Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

merhaba..
ben 27 yaşındayım.Büyükçekmece'de oturuyoryum.Asıl mesleğim Grafikerlik.. 1,5 yaşında dünyalar tatlısı oğlum var..
oğlum için işi bırakmak zorunda kaldım . çalışmayada çok ihiyacım var fakat oğlumu bırakacak kimsem olmadıgından , anaokullarında yardımcı annelik,yardımcı öğretmenlik ,müzik dersleri , oyunlar,dans veya b.sayarda çalışmak istiyorum, ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM..oğlumda okul öncesi eğitime başlamıs olur diye düşünüyorum. Haftasonları İSMEK EĞİTİCİ ANNELİK kursuna katılacağım ve sertifikamı alacağım.
bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.KENDİME GÜVENİYORUM...
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI KESİN ANAOKULU ÖĞRETMENİ OLURDUM:KK43:(((((((((((
LÜTFEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...
saygılar.......

merhabalar....
cocugunuzun yanında olmak ıstemenızı anlıyorum,,benım de cocugum var
fakat sızın zaten guzel bır ısınız var ve cocugunuzu bır krese verıp kendı ısınızı yapabılırsınız..
zaten cüzi bır mıktar kazanırsınız boyle bır ıse gırersenız,ıyı parar vermıyorlar...cunku soyle her kurum kendı cocugunuzla aynı snıfta olmanızı ıstemez, ayrıca baska bır sınıfa kabul etse de ücret talep edebılır,,nerdeyse aldıgınızı verırsınız sonra...tabı bunların hıcbırı olmaya da bılır...ıstedıgınız sartlarda bır kres bulabılırsenız ne ala...ama bana sorarsanız cocugunuzu bır krese verıp kendı ısınızı yapmanız...
hesey gonlunuzce olsun...

Merhaba arkadaşlar
burada çocuğu yuvada olanlar vardır diye düşünüyorum acaba yaz tatili sırasında cocukların aylık ücretinden gitmediği kısmı kesiyormuyuz bilen varmı acaba ??

iyi günler, kızım 3 yaşında ve küçük bir kasabada oturuyoruz. çalışmıyorum ve 2 senedir kayınvalidemlerle beraber oturuyoruz. inşallah 2 aya kadar kendi evimize çıkacağız :) kızımı buradaki kreşe vermeyi düşünüyordum. 1-2 kere kızımın alışması için ve ortamına bakmak için kreşe gitmiştim ancak öğretmen çocuklara çok bağırıp ilgilenmiyor. yardımcı anne daha fazla çocuklarla ilgileniyor. kreşe verip vermemek te kararsız kaldım. çocuğun psikolojisi bozulur diye düşünüyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ediyorum.

çocuğunuzu bırakacağınız öğretmen ve okul vs çok çok önemli. emin olmadığınız bir ortamda olmasın çocuğunuz. ayrıca çocuğun okul öncesi eğitimini alması şart.siz evinize geçtiğinizde yakınınızda bulunan bir kreşe yada anasınıfına yazdırabilirsiniz. çocuk 3 yaşındaysa şimdiden acele etmeyin en önemlisi 6 yaşında güvenilir bir okulda olması yeterli. ama unutmayın kötü bir kreş yada okul öncesi, hiç gitmemesinden daha iyi değil. Olumsuzluk çocuğun hemen hemen tüm okul hayatını etkiler

cevabınız için teşekkür ederim, burası küçük bir kasaba ve başka kreşe verme imkanım yok. merkezlerden çok uzakta kalıyor burası. en iyisi evde kendim eğitim vermem o zaman. tekrar teşekkür ederim.

iyi günler, kızım 3 yaşında ve küçük bir kasabada oturuyoruz. çalışmıyorum ve 2 senedir kayınvalidemlerle beraber oturuyoruz. inşallah 2 aya kadar kendi evimize çıkacağız :) kızımı buradaki kreşe vermeyi düşünüyordum. 1-2 kere kızımın alışması için ve ortamına bakmak için kreşe gitmiştim ancak öğretmen çocuklara çok bağırıp ilgilenmiyor. yardımcı anne daha fazla çocuklarla ilgileniyor. kreşe verip vermemek te kararsız kaldım. çocuğun psikolojisi bozulur diye düşünüyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ediyorum.

bende o zaman acele etmeyın derım.buyudugunde bır anasınıfına vrerırsınız ınş..memnun kalacagınız bır yer olması cok onemlı..kucuk yasta cocgunuzda derın yaralar olmasını ıstemezsınız degıl mı?

merhabalar ben okul öncesi öğretmenliği 4.sınıf öğrencisiyim.açıkcası çalışmıyorsanız,ev hanımıysanız çocuğunuzu neden kreşe vermek istediğinizi anlayamadım..kreşler daha çok ticari kurumlardır ve ihtiyacı olan aileler için anlamlıdır..yani bir nevi bakıcı rolündedir..bu benim kendi düşüncem.. 3 yaşındaki kızınızı üstelik ev hanımı olmanıza rağmen kreşe vermeniz bana göre çok mantıklı bir fikir değil..bu mesleğin içinde olmama rağman benim düşüncem böyle..karar sizinnfisfisfis

merhabalar ben okul öncesi öğretmenliği 4.sınıf öğrencisiyim.açıkcası çalışmıyorsanız,ev hanımıysanız çocuğunuzu neden kreşe vermek istediğinizi anlayamadım..kreşler daha çok ticari kurumlardır ve ihtiyacı olan aileler için anlamlıdır..yani bir nevi bakıcı rolündedir..bu benim kendi düşüncem.. 3 yaşındaki kızınızı üstelik ev hanımı olmanıza rağmen kreşe vermeniz bana göre çok mantıklı bir fikir değil..bu mesleğin içinde olmama rağman benim düşüncem böyle..karar sizinnfisfisfis

benim kızım 2.5 yaşında bende evhanımıyım fakat uyku düzenimiz cok bozuk geç yatıp gec uyanıyor düzeni oturtamıyoruz bir türlü . Ayrıca beslenme problemimizde var. Bu yaşta hala biberonda mama ile besleniyor. Banada cok düşkün Bir kreşe veririsem bu olumsuzluklar düzelir ona faydası olur diye umut ediyordum yanılıyormuyum. :gitme:

merhaba
özel bir anaokulundan öğretmenlik teklifi aldım
öğretmenler nekadar maaş alıyorlar, ben il kez bu işi yapacagım için nekadar ücret talep edeceğimi bilemiyorum..
bana ortalama olarak yardımcı olursanız sevınırım..

benim kızım 2.5 yaşında bende evhanımıyım fakat uyku düzenimiz cok bozuk geç yatıp gec uyanıyor düzeni oturtamıyoruz bir türlü . Ayrıca beslenme problemimizde var. Bu yaşta hala biberonda mama ile besleniyor. Banada cok düşkün Bir kreşe veririsem bu olumsuzluklar düzelir ona faydası olur diye umut ediyordum yanılıyormuyum. :gitme:

özel mesaj attım umarım yardımcı olabilmişimdir.opuyorumnanaktan

merhaba
özel bir anaokulundan öğretmenlik teklifi aldım
öğretmenler nekadar maaş alıyorlar, ben il kez bu işi yapacagım için nekadar ücret talep edeceğimi bilemiyorum..
bana ortalama olarak yardımcı olursanız sevınırım..
nasıl yani öğretmen değilseniz nasıl teklif alıosunuzbilmiyorumkismile

nasıl yani öğretmen değilseniz nasıl teklif alıosunuzbilmiyorumkismile

sarılalem toy kelebeğim :KK1: öğrencilikteki idealistlikle başlarsan mesleğe çok hayal kırıklığı yaşarsın. Alış tatlım burası Türkiye. Daha özellerde lise mezunu olmayan öğretmenler göreceksin. hatta ben devletteyken düz lise mezunu ücretli öğretmen çalışmıştı 1 dönem.ama Alah var çok güzel kızdı kaydirigubbakcemile3

sarılalem toy kelebeğim :KK1: öğrencilikteki idealistlikle başlarsan mesleğe çok hayal kırıklığı yaşarsın. Alış tatlım burası Türkiye. Daha özellerde lise mezunu olmayan öğretmenler göreceksin. hatta ben devletteyken düz lise mezunu ücretli öğretmen çalışmıştı 1 dönem.ama Alah var çok güzel kızdı kaydirigubbakcemile3
aslında benim alışkın olmadığım bi tablo değil bende çok gördüm bu tip örnekleri ama her gördüğümde hala şaşırıorum..zamanla bişeylerin değişebileceği ümidindeyimm..çok şey de değişti gerçi.idealistliğe gelince,,idealizmden hiç bi zaman vazgeçemicem açıkcası sonucu ne olursa olsun..zemuszemus

aslında benim alışkın olmadığım bi tablo değil bende çok gördüm bu tip örnekleri ama her gördüğümde hala şaşırıorum..zamanla bişeylerin değişebileceği ümidindeyimm..çok şey de değişti gerçi.idealistliğe gelince,,idealizmden hiç bi zaman vazgeçemicem açıkcası sonucu ne olursa olsun..zemuszemus

kast ettiğim sektör okuldan göründüğü gibi değil. öyle berbat örnekler görüyosun ki bir süre sonra şaşırmyorsun gördüklerine. idelizmin de ancak sınıfın içinde kalıyor. çünkü başka bir kurumun ya da meslektaşnın eğitim anlayışını sorgulama hakkın yok. mesleğe başladım başlayalı hiçbirşey beklemeden velilerime seminer veriyor ve defalarca gece gündüz demeden velilerim tarafından aranıp karşlaştıkları problemlerin çözüm kaynağı olarak görülüyorsam idelistliğimi sorgulamam bile sengözlerimebaksanab
mesleğe başlayınca beni daha iyi anlarsın emin ol. öğrenciken ben de çok okul gezdim araştırdım hatta çalıştım ama mesleğin içinde gördüklerimi görmemiştim. ve bu benim değil mezun olduktan sonra görüştüğüm tüm meslekdaşlarımın fikri

kast ettiğim sektör okuldan göründüğü gibi değil. öyle berbat örnekler görüyosun ki bir süre sonra şaşırmyorsun gördüklerine. idelizmin de ancak sınıfın içinde kalıyor. çünkü başka bir kurumun ya da meslektaşnın eğitim anlayışını sorgulama hakkın yok. mesleğe başladım başlayalı hiçbirşey beklemeden velilerime seminer veriyor ve defalarca gece gündüz demeden velilerim tarafından aranıp karşlaştıkları problemlerin çözüm kaynağı olarak görülüyorsam idelistliğimi sorgulamam bile sengözlerimebaksanab
mesleğe başlayınca beni daha iyi anlarsın emin ol. öğrenciken ben de çok okul gezdim araştırdım hatta çalıştım ama mesleğin içinde gördüklerimi görmemiştim. ve bu benim değil mezun olduktan sonra görüştüğüm tüm meslekdaşlarımın fikri
haklısın canımm işin içine girdiğin zaman bazı şeleri daha farklı görüosunnalkisalkisalkis

kızlar size bir sorum olucak..
ben hep üniversite okumak istedim ama kısmet olmadı..
ben şimdi düz lise mezunuyum ve şuan 3sene içerisinde açıköğretim yoluyla meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü bitrme imkanına sahibim. kaydımı yaptırıyım diyorum ben.
hem düz lise mezunu hemde meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olacağım bu durumda, sizce sadece lise ile kalsa bile bana bir faydası olurmu? avantaj olurmu?
aslında üniversite olarakta dışardan bitirmek istiyorum ana sınıfı öğretmenliği vs...
fikirleriniz nelerdir?
beni aydınlatırsanız çoook sevinirimm...:asigim:

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

slm canım eğer üniversite okumakta kararlıysa oku derim devam et yani ama lise olarak çoook çok faydasını görmezsin
hadi
bir yerde işe başladın diyelim sana okumamış vasıfsız gözüyle bakılmasını ister misin?
--hayııır
o halde kararını ona göre ver
başarılar

slm canım eğer üniversite okumakta kararlıysa oku derim devam et yani ama lise olarak çoook çok faydasını görmezsin
hadi
bir yerde işe başladın diyelim sana okumamış vasıfsız gözüyle bakılmasını ister misin?
--hayııır
o halde kararını ona göre ver
başarılar

çok teşekkür ederim canım.opuyorumnanaktan

canım eskiden olsa kesinlikle oku işini yarar derdim açıkta kalmzsın derdim ama artık herkes bilinçlenior okul öncesinin önemi zamanla daha da ok anlaşılacak ve deblete üni mezunlarını atıolar,özelde lise mezunu olarak çalışabilirsin ama hiç memnun kalmazsın canım

X