Anal Fissür (Makat Çatlağı)

tambirbasakburcu

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2019
116
9
16
Merhabalar, iki derin catlagimin agrilarina dayanamadigim icin iki hafta once anal fissur nedeniyle botox yaptirdim. Onceki agrilarima gore iyiyim. Kanamam da bi haftadir yoktu. Ancak bugun biraz zorladigim icin kanamam yine kendini gosterdi. Bu hastaliktan botoxla kurtulan var mi? Onerilerine ihtiyacim var. Doktor %40 kurtulursun, %60 ameliyata gider dedi. Ama diski ve gaz tutamama gibi riskleri var dedi. Ameliyati o yuzden erteledim. Ameliyati olup da oneren var mi? Simdiden tesekkur ederim.

Selam, öncelikle geçmiş olsun. Geçen sene anal fissur ameliyatı oldum.Özel bir hastenede çalışıyordum bu sebeple dr. tanıyordum ve gaz kaçırma ve dışkı tutunama riskinin doktorun cerrahisiyle alakalı olduğunu biliyordum ben dr güvendiğim için tereddüt duymadım 1 senenin ardından yaptırdım. Epidural anestezi uygulanarak, kapalı bir şekilde yapıldı.1 saat sürdü ortalama sonrasında 1 hafta iyileşme süreci. Ameliyat sonrası ilk tuveleti mi yaparken açık yara olduğu için çok acılı bir şekilde geçirdim bu süreçte biliyorsun, tuvaletin düzenli olması yani ishal ve kabız olmamak çok önemli yediklerime, içtiklerime dikkat ederek süreci atlattım. Şu an şükür hiç bir sorunum yok ama yine dikkat ediyorum. Detaylı sorun olursa buyur lütfen

Merhaba. Kapali dediginiz ameliyat lis ameliyati miydi? Kaslari gevsetmek icin kesilecek dedi doktorum bana. Ameliyat sonrasinda agrin olmayacak diyor ancak tabi kisiden kisiye degisecegi icin ona pek inanasim gelmiyor. Onceki ameliyatim lazerdi o yuzden bu haldeyim aslinda. Su an agriniz oluyor mu peki lavabodan sonra bi de ne kadar zamanda iyilestiniz??

Evet lis makatta darlık oluyor ve bir kası kesiyorlar bu yöntemle.Benim ilk tuvaletim dışında herhangi bir ağrım olmadı ameliyat sonrası.Hatta şöyle ki hemen iş başı yaptım. Ameliyat sonrası tuvaletinizi düzenlerseniz yani kabız ve İshal olmayarak herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz. Şu an sorarsan kesinlikle 1 sene geçiyor hiç bir tuvalettim de o cam kesiği hissini yaşamadım. Bazen çok stres yaptığım da hafif bir kaşıntı hissediyorum bilirsin onu, onun dışın hissettiğim bir çıkıntı falan da yok ama hep tuvaletleri mi düzenledim örneğin afedersin kabızlık çektiğim dönemlerde kendimi hiç zorlamadım ishalim olursa da hemen önlem aldım. İnan o kadar çok savaştım ki hiç hatırlamıyorum o dönemleri sana tavsiyem kesinlikle cerrahisine güvendiğin bir hekimde ameliyatını yaptır. Son dönemleri hatırlıyorum resmen her gün ağlıyordum ve dayanılmaz acılar çektmiştim Çok şükür hepsi geçti

Tesekkur ederim bilgiler icin. Son bir sorum olucak. Sizde bunun disinda ameliyat oncesi sislik var miydi? Bende sislik de var ve onlar da cok agri yapiyor.

Rica ederim benim ameliyata karar verme sebebim o şişlikti ve dönem dönem çıkar geçerdi en son yürümeyeceğim kadar bir şişlik çıktı ve felaket sancılıydı muayene olduğum da dr kesin ameliyat dedi. Benim de lavabo sonrası tekme yemiş gibi ağrılarım oluyordu. Tabi karar senin ama ameliyat kurtuluş bence

Ben de gozumu karartip ameliyat olucam sanirim bugun gecti derken lavabodan sonra saatlerdir botox olmama ragmen agri cekiyorum. Benim sislik vardi oncesinde ameliyatla alinmisti lazerle. Simdi tam giris kisminda 2 tane var ve cok agrio su an sanirim agritan sey de onlar. Tabi kasilmalari botox sayesinde hissetmiyo da olabilirim. Ikisi birlesince dayanilmaz oluyodu. Ameliyatla onlar da mi aliniyor? Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Umarim bi komplikasyon olmaz ve bundan kurtulurum. Inanin psikolojim bozuldu evden cikmak istemiyorum. Hicbi seye hevesim kalmadi.

Son düzenleme:
Çok iyi anlıyorum benim de psikolojim bozulmuştu. Her canım yandığında ağlıyordum saatlerce. Dr botox konusunda uyarmadı mı seni? En iyi yöntem lis benim dr ilk tavsiyesiydi zaten. Dediğim gibi komplikasyon yaşamamak için iyi bir cerraha yaptırman gerekir ki zaten düşük bir ihtimal o da. Çok geçmiş olsun en kısa zamanda atlatman dileğiyle

Ameliyati son care olarak dusunmek en iyisi dedi. Ama %40 basari orani senin hastaliginda %60 ameliyata gider dedi. Baska bise de demedi botoxla ilgili yan etkisi yokmus dedigine gore. Sislikleri de aliyorlar mi ameliyatta?

Evet botoksun yan etkisi yok fakat kesinlikle çözüm değil ben ilk botoks istediğimde tekrar başa döneceksin demişti doktorum. Şişlikler ameliyat sonrası geçiyor hemen,hafif ameliyata bağlı ödem gibi bir oluşum oluyor doku da rahatsız etmiyor, bir süre sonra o da geçiyor.

Param cope gitti desene ustune aci cekmem de cabasi. Persembe kontrolum var. Durumu doktorlar konusucam. Maddi olarak da biraz zorlayici bi rakam verdi ama bu acidan kurtulmaya deger. Tabi kurtulacaksam sanki hep bununla yasayacakmisim gibi geliyo. Uykumu kaybettim hic uyuyamiyorum aksamlari dusunmekten stresten.

Bana da hep o sıkıntıyla yaşayacağım gibi geliyordu emin ol geçiyor. Kendine strese soktukça ağrıların artar benim strese bağlı da çok tetiklediği olmuştu. Sen de özele gidiyorsun galiba ne kadar istedi lis için?

Evet 5 bin istedi. Ama bunun icin 10 bin bile veririm emin olun. Agriyi ceken biri olarak beni anlarsiniz sanirim. Stresimi kontrol altina alamiyorum. Sabahliyorum hep gecmicek korkusuyla.

Evet ,İnan tutar göze batmıyor fakat rakam çok yüksek sanki. İstanbul’da oturuyorsan proktoji merkezlerini araştırabilirsin. Sadece makat rahatsızlıklarıyla ilgileniyorlar, dr sana vakit kaybettirmiş doğru tedaviyle İnan hepsi geçiyor.

Biraz yuksek evet. Istanbulda degilim ki gelmem de mumkun degil burda da sadece makat problemlerine bakan biri doktorum. Doktor secenegi sundu aslinda ben karar verdim. Kesin ameliyat dedi. Ama ameliyat olmak istemezsen bunu yapalim dusuk bi ihtimal ama gecedebilir dedi. Keske direk ameliyata evet deseydim ancak once oldugum icin korktum. Kimse de olmayinca bu ameliyati olan biri tereddut ettim acikcasi

Doktorlara guvenimi yerle bir etti onceki doktorum. Direk buna gelsem her sey cok farkli olurdu. Aci cekmezdim. Ki cekmiodum sadece sislik elime geliyo rahatsiz oluyorum diye olmustum. Agrim ya da kanamam yoktu

Şu an ki doktorun doğru yönlendirmiş o zaman. Tek çözüm gerçekten lis maalesef özel hastanede uzun dönem çalıştığım için biliyorum, hakediş almak uğruna insanları gereksiz ameliyat eden yada işlem uygulayan o kadar çok doktor var ki.
En uygun zamanda dr tekrar görüşüp ameliyatını yaptırabilirsin. Korkma,çünkü gerçekten ağrısız kesin çözüm. Tekrar geçmiş olsun acil şifalar bu arada acın devam ediyorsa dr gidene kadar krem fitil kullanabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…