- 6 Ekim 2008
- 2.603
- 10.609
- 408
Çatlatma iğnesi kullandıracak.
Ovitrelle yada cetridote kullandıracaktır.
Ayrıca yumurtan var ve gelişiyor size zaten klomen uygulanılmaz ki.
Kişisel fikrim rahim filmi çekilmeden ne çatlatma iğnesi kullanın ne aşılama ne tüp bebek yapin.
Rahim filminde cok büyük radyasyon almıyorsunuz ki, işlem 3, 4 dakika toplamda.
Yumurtan var tüplerde ve rahimde problem yoksa doğal yolla gebe kalirsiniz. Eşiniz sperm testi de mutlaka yaptırmali.
Ben tek tüp ve ne problemlerle doğal yolla gebe kaldım.
Hiç hiç olumsuz bişey yok inşallah bir an önce hamile kalırsınız.
Folik asit,c vitamini ve B12 çok önemli zaten vitamin kullanıyorsunuz bu desteklerle daha da iyi olur.
Sperm çok önemli doğal yolla gebelikte l-arginin kullansın eşiniz süper bı vitamin erkekler için hızı inanılmaz arttırıyor.Eşimin değerleri çok iyi değil ama kötü de değil. Sınır değerlerin biraz üstünde sperm sayısı var. İleri hareketlilik sınırda. Morfoloji yüzde 90 iyi. Son 2 aydır proxeed kullanıyor. Dr da devam etmesini istedi. Ay sonu tekrar ona da test yapılacak.
Gebelik öncesi için kullanılan folik asitli, d vitaminli, b vitaminli, iyotlu herbişeyli multi vitamin ile balık yağı ve koenzim q10 kullanıyorum. Özellikle balık yağı ve 100 mglık koenzim q10 kullanıyor olmamı olumlu buldu.
Rahim filmini ikinci eylem planı olarak görüyor. Aceleci ve negatif bi tavrının olmaması beni sakinleştirdi açıkçası. Hırpalanmadan çocuk sahibi olacaksın, bana ve kendine Mayıs ayına kadar süre ver dedi. Hadi bakalım dedim.
Bu arada o bahsettiğiniz iğnelere adet döneminde mi başlanıyor?
Hayır reglide başlanmayacak, yumurta takibi yapacak yumurtalar belirli bi büyüklüğe geldiğinde kullandiracak. Belirli bi zaman verecek size ilişkiye girmeniz için.Eşimin değerleri çok iyi değil ama kötü de değil. Sınır değerlerin biraz üstünde sperm sayısı var. İleri hareketlilik sınırda. Morfoloji yüzde 90 iyi. Son 2 aydır proxeed kullanıyor. Dr da devam etmesini istedi. Ay sonu tekrar ona da test yapılacak.
Gebelik öncesi için kullanılan folik asitli, d vitaminli, b vitaminli, iyotlu herbişeyli multi vitamin ile balık yağı ve koenzim q10 kullanıyorum. Özellikle balık yağı ve 100 mglık koenzim q10 kullanıyor olmamı olumlu buldu.
Rahim filmini ikinci eylem planı olarak görüyor. Aceleci ve negatif bi tavrının olmaması beni sakinleştirdi açıkçası. Hırpalanmadan çocuk sahibi olacaksın, bana ve kendine Mayıs ayına kadar süre ver dedi. Hadi bakalım dedim.
Bu arada o bahsettiğiniz iğnelere adet döneminde mi başlanıyor?
Hayır reglide başlanmayacak, yumurta takibi yapacak yumurtalar belirli bi büyüklüğe geldiğinde kullandiracak. Belirli bi zaman verecek size ilişkiye girmeniz için.
Sperm çok önemli doğal yolla gebelikte l-arginin kullansın eşiniz süper bı vitamin erkekler için hızı inanılmaz arttırıyor.
Eşime kullandık hız iyi değildi, l-arginin den sonra hız %50 oldu.
Proxeed benzeri vitaminler kullandık ne hız arttı ne de sayı bizde.L-arginin proxeed'in içeriğinde 500 mg olarak var.
FSH ve amh değeriniz çok iyi, hatta süper.
Rahim filmi çekildiniz mi?
Eşinize sperm testi yaptırdınız mı?
MaaşallahBir şey sormak istiyorum size. Amh testi yaptırdım ben ama Fsh yaptırmadım , amh fsh olmadan bir anlam ifade etmiyor mu, çünkü benim gebelik planlarım 2-3 sene sonrasına endeksli.
Amh:4.55 çıktı, yaşım 35.
Maaşallah
35 yaşında amh 4.55 ne demek biliyormusunuz mükemmel. Genç kız gibisiniz.(Pko vs herhangi bir kadın hastalığınız yoksa)
FSH yüksek olsa böyle bi amh değeri çıkmaz.
Ama içiniz rahat etsin diye yaptırabilirsiniz. FSH testi çok pahalı değil.
Ben 1.00 amh ve tek tüple doğal yolla gebe kaldım. Sizin tüpleriniz ve rahimde problem yoksa eşinizde de sperm sorunu olmazsa doğal yolla gebe kalırsınız.
Bir şey sormak istiyorum size. Amh testi yaptırdım ben ama Fsh yaptırmadım , amh fsh olmadan bir anlam ifade etmiyor mu, çünkü benim gebelik planlarım 2-3 sene sonrasına endeksli.
Amh:4.55 çıktı, yaşım 35.
Siz ne diyorsunuz bu amh düşer mi hiç miyom ameliyatı oldunuz diye?Öncelikle çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Polistik over yok bende , yani öyle bir teşhis hiç almadım. Ama sağda solda amh çok da önemli değil fsh de gerekli diye laflar duyunca, hayat planlandığı gibi gitmiyor philly, elini çabuk tut diye bir telaş aldı beni.
Ben myom ameliyatı oldum, ondan dolayı amh yatırdım aslında ameliyat öncesi, şimdi ameliyat sonrası tekrar yaptıracağım. Ailemde ilerleyen yaşta sorunsuz gebelik yaşayanlar da var, bir kaç defa tüp bebek denemesi ile anca hamile kalanlarda. Sanırım bu birbirinden bağımsız hallerde beni hafif tedirgin etti. Bir de Gebelik planlarım da hep 3 yıl sonrası için, bazen " acaba çok mu geç " diye kaygı duyuyorum sadece.
Bu arada hamileliğiniz hayırlı olsun.
Amh değeri eskiye göre çok dikkate alınan bi değer değil artık. Her seferinde her farklı döngüde ve her laboratuvarda farklı sonuç çıkabiliyormuş. Mesela alınan kanın kaç saat sonra değerlendirildiği bile sonucu değiştiriyormuş. Normalde adet döngüsünün hangi döneminde kan alındığı fark etmiyor amh için denir ama adetin 1. Veya 2. Günü alınması daha doğruymuş. Rezerv tahmini için önemli olan ultrason ile yapılan değerlendirmeymiş. Bunları Prof. Dr. Kutay Biberoğlu'nun yazısında okumuştum. Amh testi sonucu pkos teşhisi için daha belirleyicidir, doğurganlık için sanıldığı gibi belirleyici değildir demiş.
Sizin sonucunuza göre değer sınırın üstünde. Yüksek değer tıpkı çok düşük değerde olduğu gibi problem yaratabiliyor. Aşırı yumurta sayısından dolayı iyi gelişmiş yumurta oluşamayabiliyormuş ve tedavi ile yumurta geliştirici hap ve iğneler ile gebelik sağlanabiliyormuş. Pkos ile ilgili diğer belirtileriniz var mı doktorunuz sizi aydınlatacaktır ama siz bu sonuca ne çok güvenin ne de kafanıza takın bence :) Önemli olan adetin ilk günlerinde testi yapılan diğer hormon değerleriniz. Fsh, E2 gibi değerler bilinmeden amh değerini hiçbir hekim dikkate almaz. Alıyorsa kaçın ordan. :)
Siz ne diyorsunuz bu amh düşer mi hiç miyom ameliyatı oldunuz diye?
Düşmez.
Hatta miyomdan kurtulduğunuz için doğal yolla gebe kalmak daha daha kolay olur.
Pko yada başka bı kadın hastalığınız da yok maaşallah.
Evlendiginiz zaman bı rahim filmi cekilirsiniz. Eşiniz de bı sperm testi yaptırır.
Sorun çıkmazsa Rabbimin izniyle gebe haberinizi alırız inşallah.
Benim ne sorunlarım vardı, karın zarlarım yapışık, rahmim karın zarına yapışık ayrıldı, sol tüpüm hidroselpenks ve bağırsağıma yapışık bağlattım aldırmadım amh düşmesin diye, sağ tüpüm de sorun yok ordada kist varmış alındı zor alındı baya rahim yukarı kaldırılarak.
Bu sorunlar giderildi, iki tüp bebek denedim aman boşver dedim eşime bı sure bu konuyu kapatalım tatile gidelim dediğim ay doğal yolla 1.00 amh ile gebe kaldım. Bu sorunlarımın dışında hayatı riskli çok önemli de sağlık sorunlarım var ayrıca.
Rabbim istesin kuru yeri yeşertir de evlat sahibi yapar.
Cerrahpaşa'ya gittim ben, onların. Lab değer aralıkları 0:17-5:25 , bu değerler arasını normal kabul ediyorlar( sonuçları lab değer oranlarına göre değerlendirin demişlerdi). Pko ile alakalı ne bir belirti ne de sıkıntım var aslında. O yüzden ondan şüphelenmiyorum. Epey bir yabancı makale karıştırdım onlar da amh önemli diyorlar ne olursa olsun, ama dediğim gibi fsh ve diğer hormonlara da baktıracağım , bakalım planlanan ile karşılaşılan aynı mı.
Amin cnm amin.Çok çok geçmiş olsun size de. Ben de epey stresli bir kaç ay geçirdim myom yüzünden ama dediğim gibi amaç 40lara yakın anne olmak, o yüzden planlı gitmek istiyorum. Tam çocuk Şahin'i olmak istediğimde bir sürpriz yaşamak istemiyorum.
Tekrar çok ama çok geçmiş, yavrunuzla beraber nice güzel yıllara, büyük emeğin meyvesi yavrunuz.
Önemli ama en son bakılan bi değer. Yani menopoz yaklaşıyor mu demek için bakıyoruz demişti bana doktorum. 4'ün üzeri ya da 1'in altındaysa diğer hormonlarla birlikte dikkate alıyoruz ama arada çıkan değerler bizim için bi şey ifade etmez, önemli olan sayı değil kalite demişti. Onu da diğer hormon testleri yaklaşık olarak söylüyormuş.
İki arkadaşım tüp bebek tedavisine başladı 35 yaş civarındalar. Hiçbirinden hiçbir doktor amh istemedi. 3 ayda bir diğer hormon testlerini yenilettiler hep. Benim de bu hafta yenilenecek ama ben sırf meraktan amh testini de tekrar yaptıracağım aynı laboratuvara. Bakalım 1 yılda ne fark etmiş :)
.Amin cnm amin.
İnşallah Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip eyler.
Ben sizin FSH, estrodiol, lh, prolaktin hormonlarınızda da Rabbimin izniyle sorun olacağını zannetmiyorum.
Bana neler dedi doktorlar. Aklın şaşar. Doktorlardan çıkıp ağlama krizlerine giriyordum. Bazıları tüp bebek işini ticarete dökmüşler özellikle onlar yapıyordu.
Doktorlara çok kafayı takmamak lazım.
İnançlı ve iyi hekimlerle de karşılaştım. Onlar bana hep bekle ameliyatını ol doğal yolla olur dedi. Diğerleri strese soktuğunu için tabi ki ben durmadım.
Evlenince de yazın size bol bol dua edeceğim.
Not; bu arada benim FSH 11 bu şekilde hamile kaldım.
Herşey gönlünce olsun cnm, bize ettiğin güzel dileklerin sana da hayatında inşallah güzellikler getirsin..
Teşekkürler ikinize de. Bir ablam tüp bebek ile diğeri de istemediği halde öocuk sahibi oldu. İkiside 39 yasını bitirmiş 40ların içindeydiler. Ailede durum karısık olunca gittim test yaptırdım. Dediğim gibi amh ile beraber diğer değerlerime de balacagız doktorumla; böylelikle menapoz vaktini ve gebelik planlamasını yapacagız.
Doğacak yavrularınız ile nice güzel vakitler geçirmeniz dileği ile, sevgiler ikinizr dr.
Ayy benimki de 11.40 bu aralar psikolojikmen cokuntudeyken bu mesajiniz bana umut verdi sagolunAmin cnm amin.
İnşallah Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip eyler.
Ben sizin FSH, estrodiol, lh, prolaktin hormonlarınızda da Rabbimin izniyle sorun olacağını zannetmiyorum.
Bana neler dedi doktorlar. Aklın şaşar. Doktorlardan çıkıp ağlama krizlerine giriyordum. Bazıları tüp bebek işini ticarete dökmüşler özellikle onlar yapıyordu.
Doktorlara çok kafayı takmamak lazım.
İnançlı ve iyi hekimlerle de karşılaştım. Onlar bana hep bekle ameliyatını ol doğal yolla olur dedi. Diğerleri strese soktuğunu için tabi ki ben durmadım.
Evlenince de yazın size bol bol dua edeceğim.
Not; bu arada benim FSH 11 bu şekilde hamile kaldım.
Benim ilk 12.50Ayy benimki de 11.40 bu aralar psikolojikmen cokuntudeyken bu mesajiniz bana umut verdi sagolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?