Anal Fissür (Makat Çatlağı)

Ben zamanında Avrupa Cerrahi hastanesinde Yasir Gözü'ye tedavi oldum. Ben de ameliyat olmayı bekledim ama Yasir hoca ameliyata gerek duymadan hemen 15 dakikalık lazer ve botoks karma tedavisiyle beni bu dertten kurtardı. Herkese de tavsiye ederim.

Nasıldı durumun hergün agri Sizi var mıydı tuvalet sonrasi

Herhangi bir ağrı ya da sızı yoktu ama bu biraz da benim elimde olan bir şey. Tedavi ve sonrası zaten acısız yani doktor vücutta kesi yapmıyor bu sebepten acı da olmuyor. Önemli olan doktor beyin verdiği diyet listesi. Eğer yediğine içtiğine dikkat edersen herhangi bir sorun yaşamazsın. Bu benim 6. ayım ve herhangi bir acı yaşamadım henüz.

Sağlık konularına bile sahte hesaplar reklam falan yapiliosa Allah a havale etmek lazım. Insanlar burada acı cekiyor. Ayıptır gunahtir

Kızlar bana doktorum birkaç sene önce kolonoskopi çekelim demişti ama ben korktuğum için çektirmedim. benim sorunum şu çok sık kabız oluyorum ve çok sık ishal. yani haftada bir gün anca normal bir şekilde tuvalete çıkabiliyorum. ve sürekli gazım oluyor maalesef. ofiste oturarak çalıştığım günler mahvoluyorum gaz yüzünde. bitmek tükenmek bilmeyen gaz sancılarım var. anestezisiz asla çektiremem. istanbulda bir tıp merkezinde çektirmeyi düşünüyorum. devlet hastanesinde çektiremem acayip korkuyorum

merhabalar bende 1,5 ay once botoks ve lazerle tedavi oldum ama hala iyileşemdim.ağrılarım botoks etkisiyle geçti ama tuvalet esnasında çatlağımı haal hissedebiliyorum ve kanama oluyor. dr bana %90 geçer demişti
Merhaba

Ayni islemi yaptirmaya karar vermistim ama bh yoruminuzu okuduktan sonra tekrar dusunsem mi dedim. Sizin suanki durumunuz nedir?

Prof bir doktordan pazartesi sabah icin randevu aldim. Ameliyat olcam karar verdim artik 1 gun bile dayanacak halim kalmadi. Az once aradilar doktorun ameliyati oldugu icin ogleden sonraya ertelediler deliricem kurtulacak miyim bu dertten. Bekledikce daha kotu seylere sebebiyet vermesinden korkuyorum. 8 aydir bu 4 yada 5. Nuks etmesi. 8 gundur cok kotu oldu yine.

Merhaba sizinki basinc kontrollü lis ameliyati miydi yoksa kasinizin hepsi kesildi mi? Bir de lis te fissure dokunmuyorlar o yara kendi kendine mi iyilesiyor yani sizde iyilesti mi? Ben iki gun sonra iyi bir cerraha ozelde basinc kontrollu lis olacagim kasin hepsi kesilmeyecek ama aklima takilan soru şu; internette ramazan tarik unsal diye bi doktor var flepli yapilmayan tum ameliyatlar kesin nuksedecek diyor adam kendinden cok emin bide cok fazla olumlu yorumda var ama flepli ameliyatlar 20 bin 50 bin arasi benim o kadar param yok herkes veremez bu parayi yani ameliyat olacagim ama ya tekrar nuksederse korkusu yasiyorum sağlik bile ticaretle dönüyor yazık şu halimize ya ..

Yarin listen ameliyat olacagim özelde. Yaklasik 10 bin tl. Doktor basinc kontrollu yapacakmis kasin hepsini kesmeyecekmis gaz gaita kacirma olmaz dedi. Ama bana hala surekli gecmicek gibi geliyor cunku nette o kadar cok arastirdim ki sadece lis olup tekrar nuksedenler varmis. Fissure dokunulmadigi icin yara kapanmadigi surece gecmez flep sart diyen doktorlar var. Ki flepli ameliyati da her doktor yapmiyor ve 30 -50 bin arasi bi fiyati var. Oradan diski gececegi icin fissur ya iltihap kaparsa tekrar tekrar acilirsa diye korkuyorum. Insaniz surekli su icemiyoruz surekli lifli yiyemiyoruz ramazan aylarinda sorun yasiyoruz birde tam o bolge insan utaniyor. Tekrar nüksetmemesi icin surekli bunu hatirlayip yeme icme dikkat edilmesi sart ama nereye kadar. Ben simdiden cok kilo verdim 3 aydir bisi yiyemiyorum. Derin bi catlakmis ameliyat sartmis. Bide ameliyattam sonrada boyle dikkat etmek lazim ömür boyu bi hastalik sanki psikolojim berbat günlerdir yuzum gülmüyor kimse seni anlamiyor tam olarak ailen bile bıkıyo senden ki bide hasta olan insan ne yapsin. Bazen ölmek kurtulus gibi geliyor bunu nereye kadar cekeceksin diyorum bilmiyorum cok kötüyüm. Kronik fissürüm kronik depresyondayim. Gönlüm karardı artık.

4 aydır kronik makat çatlağım vardı. Yaklaşık 1 buçuk ay önce lis ameliyatı oldum . Halen bir düzelme olmadı. 2 gün iyiyse 3. gün kötü.Doktor normal geçecek diyor ama inanasım gelmiyor. Psikolojim çok bozuldu.Allah bu hastalığı yaşayan herkese şifa versin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…