- 15 Temmuz 2016
- 8.180
- 13.665
- 248
FSH ve amh değeriniz çok iyi, hatta süper.Arkadaslar benim yasim 37 amh testi sonucum 1.97.dogal yolla hamile kalma sansim nedir sizce.fsh da 6
Tesekkurler gorup yorum yaptiginiz icin.hsg cekildim.normal ama sol tüp cikisinda şişlik goruyorum dedi doktor.kapali laparoskopi olursun olur biter deyip yolladibide 3- 5 yil sonra menapoza girersin dedi.özel hastane doktoru bide.baska doktorlara gostercem sonuclarimiFSH ve amh değeriniz çok iyi, hatta süper.
Rahim filmi çekildiniz mi?
Eşinize sperm testi yaptırdınız mı?
Sanırım doktor menapoz bilgisi açısından 0 bilgili, 6 FSH ile menapoza mı girilirmiş, 20 li basların başında bir kadının ki kadar iyi FSH değeriniz. Bu FSH ile menapoza siz 3 5 sene içinde girmezsiniz sakın kafanızı bulandırmayın.Tesekkurler gorup yorum yaptiginiz icin.hsg cekildim.normal ama sol tüp cikisinda şişlik goruyorum dedi doktor.kapali laparoskopi olursun olur biter deyip yolladibide 3- 5 yil sonra menapoza girersin dedi.özel hastane doktoru bide.baska doktorlara gostercem sonuclarimi
Hidrosalpenksmiydi size konan teshis.benim raporumda sol tup normal sag tupte hidropik gorunum izlenmistir diyo.laporoskopide yumurtaliklara zarar verebiliyomus.ne yapcam bilmiyorumSanırım doktor menapoz bilgisi açısından 0 bilgili, 6 FSH ile menapoza mı girilirmiş, 20 li basların başında bir kadının ki kadar iyi FSH değeriniz. Bu FSH ile menapoza siz 3 5 sene içinde girmezsiniz sakın kafanızı bulandırmayın.
Bir tüpün sis olması tupde sıvı birikmesi anlamına gelir o sıvı rahme aktiginda embriyo rahme tutunamaz. Tüpünüzü sakın aldırmayın bağlatın.
Benimde sol tüpüm sizin gibiydi bağlattım.
Laparoskopi mutlaka olun ben tüpüm için girdim laparoskopi operasyonuna bir kist bir miyom birde rahim karın zarına yapışıkmış ayrıldı.
Laparoskopi çok önemli.
Fakat çok iyi bı hekime olmanız gerek ilk ameliyatımı devlette oldum yapamadılar. Sonra laparoskopi üzerine çok iyi bir kadın doğum doktoru buldum ve ameliyatımı sorunsuz yaptım.
Siz sorunlarınızı halledin eşinizde de sorun yoksa Rabbimin izniyle doğal yolla gebe kalırsınız.
İyi bı hekim bulursanız asla zarar verilmiyor.Hidrosalpenksmiydi size konan teshis.benim raporumda sol tup normal sag tupte hidropik gorunum izlenmistir diyo.laporoskopide yumurtaliklara zarar verebiliyomus.ne yapcam bilmiyorum
Iste sorunda su hsg raporumda teshis hidrosalpenks filan yazmiyo sadece hidropik gorunum izlenmistir yaziyo kendi capimda internette arastirdim hidropik gorunum hidrosalpensktir diye birsey bulamadim.o yuzden iyi bi doktora sonuclari gostermek mantikli dediginiz gibiİyi bı hekim bulursanız asla zarar verilmiyor.
İyi bı hekim çok çok çok önemli.
Ben ilk ameliyatımı devlette oldum yapamadılar.
İkinci operasyonumu laparoskopi alt yapısını iyi bı hastanede kendi özel doktorum gelerek ameliyat yaptı.
Ve hiç bir zarar vermedi.
Evet benim hidroselpenkti.
Korkmayın bende sizin gibiydim inanın bir evlat sahibi olmak için neleri göze aldım.
Benim ameliyatlarım hayati riskliydi Rabbime sığınarak korkmadan girdim iki ameliyatıma da.
Siz benim gibi değilsinizdir.
Korkmayın.
Benim çok fazla sorunlarım vardı.
Tüpteki şişme boyutu önemli, tüpünüzdeki genişleme ve biriken sıvı birikmesi çok değilse ameliyat yapmıyorlar.Iste sorunda su hsg raporumda teshis hidrosalpenks filan yazmiyo sadece hidropik gorunum izlenmistir yaziyo kendi capimda internette arastirdim hidropik gorunum hidrosalpensktir diye birsey bulamadim.o yuzden iyi bi doktora sonuclari gostermek mantikli dediginiz gibi
Arkadaslar benim yasim 37 amh testi sonucum 1.97.dogal yolla hamile kalma sansim nedir sizce.fsh da 6
Pazartesi kendi doktoruma gostericem o zamMerhaba. Aynı yaştayız ve yaklaşık aynı değerlere sahibiz. 50'den önce menopoza gireceğini sanmıyorum.
Benim özel hastanedeki doktorum da beni çok germişti. Sonra üç doktora daha sonuçları gösterdim. Bu yaşta bu değerlere sahip olman harika dediler. Lakin 6 aydır pozitif sonuç yok :) Eşimin değerleri normal. Ne kötü ne çok iyi.
Yaş yüzünden acelen olmasa doğal yolla hamilelik olur yüksek ihtimalle dediler. Önümüzdeki hafta bir de hsg çektireceğim bakalım tüpler ne durumda.
Bu arada yumurtalık rezervinin yüksek olması, iyi seviyede olması yumurtaların kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Yumurta kalitesini anlamak da tıbben kolay değilmiş. Yani o tüp bebek tedavisindeki yok şu kadar yumurta şu kadar milim gelişti tabirleri de yumurtanın kalitesini belirtmiyormuş. En sağlıklı yumurtayı sadece vücudun kendisi bilir, döllenecek olan sağlıklı yumurtayı doğa yani doğal süreç seçermiş.
Çocuk planımız olmasa, amaan 45 yaşında doğursam da olur diyebilsek, o gebelik o yaşa kadar kendiliğinden eninde sonunda gerçekleşirmiş. Tabii bu yaşına rağmen standart normal değerlere sahip kişiler için geçerli.
Özetle, yapısal (kist, kanallarda yapışıklık, tıkanıklık, tek yumurtalık sahibi olma vs) ve hormonel (fsh, tsh, prolaktin, vs) bir sorun yok ise, kadın açısından önemli olan tek şey, yumurta rezervinin düşük olması değil, yumurta kalitesinin ne durumda olduğu.
Ama rezervin iyi olmasının avantajı şu, ne kadar çok yumurtan varsa kaliteli yumurtanın denk gelme ihtimali o kadar yüksek.
Gelişmelerden haberdar et bacım. Başarılar :)
Tabikide gelismelerden haberdar ederim cnm.pztsi bi doktoruma gostereyim once.benim birde 3.5 cmlik miyomum var.suan icin miyomdan dahada onemli sorunum hsg sonucunda sag tupun cikisinda hidropik gorunum var yani şişlik bu tam anlamiyla hidrosalpikmi ilk onu sorucam doktoruna.hsg cekildigim hastanedeki dojtor dogal yolla zor kalirsin kalsan bile dusuk olur dedi.kapali ameliyat olman gerek dedi.enerjim butun moralim yerlerde.ameliyat riskli yumurtalik rezervine zarar verilebiliyormus.tuplerde tikaniklik olsa bi sekilde acilir ama hidrosalpikse icindeki sivinin rahimle baglantisi kesilmeli yada tup alinmali.kafayi yimek noktasindayim yasim genc olsa kritik donemi kacirmamis olsam yinede umut edebilirim.tup bebek yolculugunu tasicak kadar gucum yok.bu kadar zor olcagini bilmiyordum.kafam cok karisikMerhaba. Aynı yaştayız ve yaklaşık aynı değerlere sahibiz. 50'den önce menopoza gireceğini sanmıyorum.
Benim özel hastanedeki doktorum da beni çok germişti. Sonra üç doktora daha sonuçları gösterdim. Bu yaşta bu değerlere sahip olman harika dediler. Lakin 6 aydır pozitif sonuç yok :) Eşimin değerleri normal. Ne kötü ne çok iyi.
Yaş yüzünden acelen olmasa doğal yolla hamilelik olur yüksek ihtimalle dediler. Önümüzdeki hafta bir de hsg çektireceğim bakalım tüpler ne durumda.
Bu arada yumurtalık rezervinin yüksek olması, iyi seviyede olması yumurtaların kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Yumurta kalitesini anlamak da tıbben kolay değilmiş. Yani o tüp bebek tedavisindeki yok şu kadar yumurta şu kadar milim gelişti tabirleri de yumurtanın kalitesini belirtmiyormuş. En sağlıklı yumurtayı sadece vücudun kendisi bilir, döllenecek olan sağlıklı yumurtayı doğa yani doğal süreç seçermiş.
Çocuk planımız olmasa, amaan 45 yaşında doğursam da olur diyebilsek, o gebelik o yaşa kadar kendiliğinden eninde sonunda gerçekleşirmiş. Tabii bu yaşına rağmen standart normal değerlere sahip kişiler için geçerli.
Özetle, yapısal (kist, kanallarda yapışıklık, tıkanıklık, tek yumurtalık sahibi olma vs) ve hormonel (fsh, tsh, prolaktin, vs) bir sorun yok ise, kadın açısından önemli olan tek şey, yumurta rezervinin düşük olması değil, yumurta kalitesinin ne durumda olduğu.
Ama rezervin iyi olmasının avantajı şu, ne kadar çok yumurtan varsa kaliteli yumurtanın denk gelme ihtimali o kadar yüksek.
Gelişmelerden haberdar et bacım. Başarılar :)
Pazartesi kendi doktoruma gostericem o zam
Tabikide gelismelerden haberdar ederim cnm.pztsi bi doktoruma gostereyim once.benim birde 3.5 cmlik miyomum var.suan icin miyomdan dahada onemli sorunum hsg sonucunda sag tupun cikisinda hidropik gorunum var yani şişlik bu tam anlamiyla hidrosalpikmi ilk onu sorucam doktoruna.hsg cekildigim hastanedeki dojtor dogal yolla zor kalirsin kalsan bile dusuk olur dedi.kapali ameliyat olman gerek dedi.enerjim butun moralim yerlerde.ameliyat riskli yumurtalik rezervine zarar verilebiliyormus.tuplerde tikaniklik olsa bi sekilde acilir ama hidrosalpikse icindeki sivinin rahimle baglantisi kesilmeli yada tup alinmali.kafayi yimek noktasindayim yasim genc olsa kritik donemi kacirmamis olsam yinede umut edebilirim.tup bebek yolculugunu tasicak kadar gucum yok.bu kadar zor olcagini bilmiyordum.kafam cok karisik
Tup bebek icin ne maddi imkanimiz nede yasadigimiz sehir uygun.hersey kendiliginden hallolsun istiyorum.isteyen herkesin gonlune gore olsun kucaklari bos kalmasin insallahMoralini bozma. Birkaç dr.a daha görün. Bambaşka bi tedavisi, farklı bi yöntemi olabilir. Her dr sonucu farklı ciddiyette yorumluyor. Kimi dr için durum çok ciddiyken kimisi için çocuk oyuncağı oluyor.
Bu arada ne kadar zamandır çocuk sahibi olmaya çalışıyorsunuz? Ve tüp bebek süreci neden endişelendiriyor seni? Belki de tüp bebek yöntemiyle o işlemleri yaptırmana gerek olmayacaktır? Çok iyi araştırmadan ne bi işlem yaptır ne de moralini boz. Burası Türkiye. Her şey mümkün. Olmadı yumurtaları dondurdup öyle operasyon geçirirsin. Bence bir de Ankara'da bi prof var, ona danış. Ya da online soru sor. Bakalım o ne diyecek.
Düşük amh değerinde aşılama parayı çöpe atmaktır.Ben de 2 defa tup bebek denedim olmadi. AMH 0.36.Yaşım 35
2. Tedavide 5 yumurta toplandı ama 1i olgundu. Negatif sonuç aldık.
Şimdi aşılama denesem mi olur mu? Bilgisi olan var mi. Tup bebekten daha ucuz diye aşılama da denesem mi diyorum.
Diğer yandan tup bebekle olmadıktan sonra aşılama yaparlar mi?
Bu çayı nasıl hazırlayacağım tarif edermisiniz.Düşük amh değerinde aşılama parayı çöpe atmaktır.
Asla moralini bozma arkadaşım sizden daha düşük amh ile 35 yaşında doğal yolla gebe kaldı.
Tüplerde ve sperm sorunu yoksa doğal yolla inan gebe kalınıyor.
Birde testtere dişli aslan pençesi çayı yapıp sabah akşam için yumurta kalitesini inanılmaz derece arttırıyor.
Ben iki ameliyat, iki tüp bebek denedim.Bu çayı nasıl hazırlayacağım tarif edermisiniz.
Tup bebek tedavilerine de çöpe atmış oldum. doktora gittiğim ilk ay tedavi başladı transfer yapıldı ve 2 negatif. Ilki kimyasal di gerçi ama yok olmdi
Merhaba arkadasim.bugun doktoruma gosterdim sonuclarimi kendisi devlet hastanesi dojtoru.amh degerime bakti ozeldeki uc bes yila menapoza girersin demisti ya gereksiz fal bakmaya gerek yok degerlerin yasina gore iyi dedi.hsg icinde tek tupun gecisleri normal gebe kalman icin yeterli ama icin rahat olsun diyosan kapali amiyatla obur taraftaki siviyi bosalttirabilirsin dedi.sivinin da embiriyoyu zehirleyip dusuge sebeb olmasi istisnai herzaman olcak diye bisey yok dedi.kafam hepten dahada karisti.baska bi dojlktor buldum raporlarimi onada gostercem.tek tuple hamile kalma sansim yuzde kac beklesemmi.yoksa zaman kaybetmesemmi bilemedim.gelismelerden haberdar etmek istedim kendimi bu klupte iyi hissediyorumİyi bı hekim bulursanız asla zarar verilmiyor.
İyi bı hekim çok çok çok önemli.
Ben ilk ameliyatımı devlette oldum yapamadılar.
İkinci operasyonumu laparoskopi alt yapısını iyi bı hastanede kendi özel doktorum gelerek ameliyat yaptı.
Ve hiç bir zarar vermedi.
Evet benim hidroselpenkti.
Korkmayın bende sizin gibiydim inanın bir evlat sahibi olmak için neleri göze aldım.
Benim ameliyatlarım hayati riskliydi Rabbime sığınarak korkmadan girdim iki ameliyatıma da.
Siz benim gibi değilsinizdir.
Korkmayın.
Benim çok fazla sorunlarım vardı.
Tek tüple gebe kaldım.( Sıvı akan tüpümü bağlattıktan sonra )Merhaba arkadasim.bugun doktoruma gosterdim sonuclarimi kendisi devlet hastanesi dojtoru.amh degerime bakti ozeldeki uc bes yila menapoza girersin demisti ya gereksiz fal bakmaya gerek yok degerlerin yasina gore iyi dedi.hsg icinde tek tupun gecisleri normal gebe kalman icin yeterli ama icin rahat olsun diyosan kapali amiyatla obur taraftaki siviyi bosalttirabilirsin dedi.sivinin da embiriyoyu zehirleyip dusuge sebeb olmasi istisnai herzaman olcak diye bisey yok dedi.kafam hepten dahada karisti.baska bi dojlktor buldum raporlarimi onada gostercem.tek tuple hamile kalma sansim yuzde kac beklesemmi.yoksa zaman kaybetmesemmi bilemedim.gelismelerden haberdar etmek istedim kendimi bu klupte iyi hissediyorum
Çatlatma iğnesi kullandıracak.Bugün ocak ayında gebeliğe hazırlık amacıyla gitmiş olduğum doktor dışında yeni bir doktora gittim. Sadece özel kliniğinde çalışan hakkında tek bir olumsuz yorum yapılmayan bir operatör kadın doğum uzmanı kendisi.
6 aydır pozitif sonuç alamadığımız için niyetim Kasım ayında aşılama yaptırmaktı. Henüz böyle bir şey yapmayacağını söyledi.
Daha önceki sonuçlarıma bakarak değerlerimin iyi olduğunu söyledi. Vajinal muayene yaptı. Miyom veya kist yok dedi. Rahim kalınlığı ideal dedi. Sağ yumurtalıkta 8, sol yumurtalıkta 5 folikül var dedi. Yumurtan yeni çatlamış bugünü boş geçme dedi. Ay sonunda yani yeni adet dönemimin 2. Veya 3. Gününde yapılması için tekrar aynı hormon testlerini istedi. Ek olarak su çiçeği, kızamıkçık vs gibi hastalık geçirdim mi onlarla ilgili bağışıklık testleri istedi. D vitamini ve diğer vitamin testleri istedi.
Sonra dedi klomen sıkıntılı bi yöntem. Onun dışında bir iğne ile yumurtalarını uyaracağız ve söylediğim tarihte ilişkiye gireceksiniz. O bahsettiği iğne ya da ilaç ne bileniniz var mı?
Bir de rahim filmini ilaca rağmen gebe kalamazsam daha sonra anestezi ile çekeceğini, anestezi uygulanmadığında kişi kendini kastığı için kanalların bazen kapalı göründüğünü söyledi.
Şimdilik eşimde ve bende sorun görünmediği için aşılama yapmayıp farklı yöntemler deneyecekmiş. Daha sonra yani rahim filmi de çekildikten sonra radyasyondan dolayı ara verdirip bir defa daha doğal yolla deneyecekmişiz. O da olmaz ise bir defa aşılama yapacakmışız. O da tutmazsa tüp bebeğe yönlendirecekmiş. Yani önümüzde tüp bebeğe kadar yaklaşık 6 ay daha var diye düşün dedi.
Bu arada kullandığım destek vitamin ve mineral ürünlerini de yanımda götürmüştüm. Hepsini kullanmama devam etmemi, doğru seçimler yaptığımı söyledi. Gelişmeler bu şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?