ANAOKULU ÖĞRETMENİ OLURDUM:KK43:(((((((((((
LÜTFEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...
saygılar.......

slm. çok güzel düşünmüşsünüz. Ama yaş kaç onuda bilmiyorum size önerimi ona göre yapardım. siz sadece sertifikalarla özelde yardımcı olarak çalışabilirsiniz.

Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle

slm. çok güzel düşünmüşsünüz. Ama yaş kaç onuda bilmiyorum size önerimi ona göre yapardım. siz sadece sertifikalarla özelde yardımcı olarak çalışabilirsiniz.

Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle

kımın yaşını soruyorsunuz anlayamadım!!
yardımcı olursanız cok sevınırım
DESTEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

X