• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anal Fissür (Makat Çatlağı)

Para icin yaptigina eminim az bi para vermedim cunku en ufak gelisme olmadi cektigim acilari stresi de cabasi. Keske sadece param gitseydi. Insallah sifa bulurum beni cok rahatlattiniz hakkinizi helal edin cok tesekkur ederim cevaplar icin :)

merhabalar bende 1,5 ay once botoks ve lazerle tedavi oldum ama hala iyileşemdim.ağrılarım botoks etkisiyle geçti ama tuvalet esnasında çatlağımı haal hissedebiliyorum ve kanama oluyor. dr bana %90 geçer demişti:(

Bende de en ufak bir iyilesme belirtisi yok. Catlaklarim duruyor yerinde. 1 ay oldu botox yaptirali agrilarim azaldi ancak yara iyilesmiyor. %40 demisti bana da. Hakliymis. Keske ameliyati kabul etseydim simdiye iyilesmis olurdum belki. Kanama benim de ara ara oluyor. Olunca zaten botox filan ise yaramiyor agriyi hissediyorum agri kesici aliyorum bu kez rahatlamak icin.

lazerle hemoroıdlerim alındı ve sanırım botoks yapıldı. dr lis ameliyatı olarak bahsetmedi hiç .. avrupa cerrahide yasir beye oldum ama şimdilik hiç düzelme goremedim çok mutsuzum..

benim şimdilik en buyuk şansım sanırım ağrı hissetmiyor olmam ve yeme içmeme inanılmaz dikkat ediyorum kabız değilim ama çok çatlak neden iyileşmiyor onu anlamadım?bi hafta gayet iyiydi bugun gene kanadı ve çatlağın açıldığını hissettim...

bu arada siz kontrole gittiniz mi ? dr ne diyor tam olarak bana 3-4 ay sabırlı ol geçicektir dedi geçmezse bi botoks daha yaaprız dedi

Sizin catlaklariniz kronik ve derin mi? Benimki oyle. Kesin ameliyatla kurtulursunuz o ameliyatin adi da lis dedi doktor. Kisaltilmis adi o. Botox normalde %90 basari oranina sahip ancak sizinki derin ve kronik oldugu icin basari sansimiz dusuk dedi. Cunku ordaki kaslar normalden daha cok kasiliyor. Kasildigi icin agri oluyor ve catlak da kasildigi icin iyilesemiyor dedi doktorum. Botox yapildigindan bu yana kanamalarim azaldi. Hatta kati yaptigimda bile kanamam minimuma indi. Dun kontrole gittim 1 ay oldu yaptirali botoxu. Ben duzelme var saniyodum ancak oldugu gibi duruyor, doktor gosterdi kendim gordum. Agrim botox yuzunden azaldi tam gecmis degil yani. Ben sizin kadar dikkat etmiyorum yediklerime. Fast food a abaniyorum resmen. Sadece yemeklerden once ve sonra kuru kayisi yiyorum. Bol su iciyorum kabizlik yasamiyorum. Zaten kabizlik sorunum yoktu benim. Bunun botoxla gecmesi mumkun degil ameliyat kesin cozum sizde dedi. Ancak ben de korkuyorum sonucta kasim kesilecek, sonrasinda gaz tutamama gibi bi durum olmasi beni cok korkutuyor.

Ben bundan once lazer ameliyati oldum. Doktor hemoroidlerimi aldi catlagi yakti. Ben cok kotu gunler gecirdim. Botoxtan da istedigim tedavi sonucunu alamazsam ameliyat olucam. Bu agriyla yasamak gercekten cok zor.

Ben yediklerime dikkat ettiğim için aslında tuvalette de sıkıntı yaşamıyor olmam lazım ama neden geçiremedim onu anlamıyorum. Acaba diyorum daha çok kuru dışkı değilde daha kalın Bi dışkı nedeniylemi makatımda darlık mı varda o yuzden mi nüksediyor. Dr ameliyat risklerinden dolayı önermedi lazerle sanırım yakıldı ve botok yapıldı. Çünkü eskiden Ağrım olurdu ama kanama çok az olurdu şimdi çok ilginç daha fazla kanama oluyor hatta damlama şeklinde oluyor ve buda beni çok korkutuyor ama 6 ay olan botoks süresini beklicem geçmezse bakıcam artık Dr ne dicek

Valla bıkıyorum bazen çok yoruyor beni bu süreç üzülüyorum çalışırken çok zor oluyor ama çarede bulamadım. Şimdi suya kayısı koyup sabahları içmeyi denicem birde su da. Çok içiyorum 5 kılo verdim bu sureçte ama yok geçmiyor geçmiyor

Kronik dedi ama zaten son 5 yıldır aralıklarla hep yaşıyordum bu sorunu kronik olduğunu bende biliyordum. Benim Dr um ameliyat demedi zaten rek bu yontemle % 90 düzelicek dedi bana gatabti verdi sabırlı ol gerekirse Bi botoks daha yaparız gene geçiririz takılma bu kadar dedi yani kasın kesilmesi ile alakalı Bi ameliyattan hiç bahsetmedi bile

Bana da ameliyattan baska turlu iyilesmez dedi doktorum. Bana zaten butun yontemleri denemis hastalar geliyor emin olun dedi. Su an agrim az benim de eskisine gore ama etkisi gectikten sonra yaraniz iyilesmezse bosuna cekeceksiniz dedi. Sizin doktorunuz gecer demis ama benimki gecmez dedi. Belki doktora guvenmek gerekiyor. 2 3 ay icerisinde fayda gormezsen ameliyat dedi mesela benimki. 1 ay sonraya kontrol verdi. Size gecer demis en azindan bana onu da demedi. Ben cok korkuyorum ameliyattan bakalim nolucak. Belki derin degildir catlaginiz gececektir bu surecte. Sonucta 6 ay etkili bisey botox.

Ameliyat bende istemiyorum arkadaşım var benim daha once ameliyat olmuş ve bazen dışkı tutamama gaz tutamama sorunları oluyor muş ve henuz 30 yaşında yaşlılığını düşünemiyorum ben mecbur kaldım çok Ağrım oluyordu dedi birde 1ü yıl once olmuş tabi o zaman botoks yoktu dedi bende ameliyattan korkuyorum o yuzden

Aslında yedikleri gerçekten çok dikkat edince düzeliyor gibi ben Bi haftadır iyiydim dun suyu az içtim bide sebze değil daha kuru besledim o yuzden mi oldu bilemiyorum şimdi sadece sebze yemeği düşünüyorum bakalım

Back