- 22 Haziran 2016
- 12.668
- 57.649
Bu sayfayı mesgul etmeyelim istersen ben bu siteyi tam kullanmayı bilmiyorum yine mesaj kismina gecebiliriz ekmek sabahlari 1 dilim ama beyaz ekmege gore çeyrekten fazla gelir. Öğlenleri yemiyorum aksamda dun mesela ispanakla 2 dilim yedim ama her gun değil
Yoo niye meşgul edelim ki,bu sayfa bunları paylaşmak için,insanları bilgilendirmek için var.herkes paylaşıyor bu hastalığın psikolojisini,yediklerini içtiklerini.sıkıntı yok yani.buradan devam edebiliriz.Yok ekmeksiz sarma etli bulgurlu
Hadi ya,belki onlar şöyledir.şimdi çatlaklar cok derindi, ameliyat olduk çatlaklar kısmen kapandı.ama tamamen oradaki dokunun iyileşmesi için 6 ay falan gerekli bence.o nüks edenler ben iyileştim diyip 1 ay sonra makarnaya pilava beyaz ekmeğe baslayanlardır büyük ihtimalle.sizce?Yok asıstanına söylersem dönüş yapabilir. Kronik kabızlık yoksa problem olmaz ameliyattan sonra pskolojik olarak zorlanıyoruz kafamız orada çünkü. Ben hala tam topladım diyemem çünkü internette bakınıyorum ilk başlarda iyi olupta sonra nüks etti diyen çok kişi var benim aklım almadı bu işi ameliyat kesin çözüm diyorlar ama yinede nüks ediyor. Daha önce siz mesajlarsan devem edelim dediginiz için öyle demiştim benim için sıkıntı yok. Ama çok sıkıntılı bir ameliyatmış oldum kurtuldum dedirtirmiyor.
Keşke sfinkter kasının tamamını falan kesseydi hoca.belki o zaman tekrarlamazdı.ya ben cok üzülüyorum ben artık rahat rahat bebeğime bakmak istiyorum herseyi yemek istiyorum.bende hala cok korkuyorum tuvalette.tuvaletimi yaparken istemsizce makat kaslarımı sıkıyorum sanki çıkarken yine acıtacakmış kaynayacakmış gibi.moralim sıfırYok 2 sene 3 sene sonra olanlar var. Yanliz şunu anladım bir insanın rahatsızlıgını bile bile yaşaması çok zormuş. Sürekli tetikte hala sabahları tuvalete gitmek benim için korkulu rüya hafta sonu alarm kurmadıgım halde 6 da uyanıyorum tuvalete gidip geri yatıyorum. Bizim sınavımız bu galiba
Tamamını kesmesi ileride sıkıntı yaşatır ama ben hayatta tamamını kestirmem. Haklısınız korkuyoruz ama sabretmemiz lazım ameliyat yeri sıkıntılı yer olduğu için psikolojisi ağır oluyor keşke daha basit tedaviler geliştirilse de bu sıkıntıları yaşamasak.
Siz başlarda çok iyiydiniz ne değişti 1 hafta da bu kadar karamsar oldunuz
Siz nüks ediyormuş tekrarlıyormuş diyince psikolojik buhrana sürüklendim açıkcası.Allaha şükür şuan iyiyim ama ya tekrar ederse diye korkuyorum.birde geçen gün kabız gibi oldum ameliyat yerimde hafif bi sızlama oldu.ama çatlak matlak yok çok şükür.Allah korusun birdaha olursa şansımız yok artık.doktor kesin tedavi demişti bana ama bilmiyorumBende aşırı daralma olmasaydı ameliyat olmazdım ama başka şansım kalmamıştı.
Öksürmekten öyle birsey olmaz ama hapşırırken belki.hapşırırken normal bi insan bile gaz kaçırabilir bazenbana da kesin tedavi dendi ama insan korkmuyor değil yani. Ama korkmayın biz iyi bir doktora ameliyat olduk. Tahminim bizlerin sıkıntısı şimdi yeni bir yeme düzenine geçtik ya ondan dolayı bunalım yapıyoruz yemeklerden tat almıyoruz. ben en çok hapşırmak tan yada öksürmek ten korkuyorum gaz kaçar diye bunu atlatırsam bu psikolojiden kurtulurum. Kabız kaldığımız zaman sabredeceğiz hemen ilaç neyim alıp bekleyeceğiz acele etmeyeceğiz.
Şükürler olsun tabii ki.olmazsa birdaha döner İskender pizza falan ağzıma sürmem.aynı acıları cekmektense birdaha yememek daha mantıklı.napalımdüzen oturtursan öyle bir sorun olmaz günlük yeteri kadar kadar su içilirse bağırsaklardan su emilimi fazla olmaz. en büyük etken su içmek. Lavman yada fitil yaparsak o sertlik olmaz krem süreceğiz yada yağ süreceğiz kuru olmayacak. Abim yıllardır kabızdır 2 veya 3 günde bir gider tuvalete ben ıkınmam otururum beklerim gelmez ise kalkarım bir süre sonra mecbur çıkacak zaten diyor hiç bir sorun yaşamadı. İlk zamanları atlatalım bizde kafaya çok takmayız. Forumlarda herkes ameliyatın ilk günleri bizim gibi panik halde yazıyorlar sonra alıştıkça bekle ki gelsinler bir daha. Yinede halimize şükredelim ameliyatı başarısız olup ta aynı acıları çekenler var. Fakat makat korkusu çok pis bir korkuymuş. Bu yaşıma kadar hiç hapşırırken gaz kaçırmadım kaçırsam belki korkmazdım.
Peki ameliyat yeri kapandımı sizin? Hala agrınız sızlama oluyormu?yara kendini hissettiriyormuKendin de olması rahatlatmak için demiş olabilir ben bu işin uzmanı olsam dikkat ederim sonuçta dikkat ile önüne geçilebilecek bir rahatsızlık, bu hastalık proktologların başına gelse emin ol daha kolay çözüm yolları bulurlardı. Yiyeceksin emin ol İskender yiyeceksen ekmeksiz ye pidesini yeme yada bulgur pilavı üstünde döner ye. Ben kendim den eminim 1 yıl sonra kendimize çok kızacağız niye böyle paraladık kendimizi diye. Bende hiç kanama olmadı çok dikkat ettim 2 haftada 5 kilo verdiydim.
Benim hiç akıntım olmadı ki.akıntı demek fistül demek değil mi? Ameliyattan sonra hocanın uzmanı geldi,bi kaç gün sarı akıntın olabilir dedi.3 gün kanla karışık akıntı gibi oldu.sonra birdaha olmadıhiç bir şey hissetmiyorum benim akıntı kesilmedi hareket edersem gazlı bez sap sarı oluyor hareketsiz olursam akıntı yok. Yani daha kapanmamış anlaşılan sizde devam ediyor mu akıntı beni çok bıktırdı devamlı gazlı bezle dolaşmak.
Apse acı verir ama zaten makat kenarında bi kesi olduğu için,apse olmadan da fistül oluşabilir.birde fistül acı vermez sadece akıntı yapar diye biliyorum.kokulu bi akıntı.bilmiyorum belkide sizin dediğiniz gibidir ama 1 ay devam etmesi normal gelmedi doktora sorun bakim bi.bana uzman doktor en fazla 1 hafta dedi.o yüzden endişelenme demişti.Bana kişiden kişiye değişir dediler. İlk kontrolde normal sıkıntı yok bir süre devam eder dedi. kesi yerinden geliyor ilk günler günde 3 4 kere değiştirirdim. Fistül yada apse olsa acısı hissettirir.