- 13 Şubat 2019
- 1.601
- 1.041
- 39
-
- Konu Sahibi bluerose96
ArkadaSimin ablası na da doktor ameliyat demis o yaptımadi. Geçmiş onunki. Yılda bir biraz aci oluomus o kadarO ekmekten bir dilim degilde ögunlerinde 2 ser dilim ye.yani gun boyu toplam 6 dilim ye.duzenli yemek yemen lazim ama bol lifli seyler yemen lazim.mesela sabah kalktığında ac karnina 1 tane elma ye ılık su ic.ardindan 2 dilim tam bugday ekmegiyle kahvaltini yap.peynirin zeytinin yumurtan vs...sonra ara ogunlerde kuru kayisi kuru yemis falan ye.oglen bulgur pilavi cacik falan ye
Bunlar hep bağırsakları calistiran yiyecekler.bak gor her gun duzenli tuvalete cikacaksin ve diskin ymusak olucak.en azindan ameliyata kadar rahat edersin bi nebze
Insallah gecirirsin.belki seninki akut fissurdur.surekli tekrar eden akut fissurlerde var.yilda bir kez veya 5 6 ayda bir kez olanlar falan.oyle iyilesenler var.ama benim gibi ileri derece kroniklerde iyilesme sansi yok.çünkü ne kadar yumusak ciksa da,yara kapandi rahatladim desende,en ufak bi sert diskilamada hoooopp geri dönüyor catlak.tekrar kanama tekrar zonklama.zor yaniAmeliyat olmak istemiyorum . Dediklerini yapiorum inanır misin bugün sadece 1 dilim ananas yedim.korkudan yiyemiorum. Allahtan vejeteryan im. Sebze Meyve zaten yiyorum. Ama patates kızartmasıni çok severdim yemiorum. Bazıları 5 yıllık çatlakları bile gecirmis ler. Bizde yaparız belki. Bole giderse kilo veririm. Gerçi veremiyorum da o da garip
BaFissurun durumuna bagli.mesela seninki kronik mi akut mu? Nobetci meme varmi?
Aynayi koyup baktığında orda küçük bi meme olur.eğer kronikse ameliyatsiz mümkün değil.maalesef aci gercek bu.cok arastirdim sorusturdum 6 ay boyunca.keske baska bir yolu olsa ama iste
Benim en ufak bir zorlama da acio. Hep böyle yeme düzeni yapmam lazım hep ac gezicxm galiba. Sürekli aci kötü. Yılda bir olsa yine cekilirInsallah gecirirsin.belki seninki akut fissurdur.surekli tekrar eden akut fissurlerde var.yilda bir kez veya 5 6 ayda bir kez olanlar falan.oyle iyilesenler var.ama benim gibi ileri derece kroniklerde iyilesme sansi yok.çünkü ne kadar yumusak ciksa da,yara kapandi rahatladim desende,en ufak bi sert diskilamada hoooopp geri dönüyor catlak.tekrar kanama tekrar zonklama.zor yani
Sen ne kadar zamandır yasiosun bunu. Çok oldu mu??Ba
Benim en ufak bir zorlama da acio. Hep böyle yeme düzeni yapmam lazım hep ac gezicxm galiba. Sürekli aci kötü. Yılda bir olsa yine cekilir
Siz ameliyat oldunuz mu? Lis ameliyati? Bana doktor lis ameliyati olman lazim dediMerhaba.bende bu illetle dogumdan sonra tanıştım.basima daha once boyle birsey gelmedigi icin dikislerdendir diye gecistirdim.bebegimi emzirmeye cok odaklanmistim çünkü.ihmal ettim ve catlak kroniklesmis.nobetci meme ve deri katlantisi da var.bir vajinal dogum yaptım bir süru sıkıntı cektim.bebeğime sut verdigim icin ve daha kucuk oldugu icin ameliyat olamiyorum.benim bu 6 ayda denemedigim kremler bitkiseller yaglar vs vs kalmadi.bunun düşünmekle stresle falan alakasi yok.bu lanet sey bütün hayatimi etkiliyor agrisi sancisi dayanilmaz.bicak kesigi acisi desen tuvalete girmeye korkuyorum.ne yazikki kronik anal fissurun tek çaresi ameliyat.baska da bir yolu yok.paraya kıyıp iyi bir proktoloji uzmanina olmak lazim.isin ehli tarafindan yapilmadigi takdirde hayatimiz alt üst olabilir.bitkisel de bi tedavisi yok herseyi denedim.dışkı her zaman yumusak cikmak zorunda.en ufak bi sertlikte cektigin acilar misliyle geri dönüyor.ben artik beyaz ekmek pilav makarna tarzi yemiyorum.her yemeğime pul biber ekliyorum.diskiyi yumusatiyor
6 aydir yasiyorumSen ne kadar zamandır yasiosun bunu. Çok oldu mu??
Yok daha olmadim.bebegimin buyumesi icin bi kac ay daha beklemem gerekiyor.ama galiba bekleyemiycem.cunku artik dayanilmaz hal almaya basladi. Lis ameliyati olacagim bende.valla benim durumum daha vahim.daha erken donemde ameliyat olamadigim icin simdi cok daha kötü bi hal aldi.o kadar ilerledi ki makatta ciddi derecede darlik olusmaya basladi.doktor sana ameliyatta care olmayabilir,anal darlik icin ayrı bi operasyon gerekiyo dedi.yani eger kronikse cok bekletmeden ameliyat olun.iyice ilerlerse ameliyatta fayda etmiyor.ne yazikki ben o sanssiz insanlardan oldum.keske en bastan olsaydimSiz ameliyat oldunuz mu? Lis ameliyati? Bana doktor lis ameliyati olman lazim dedi
Fissurun kronikse botox yaptirmasaydin keske.botoxla tuvalette acı hissetmezsin,agriyi da yok etmese bile eskiye nazaran bi nebze azaltabilir ama asla iyilestirmez.ustelik botoxun etkisi gecince cok daha kötü bi hal aliyor yaptiran tanidiklarim var.botox varken diski da agri hissedilmedigi icin rahat cikarabiliyosun ama catlaklar her gun derinlesiyor.kronige hic bir faydasi yok.sadece akut olanlarda ise yarayabilir.dışkı ve gaz tutamama iyi ellerde yapildigi muddetce %1 oyle soyleyeyim sana.bu ameliyati her genel cerrah ben yaparim der.ama deneyim onemli.bu islerde birden fazla ameliyati yapmis duydugun tanidigin bir doktor varsa hemeen yaptir derim.hangi sehirdesin.korkma bende 27 yasindayim.bizim kaslarimiz ileri yaştaki insanlara nazaran daha güçlü suan.hadi 50 60 yasinda olsak bi nebze.ama o yasta bile yaptiran tanidiklarim var ve başına diski gaz tutamama gibi bi durum gelmemis.o yanlis ameliyatlardan sonra oluyor.mesela yanlis kas kesimi gibiBotox yaptirali bugun 1 bucuk ay oldu. Kanamalarim bitti gibi. Ancak lavabo sonrasi saatlerce suren agri yine var. Kendimi kasmasam zorlamasam bilr agri devam ediyor. Anlamiyorum daha ne yapabilirim. Ne berbat ne lanet bise su hastalikeski gunlerimi cok ozluyorum ya
Sanirim bende de o darliktan olustu hissediyorum cunku. Agriya filan etkisi de olmadi. Ben aklimda kalmasin belki iyilesir diye yaptirdim ama faydasi olmadi bugun kanamam da oldu zorlamadigim halde.. Gelecek ay lis ameliyati olucam. Insallah gecer hepimizinki, cok agriyor ya bise de yapamiyorsun agri kesici icmekten midem delinecekFissurun kronikse botox yaptirmasaydin keske.botoxla tuvalette acı hissetmezsin,agriyi da yok etmese bile eskiye nazaran bi nebze azaltabilir ama asla iyilestirmez.ustelik botoxun etkisi gecince cok daha kötü bi hal aliyor yaptiran tanidiklarim var.botox varken diski da agri hissedilmedigi icin rahat cikarabiliyosun ama catlaklar her gun derinlesiyor.kronige hic bir faydasi yok.sadece akut olanlarda ise yarayabilir.dışkı ve gaz tutamama iyi ellerde yapildigi muddetce %1 oyle soyleyeyim sana.bu ameliyati her genel cerrah ben yaparim der.ama deneyim onemli.bu islerde birden fazla ameliyati yapmis duydugun tanidigin bir doktor varsa hemeen yaptir derim.hangi sehirdesin.korkma bende 27 yasindayim.bizim kaslarimiz ileri yaştaki insanlara nazaran daha güçlü suan.hadi 50 60 yasinda olsak bi nebze.ama o yasta bile yaptiran tanidiklarim var ve başına diski gaz tutamama gibi bi durum gelmemis.o yanlis ameliyatlardan sonra oluyor.mesela yanlis kas kesimi gibi
Valla benim fissure agri kesici de fayda etmiyor.o kadar kötü bi hal aldi ki nobetci meme ve deri katlantisi çıktı.sende var mi fissur memesi.korkuyorum,bende ameliyatta işe yaramayabilir.cok fena olmuş.hemen ameliyat olup denemem lazim.olmazsa ikinci bir ameliyat daha.bulundugum ilde bu isi hakkiyla yapabilecek biri yok.ya çevre illere gidecegim yada istanbulda leyla zer varmis medical pak ta ona gidecegimSanirim bende de o darliktan olustu hissediyorum cunku. Agriya filan etkisi de olmadi. Ben aklimda kalmasin belki iyilesir diye yaptirdim ama faydasi olmadi bugun kanamam da oldu zorlamadigim halde.. Gelecek ay lis ameliyati olucam. Insallah gecer hepimizinki, cok agriyor ya bise de yapamiyorsun agri kesici icmekten midem delinecek
Bende de var bi sislik o cok agrio zaten. Fissurden cok o sislik agriyor. Ben direk agri kesici iciyorum lavabodan sonra. Gelecek ay kontrolum var ona kadar beklicem. Bence kendini germe ameliyat olup kurtulursun. Ancak iyi bi doktora git. Iyice arastir yorumlarini oku ne bilim yorumlardan kisilere ulas sor iyiler mi ameliyat sonrasi vs. Pisman olmani istemem. Ben arastirmadim sonuc ortadaValla benim fissure agri kesici de fayda etmiyor.o kadar kötü bi hal aldi ki nobetci meme ve deri katlantisi çıktı.sende var mi fissur memesi.korkuyorum,bende ameliyatta işe yaramayabilir.cok fena olmuş.hemen ameliyat olup denemem lazim.olmazsa ikinci bir ameliyat daha.bulundugum ilde bu isi hakkiyla yapabilecek biri yok.ya çevre illere gidecegim yada istanbulda leyla zer varmis medical pak ta ona gidecegim
Sagolasin.sen hangi doktora ameliyat olacaksinBende de var bi sislik o cok agrio zaten. Fissurden cok o sislik agriyor. Ben direk agri kesici iciyorum lavabodan sonra. Gelecek ay kontrolum var ona kadar beklicem. Bence kendini germe ameliyat olup kurtulursun. Ancak iyi bi doktora git. Iyice arastir yorumlarini oku ne bilim yorumlardan kisilere ulas sor iyiler mi ameliyat sonrasi vs. Pisman olmani istemem. Ben arastirmadim sonuc ortada
Izmirde burhan karabag var ona olmayi dusunuyorum benSagolasin.sen hangi doktora ameliyat olacaksin
Ne zaman ameliyat olacaksin.belki bende ona olurum.Izmirde burhan karabag var ona olmayi dusunuyorum ben
Gelecek ay icerisinde olmayi dusunuyorum, olduktan sonra zaten hemen yazarim gelismeleri. Bu sureci bildigimden belki bi yararim olur ameliyat dusunenlereNe zaman ameliyat olacaksin.belki bende ona olurum.
Allah razi olsun.mesajini bekliyor olacagimGelecek ay icerisinde olmayi dusunuyorum, olduktan sonra zaten hemen yazarim gelismeleri. Bu sureci bildigimden belki bi yararim olur ameliyat dusunenlere